Aihe: Golfista Olympialaji - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

Golfista Olympialaji

Etusivu Foorumit Yleistä Golfista Olympialaji

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Golfia on aika ajoin yritetty saada Olympialaisten ohjelmaan. Tällä hetkellä on työntöä Pekingin vuoden 2008 kisoihin. Tässä linkki asiasta kertovaan juttuun http://www.internationalgolffederation.org/Press/golf_games.html Mikä mahtaa olla tämän palstan lukijoiden mielipide asiasta. Ehdotetulla karsinnalla olisi mahdollista nähdä suomalaisia mukana. Golfin Olympaihistoriasta löytyy pieni juttu Golfantiikin sivuilla. Mitkä olivatkaan kolmen golfin Olympiavoittajan nimet? Lue lisää: Golf Olympailaisissa

  Olympialaiset on ihan typerä tapahtuma, joka saa aikaan hillittömän mediasirkuksen ja velkaatuneen järjestäjämaan.

  Se ajaa urheilijat dopingiin. Lopulta yksi voittaa ja tuhat masentuu.

  Toivottavasti golf ei alennu sellaiseen hömpötykseen.

  Amatöörien MM-kisojen 2004 yhteydessä Puerto Ricossa pidetyssä International Golf Federationin kokouksessa todettiin, jotta jos golfista halutaan olympialaji, niin maailman parhaiden pitää osallistua kisoihin ja toisaalta PGA-tour vastustaa asiaa (ainakin muutamia vuosia), joten ei se asia tuosta mihinkään muutu, ainakaan vielä.

  Muuten, itse olen asian puolesta.

  Kannatan, vaikka se tuokin noita fds:n mainitsemia varjopuolia…

  Kyllä kait golf sinne sopisi ennen kuin moni muu nyt mukana oleva laji. Totuus kuitenkin lienee, että näitä parhaita ei sinne saada pelkästä kunniasta pelaamaan. Onhan ne sellaisia kommentteja jo antaneetkin tiikerit, bigeasyt ja muut.

  Ellei siitä jollain ilveellä markkinoida viidentenä majorina.

  Tennis on ihan samassa tilanteessa. Taisi Kiina saada tenniksessa Olympiavoittajan ja Chile kaksikin kultaa. Ei kiinnostanut parhaita ne kemut.

  Jäädään seuraamaan katseella mutta ei lyödä vetoja, ellei sitten vastaan.

  On se aika ikävä juttu, että lajin parhaat ei arvosta muuta kuin rahaa ja suuria palkintoja. Woods on näyttänyt sen pelaamalla alle tasonsa Ryder Cupissa ja olemalla parhaimmillaan jossain Accenturen rajoitetun osallistumisen suurirahaisissa kisoissa.

  Mikähän siinä on kun kaikki muut lajit hinkuu mukaan mutta golf (siis USGA, R&A jne) ei ole pätkääkään kiinnostunut. Jopa NHL on saatu kiinnostumaan Olympialaisista ja nykyään Olympiaturnaus on jonkun Maailman cupin ohella arvostetuin turnaus, valovuosia edellä jotain MM-kisoja.

  ts

  Golfin muuttuminen olympialajiksi toisi myös toiminnan olympiakomitean rahanjaon piiriin. Olisi sikäli merkittävä sysäys lajille eteenpäin.

  Niin, ja sitäpaitsi, golfin Olympiavoittajia on neljä, jos laskemme mukaan Margaret Abbottin, ja miksi emme laskisi.

  No joo, neljähän niitä on – jos laskee mukaan sen tasoituskisan. Sen jätin laskuista, en suinkaan historian ainoata naispuolista golfin olympiavoittajaa.

  Olishan se hienoa jos golf pääsisi olympiakisoihin.

  Mitä väliä sillä on vaikka PGA sitä vastustaakin? Luulisin että olympialaisiin riittäisi osanottajia ilman ammattilaisia. Saattaisi olla kisan kannalta jopa parempi ettei ammattilaisia edes hyväksyttäisi mukaan.

  Onhan niitä muitakin lajeja joissa ammattilaiset eivät ole mukana olympialaisissa. Esimerkiksi painijoista mukana on vain amatöörit, amerikan ammattilais-wrestler’eitä ei ole siellä näkynyt.

  Eikös ne ameriikan ’ammattipainijat’ ole enemmän näyttelijöitä kuin urheilijoita.

  Totta on, että amatöörigolfista puuttuu se ISO kilpailu. Ja syy pysytellä amatöörinä. Nykyäänhan amatöörikisan menestys on ’vain’ oikotie ammattilaisuuteen, saa jonkinlaisia sponsoreita kun voittaa US tai British Amateur Openin ja eikun paita pois.

  Toivotaan, että suunta on jotain tällaista.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golfista Olympialaji

Etusivu Foorumit Yleistä Golfista Olympialaji