16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Golfin maineenpilaajat

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin maineenpilaajat

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golfhan on kaikkien mielestä maailman paras urheilulaji. Mutta on myös monia asioita, jotka pilaavat golfin mainetta hienona urheilumuotona. Kerätään tähän viestiin pahimpia golfin maineenpilaajia. Omat valintani. 1.Golfautoilla ajaminen (lukuunottamatta liikuntarajoitteisten käyttöä) 2.Putterin päässä oleva imukuppi mallia ’Mara’

    Maineenpilaajina golfautot ja imukupit ei ole mitään yritysten golfpäivätapahtumien rinnalla.
    Niissä saavat ensi kosketuksen golfiin eri tasoiset lehtimiehet, pikkujulkkikset ja yrityksen edustustehtäviin paikalle pakotettu henkilökunta. Kisoissa on mukana lähinnä puoliväkisin mukaan houkuteltuja aloittelijoita, viihdykkeenä kaljatarjoilu ennen ja jälkeen kierroksen ja varmuuden vuoksi vielä golfautolla kentälle. Pelimuotona on tietysti neljän hengen scramble täysin tasoituksin yhteislähtönä, ettei muiden tarvitse samana päivänä kentälle vaivautua kuuden tunnin kierrosta häiritsemään.
    Kun kisan jälkeen greenit on viikon perunapeltona ja väylillä pitää väistellä puolityhjiä kaljapulloja, harkitsevat seuran omatkin jäsenet vakavasti lajin vaihtoa.

    Uskomatonta pikkumaisuutta, että putterin päässä oleva imukuppi ja golfauto olisivat golfin maineenpilaajia. Kaikki vanhenevat joskus, JM, sinäkin.

    Samoin, että yritystapahtumat olisivat golfin maineenpilaaja. En itsekään ole yritystapahtumien kannattaja, mutta en näe miten ne olisivat golfin maineenpilaaja. Yleensähän tapahtumat ovat keskellä päivää hiljaiseen aikaan ja ne tuottavat seuralle hyvin rahaa, joiden turvin nimimerkki vieraspelaajankin kausimaksu on halvempi. Kyllähän ne yrityspelaajat ovat samoja golfareita kuin me muutkin, eivät ne kenttää pilaa sen enempää kuin me muutkaan.

    Itse näkisin golfin maineenpilaajana Suomessa juuri pikkumaisuuden ja tietynlaisen junttimaisuuden, joka ei kuulu golfiin. Golfin tulee olla iloinen ja toisen huomioonottamisen laji.

    yritysgolftilaisuudet antavat julkisuuteen sellaisen kuvan, että
    – scramble on golfia
    – golfiin kuuluu kaljoittelu ennen kierrosta ja kesken kierroksen
    – kuuden tunnin kierrokset ovat tavanomaisia
    – tyypillinen golfari on kaksi viikkoa lajia harrastanut linssilude
    – golfia pelataan jonkun muun kustannuksella kuin omalla

    Mitä tällaisten tilaisuuksien tuottavuuteen tulee, kustannukseksion laskettava myös se ylimääräinen työ, joka menee kentän saattamiseen ’kisakuntoon’ näitä kuokkijoita varten ja takaisin normaalikuntoon kisan jälkeen sekä se, että kuuden tunnin yhteislähtö-kisan aikana kentälle ei pääse muita, kun normaalisti pelattaessa lähtöihin kuluisi ykköstiiltä noin kaksi tuntia. Jotta tuotto olisi sama, yhteislähtökisoissa green-feen pitäisi olla vähintään kolminkertainen

    Minun mielestäni golfin maineen pilaavat mussuttajat joita ainakin löytyy jokaisesta klubirakennuksesta, Suomen Golflehden kolumnisteistä ja näiltä keskusteluforumeilta.

    Mussuttajien suosikkiaiheita ovat: Pukeutuminen, hidas peli, golf-etiketti, uusien välineiden suorituskyky jne.

    Tottakai jokainen pelaaja on törmännyt kyseisiin ilmiöihin mutta eivät asiat niin huonosti ole kuin halutaan antaa ymmärtää.

    Omasta mielestäni golfarit ovat yleisesti erittäin särmää ja mukavaa porukkaa poislukien mussuttajat, enkä usko että asiat ovat menossa huolestuttavaan suuntaan. Taitaa esim. hitaat kierrokset olla enemmän seurausta ruuhkaisista kentistä kuin pelaajien käyttäytymisestä.

    Onkohan Vieraspelaaja jäänyt paitsi yritysgolfkutsuista, kun näkee ne erityisesti pilaamassa pelin mainetta?

    Itse pelaan varsin monessa kutsukisassa kesän aikana. Yhdessäkään ei ole pelattu scrambleä, eikä kertaakaan ole mennyt aikaa kierrokseen likimainkaan edes viittä tuntia. Usein juon tuopin olutta ennen lähtöä ja pelin jälkeen. Mitähän pahaa siinä muka on?

    En pidä myöskään golfautoa minään ongelmana. Päin vastoin, autolla ajaen moni hitaammin liikkuva seniori saattaisi pysyä paremmin pelirytmissä mukana. Mikä siinä menee väärin?

    Golfin maineenpilaajia ovat kaikki turhan tärkeät nipottajat joiden mielestä vain se mitä/miten he itse suvaitsevat toimia ja pelata on hyväksyttyä.

    Golfareita on monenlaisia, klubilla viihtyviä seuraihmisiä, kilpagolfin pelaajia, harrastuspelaajia, nuoria ja vanhoja jne. Kaikki ovat yhtä hyviä ja arvostettavia pelaajia.

    Maineenpilaajia ovat sellaiset pilkun***** pelaajat, jotka eivät ole ymmärtäneet että golffista on tullut suurten massojen harrastus. Tällainen suuri muutos golfkulttuurissa synnyttää aina pientä hässäkkää ennenkuin uudet pelaajat oppivat golfin ’salat’. Jokaisen golffarin on vaan tähän sopeuduttava. Ne joille se ei sovi…..menköön yksityisklubille…. ja tärkeilköön siellä.

    Miellyttävä peliseura on ehdottoman tärkeää.

    Maineenpilaajia on myös kunnat, kun kunnallisia kenttiä ei juurikaan ole ja osakkeiden nykyiset hinnat pitävät lajin elitististä imagoa yllä.

    En koskaan ole törmännyt yritystapahtumissa tässä kirjoitettuihin epäkohtiin, joten itse laitan ne viestit kategoriaan ’provo’!

    Emppu kehottaa meitä golfareita menemään yksityisklubeille tärkeilemään. Nimenomaan niitä, jotka eivät ole ymmärtäneet, että golfista on tullut massojen laji.

    Lähes kaikki Suomen klubit ovat yksityisklubeja, joten valinnan varaa löytyy.

    En ymmärrä, mitä tuo massojen laji tuo muutosta.

    Kyllä laji on massojen laji monessa muussakin maassa ja kyllä golf on säilyttänyt tyylinsä. Etiketti ym. säännöt ovat arvossaan.

    Uskoisin, että Suomeenkin tulee ja on tullut yhä erilaisempia kenttiä.

    Tulee ’urheilukenttiä’, ’ajanvietekenttiä’, halpoja kunnallisia jokamiehenkenttiä, joissa ei niin etiketin ja asusteiden päälle nipoteta (ilmeisesti Empun makuun) ja ’lähes suljettuja eliittikenttiä’. Tämä monipuolisuus tulee tarjoamaan kaikille jotain. Voimme taas keskustella mikä ryhmä on maineenpilaaja.

    Golfin maineenpilaajat ovat ne keski-ikäiset miehet, jotka kuvittelevat omistavansa kentän ja varsinkin vieraspelaajille se kuuluu myös näyttää.

    Itse olin taannoin hiukan unessa, myönnetään, ja vedin kärryt tiiauspaikan päältä.

    Asiallinen/ystävällinen huomautus on toki tuossa tilanteessa paikallaan, mutta tilanteen havainnut äijä tuli ihan silmille. Todella tyylikästä käytöstä.

    Mulle on ihan sama ,mikä putteri sillä dor.. Herralla oli…

    Taas tuli laitettua sanoja vääriin järjestyksiin. Massoilla tarkoitan suurta määrää uusia harrastajia samoilla tiiajoilla, että väkisinkin ne ihmiset jotka ovat henkeen ja vereen tiukkojen etikettien lumoissa – joutuvat JOUSTAMAAN JA SOPEUTUMAAN! Miksi pitäisi olla Dinosaurus – muutokset eivät aina ole pahasta.

    Tottakai etiketit ovat tärkeitä, mutta ei niitä GreenCard-kursseilla opita. Ne oppii vasta kentällä muiden seurassa. Ja kun samaan ryhmään sattuu vielä pilkun******, niin elitistisen pelin maine senkun jatkuu. Emppu 16,1

    Nimetön

    Olen Slicerin kanssa täysin samoilla linjoilla. Golffin mainetta ja ilmapiiriä glubeilla heikentävät eniten k**ipäät, jotka luulevat/tietävät golffin etiketit ja säännöt huomattavasti paremmin kuin muut. He osaavat myös erittäin töykeästi käyttäytymällä osoittaa sen muille pelaajille. Eikö hyvä käytös ja toisten huomioiminen kuulu myös etikettiin?

    Golfin kaksi suurinta maineen pilaajaa soumessa ovat ne kaksi seniiliä ukkelia, jotka selostavat golflähetyksiä eräällä tv-kanavalla. Nimiä en edes viitsi mainita.

    Nimetön

    Joku tuossa mainitsi että eikös hyvä käyttäytyminen kuulu etikettiin, niinhän se varmasti on, mutta minun mielestäni se kuuluu ihmisen kasvatukseen eikä sitä kaikki osaa vaikka kuinka yrittäisivät. Kohtelias ihminen lätkämatsissa on varmasti myös kohtelias ihminen golfkentällä. Meitä on moneen junaan mutta muutama niistä junista saisi ajaa rotkoon =))

    Mainetta ja kunniaa – golfin maine on mielestäni helvetin kallis ja elitistinen laji niiden silmissä, jotka lajia eivät tarkemmin tunne. Onneksi on sentään Tiger, joka on onnistunut näyttämään, että kyse on kuitenkin loppujen lopuksi urheilulajista, joka sopii myös niille jotka käyttävät golfautoa ja imukuppia.

    Valistakaa tietämättömiä, niin se mainekin siitä kohenee.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Golfin maineenpilaajat

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin maineenpilaajat