Aihe: Golfia viheriölle pakkasessa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfia viheriölle pakkasessa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia viheriölle pakkasessa

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190946 Ilmoita asiaton viesti

  Olin käymässä Koreassa joulukuun puolessa välissä ja tarjoutui mahdollisuus pelata. Aamulla pelikaveri tuli noutamaan klo 7 ja pakkasta oli -8 astetta. Kaveri totesi että ei hätää hänellä on meille käsilämmittimet mukana. Menimme pelaamaan Jisan Country Clubille, ja kenttähän oli melkein täynä. Väylien ruoho oli tosin talvilevolla, mutta greeneillä oli ilmeisesti jotain talviruohoa kun olivat vihreitä. Tosin maa oli jäässä eli ei voinut lähestyä suoraan greenille kun oli niin kova pomppu ja tiiauspaikoilla oli ’piikkikanget’ tiireiän tekoa varten. Peli oli kuitenkin varsin miellyttävä kokemus, ja käden lämmitinkin toimi ei hyvin. Nyt kuitenkin varsinaiseen asiaan, onko millään kentällä Suomessa ideaa tai tarkoituksen mukaista aikaistaa/pidentää pelikautta käyttämällä esim talvilaatuista ruohoa greeneillä. Taikka sitten olisi kahdet greenit(kesä/talvi). Tuolla Shanghaista pohjoiseen Suzhoussa on myös klubi, Suzhou Sunrise CC, jossa pelataan talvella niin että greeneillä on talviruoho joka sitten vaihdetaan kesäksi kesäruohoksi. Näin oletan koska on vain yhdet greenit. Toivottavasti joku kentänhoitaja kommentoisi olisi Suomessa talviruoholle mahdollisuuksia Suomessa.

  #525312 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lähinnä tulee mieleen, että paljonko tuo lysti maksaisi, jos se olisi mahdollista.
  Minusta olisi aluksi ihan kiva sekin ajatus, että saataisiin nuo ’kesä greenit ’ pysymään pelikunnossa kaikilla kentillä. Siinäkin on monelle jo iso haaste, varsinkin tämän talven jälkeen….

  #525313 Ilmoita asiaton viesti

  Eri greenit kesäksi ja talveksi tai nurmen vaihto kesän/talven välillä kuulostaa hankalalta ja kalliilta lystiltä. Edelliseen viitaten, mieluummin panostettaisiin siihen, että kesällä pelikauden aikana greenit olisivat mahdollisimman hyvässä kunnossa.

  Suomessa talvikaudella on kuitenkin niin monta muuta peliä haittaavaa tekijää kuin jäätyneet greenit. Esim. Pimeys, vesi, räntä, lumi…

  En kuvittelisi, että siitä Suomen sääoloissa saisi suurta nautintoa pelata golfia ympärivuotisesti. Ei tingitä hienon urheilumme kaikista upeista puolista ja mennään mieluummin golf-matkalle lämpimään pelaamaan kunnon golfia!

  Tosin samalla mieleeni herää uusi ajatus. Pidentäisivätkö greenien alle asennettavat lämmittimet olennaisesti pelikautta Suomen oloissa? Ovathan tällaiset menetelmät yleisessä käytössä jalkapallokenttien lämmityksessä ja toimivat siinä erinomaisesti!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia viheriölle pakkasessa