Aihe: Golfia Teneriffalla? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Teneriffalla?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Teneriffalla?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #631757 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Morientes!

  Olen lähdössä Teneriffalle tammikuun lopussa, enkä löytänyt täältä mitään ajankohtaista tietoa saaren kentistä. Hotellini on (käsittääkseni) aivan saaren länsirannikolla ja lähimpänä on törkykallis Abama Golf. Onko kenelläkään tietoa siitä? Mahdolliset useamman greenfeen paketit tietysti kiinnostaisivat – tai vaihtoehtoisesti kenttäsuositukset mahdollisine tarjouksineen saaren muilta osin.

  Kiitoksia jo etukäteen.

  #634156 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Teneriffa on hyvä kohde golfille:

  – Abama golf on kyllä törkykallis
  – Adeje siinä aika lähellä on todella upea
  – Buenavista on myös upea ja kannattaa pelata, joskin hankalan automatkan päässä ja ilma on aika ajoin sateinen
  – Amarilla ja Sur ovat ihan ok, mutta ainakin minua häiritsee jatkuva lentoliikenne
  – Las Americas on minusta kehittynyt hienoksi kentäksi eikä vähiten sijaintinsa puolesta.

  Hintataso on aika kohdillaan noin 80 €, paitsi törkykallis Abama ja toisaalta Amarillas jonkin verran halvempi.

  #634157 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  #634158 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Teneriffa on tosiaan hyvä kohde golfiakin ajatellen.

  Miinulla kokemus Las Americaksen kentältä viime keväältä (maaliskuun puoliväli). Palvelu erinomaista, kenttä hyvä, ei mikään ’super’, mutta kiva ja helppo. Klubi yes, ruoka maittavaa.

  Peliseuraksi sain pariskunnan Tanskasta jotka ovat talvikuukaudet siellä ja pelaavat tuota kenttää paljon, sekin toki kertoo jotain.

  #634159 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Pelasin tuossa marras- joulukuun vaihteessa muutaman kierroksen Amarillan ja Golf del Surin kentillä, kun kumpikin sattui olemaan kävelymatkan päässä majapaikasta. Tilaa oli mukavasti, arvioni mukaan ainakin puolet lähdöistä oli vapaat. Del Surin kunto oli OK, Amarillan vähän vaatimattomampi. Molemmilta hienoja näköaloja Atlantille. Lentomelu ei minua häirinnyt ollenkaan. Nämä ja Teneriffalla aiemmin pelaamani kentät laitan järjestykseen 1. Adeje, 2. Golf det Sur, 3. Las Americas, 4. Amarilla.

  Eipä noista listahinnoista juuri taida alennusta saada, paitsi ehkä majapaikan perusteella. (Itse sain A:han 15% ja S:ään 10%). Amarillassa gf oli klo 14 alkaen kohtuullinen 49 €, Surissa 67 € klo 14:30 lähtien. 15 jälkeen tuskin ehtii pelaamaan koko kierrosta ennen pimeyttä. Sun rise –hintoja ei ollut.

  #634160 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia kommenteista. Pitääpä vielä lähetellä maileja ja tiedustella, jos jotain gf-paketteja olisi tarjolla. Adeje lienee siis joka tapauksessa ’must’.

  #634161 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kysele täältä, ainakin meille toimi hoitamansa pelilippu/varausasiat hyvin: AK-Matkat

  #634162 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pelasimme lokakuun puolivälissä neljällä kentällä Teneriffalla.

  Las Americas: Kenttä oli mukavan vaihteleva ja kuitenkin eritasoisille pelaajille hyvin pelattava. Kohtuullisen hyvässä kunnossa.

  Amarilla: Pelaamistamme vaatimattomin kokemus. Designiltaan kenttä on kyllä hyvä, mutta kentän kunto oli huono. Olivat olleet metsäpalojen aiheuttaman säännöstelyn vuoksi ilman kasteluvettä pitkään, eikä kenttä ollut tästä kuivuudesta toipunut. Sääli, sillä moni reikä oli pelillisesti hieno.

  Golf del Sur: Periaatteessa samantyyppinen kuin vieressä oleva Amarilla, mutta tämä oli ihan hyvässä kunnossa. Kolme ysiä ja harjoitusalueet ovat kompaktisti klubin lähellä.

  Costa Adeje: Tämä oli pelaamistamme kentistä parhaiten hoidettu. Selvästi parhaat greenit. Joitakin vähän outojakin reikiä, mutta siitä huoimatta hyvä kokonaisuus.

  Jos tuonne tulee uudelleen mentyä, niin ainakin Adejen ja Las Americasin pelaan mielelläni uudelleen.

  Ei ole mikään ihme, että aamuajoille ei saa erikoistarjousta, sillä se on monen mielestä miellyttävin aika pelata.

  Pistäydyn Teneriffalla lokakuun loppupuolella ja kai siellä täytyy rouvan kanssa pelata muutama kierros golfiakin (kävellen). Alustavan suunnitelman mukaan on tarkoitus bongata seuraavat kentät: Golf las Americas (lähellä hotellia), Golf del Sur (ollut kisakenttänäkin ?) ja Buena Vista Golf (kuulemma hieno). Mailanvuokrausfirman Tenerife Golf Club Hire kautta saisi tehtyä pelivaraukset ja alennustakin muutaman euron, mutta teeajat pitäisi fiksata nyt ja maksaa feet etukäteen. Kysymys kuuluukin, kuinka paljon kentillä on vapaita lähtöaikoja lokakuun loppupuolella? Voisiko varausten tekemisen jättää paikan päällä tapahtuvaksi? Muutkin kommentit ovat tervetulleita, sillä Teneriffa on minulle golfin suhteen käymätön paikka.

  4par kirjoitti: (26.8.2014 20:44:44)
  Kysymys kuuluukin, kuinka paljon kentillä on vapaita lähtöaikoja lokakuun loppupuolella? Voisiko varausten tekemisen jättää paikan päällä tapahtuvaksi? Muutkin kommentit ovat tervetulleita, sillä Teneriffa on minulle golfin suhteen käymätön paikka.

  Ketjussa onkin jo aika paljon kommentteja. Olen pelannut saaren kentät paitsi Abaman; siellä on myös pari par-3-kenttää, yksi lähellänne: los Cristianosin ja Amarillasin kentän välissä. Viimeksi kun olin joulukuussa, ihan hyviä lähtöaikoja sai paria päivää ennen soittamalla. Varsinkin Americas kyllä ollut ruuhkaisempikin. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Suomen kalleimmilla kentillä, mutta taso ei. Teneriffan eteläosien sää on tavallista luotettavammin miellyttävä, toisaalta kentät ovat monin paikoin ahtaita yms. Maailmalla on parempaa laatu/hinta-suhdetta paljon. Kenttien omilla sivuilla on ollut välillä ’torstaitarjouksia’.

  Saaren pohjoisosan kentästä Real CG Tenerifestä jäi perinteisyydessään ja luonnollisuudessaan miellyttävä maku. Vuorenrinnekenttä.

  Ajo Americasista Buenavistaan on hankala; varsinkin ’suorempi’ reitti Mascan kautta on kapeaa ja jyrkkääkin vuorenrinneserpentiiniä, mutta maisemiltaan hieno.

  Paljon aikaa Teneriffalla viettäneenä …

  Kaksi vaihtoehtoa jolla ollen siellä liikkunut melekin joka vuosi jo 20 vuoden aikana.
  – Olen varannut halvimman mahdollisen ’lomamatkapaketin hotelleineen’, vuokrannut auton viikoksi (6 pv) ja pelipaketit siten esim ak-matkojen kautta… viime talvena oli onnistunut 3x golf de sur, 2 x amarilla ja kerran costa adeje.

  – varannut pelkät ennot esin raynair, majoitus hyväsäs apartmentoksesa nimeltä Las Adelfas joka on golf de sur aluellla aivan sen kentän clubirakennuksen lähellä, pelit edellä olevilla kentillä ja hurja 60 % ale tulee siihen golf de sur kentälle ja 50% aarillaan kun ne gf:t varaa hotellista etukäteen sähköpostilla kuten sen hotellikin. niin ja auto kannatta varata ja ottaa tietty lentokentältä jo.

  Asuin tässä las adelfas hotellissa ensin v. 2002 6 kukautta ja vuonna 2004 noin 4 kuukautta ja voin vakuuttaa et oli hyvä palvelu! ota tähän mukaan joko pelkkä aamiainen tai mieluusti puolihoito. Golf de sur alueelle ei suomesta tehdä lomamatkoja joten saa olla suomalaisilta rauhassa! Alueella on runsaasti erilaisia laadukkaitakin ravintoloita ja iltamestojakin. Ei tarvii autoa iltaisin eikä taksia joka saarella on muuten suht edullista.

  Sopii hyvin myös ’kyyhkyläisten’ golfmatkakohteeksi!

  Nuo 3 kentät ovat suht helppoja kävellenkin mutta esim costa adejessa saa auton noin 20 egee per kierros!

  -gm

  Kuinka tarkkoja ovat Teneriffan caddiemasterit noista tasoitusrajoista? Lähes kaikki kentät näyttävät vaativan 28/36 tasoitusta ja nuo eivät aivan täysin meidän perheessä täyty. Kyselläänkö siellä ylipäätään jotain todistusta olemassa olevasta tasoituksesta?

  Luottokorttia siellä kysellään cädärin tiskillä. Kertaakaan en ole mitään muita kortteja joutunut esittelemään. Tasoitusten valvonta tapahtuu sitten kentällä eli jos sitä 25. lyöntiä ko. väylällä etsitään vesiesteen puolelta ja edellä olevaa ryhmää ei ole näkynyt viimeiseen viiteen väylään, niin saatatte saada aika tiukan espanjankielisen palautteen valvojan toimesta niskaanne. Kun Euroopassa ei juuri muualla pysty teepaita päällä pelaamaan, niin tuolla tungetaan porukkaa kentälle auringonnoususta laskuun jatkuvalla syötöllä ja neljän poppoissa. Jos kenttä rullaa tai ainakaan ei seiso teidän takia, niin kenelläkään ei ole nokan koputtamista. Hyvvee lommoo!!!

  Yleensä ei kysellä mitään muuta korttia kuin maksukorttia tai seteleitä! Ainakaan minulta ei ole koskaan mitää nmuuta kyselty! Mutta Gof de Surissa ja Buenavistalla voi varautua startterin joka tarkakilee miten avaus onnistuu. Kerran oli ruotasalisa parikuntaa 2 lähdössä meitä ennen ja toinen mies avasi ekan duffina ja pallo 3 metriä eteen, toinen lähti hurjana slaissina outtiin, kolmas huti jolloin startteri puuttui tilanteeseen ja osoitti kohteliaasti kädellään rangen suuntaan ja kehoitti sinne menemään! meillä olikin sitten yhjä falitti edessä kun koko purukka lähti muualle siitä edestä! Kerran Adejesta valvoja poisti pari flaittia edessämme olevasta ryhmästä herran joka ei selvästikkään pelitaidoltaan ollut kentän vaatimalla tasolla. Olen tenskun kaikilla kentillä pelannut ja yhteensä luokkaa 200 kierrosta.

  Jos viikossa pitäisi pelata 5 kierrosta niin pelaisin Surissa 3 tai 2 siellä ja yksi amarillassa), adeje ja buoenavista kerran. Toki ainahan riippuu miten haluaa matkustaa ja ajella autolla lomakohteessa vai haluaako helppoa toimintaa ja kävellä hotellilta suoraan bägin kanssa ekalle teelle. Mutta kuitenkin kantsii varata teeajat etukäteen eikä vasta paikanpäältä.

  Tensku on mun suosikkipaikka ja kaikki luvattu toimii kuten pitääkin autonvuokrauksesta teeaikoihin!

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Eiköhän me sitten uskalleta tehdä varaukset kun händärit on tuolla 30 hujakoilla ja ei olla muutenkaan jaloissa oltu…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Golfia Teneriffalla?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Teneriffalla?