23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Slovakiassa

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Slovakiassa

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Suunnitelmissa olisi lähteä keväällä tutustumaan Slovakian golfkenttiin. Onko kellään kokemuksia etenkin Bratislavan ympäristössä olevista kentistä? Ajatuksena olisi jopa käydä bongaamassa kenttä Unkarinkin puolella.

    #1276858 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Slovakiassa kannattaa ehdottomasti pelata ainakin Penati Golfin molemmat kentät (https://www.penatigolfresort.sk/en/). Hienot kentät, upeat maisemat ja tyylikäs klubitalo, jossa saa hyvää ruokaa. Penati Golf sijaitsee Senican kaupungin ulkopuolella. Ajomatkaa Bratislavasta tulee noin tunti pohjoiseen.

    Pelasimme 2 kierrosta Penatin kummallakin kentällä vuonna 2014. Jonathan Davisonin suunnittelema Heritage on Golf Worldin manner-Euroopan kenttien ranking-listalla sijalla 74 eli korkeammalla kuin yksikään Suomen kenttä. Nicklaus Designin suunnittelema Legend on samalla ranking-listalla sijoilla 101-200. Legend-kentällä on pelattu Challenge Tourin kisa vuosina 2014-2016. Kentän erikoisuutena on 716 m pitkä par-6 -väylä, jota Penati Golf väittää manner-Euroopan pisimmäksi. Väylällä on 11 eri tiiauspaikkaa, joten se voidaan pelata myös par-vitosena. Pelasimme Slovakiassa myös Senican naapurikaupungissa sijaitsevan Golf Skalican (http://www.golfskalica.sk/), joka oli ihan tasaista baanaa eikä kovin mielenkiintoinen.

    Penatin henkilökunta näytti meille klubirakennuksen jatkeeksi rakennettavan hotellin piirustukset, mutta sanoi, että sen rakentamista lykätään taloudellisen tilanteen vuoksi. Minun tietääkseni hotellia ei ole edelleenkään rakennettu. Majoitusta kentältä löytyy kuitenkin ainakin yksityisomistuksessa olevissa vuokrattavissa mökeissä. Me majoituimme Skalicassa Hotel sv Ludmilaan, joka oli aivan erinomainen hotelli (https://www.hotelsvataludmila.sk/en/).

    Lensimme aamulennolla Wieniin. Lentokenttä sijaitsee sopivasti parin kilsan päässä Slovakiaan johtavalta moottoritieltä, joka ohittaa Bratislavan keskustan. Ehdimme hyvin pelata kierroksen sekä meno- että paluupäivänä.

    #1277065 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Bongasin myös nämä kentät googlesta ja laitoin ne meidän listalle. Oliko kenttien paremmuusjärjestys sama myös itselläsi? Mihin aikaan vuodesta olit siellä pelaamassa? Me lähdemme sinne pääsiäisenä. Pelaamme siellä kuitenkin vain toisen näistä.
    Löysin Slovakiasta myös toisen hyvän kentän, ainakin googlen mukaan, eli Black River Golf (4 kenttää), joka sijaitsee vain n. 20 km Bratislavasta koilliseen.
    Unkarissa pelaamme myös 2 kenttää, Pannonia ja Old Lake Golf sekä Itävallassa vielä yhden kentän, Golfclub Schloss Schönborn.

    #1277145 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minun paremmuusjärjestyksessäni molemmat Penatin kentät ovat hyvin tasaväkisiä. Jos menisin sinne uudestaan, pelaisin ehkä Legendin. Heritage-kentältä jäi mieleen pari layoutin osalta ei-niin-onnistunutta väylää, jotka suunnittelija oli joutunut suunnittelemaan maaston/luonnon ehdoilla sellaisiksi kuin ne olivat. Me pelasimme Penatissa juhannuksen kieppeillä. Slovakiassa voi olla talvella aika kylmääkin, mutta onneksi pääsiäinen on ensi vuonna myöhään, joten toivoa sopii, että kentät ovat jo hyvässä kunnossa.

    Kun suunnittelimme Slovakian matkaamme, muistan jonkun tutun sanoneen Black Riveristä: ”Hirveä kenttä. Älkää nyt vaan sitä pelatko.” Omakohtaista kokemusta minulla ei siitä ole, mutta netistä löytyy tämmöinen kommentti: https://www.top100golfcourses.com/golf-course/bratislava-black-river . Ilmeisesti tolkuttoman vaikea kenttä; mainostaakin itseään Euroopan vaikeimpana. Mutta yks tykkää äidistä ja toinen … isästä. Jos käyt siellä pelaamassa, toivottavasti kirjoittelet matkan jälkeen tänne Golfpisteeseen palautetta. Löytyyhän tuosta Black & White -kokonaisuudesta 3 muutakin kenttää, joten on varaa mistä valita. Tässä https://www.top100golfcourses.com/golf-courses/continental-europe/slovakia on vielä pari muuta ideaa Slovakiassa pelattaviksi kentiksi.

    Schloss Schönbornin punaisen (A) ja vihreän (B) ysin pelasimme viime vuoden keväällä. Hyvä kenttä hienossa linnaympäristössä.

    #1277201 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää tietoa, kiitos vaan. Black Riverissä on tosiaan 4 kenttää, joista tätä mustaa mainostetaan vaikeana, tosiaan jopa Euroopan vaikeimpana. Kokemus se olisi sekin, mutta ehkä valitaan joku muu, White tai Public.
    Onko kellään tietoa näistä Unkarin kentistä?

    #1277344 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Unkarin kentistä tuo Pannonia ainakin ihan mukava pelattava. Hyvä ja hieno klubiravintola. Old Laken pelasin joskus 5v sitten ja en tarkkaan muista, ainakin osittain jäi sellainen peltokenttämäinen muistikuva

    Matka lähenee ja kentät varattu, mutta heräsi epäily tuon Black Riverin suhteen. Tunteeko joku sellaisen kentän Slovakiassa kuin Sedin Golf Resort?

    Olen pelannut tuon Black Riverin 5v sitten. Niitä vaikeita väyliä oli silloin 11 kpl ja loput selkeää ja lyhyttä linnan puistoa. Hieman erikoisia ne 11 kieltämättä olivat – greenit usein jaettu erikorkuisiin osiin joiden välillä mahdoton putata jyrkkyyden takia. Väylillä avaukset sijoitettava 10x10m pläntille jos haluaa yrittää seuraavaa greenille. Huumorilla nuo kyllä pääsee läpi eikä montaakaan palloa hukkunut. Mieleen jäi joen yli lyötävät silloin 8. ja 18. väylä sekä 17. väylän vesiesteet.

    Olen pelannut kaikki Bratislavan alueen kentät oma ranking:
    Penati Legend
    Bac GC
    Penati Heritage
    Hruba Borsa
    Sedin
    Skalica
    Black River

    Olis tarkoitus kevään Skoda Cup-reissulle ottaa mailat mukaan ja siksi kysyisinkin, että onko kukaan pelannut Bratislavan ulkopuolella seuraavia kenttiä:

    – Golf Club Red Fox Mala Ida (Kosice)
    – Black Stork Golf Resort (Velka Lomnica)
    – Royal Valley Golf Club (Maly Slavkov)

    Penati Legend
    Bac GC
    Penati Heritage
    Hruba Borsa
    Sedin
    Skalica
    Black River
    Tässä listassa on monta kenttää, joita en ole edes löytänyt netistä, kuten esim. Bac GC, Hruba Borsa ja Skalica.

    – Golf Club Red Fox Mala Ida (Kosice)
    – Black Stork Golf Resort (Velka Lomnica)
    – Royal Valley Golf Club (Maly Slavkov)
    Mistä te löydätte näitä kenttiä? 🙂
    Ikinä kuullutkaan, vaikka olen tutkinut alueen kenttiä suurennuslasin kanssa.

    Kentät löytyvät esim. käyttämällä Google Earth-ohjelmaa.

    Toki, toki löytyy googlesta. Nuo Villen kentät sijaitsevat idässä, joka ei nyt satu meidän ohjelmaan. Käytän aina matkojen suunnittelussa nettiä ja googlemapsia apuna. Tuosta Bratislavan ympäristön kentistä en löytynyt googlesta noita kaikkia kenttiä ilman syväluotausta. Bac GC esim. löytyy eri nimellä, Golf Club Welten… Se olisi ollut ilman muuta varteen otettava kenttä jos olisin aiemmin sen löytänyt.

    Kannattaa kysyä seuraavalla kerralla asiantuntevalta matkanjärjestäjältä…:)
    Bac GC (Welten). Heillä löytyy myös ihan hyvän tasoista majoitusta klubin yhteydessä..

    Hyvä tietää nyt, mutta enpä olisi tiennyt keltä tätä kysyä. Mihin muihin maihin teiltä löytyy hyvää paikallistuntemusta kentistä? Meillä on golfporukka, jolla on ollut jo pidempään tapana käydä keväisin tutustumassa uusiin golfmaihin euroopassa. Uusien golfmaiden luotettava top-listaus kiinnostaa aina.

    *** Mainontaan on muut kanavat.

    MOD Q8

    Skalica golfissa on mielenkiintoinen greenfee-hinnoittelu, grazy wednesday. Hinta määräytyy tasoituksen mukaan, esim hcp 5 maksaa 5€.

    Reissu Slovakiaan on nyt tehty. Kävimme tosin samalla reissulla pelaamassa myös Itävallan ja Unkarin puolella.
    Slovakissa pelasimme 2 kenttää, Penatin ja Sedinin.
    Penati on laatukenttä, jonka huomaa heti klubille saavuttaessa, hieno portti, hulppea klubitalo, kaikki viimeisen päälle hiottua ja parkkipaikalla hienoja autoja. Penatilla on 2 kenttää, joista pelasimme kehutumman eli Legendin. Kenttä sijaitsee Karpaattivuorien loivilla rinteillä, jossa on kangasmaastoa ja mäntymetsää, jota ei muuten juurikaan Slovakiassa näe, sillä siellä on pääasiassa lehtipuita, tammia, pyökkiä jne. Yksi kentän erikoisuuksista on myös 635 metrinen par 6-väylä (keltaisilta). 18 greeni päättyy mielenkiintoiselle saarigreenille.
    Kentän kunto oli hyvä, niin kuin arvata saattaa. Korotetut greenit vaikeuttavat tuloksen tekoa. Tämän kaiken sai kokea, kun maksoi n. 100€:n greenfeen, kohtuu kallista, mutta sanoisin, että lienee sen arvoinen. Bratislavasta kentälle on n. tunnin ajomatka eli aika kaukana useimpien turistien majapaikasta.

    Toinen pelaamistamme kentistä oli Sedin Golf Resort. Kenttä sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Bratislavasta itään päin. Kentälle sisääntulo on melko vaatimaton, klubitalo on matala rakennus, mutta sisältä aivan hyvä. Alue kentän ympärillä on tasaista maastoa, joten odotukset eivät olleet korkealla kentän korkeuserojen suhteen. Kenttä kuitenkin yllätti positiivisesti odotukset olemalla mukavan oloinen ja hyväkuntoinen kenttä. Siitä huolimatta se ei jättänyt mitään pysyviä muistikuvia.

    Kelit Slovakiassa huhtikuun loppupuolella olivat loistavat, täydelliset golfiin, reilut 20 astetta lämmintä, aurinkoa ja tuulta ei juurikaan.
    Maassa kaikki toimii, tiet ovat hyvässä kunnossa ja hintataso on yleisesti Suomea edullisempi. Bratislava on mukava ja mielenkiintoinen kaupunki Tonavan rannalla. Hieno vanha kaupunki kävelykatuineen ja kauniine rakennuksineen. Bratislavan linna on vaikuttavan näköinen paikka kaupungin reunalla.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Golfia Slovakiassa

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Slovakiassa