16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

golfia Lyonin seudulla

Etusivu Foorumit Matkailu golfia Lyonin seudulla

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kenelläkään kokemuksia Lyonin seudun golf-kentistä?
    Yritin hakea netin kautta, laihoin tuloksin.

    Pari kertaa on tullut vierailtua. Kaupunki on tyylikäs. Jos vähänkään pitää ruuasta, niin ehdoton vierailukohde on kauppahalli. Hienot valikoimat mitä erilaisimpia herkkuja. Paul Bocusen ravintoloita löytyy myös tavan kansalaiselle jokaisesta ilmansuunnasta. Pelikierroksia ei ole sielläpäin pelattua.

    Itse olen käyttänyt google mapsia apuna hahmottaessa kenttien sijaintia ulkomailla. Ehkä tuosta on sinulle apua.

    Poodri Hoo kirjoitti: (24.7.2011 21:16:19)
    Kaupunki on tyylikäs. Jos vähänkään pitää ruuasta, niin ehdoton vierailukohde on kauppahalli.

    Hyvää ruokaa olis tarkoitus nauttia, Latasin juuri Appsin joka näyttää lähimmän McDonaldsin. Ettei tarvii syödä mitään etanoita tai sammakoita….

    Pelattu Golfclub de Lyon Lyon

    Sanglier (villisika) kenttä on kaikin puolin upea
    Brocard (kauris) on ok, vaikkakin tylsempi
    Klubiravintola erinomainen, kuten usein Ranskanmaalla

    Kaiken kaikkiaan vierailemisen arvoinen kohde

    Parti kirjoitti: (25.7.2011 12:15:50)

    Poodri Hoo kirjoitti: (24.7.2011 21:16:19)
    Kaupunki on tyylikäs. Jos vähänkään pitää ruuasta, niin ehdoton vierailukohde on kauppahalli.

    Hyvää ruokaa olis tarkoitus nauttia, Latasin juuri Appsin joka näyttää lähimmän McDonaldsin. Ettei tarvii syödä mitään etanoita tai sammakoita….

    Sanakirja kannattaa ottaa mukaan myös tuota ruokailua ajatellen (paitsi tietenkin, jos teillä ranskankieli sujuu). Ainakin, jos ei halua syötä jotain aivoja tmv. Todennäköisyys siihen on Kultaisissa Kaarissa onneksi häviävän pieni, ellei siellä ole jotain paikalliserikoisuutta (McBrain Burger). Minä en ole kovin paljon noilla lähiseuduilla törmännyt ravintolaan, jossa olisi lontoonkielinen ruokalista tai jonka tarjoilijakaan ymmärtäisi saatika puhusi kovinkaan paljon lontoota. Tai ainakin antoivat ymmärtää, etteivät ymmärrä.

    Lyonin golfkentistä en osaa sanoa mitään, mutta matkakumppanillesi taisin vinkata jotain Nizzan lähistön kentistä.

    En olisi huolissani ruokalistojen suhteen. Schnitzel on ranskaksi Le Schnitzel ja sillä kyllä nälkä lähtee. Lisäksi kun hieroo nyrkkiä ja kämmentä yhteen ja sanoo:- Le Smashed Potatos! saa perunamuusia, ehkä, tai sitten jonkun yllärijutskan siihen leikkeen kylkeen. Muistutan vielä, että Coca Cola on suosittu ruokajuoma noilla lakeuksilla.

    Johtaja XXL kirjoitti: (26.7.2011 10:05:09)
    En olisi huolissani ruokalistojen suhteen. Schnitzel on ranskaksi
    Le Schnitzel ja sillä kyllä nälkä lähtee. Lisäksi kun hieroo nyrkkiä ja kämmentä yhteen ja sanoo:- Le Smashed Potatos! saa perunamuusia, ehkä, tai sitten jonkun yllärijutskan siihen leikkeen kylkeen. Muistutan vielä, että Coca Cola on suosittu ruokajuoma noilla lakeuksilla.

    Pieni tarkennus tuohon XXL:n viestiin. Koska tuo perunamuusi (smashed potatoes) on monikollinen sana, niin oikea määräinen artikkeli eteen on tietenkin ’Les’, ei ’Le’. En mitenkään halua olla pedantti, mutta jotta se muusi Lyonissa varmasti tulee tilatun mukaisena, on syytä käyttää oikeaa artikkelia. Ranskalaiset ovat tuosta tarkkoja. Jos käyttää ’Le’-artikkelia, niin saattaapi Jean / Jeanette tuoda piruuksissaan pöytään keitettyä perunoita.

    Jos taas Espanjan puolelle menee, niin kultaisten kaarten alla kannattaa tilata ’el McPerro’ (copyright Snakeshirt).

    yeux de serpent kirjoitti: (26.7.2011 11:01:24)
    Pieni tarkennus tuohon XXL:n viestiin…

    Olipa hyvä, että huomasit. En missään tapauksessa halua, että Partille tuodaan pöytään aivan mitä sattuu. Tuli muutenkin Dan Quaylemainen kömmähdys tuon potaatin tavaamisessa. Ei nyt sentään beer / bear- tason moka, mutta kuitenkin.

    Maailmalla kannattaa nälässään turvautua McD:n Big Maciin, koska se valmistetaan kaikkialla samanlaisen globaalin standardin mukaan. Siksi tietää aina jo etukäteen mitä saa. Big Macin hinta soveltuu myös mainiosti eri maiden keskinäisiin ostovoimapariteettivertailuihin.

    Kiitos ruokavinkeistä.

    Erityisesti tuo McPerro on kiinnostava. Ei niinkään syömismielessä, mutta lähinnä määritelmänä. Onko se enemmän hampurilainen vai hot dog?

    Mut tosissaan, en aio nokkaani McD:hen työntää sen enempää matkoilla kun kotimaassakaan muutoin kuin äärimmäisessä hädässä. Ei tarjoilut täytä ruuan määritelmää.

    Ranskassa saa hyviäkin ”hampurilaisia”. Katukojuissa leikkaavat tuoreen patongin halki, sisään paistetaan paikanpäällä tuore pihvi sekä sipulia….

    Pelasin parilla kentälla viime kesänä.

    http://www.golfdubeaujolais.com/cms/easysite/gdb oli mukava, pääsin parin paikallisen kaverin kanssa pelaamaan etu 9:n ja jatkoin yksin. Tullessani takaisin taka9n jälkeen klubitalolle pyytämään lounasta ravintoloitsija sanoi ’mutta eihän minulla enään ole lounasta (klo 15) – no, voinhan minä aina tehdä sinulle salaatin ja antaa juomat siihen päälle’
    Greenfee + lounas oli 50 EUR (sisältäen villikirsikat 6:lla välylällä)…

    etelämäpänä kävin toisella kentällä,
    http://www.domainedelavaldaine.com/uk/navigation.php
    ei aivan yhtä mukava, joskin sekin hyvin pelattava.

    ts

    Parti kirjoitti: (26.7.2011 16:41:04)

    Erityisesti tuo McPerro on kiinnostava. Ei niinkään syömismielessä, mutta lähinnä määritelmänä. Onko se enemmän hampurilainen vai hot dog?

    .

    On. Ehdottomasti.

    Mutta ne kadulta ostetut hampurilaiset on ihan luksusta.

    Calce kirjoitti: (26.7.2011 23:31:55)
    ravintoloitsija sanoi ’mutta eihän minulla enään ole lounasta (klo 15) – no, voinhan minä aina tehdä sinulle salaatin ja antaa juomat siihen päälle’

    Lounas syödään lounas-aikaan ja illallinen illallisen aikaan. Amerikkalaiset syövät mihin aikaan sattuu, se ei toki käy sivistysvaltiossa.

    🙂

    EFC

    Parti kirjoitti: (27.7.2011 8:13:35)

    Lounas syödään lounas-aikaan ja illallinen illallisen aikaan. Amerikkalaiset syövät mihin aikaan sattuu, se ei toki käy sivistysvaltiossa.

    Hiemat OT, mutta mikäs me syötiin perjantaina rinkussa? Oliko vaan ruoka?

    Kun kerran asiaan paastiin niin:
    mashed potatoes on perunamuusi, ei smashed vaikka loogiselta kuulostaakin…
    Nim. satunnainen pilkunviilari
    P.S. Hyvaa matkaa Partille !

    B

    expat kirjoitti: (27.7.2011 14:10:29)
    Kun kerran asiaan paastiin niin:
    mashed potatoes on perunamuusi, ei smashed vaikka loogiselta kuulostaakin…
    Nim. satunnainen pilkunviilari
    P.S. Hyvaa matkaa Partille !

    Se on nyt vaan niin. Golfpiireissä muussikin tehdään suttunuijalla hakkaamalla vuoroin kannalla, vuoroin kärjellä ja silloin tällöin kasarin alta lipsauttamalla. Näin valmistuu kuohkea muussi tai muusi, kuinka kukin haluaa.
    Amerikaksi smashed p.

    B

    Tämä muussityyppi voisi olla suomennettuna liiskatut potut.

    Kiitos vinkeistä.
    Nyt listalla on Golf Club de Lyon ja Grand Avignon.

    Yksi/kaksi kenttää vileä hakusessa, menee ehkä improvisaation puolelle….

    Googlettamalla on käynyt selväksi että tällä reissulla ei varmaankaan nälkä tai jano pääse yllättämään. Paikalliset herkut pienissä bouchoneissa muodostavat toivottavasti ruokavalion rungon.

    Laitan tähän lyhyen arvion reissun kentistä. Jos joku sattuu tuolle suunnalle eksymään.

    Aloitetaan Golf International de Grenoblesta.
    Kyseessä on viikon paras kenttä. Se sijaitsee 20 min ajomatkan päässä Grenoblesta alppimaisemissa. Kentän sijainnin takia koko kierroksen ajan pelaaja pääsee nauttimaan kauniista, jossain kohtaa jopa jylhästä vuoristomaisemasta. Kentällä on korkeuseroja melko paljon, mutta vuoristokiipeilyksi pelaaminen ei kuitenkaan mene. Me pelasimme kantaen puolisettiä ja fysiikka riitti puolilihavallakin. Jos jaksaminen epäilyttää, voi vuokrata auton.

    Kenttä kiertelee laaksoa ja rinteitä metsäisessä maastossa, vettä ei juurikaan tule peliin. Lay-out on maastosta johtuen erittäin mielenkiintoinen, tylsää hetkeä ei takuulla tule. Kierroksen kruunaa jyrkkään alarinteeseen avautuva väylä 18, jossa voi yrittää massivista draivia (pikku draw tarvitaan) 🙂 ja kakkoslyönti on vielä hienompi kauniille griinille pikku veden yli.

    Kenttä oli hyvässä kunnossa ja GF 55€ oli hyvinkin kohtuullinen kentän pelattavuuteen ja sen antamaan (minulle) ainutkertaiseen alppi-golf-kokemukseen.
    Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kenttä.

    Ps. Kuvassa lähdössä birkku….

    Tuolla Golf Club de Lyonissa on tullut käytyä joitain vuosia sitten. Ihan mukava kenttä eikä greenfeekään ollut paha keväällä arkipäivänä.

    Lyon on erittäin suositeltava matkailukohde jos vaan pikkaisenkin on kiinnostunut ruokapuolesta. Vanhassa kaupungissa on muutamakin hyvä Bouchon jos kohta muutama yhdentekeväkin turistimesta.

    Moi,

    Saako esim. tuolta Golf Club de Lyonista vuokrattua mailoja ja jos saa, minkä hintaisia ovat? Finnair näyttää ottavan n. 56€ toisesta laukusta jos vie bägin mukana…

    Veloitetaankohan TGV:ssä golfbägistä ylimääräistä?

    20 euroa näyttäis olevan mailat. Hinnat

    simondsen kirjoitti: (15.3.2012 14:11:18)
    20 euroa näyttäis olevan mailat. Hinnat

    Noita mailoja ei nähtävästi ole kuin ranskankielisille kun englanninkielisiltä sivuilta tuota ei löydy:) Tuo linkkisi ei toimi koska tuo URL:n alku (http) on kahteen kertaan. Jostain syystä se on täällä GP:n hyperlinkissä jo valmiina. Tässä uudelleen
    Hinnat ranskaksi

    Muutamia huomioita:
    – Insurance FFGolf compulsory
    – No pairs of shorts (or rolled bermuda shorts)
    – No shoes with nail (katso, ettei ole nauloja tarttunut kenkien pohjiin) 😀
    In the Clubhouse:
    – Remove his cap (käyt vaan klubilla kaikilta nykimässä lippikset päästä).:)

    Ok, kiitos tiedosta.

    Eipä taida kannattaa yhden kierroksen takia viedä omia mailoja…

    Golf de Lyonissa on hyvinvarustettu ProShop ja hinnaston mukaan mailavuokra on 20 € (location Clubs), mutta kannattanee varata ne etukäteen.

    Sitä paitsi hieno kenttä, mutta jos pelaat vain yhden kierroksen, suosittelen Les Sangliers .-kenttää

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: golfia Lyonin seudulla

Etusivu Foorumit Matkailu golfia Lyonin seudulla