16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfia ja kenttäsuunnittelua PC:ssä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia ja kenttäsuunnittelua PC:ssä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ajattelin että kylmän kauden kynnyksellä kiinnostaisi golf sisätiloissa. Viime talvena käytin paljon aikaa MS Links 2001 PC golf pelin pelaamiseen ja paketin mukana tulleen APCD kenttäsuunnitteluohjelman opetteluun. Kenttä jonka tein PC:llä on Kirkkonummella sijaitsevan Kurk Golfin etuysi ja rakenteilla oleva lisäysi. Jos on kiinnostusta PC-golfiin, niin oheisesta linkistä löytyy perustiedot. Jos löytyy halukkaita kenttäsuunnitteluharrastajia, niin ottakaa mailitse yhteyttä. Lue lisää: Links Kurk

    Mulla on Links Championship edition peli. Minusta se on realistisuudessaan aivan omaa luokkaansa golf-peleistä.

    Onko siinä mukana se course designer osuus vai joutuuko sen hankkimaan erikseen? Olen joskus etsinyt sitä valikoista, mutta huonolla menestyksellä.

    Links 2003 on juuri julkaistu ja siinä on mukana Arnold Palmer Course Designer, samoin kuin 2001:ssä.

    Lue lisää: Links 2003

    Arnold Palmer Course Designer eli lyhyemmin APCD on muistaakseni Links Championship Editionin neljännellä levykkeellä. Valitettavasti softalla ei voi avata Microsoftin omia kenttätedostoja, mutta esim. tuo Kurk tiedosto netissä avautuu APCD softalla.

    APCD softa in liki samaa Links 2001:ssa ja Links 2003:ssa. Joitakin ominaisuuskia on lisätty kuten mahdollisuus sekoittaa erilaisia pintamateriaaleja: hiekkaa ja ruohoa esim.

    Laitan oheen linkin suoraan tuohon tiedostoon, jos joku haluaa kokeilla editoria. Kenttäeditorin käyttö on kyllä haastavaa joten ennenpitkää ohjeita kannattaa lueskella osoitteesta http://www.lsgolf.com kohdasta tutorials. On muuten asiallisesti ylläpidetty harrastelijasivusto. Links cornerin rinnalla tämä Golfpiste ympäristö näyttää ja tuntuu keskiaikaiselta.

    Lue lisää: Kurk tiedosto

    Hienoa nähdä, että joku on jaksanut tehdä suomalaisen kentän links-faneille.

    Kenttä on hyvin tehty ja mukava pelata. Tuntuu tosin hieman helpolta moniin muihin kenttiin verrattuna. Toisaalta on kyllä kiva pelata alle par’in oikein kunnolla. (-7, kolmannella yrityksellä).

    Kiitokset Ossille hyvin tehdystä työstä ja hienosta kentästä. Taidanpa alkaa itsekin opiskeleman APCD:tä ja yrittää tehdä jonkin tutun kentän 🙂

    Kiitän ja kumarran ensimmäistä betatestaajaa. Itseasiassa kenttäni on normaaliin Links-tasoon verrattuna alkeellinen, mutta koska kyse on oikeasta eikä mielikuvituskentästä niin pelaamaan pääseminen on tärkeää.

    Aloitin työn skannaamalla kentän kortin ja yleiskartan. Yhdistelin kuvat ja vein APCD:hen. Softassa on ominaisuuksia joiden avulla pääsee nopeasti pelaamaankin, joten jo ensimmäisinä päivinä peluutin pikkuruista Annika Sörenstamia Kurkin kortin pinnalla.

    Innostuin myöskin tekemään suomalaisia puita koska alkuperäiset MS puut näyttivät ihan erilaisilta kuin täkäläiset.

    Euroopassa on vain kourallinen hyviä APCD suunnittelijoita, joten tilaa riittää uusille.

    Olisiko mielenkiintoa järjestää oikeat PC-golf kilpailut talven aikana?

    Nimetön

    Kilpailut olisivat hyvä idea. Tietenkin lähdetään oletuksesta, että peli olisi silloin vaikkapa Links 2003 ja pitäisi pelata pro-asetuksilla.

    Nimetön

    Kiitos Ossi kultturiteosta Suomen golfin hyväksi!

    Pelailin kentän äsken läpi (-1) ja oli todella yllättynyt miten hienon ulkoasun olet saanut kentälle vaikka filen koko ei ollut kuin 8 megaa, link cornerissa kun nuo tuntuu olevan järjestään 40-60 megaisia…

    Pelillisesti kenttä oli todella kiva, tosin noilla 250+ metrin driveilla (Garcia) taitaa suurin osa Suomen kentistä muuttua aika helpoiksi… Greenit oli todella kivat putata ja puiden suhteen olet tehnyt todella hyvää työtä!

    Kurkissa en ’livenä’ ole pelannut, mutta joskohan sinne ensi kesänä ehtisi, ottaa nyt talvella harjoituksia virtuaalisesti 🙂

    Olisi kiva, jos noita suomalaisia kenttiä löytyii enemmänkin, luulisi että maasta kuitenkin löytyy muutama kentäntekotaitoinen ihminen jolla jopa olisi aikaakin…

    ja ei kun takaisin harjoittelemaan!

    Loistavaa Ossi! Olenkin harkinnut Links 2003:n hankkimista ja nyt siihen on oikea syykin. Ja se online-turnaus on ihan pakko järjestää, tahdon revanssin meidän viime ottelusta, jonka taisit voittaa. 😉

    Jospa se 4-väylän avaus pysyisi nyt väylällä.

    Asensin APCD:n äsken koneelle. Eka kosketus tuntui aika hämmentävältä. Ei oikein päässyt juonesta kiinni puolen tunnin ihmettelyllä ja helppihän on teknisesti lahjattomia varten.

    Olisiko sinulla Ossi kiinnostusta järjestää aiheesta alkeiskurssia tai antaa näin netin kautta jotain vinkkiä, jolla pääsisi alkuun?

    Olisi kiva yrittää tehdä jotain kotikentän väylää.

    Kenttäsuunnittelu PC:ssä on kolmidimensioista editointia 2D-apuvälineillä eli hiirella ja näytöllä. Ei ihan helppoa siis, varsinkaan jos ei ole harrastanut CADiä aikaisemmin. Toisaalta APCD on harrastustyökaluksi ihmeen hyvin kehityynyt ja pitkälle päässyt harrastaja kaipaa ominisuuksia joita yleensä löytyy vain CAD-ammattisoftista. Eniten kaipaan itse copy/paste komentoa. Tämän takia kaikki bunkkerit joutuu tekemään yksitellen; n. 10min bunkkeria kohden.

    Kaikki mahdolliset aloittelijan manuaalit http://www.lsgolf.com osoitteesta kannattaa lukea läpi ennen aloittamista jotta saa käsityksen miten työtä tehdään. Itselläni meni monta iltaa perusasioissa, mutta oppimisen vauhti kasvaa kun saa vähän kiinni asioista ja terminologiasta.

    Ohjeet ovat englanniksi, muun niin on softakin, joten ’tutorials’ osaston lukeminen säästää paljon harmaita hiuksia ja auttaa alkuun. Tässä linkissä http://www.sportplanet.com/links/tutorials/apcd/apcd2.asp on ihan perusasiat kolmioverkoista johon suunnittelu perustuu.

    APCD:n opiskelu on pahempi harrastus kuin golf, koukku on terävämpi ja menee syvempään. Pitää pitää varansa kun vauhtiin pääsee että muistaa myös nukkua välillä.

    Links cornerissa on myös opetusvideoita, joita ainakin ADSL liittymän yli lataa helposti ja ne kyllä kertovat enemmän kuin dokumentit.

    Pääsin tänään kiinni kiinteään verkkoon ja latasin Kurkin. En kehdannut töiden lomassa pelata kuin ekan reiän, mutta komealta näyttää!

    Kiitos Ossille isolla kädellä.

    Täytyy ladata noita opetusjuttuja ja yrittää päästä jyvälle hommista ajan kanssa.

    Ossi: Kuinka kauan menee 18 reiän tekemiseen mallin mukaan siinä vaiheessa kun tekeminen luonnistuu? Puhutaanko päivistä vai viikoista?

    Oikean kentän tekeminen vie harrastuksena helposti pari kuukautta, mutta onneksi APCD:ssa on työtä helpottavia ’shape’ -apuja joiden avulla ensimmäistä omaa väylää pääsee pelaamaan parissa illassa. Aktiivinen harrastaja pystyy tekemään kentän parissa viikossakin koska kun vaihtiin pääsee ei joudu miettimään että mitäs tässä piti tehdäkään.

    Kentän hienosäätö, istutukset, panoraama ja äänet vievätkin sitten juuri niin paljon aikaa kuin harrastuksellensa haluaa uhrata. Laitan oheen erään arvostetuimman suunnitelijan sivut. Mike on perfektionisti jolta on tulossa kohta viides kentää, mutta hän on ollut aktiivinen muissa Links asioissakin.

    Lue lisää: Mike Jones

    #519857 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kenttäsuunnitteluasia on kehittynyt siihen suuntaan että aioin sunnuntaina demota suunnitteluasioita Linksin suunnittelusoftalla. Mailia tulemaan jos on kiinnostusta.

    Ossi

    alias

    #519858 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    APCD 1.5:n voi ladata seuraavalta sivulta:

    http://www.microsoft.com/games/links2003/apcd/default_2.asp

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Golfia ja kenttäsuunnittelua PC:ssä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia ja kenttäsuunnittelua PC:ssä