23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Espanjassa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Avataanpas uusi threadi aiheena golf Espanjassa. Tuli mieleen koska olen lähdössä seuran kanssa pelimatkalle lähelle Jereziä Golf Dunas De Donanaan. Joten tänne voi kertoa kokemuksiaan golfkentistä Espanjassa ja vinkkejä mihin kannattaisi suunnata etc. Aihe täysin vapaa kunhan se liittyy golfiin ja Espanjaan 😉

    Nimetön

    Olen joitain kertoja kyseisessä maassa pelannut ja aina sama tulos: Kierrokset kestävät 4½-5 tuntia johtuen jatkuvasta odottelusta. Enää en sinne mene vaikka maksettaisiin… Mitään golfkulttuuria ei ole ja kaikki, jotka viitsivät maksaa +- 70e mitäänsanomattomasta kentästä pääsevät pelaamaan. Eli jos haluaa mennä viettämään löhölomaa vähän siinä sivussa golffaillen niin varmasti hyvä paikka.. Jos taas haluaa nauttia itse golffista, niin kiertää tämän paikan kaukaa..

    Tulipas tyly viesti, mutta edelleen espanjan herne nenässä…

    Nimetön

    Olin pelaamassa pikkasen Alicanten alapuolella

    olevilla kentillä. Greenfeet olivat halvempia kuin

    Costa de Solilla ja jotkut kentät rullasi hyvin ja

    toiset olivat ruuhkaisia esim CampoAmor.

    Edellämainittu oli hyvin hoidettu mukava lomakenttä. Sitten pelattiin Las Ramblasissa joka oli

    extreme kenttä. Haastetta löytyy… jos lyöt sivuun

    niin saat hakea palloa 100m syvyisestä rotkosta tai

    samanmoinen ylitys ainoastaan leveyttä pikkasen vielä enemmänkin. Poistaa taatusti estekammon, ei ole enää meikäläiset vesiesteet tai bunkkerit mitään.

    Vaikka aihe onkin Espanja niin kommenttina Rauta-2:selle,että naapurimaan pohjoisemmassa osassa molemmat mainitsemasi ongelmat puolittuvat.Kierrosnopeus riippuu tietysti omasta vauhdista,mutta hintatason puolittuminen on taattu.

    Katso enemmän infoa linkeistä.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    ts

    Koko Espanjaa ei varmaan kannata hylätä aurinkorannikon tilanteen takia. Itse siellä muutamia vuosia liikkuneena olen todennut maan varsinaisten helmien löytyvän tuolta itärannikolta.

    Alicanten alueella en ole käynyt, mutta ainakin Valenciasta ylöspäin aina Ranskan rajalle asti löytyy kasapäin huippukenttiä green fee hintojen pyöriessä 35 – 60 euron välissä.

    Itse majailen talven Valencian ja Barcelonan puolivälissä Panoramica Golfissa, mutta myös Gironan ympäristöstä löytyy kokemisen arvoisia kenttiä esim:

    PGA Catalonia, Pals ja Emporda jotka ovat ET:n karsintakentät viimeisen vaiheen osalta.

    Näillä alueilla ei vielä ole ’golfteollisuus’ vallannut ajatuksia ja kentät pelataan niiltä tiipaikoilta mistä kuuluukin ja ovat pituudeltaan klubilta noin 6000m ja takaa 6500m

    Lue lisää: http://www.panoramicagolf.com

    Samanlaiset on tunnot kuin rauta-2:lla.

    Costa Del Sol on förbi meikäläisen kohdalla ainakin jos kyse on golf-lomasta. Kentät ovat ruuhkaisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (esim. Alhaurin joka on vuoristokenttä). Hinnat ovat korkeat poislukien ehkä pari kenttää (esim. Lauro joka on tylsä), jotka eivät sitten muuten houkuttele pelaamaan.

    Teneriffalla tilanne on samanlainen. Ehkä ruuhkat eivät vielä ole yhtä pahoja kuin Solilla.

    Tähän kun vielä lisätään espanjalaisten asenne ja käyttäytyminen turisteja kohtaan (tässä tarkoitan palveluammateissa olevia), niin eipä kiinnosta mennä rahastusautomaatiksi.

    Toki Espanjasta löytyy alueita jotka eivät ole vielä turistien kyllästämiä. Tällöin myös hinnat ja kohtelukin ovat paremmin kohdallaan.

    Tästä kirjoituksesta ei tarvitse provosoitua. Onpahan oma tuntemukseni tällä hetkellä.

    Olenkohan mistään kuulllut niin paljon negatiivista golflomapalautetta kuin Costa De Solilta.

    On hyödyllistä keskustella näin verkossa – näin se tietämys lisääntyy. Aloittelijatkin osaavat suhtauta golflomaansa oikein.

    Minulle olisi pettymys jos kuviteltu golfloma olisikin pelkkää ruuhkissa seisomista. Ärtymyksen ohella pettymys korostuu silloin kun tehtäväänsä väsyneet valvojat yrittävät epätoivoisesti saada tukkoisella kentällä golfarit etenemään tavoiteajassa. Paimennetuksi karjalaumaksi siinä peliryhmä itsensä kokee.

    Golfiin kuuluu oleellisena osana kiireettömyys ja jos kentällä pitää ’hosua’ hiin on parempi jäädä kotiin.

    Rauta2:n viesti oli tosiaan aika tylyä luettavaa. Olen itse pelaillut Costa Del Solilla 20:n vuoden aikana useita kertoja per vuosi. Nyt valitettavasti on ollut hakeuduttava muihin maisemiin. Ruuhkaisuus ja hintatason nousu pakottavat siihen. Tästä voisi nyt luiskahtaa toiseen näkökohtaan: Ei todella ole ilo pelata, kun kentälle tulee ’kuka tahansa’, eli myös sellaiset yrittelijät, joilla ei ole käsitystä golfista ja varsinkaan etiketistä. Eli: kaikille teille, jotka tälläkin palstalla ehdottelette ties mitä sovelluksia lastenvaunuista alkaen ja kyselette, ’mikä kiire sitä pitää olla?’ pientä ajateltavaa: Golfetiketin tunteminen ja noudattaminen olisi yhteinen ilo, samoin siihen kuuluva joustava peli. Sitä paitsi, aloittelijankin taidoilla -oli mies tai nainen- voi pelata toiset huomioonottaen, eikä kenttä ruuhkaudu, vaikka tasoitus olisi mitä. -No kai tästäkin joku ottaa herneen nenäänsä. Ota vaan, en jaksa perustella enempää. Mutta siitä espanjalaisesta palvelusta: Minun kokemukseni kaikkien vuosien ajalta ovat hyvin positiivisia.

    Euroopassa on paljon hyviä golfkohteita, joissa hinta ja laatu ovat kohdallaan. Espanjassa, ainakaan Aurinkorannikolla ja sen lähiympäristössä, näin ei ole, minunkaan mielestäni.

    Muuhun lomailuun Espanja tarjoaa toki hyvät puitteet, onhan siellä vaikuttava viini/sherry- ja ruokakulttuuri.

    Nimetön

    Kylläpä Espanjan interiööriä nyt parjataan. Taitaapi olla aivan jeesustelua todeta, että sitä saa mitä tilaa. Huippusesongissa kentät ovat luonnollisesti ruuhkaisia. Mielestäni niinkin mukava peli kuin golf pilataan liiallisella kiireellä ja niille joiden maailma menee aivan sijoiltaan kun yksi peli kestää 45 min pidempään, suosittelen vaikka rovaniemellä jäägolffia helmikuussa; ei oo ruuhkaa sitten niin ollenkaan ja saa sitten vouhottaa sääntöjen kanssa aivan kaikille 2 pelaajalle. Ja tuo ensimmäinen vanha toteamus menee myös palveluun, eli sitä saa mitä tilaa.

    Nimimerkillä: seuraava tiioff 1.3 🙂

    Costa del Solin ongelma talvella on ruuhkat ja korkeat hinnat. Muutenhan alue on mukava ja monipuolionen. Kesällä siellä on tilaa ja halpaa eikä haittaa suomen kesän kylmät sateet. Itse ainakin ihastuin kesäiseen Espanjaan.

    Monessa viestissä on Costa del Solia moitittu ruuhkaiseksi, joka on kyllä totta + kalliit green feetkin. On siellä tietty hyviä kenttiäkin.

    Mutta tuo paikka mihin olette menossa ei ole varsinaisesti Costa del Solilla vaan lähellä Portugalin rajaa Atlantin rannalla. Olimme ko. kentällä pelaamassa marraskuussa. Kenttä oli ainoa lähialueella. Taisi olla Malagasta tietä pitkin noin 350 km (oli tosi kivaa ajaa yöllä Malagasta kun konekin oli pari tuntia myöhässä, tosin muulla porukalla tuntui olevan kivaa :-).

    Lähialueella ei ollut montaa kenttää, oliskohan lähin seuraava kenttä ollut n. 60-70 km.

    Kenttä oli uudehko ja hyvässä kunnossa, varsinkin greenit. Kenttä oli ainakin tuloksien mukaan vaikea. Porukassa oli useita singeleitä ja lähellekään parin kierros jäi kaikilta haaveeksi.

    Yleinen mielipide kentästä oli positiivinen.

    Sitten ne ruuhkat….

    Tämä paikka oli ainakin Marraskuussa kuin kuollut lukuunottamatta kahta hotellia, joissa oli Englantilaisia ja saksalaisia eläkeläisiä. Näistäkään ei golfareita ollut kuin kourallinen.

    Kentällä ei käytännössä ollut juuri muita pelaajia kuin me. Tiiausajoilla ei ollut merkitystä. Pelaamaan pystyi menenmään milloin vain ja toinen kiekka onnistu heti perään jos halusi. Oli kyllä erinomaisen mukava pelata kun ei tarvinnut odotella eikä pelätä joutuvansa odotetuksi. Tämä siis Marraskuussa.

    Paikan lähellä on kaksi suurta kaupunkia (n. 50-60 km) Sevilla ja Huelva, joista ainakin Sevillaan kannattaa tutustua. Molemmissa kaupungeissa Espanjan liigan jalkapallojoukkueet jos jalkapallosta tykkää.

    Olin juuri vaimoni kanssa Costa Del Solilla tammikuun alussa (5 pelipäivää). Upeat ilmat (oli onnea) ja ei ruuhkia (myös oikein valitut lähtöajat). Pelattiin vain edullisia (40-55 e) kenttiä Mijasta ja yhden kerran Lauro.

    Meillä ei olut valittamista minkään suhteen. Vain yhtenä päivänä oli hieman ruuhkaa ja sekin taisi johtua vain edellisen ryhmän pelitavasta.

    Kaikillahan on tietenkin omat kriteerinsä, joten kyllä varmasti valittajia olisi löytynyt meidänkin olosuhteille ja noihin kenttiin liittyen.

    Nimetön

    Vastaan viestiin osittain puolueellisena, koska edustan firmaa nimeltä Mulligan & Birdie,S.A., joka yhteistyössä Alicanten kaupungin kanssa haluaa tuoda Alicanten alueen suomalaisten golffarien tietoon.

    Alicantena tarkoitan Alicanten kaupunkia ja sen välitöntä ympäristöä. Torrevieja tai Benidorm eivät siis kuulu alueeseen.

    Mm Golfpiste.com on testannut alueen kentät ja kirjoitus siitä löytyy saitilta Matkakertomukset: ’Alicante golfin uusi löytämätön helmi’. Lisäksi kenttiä ovat kiertäneet ja testanneet muut golfin asiantuntijat. Mulliganin saitilta voit nähdä heidän matkakertomuksensa kenttäarvosteluineen.

    Meidän duunina on varata tee-offit ja majoitukset etc…

    Olen itse asunut ja työskennellyt Espanjassa 15 vuotta. Edustaen Espanjassa lähinnä suomalaista metsäteollisuutta. Mulligan perustettiin 3 vuotta sitten golffareiden pyynnöstä. Olisimme voineet perustaa sen minnepäin Espanjaa vain, mutta valitsimme Alicanten. Syinä olivat: ilmasto, hinnat, golfkentät ja niiden ruuhkattomuus, erinomaisen viihtyisä ja aktiivinen espanjalainen kaupunkiympäristö sekä Alicanten kaupungin osoittama suuri mielenkiinto suomalaisia matkailijoita kohtaan.

    Tervetuloa kokeilemaan!

    Lue lisää: Alicanten golftarjonta

    ts jo mainitsikin gironan alueen. olin viikko sitten ko. alueella ja pelasin sekä Embordan että Palsin kentillä. Molemmilla 2 kierrosrta. Kummallakaan ei ruuhkista tietoakaan, greenfeet 25-40 €:n tietämissä. Hotellista varaamalla sai vielä 30 % alennusta. Auto otettiin Barcelonasta lentokentältä ja matka-aika Palsiin n 1,5-2 tuntia. Hotellin lähistöllä n 1/2-1 tunnin ajomatkan päässä 8 kenttää. Ilmat ehkä vielä tammikuulla hieman epävakaat, mutta viime viikolla koko viikko poutaa, lämpötila päivällä 10-20, ja yksi hieman tuulisempi päivä, loisteliaat kaikenkaikiaan.

    Lopukeväästä ja kesällä saattaa olla hieman ruuhkaisempaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Golfia Espanjassa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia Espanjassa