23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Buenos Airesissa?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Buenos Airesissa?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kokemuksia/suosituksia golfaamisesta Buenos Airesissa? Onko elo/syyskuun vaihde siellä ylipäänsä järkvää golfkautta?

    Kun en saanut vastauksia alkuperäiseen kyselyyni, tässä hieman tietoja paikan päältä siltä varalta, että joku tänne joskus eksyisi.

    BA:ssa golfkentät eivät ota vastaan varauksia ulkopuolisilta eikä mitään sähköisiä varaussysteemejä ole. Ilmeisesti myös caddiemasterien englanninkielen taito on olematonta. Kenttäalueet ovat vartioituja eikä niille pääse ilman tiiaikavarausta, joten varaaminen paikan päältäkään ei oikein onnistu. Kentille löytäminen on joissain tapauksissa haasteellista GPS:n avullakin eivätkä edes taksit välttämättä löydä perille. Aina lyhin reitti ei ole paras reitti (eikä turvallisin).

    Onneksi on ”Golf day” -palveluita, joihin kuuluu tiiajan varaaminen, green fee, kuljetukset hotellilta/hotellille (45-75 min keskustasta), ja englantia osaava kuljettaja/opas. Näillä konsteilla homma on pelittänyt oikein hyvin. Huonona puolena on hinta: 250-300 USD/hlö yhden päivän paketista. Palvelun tarjoajia löytyy netistä useita. argentinegolf.com:n Fernando on hoitanut ainakin tähän asti järjestelyt erinomaiesti – olipa toisella kierroksella mukana kanssamme pelaamassa.

    Elo/syyskuun vaihde on kevättä, mutta kentät näyttävät olevan hienossa kunnossa. Sää on vaihteleva – viimeisen viikon aikana päivän ylin lämpötila on vaihdellut välillä 12..24 astetta. Viime lauantaina oli kova myrsky, joka kuulemma tulee aina näihin aikoihin – onneksi ei ollut pelipäivä.

    Kun kaikki pelit on hoidettu pois, kirjoitan vielä muutaman kommentin kentistä.

    Taitaa olla golfmatkakohteena vähemmän houkutteleva paikka. Systeemi on samantapainen kuin Meksikossa.

    Tuolla BA:n päivähinnalla pelaa Floridassa kymmenen kierrosta kentillä, jotka vastaavat hyvinkin suomalaista keskitasoa.

    Calex:

    Taitaa olla golfmatkakohteena vähemmän houkutteleva paikka. Systeemi on samantapainen kuin Meksikossa.

    Tuolla BA:n päivähinnalla pelaa Floridassa kymmenen kierrosta kentillä, jotka vastaavat hyvinkin suomalaista keskitasoa.

    Totta. Tiedotukseni olivatkin tarkoitettu lähinnä niille, jotka löytävät itsensä BA:sta muista syistä ja miettivät, voiko siellä pelata.

    Hintavertailussa on hyvä muistaa, että BA:n hinnat sisältävät kuljetuksen kentälle ja takaisin ja että nuo matkat ovat noin tunnin suuntaansa.

    Kaikkineen BA:n golfkohteena voi summate seuraavasti: täällä jäsenet/omistajat ovat ehdottomasti etusijalla eikä valmiuksia vierailijoiden vastanaottamiseksi edes haluta kehittää klubeilla. Jos oikein kovasti haluaa pelata, niin onnistuu kyllä ko järjestäjien kautta ja ainakin tämän järjestäjän palvelu oli erinomaista.

    Lyhyesti pelaamistamme kentistä:

    St Andres Golf Club: Etelä-Amerikan vanhin, kaupunkiasutuksen keskellä oleva brittien rakentama puistokenttä, jossa suuria puita, kovat väylät, nopeat mutta ei kovin muodokkaat griinit ja hieman raffiakin. Hyvin vähän vettä pelissä. Raffia pidetään yleisesti ottaen vaikeana, mutta talvikunnossa sitä ei juuri huomannut. Layout: 4/5. Griinit: 4/5. Väylät: 5/5. Bunkkerit: 3/5. Kunto elo/syyskuun vaihteessa: 5/5. Muuta: klubitalo kuin suoraan brittein saarilta.

    Pilar Golf: Amerikkalaistyylinen, varsin avoin kenttä, jossa jonkin verran vettä pelissä. Kolme ysiä, joista pelasimme sinisen ja punaisen. Sininen moiteettomassa kunnossa, punainen ei ihan niin hyvä – taitaa olla merkittävästi uudempi. Raffit lyhyet, raffiruoho ruskeaa. Erittäin muodokkaat ja varsin nopeat griinit. Punaisen ysin viimeinen reikä par 6, mikä hieman mautonta. Layout: 4/5. Griinit: 5/5. Väylät: 5/5. Bunkkerit: 5/5. Kunto elo/syyskuun vaihteessa: 4/5. Muuta: viereen rakennetaan Hiltonia – kun se valmis paikkaan saa varmaan hyviä lomapaketteja.

    Buenos Aires Golf Club: Myös amerikkalaisyylinen kenttä jolla kahdelle pelaajalle pakollinen yksi caddie (osasi hommansa!). Kolme ysiä, pelasimme keltaisen ja vihreän (”alkuperäinen kenttä”). Supernopeat ja melko muodokkaat griinit. Moitteettomat väylät, raffit melko ruskeat, mutta pelillisesti OK. Paljon vettä pelissä. Layout: 5/5. Griinit: 5/5. Väylät: 5/5. Bunkkerit: 5/5. Kunto elo/syyskuun vaihteessa: 5/5. Muuta: kenttää pidetään Buenos Airesin alueen, ellei koko Argentiinan parhaana – en käy väittämään vastaan.

    Estancias de Pilar Golf: Hyvin avoin ja kun kohdalle sattui tuulinen (8 m/s) ja kylmä (+10 C) päivä, tuuli myös tuntui. Selvästi ”talvikuntoisin” kaikista kentistämme: kovat, ruskeat väylät – melkein mukavampi oli lyödä raffista. Griinit vihreät, nopeat, ei kovin muodokkaat.Erittäin paljon vettä pelissä. Bunkkereissa omituista, karkeaa hiekkaa, vain harvoissa lippoja niin, että paikalliset löivät usien griinibunkkerista putterilla. Layout: 4/5. Griinit: 4/5. Väylät: 2/5. Bunkkerit: 1/5. Kunto elo/syyskuun vaihteessa: 2/5. Muuta: toimari/marshall Dolores asunut pikkutyttönä 70-luvulla Suomessa, jossa hänen isänsä oli valvomassa Argentiinan ainoan jäänmurtajan rakentamista.

    La Reserva Cardales: Amerikkalaistyylinen resort -kenttä, paljon tilaa ja rentoa golfia. Väylät laadukkaat, griinit hitaimmat pelaamistamme, mutta silti nopeahkto suomalaisiin kenttiin verraten. Helpot bunkkerit. Vettä pelissä melko paljon. Layout: 4/5. Griinit: 4/5. Väylät: 3/5. Bunkkerit: 4/5. Kunto elo/syyskuun vaihteessa: 3/5. Muuta: Sofitel Resort, johon saa varmaankin lomapaketteja rajoittamattomalla golfilla – tosin kenttä voi käydä hieman tylsäksi esim viikon loman aikana.

    Kentillä oli paljon tilaa, paitsi lauantaisin (Estancias). Kaikki kentät ovat tiukasti vartioituja.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Golfia Buenos Airesissa?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Buenos Airesissa?