23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Aurinkorannikolla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Aurinkorannikolla

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Maaliskuussa lennot Malagaan, majoitus ja tee-ajat vielä auki. Suosituksia Torre, Marbella vai jokin pikku kylä? Entä jokin hyvä hotelli- & kenttäsuositus. Miten tee-aikojen varaus, onko ruuhkaista / vaihteleeko hinnat varaustavan mukaan?

    doublebogy kirjoitti: (19.2.2007 22:31:29)
    Maaliskuussa lennot Malagaan, majoitus ja tee-ajat vielä auki. Suosituksia Torre, Marbella vai jokin pikku kylä? Entä jokin hyvä hotelli- & kenttäsuositus. Miten tee-aikojen varaus, onko ruuhkaista / vaihteleeko hinnat varaustavan mukaan?

    Mä voin yrittää pistää jonkinnäköistä päivitystä tuossa muutamien päivien päästä, lähden itse keskiviikkona vajaaksi pariksi viikoksi palloa hutkimaan ja isipaapan merkkipäiviä viettämään. Kenttäsuosituksena ainakin Lauro Golf on ihan asiallinen 27 reijän kenttä ja edullinen aurinkorannikon tasoon nähden. Kenttä on kiva, varsinkin uudehko 19-27. Range on paska. Itse tulee joka visiitillä käytyä Laurossa kerran. Matkaan saa Torremolinoksen tienoilta autolla kulumaan puolisen tuntia. Itse pidän myös Mijaksen kentistä molemmista, kuulemma ei missään huippukunnossa tällä hetkellä, mutta itselleni nyt ei ole niin vimpan päälle.

    Suosittelen sinullekin kuten olen monelle muulle Costa del Solille menijälle suositellut, että lähetä sähköpostia Seppo Lukkarille, par1golf.com. Tuolta nettisivulta näet lähes kaikkien alueen golfkenttien alennetut gf-hinnat ja voit sieltä valita mitä haluat. Seppo hoitaa halutessasi myös asunnon ja auton. Palvelu pelaa hienosti ja jos huono sää yllättää ja palautat voucherisi niin saat rahat takaisin (- 3 e).

    Lauro on kyllä pelattava kenttä mutta ei mitenkään kovin mielenkiintoinen: rei’illä 19-27 sahataan edestakaisin ylös alas kukkulan rinnettä. Aivan toista luokkaa ovat Mijaksen Los Lagos, Santana ja El Paraiso (noin esimerkiksi). Hintakin on luonnollisesti toista luokkaa. La Calan kenttiä en suosittele, sillä mielestäni oikeita golfkenttiä ei rakenneta sellaiseen maastoon mihin ne on rakennettu.

    Ballmarker kirjoitti: (20.2.2007 9:24:00)
    Lauro on kyllä pelattava kenttä mutta ei mitenkään kovin mielenkiintoinen: rei’illä 19-27 sahataan edestakaisin ylös alas kukkulan rinnettä. Aivan toista luokkaa ovat Mijaksen Los Lagos, Santana ja El Paraiso (noin esimerkiksi). Hintakin on luonnollisesti toista luokkaa. La Calan kenttiä en suosittele, sillä mielestäni oikeita golfkenttiä ei rakenneta sellaiseen maastoon mihin ne on rakennettu.

    Niin no, nämähän ovat aina näitä mielipidekysymyksiä. Mielestäni Lauro on ihan kiva kenttä, ei mikään huippu mutta hintaansa nähden ihan hyvä. Mijaksen kentät ovat molemmat kivoja, itse tykkään ainakin. Añoreta on myös aika mielenkiintoinen ja edullinen hyvin mäkinen kenttä, joten auto on vähintäänkin suositeltava. Jos tykkää tasaisesta kentästä, joka sopii huonompikuntoisemmallekin, niin Parador lienee siihen tarkoitukseen hyvä kenttä. Mielestäni kenttä on muuten ihan ok, mutta itseäni ei kauheasti noin tasainen kenttä innosta. Jos haluaa sitten taas vastapainoksi mäkisen ja haastavan kentän, niin Capobino lienee paikallaan, hinnaltaan aika edullinen myös, eikä todellakaan ainakaan omasta mielestäni mikään helppo kenttä, palloa saa harvoin lyödä tasaiselta. Itse olisi nyt tällä reissulla tarkoitus käydä kokeilemassa muutamia itselle uusia kenttiä, joten niistä varmaan kokemuksia tulossa lähipäivinä.

    Kyllä Lauron osalta on pakko todeta, että uusi ysi on sinällään ok ja mielenkiintoisia golf-väyliä, mutta hengenvaarallinen! Väylät on tehty pääosin sahaamaan vierekkäin ylös alas ja koko ajan tulee vastapalloon avauksia eikä costa del solin perinteiseen tapaan mitään forea kuulu koskaan. Ehkä vastaavaa pommitusta saa kokea vain Rio Realissa sekä Atalayan uudella kentällä.

    La Cala on omalta osaltani vakiokenttä, vaatii kyllä muutamia pelikertoja että oppii pelaamaan väylät. Kuin tehty skinin pelaamiseen, isolla riskillä voi olla kaverien rahat omassa taskussa tai sitten ei. Tietty jos pallot lähtee mutta ilman osoitetta niin voi olla aika tuskaista pelata.

    Pienen teknisen ongelman takia tuo linkki ei alla toiminut mutta nyt toimii. par1golf.com Tsekkaamisen arvoinen linkki kaikille, jotka suunnittelevat matkaa Costa del Solille.

    deepred kirjoitti: (20.2.2007 10:24:59)
    Kyllä Lauron osalta on pakko todeta, että uusi ysi on sinällään ok ja mielenkiintoisia golf-väyliä, mutta hengenvaarallinen! Väylät on tehty pääosin sahaamaan vierekkäin ylös alas ja koko ajan tulee vastapalloon avauksia eikä costa del solin perinteiseen tapaan mitään forea kuulu koskaan. Ehkä vastaavaa pommitusta saa kokea vain Rio Realissa sekä Atalayan uudella kentällä.

    Teoriassa totta, itse en ole käytännössä havainnut kertaakaan, sillä yhtään palloa ei ole tullut lähellekään, ei edes omalle väylälle. Omasta ryhmästä pallo on pari kertaa karannut naapurin puolelle, mutta ei myöskään koskaan lähellekään ketään kanssapelaajaa. Ainakin se yksi dogleg par4 alamäkeen, jossa pääsee hyvällä draivilla yhdellä päälle, niin on kyllä teoriassa aika vaarallinen, ainakin jos pallo karkaa niin se voinee osua kanssapelaajaan kummalta tahansa puolelta, kun molemmilla puolilla kulkee muistaakseni väylä.

    Jaa, mun muistikuvan mukaan uudella ysillä ei ole yhtään doglegiä, mutta se siitä.

    deepred kirjoitti: (20.2.2007 12:35:45)
    Jaa, mun muistikuvan mukaan uudella ysillä ei ole yhtään doglegiä, mutta se siitä.

    Niin no kyseessä ei ole mikään 90 asteen dogleg, vaan loivahkosti oikealle kaartava väylä. Kai sitä doglegiksi voi sanoa, kun greeniä ei tiiauspaikalta näe.

    Ei sen majapaikan valinta niin nuukaa ole. Marbellan ja Torren välistä kun ottaa paikan niin suunnilleen kaikille kentille on saman verran matkaa.

    Itse suosittelisin noita uudempia kenttiä: Cala Nova, Santana, Santa Clara. La Calan kentät on aika ylös-alas, niinkuin on myös Ballesteroksen kännissä suunnittelema Alhaurin. El Chaparral on saatu 10 vuoden odottelun jälkeen auki ja se on lievemmin ylös-alas kuin vuoristokentät (Sama pätee Marbellan G&C).

    Torrequebrada on reilusti ylihintainen laatuun nähden, Mijaksen molemmat puolet peruskauraa. Paradorin, Lauron, Mirafloresin, Rio Realin ja La Quintan kiertäisin kaukaa. Tuskin sitä lomalla haluaan tylsillä kentillä pelata.

    Jos varaa itse lennot niin kannattaa vilkaista http://www.golfholidaysonline.com/ Vaikka kentät olisi täynnä, niin näillä löytyy aina lähtöaikoja. Samoin välillä löytyy loistavia tarjouksia kalliimmille kentille.

    Fabio kirjoitti: (20.2.2007 20:42:44)
    Itse suosittelisin noita uudempia kenttiä: Cala Nova, Santana, Santa Clara.

    Kun suosittelet Santanaa, miksi jätät suunnilleen samanhintaisen (n. 70-75 e) El Paraison mainitsematta? Se on esimerkiksi Torresta hiukan kauempana kuin Santana, mutta ei mitenkään liian kaukana (ruuhkassa alle tunnin ajomatka). Kenttä on ehdottomasti ajomatkan arvoinen, ja kun lykästää niin siellä saa miellyttävää brittiläistä peliseuraa.

    Ballmarker kirjoitti: (21.2.2007 9:18:25)

    Kun suosittelet Santanaa, miksi jätät suunnilleen samanhintaisen (n. 70-75 e) El Paraison mainitsematta?

    El Paraiso jäi kylmästi mainitsematta, koska jostain syystä en ole ikinä sinne eksynyt. Olen kyllä kuullut kentästä positiivisia kommentteja, joten täytyy korjata tilanne ensi kerralla

    Yksi mikä on jäänyt mainitsematta koko viestiketjussa on Santa Maria. Mielenkiintoisia väyliä (makeet par-vitoset), osin vuoristoista muttei kuitenkaan vuoristokenttä, sijainti keskeinen vähän joka suunnasta ja green fee normaalitasolla. Itse pelailin ennen paljon, mutta ollut viime vuosina todella ruuhkainen, rundit venyneet yli viiteen tuntiin ja melkein joka lyönti on saanut odotella. Kentän kuntokaan ei ole ollut enää yhtä hyvä kuin menneinä vuosina. Toisaalta jos starttaa ensimmäisissä flaiteissa niin välttää kentän seisominen.

    Hei, noista uusista kentistä Cala Nova on ihan mukava uusi tuttavuus. Muistaakseni siellä on autopakko – en kyllä meniskään sinne pelamaan ilman autoa sen verrran pitkät ja mäkiset siirtymät. El Chapparallin unohtaisin heti kättelyssä. Alhourinkin on paremmin pelatava kuin El Chapparal. El Chapparal ei ole pitkä kenttä , mutta sitäkin kapeampi ja ekakertalaiselle aivan liikaa sokkolyöntejä.

    deepred kirjoitti: (21.2.2007 10:35:14)
    Yksi mikä on jäänyt mainitsematta koko viestiketjussa on Santa Maria. Mielenkiintoisia väyliä (makeet par-vitoset), osin vuoristoista muttei kuitenkaan vuoristokenttä, sijainti keskeinen vähän joka suunnasta ja green fee normaalitasolla.

    Santa Mariassa on tosiaan tullut pelailtua joka vuosi. Siellä on sopivasti noita yhdellä päälle par nelosia ja kahdella päälle vitosia (vaikka mulla ei olekaan mitään jakoa GP:n pituuslyöntikerhoon) 🙂
    Oltiin siellä viimeksi lokakuussa ja lenkki kesti suunnilleen 5 tuntia vaikka lähtöaika olikin aamupäivällä.

    Nimetön

    Käykää pelaamassa Almenara. 27 reikäinen kokonaisuus Valderraman ja San Roquen välissä. Hieno ja vaihteleva kenttä, jossa kannattaa käyttää harkintaa. Palvelutaso on erinomainen, eikä GF ole kentän tasoon nähden kohtuuton. Maksoimme kierroksesta 55 euroa matkatoimiston kautta ostettuna, mutta ilmeisesti maaliskuussa hinnat nousevat.

    Toinen kenttä josta pidin, on jo tässä ketjussa aikaisemminkin mainittu Santana. Hieno puistokenttä, jossa on erittäin johdonmukaiset greenit. GF 80 euroa.

    Kolmas pelaamamme kenttä oli nimeltään Dona Julia, joka sijaitsee Esteponassa. Ihan hieno vuoristokenttä, joka on hauskasti keskellä valtavaa rakennustyömaata. Kentällä on autopakko johtuen pitkistä siirtymistä. GF 50 euroa.

    Nuo GF:t ovat siis matkatoimiston kautta hankittuja. Paikan päältä ostettuna hinta voipi olla toinen, tai sitten ei.

    Kaikki kentät olivat helmikuun alussa erinomaisessa kunnossa.

    Doña Julia
    Almenara
    Santana

    Fabio kirjoitti: (22.2.2007 15:16:08)

    deepred kirjoitti: (21.2.2007 10:35:14)
    Yksi mikä on jäänyt mainitsematta koko viestiketjussa on Santa Maria. Mielenkiintoisia väyliä (makeet par-vitoset), osin vuoristoista muttei kuitenkaan vuoristokenttä, sijainti keskeinen vähän joka suunnasta ja green fee normaalitasolla.

    Santa Mariassa on tosiaan tullut pelailtua joka vuosi. Siellä on sopivasti noita yhdellä päälle par nelosia ja kahdella päälle vitosia (vaikka mulla ei olekaan mitään jakoa GP:n pituuslyöntikerhoon) 🙂
    Oltiin siellä viimeksi lokakuussa ja lenkki kesti suunnilleen 5 tuntia vaikka lähtöaika olikin aamupäivällä.

    Ongelma johtuu siitä, että keltaset on yleensä jossain junnu-/naistentiin paikkeilla, koska oikea klubitiin paikka varattu kisoja varten. Seurasta riippuen ollaan pelattu bäkäriltä tai oikealta keltaselta ja pyydetty tähän startterilta lupa. Muutoin menee kuten esitit, vaikka en itsekään tähän >300m -kerhoon kuulu.

    Katteleppas sivuilta par1golf.com niin löytyy apua greenfee-, mailavukraus ja jopa majoitusasioihin. Luotettava Suomalainen kaveri nimeltään Seppo Lukkari. Greenfeehinnoista alennukset heidän kauttaan. Suosittelen useamman vuoden kokemuksen perusteella.

    Etpä tainnut lukea tätä ketjua alusta alkaen.

    Mulla vähän myöhästyi tämä raportti tämän hetken tapahtumista Aurinkorannikolla. Palasin parin viikon reissulta tiistaina ja viisi kertaa pääsi kenttää kiertämään. Kentistä tuli kierettyä Estepona golf, joka oli täysin uusi tuttavuus minulle, Mijaksen Los Olivos sekä Los Lagos molemmat ja Lauro golf kaksi kertaa. Estepona oli ihan mukava kenttä, ensikertalaisena tosin hieman olimme hukassa muutamilla väylillä, auto on hyvinkin pitkälti pakollinen, mutta mikäpä siinä kun se kerran kuului käytännössä hintaan. Kaksi pelaajaa+buggy maksoi 90 euroa, eli erittäin edullinen hinta rannikon muihin kenttiin verrattuna. Esteponassa pelasimme 4 hengen porukalla, kierros kesti vain hiukan yli 4 tuntia, mitään varsinaista ruuhkaa ei ollut vaikka kentällä olikin paljon melko paljon väkeä. Kenttä jäi mieleen mäkisenä ja muutamia erittäin mukavia väyliä oli matkassa mukana, erityisesti jäi mieleen väylä numero 3, par4 375 metriä alamäkeen jostain about 60 metrin korkeudesta. Yhdellä greenille siis täydet mahdollisuudet. Oma peli oli talven jäljiltä kyllä oikeastaan kateissa koko reissun ajan, viimeisenä iltana kierretty Lauron kierros alkoi menemään jo sinnepäin. Esteponan kenttä oli ihan asiallisessa kunnossakin, suurta valitettavaa en keksi. Range on tosin tosi hölmö ja hölmöllä paikalla.

    Mijaksen kentät olivat molempina pelipäivinämme aivan täynnä, väkeä oli niin perkuleesti. Ekana päivänä Lagokseen pääsimme kuitenkin aikaa varaamatta, alle tunti starttiin saapumisestamme. Lagos oli ihan asiallisessa kunnossa, bunkkerien hiekka oli tosi märkää ja jotenkin liian raskasta, ei ollenkaan kiva lyödä. Los Olivoksessa pelatessamme samaan flaittiin tuli neljäntenä ruotsalainen hammaslääkäri , joka oli ihan mukava tyyppi ja koko kierroskin oli ihan mukava, vaikka se kestikin neljä ja puoli tuntia kun koko ajan jouduimme odottamaan edellä menevien vuoksi. Los Olivos oli niin ikään ihan mukavassa kunnossa, bunkkerit hyvin samanlaisia kuin Lagoksessa, niistä en pitänyt. Mijas siis ihan ok, mutta hinnat ovat kyllä tähän aikaan vuodesta aika järkyttävät. Kolmen hengen green feet ja kaksi autoa, 290 euroa.

    Laurossa pelasimme kaksi kertaa twilightin, toisen 15:12 lähdössä ja toisen 15:39 lähdössä. Ensimmäisen kierroksen pelasimme veljeni kanssa yhdessä norjalaisen pariskunnan kanssa, mutta hajaannuimme jossain 8 reijän tienoilla, kun norjalaispariskunta ehdotti että pelaisimme varmaan nopeammin kahden ryhmissä, ja kun meillä oli vielä auto ja heillä ei niin näinhän siinä kävi. Ehdimme pelaamaan kierroksen helposti ennen auringonlaskua ja näin ollen ei siitä tullut ongelmaa. Tiukkojen aikataulujemme vuoksi pelasimme viimeisenä iltana kierroksen vasta 15:39 lähdössä Laurossa reijät 10-27 kolmen hengen porukalla kahdella autolla ja tiesimme jo kierrokselle lähtiessä, että viimeiset reijät pelataan taatusti hämärässä. Edellämme oli muutamia ryhmiä heti alusta lähtien ja kierros sujui paljon hitaammin kuin edellisenä kertana kun pelasimme Lauron. Edellämme oli kahden naisen ja kahden miehen ryhmä kävellen, jotka ilmeisesti kaikki olivat aloittelijoita eivätkä ymmärtäneen meitä päästää ohi vaikka olivat paljon hitaampia. Lopputulemana pelasimme jo reijät 16 ja 17 hämärässä ja 18 reijän jo melkein pimeässä. Itselläni oli kuitenkin säädyllinen kierros niin halusin pelata loppuun asti. Lopulta saimme kierroksen päätökseen noin 19:45 ja kun ajoimme buggieilla takaisin clubille, niin alikulkutunnelin portit oli jo suljettu, josta klubille olisi päässyt. No, tuli sitten mieleen että 100 metrin päästä pääsee siihen maantielle, jossa pitäisi olla portti auki, ajoimme sitten pari sataa metriä maantietä pitkin, jotta pääsimme klubin pihaan ja tällöin oli jo täysin pimeätä, autot vähän vilkuttelivat valoja kun ajoimme maantiellä golfautoilla =) Pääsimme lopulta perille ja caddiemaster sanoi vasta palattuamme, että portit sulkevat 19:30, meille ei puhuttu halaistua sanaa siinä kohtaa kun lähdimme kierrokselle. Kattelivat muijat vähän tuimalla ilmeellä kun autot palautimme =D Hetken päästä kun pakkasimme kamoja autoon, niin poliisi ilmestyi Lauron pihaan, en tiedä oliko joku soittanut poliisin että joku pöllii golfautoja Laurosta, tai ylipäätään ajaa maantiellä niillä =) Päätimme sitten poistua paikalta suhteellisen vikkelään, jos vaikka poliisit olisi ollut sitä varten paikalla =D

    Ihan mukava raportti ja kiva lukea – kiitos siitä. Jäin vain ihmettelemään, minkä ihmeen takia te ajelitte kierroksenne autoilla Mijaksessa ja Laurossa? Esteponaa en tunne, mutta ehkä siellä autoa tarvitaan.

    Eikös golfia harrasteta ennen kaikkea liikunnan takia? Auton kanssa pelaaminen ei ole juuri minkäänlaista liikuntaa, vaikka joskus niinkin on pakko tehdä, mm. Amerikassa. Mijas ja Lauro ovat ihan kelpoja kenttiä vanhemmallekin golfarille pelata kävellen. Siitä on se etu, että saa 4-5 tuntia liikuntaa, pelin luonne säilyy sellaisena kuin pitääkin ja autoon menevät rahat säästyvät illanviettoon.

    Ballmarker kirjoitti: (9.3.2007 14:43:01)
    Ihan mukava raportti ja kiva lukea – kiitos siitä. Jäin vain ihmettelemään, minkä ihmeen takia te ajelitte kierroksenne autoilla Mijaksessa ja Laurossa? Esteponaa en tunne, mutta ehkä siellä autoa tarvitaan.

    Eikös golfia harrasteta ennen kaikkea liikunnan takia? Auton kanssa pelaaminen ei ole juuri minkäänlaista liikuntaa, vaikka joskus niinkin on pakko tehdä, mm. Amerikassa. Mijas ja Lauro ovat ihan kelpoja kenttiä vanhemmallekin golfarille pelata kävellen. Siitä on se etu, että saa 4-5 tuntia liikuntaa, pelin luonne säilyy sellaisena kuin pitääkin ja autoon menevät rahat säästyvät illanviettoon.

    No sanottakoon, että isäni on sen verran heikossa kunnossa fyysisesti että jos pitäisi bägiä raahata vielä lisäksi niin pelaamisesta tulisi vielä vähemmän kuin siitä nyt tulee. Ja itsekin tykkään mieluummin huristella autolla ja keskittyä pelaamiseen kuin bägin raahaamiseen perässä. Laiska? Kyllä, ja mukavuudenhaluinen. Estepona oli kyllä sen verran mäkinen, että siinä kyllä allekirjoittaneellakin olisi varmaan ollut tekemistä kävellen kiertäen. Samoin mielestäni Lauro on aika mäkinen ja auto on ihan mukava lisä sielläkin. Ei sillä ettenkö pystyisi ilman autoakin pelaamaan, mutta itse mieluummin mahdollisuuden tullen käytän autoa. Kesällä tuolla Espanjassa auto on ainakin lähes pakollinen, lämpöä kun on lähemmäs 40 niin 15 kilon säkki alkaa kummasti tuntumaan. Ja kyllä, säkkini painaa itseasiassa yli 15 kiloa, sen mittasin.

    Tuota autojuttua en kyllä minäkään ymmärrä pelatessa jos ei ole jonkinnäköistä invaliditeettia. Kyllä golf on walking game ja ainakin itselläni menee peli sekaisin jos autolla pelaa.

    No tietysti jos on tarpeeksi kuuma niin silloin varmaan mielummin autolla köröttelee.

    Nimittäin pelaamiseen ei niinkään pysty keskittymään jos autolla pelaa. (jäi sanomatta)

    goldencap kirjoitti: (9.3.2007 14:55:51)
    No sanottakoon, että isäni on sen verran heikossa kunnossa fyysisesti että jos pitäisi bägiä raahata vielä lisäksi niin pelaamisesta tulisi vielä vähemmän kuin siitä nyt tulee.

    No sitten ymmärrän, sillä pelaan itsekin silloin tällöin pari vuotta sitten 80 vuotta täyttäneen sukulaiseni kanssa. Hänkin siirtyi kaksi vuotta sitten auton käyttäjäksi. Mutta terveille alle 70-vuotiaille se tuntuu normaalikentillä turhalta tavalta. Joitakin kenttiä on toki sellaisia, joita ei voi pelata ilman autoa (väärässä maastossa?) ja niin kuin sanottu USA:ssa ei juuri muuta vaihtoehtoa ole.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: Golfia Aurinkorannikolla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Aurinkorannikolla