Aihe: Golfia Agadirissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Agadirissa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia Agadirissa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184890 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tarkoitus olisi mennä Agadiriin golfaamaan Soleilin kentälle.Onko jollain kokemuksia ko.kentästä ja nimenomaan Caddien toiminnasta.Onko pakollinen. Onko kiinteä hinta,joka maksetaan clubille.Täytyykö vielä maksaa tippiä kierroksen jälkeen lisää.

  #384509 Ilmoita asiaton viesti

  ei ole kokemusta soleilin kentältä, mutta yleensä caddie on pakollinen marokossa.. kiinteä caddiemaksu (noin 8€) maksetaan caddiemasterille, ja sitten tippi caddielle, yleensä olen antanut noin 20 dirhamia.. agadirissa löytyy myös 9 reikäinen kenttä royal golf d´agadir, aika lyhyt mutta edullinen ja ihan kiva kenttä.

  Lue lisää: stefgolf

  #384510 Ilmoita asiaton viesti

  Olin Agadirissa tasan vuosi sitten, jolloin lähi-idän tilanne oli vielä vähän rauhaton. Sotaa odoteltiin. Katukauvassa sitä tosin ei juuri näkynyt, paitsi turisteja oli huomattavan vähän. Varsinkin Skandinaaveja näimme vain yhden mukavan Ruotsalaisporukan.

  Golf Du Soleil sisältää kolme 9 reikäistä kenttää ja aidan toisella puolen sijaitsee vanhempi Golf Les Dunes joka on saman kokoinen. Du Soleil on vasta muutaman vuoden vanha joten pidimme Les Dunesista hitusen enemmän, koska kentät olivat jo mukaantuneet luontoon paremmin. Toki Du Soleilkin oli kaunis. Isoja eukalyptuspuita ja kauniisti siististi peratut reunukset. Varsinaisia raffeja ei oikestaan ollut, joten kenttä on helpohko aloittelijallekin. Caddiemasterin varsin sekavannäköisen häsellyksen tuloksena päätetään mtkä kentät pelaat. Jos haluat kierroksen jälkeen vielä pelata vaikka yhden ysin lisää, se silloin ainakin onnistui helposti.

  Viime talvena paikalliset valittelivat että korkea pohjaveden taso oli jonkin verran vaurioittanut ruohon juuristoa, josta johtuen ruoho oli varsinkin Du Solein greneillä paikoin varsin huonoa. Greenit olivat ERITTÄIN nopeita. Paikalliset näyttivät noudattaneen jonkinlaista talvisääntöä ? Greenit olivat myös kivikovat.

  Caddie on pakollinen ja Les Dunesissa sisältyy ’mukamas’ hintaan. Vale ! Kyllä pojat ottavat herneet nenuun, jos et tippiä pulita. ’Normaali’ hinta (pikkasen ehkä ujo, mutta OK) on 5 e ja jos annat kympin siihen pitäisi olla tosi tyytyväinen. Maksu pulitetaan aina kierroksen jälkeen suoraan caddien handuun. Pitää muistaa, että meille peri euroa lisää ei ole paljon, mutta he eivät muuta saa.

  Veikeä yksityiskohta oli, että caddiet selvästikin olivat pistäneet pikku betsit pokansa puolesta, joten jos peli lähti yskimään, niin alkoi myös caddiesi :=)

  Caddiet olivat muutenkin kiusallisen ylimielisiä ja kovia opettamaan. Pari kierrosta menikin totutellessa, mutta kun oppi heti alussa vastaamaan terävästi töykeään neuvomiseen, niin loppukierros meni mukavasti. Greenejä lukiessa caddiesta oli suurta hyötyä. Suuri osa todella tunsi greenit ja vaikka itse luki breikit aivan eritavoin, olisi lähes aina kannattanut vaan luottaa caddieensa.

  Jos kierros menee mukavasti ja sattuu hyvät caddiet, pojat tykkäsivät kovasti jos antoi jollain piilossa olevalla väylällä ajurin käteen ja antoi koettaa avausta. Klubin lähellä ei kannata. Jos CM näkee seurauksena on pojalle potkut. Lähe kaikki pelaavat omien sanojensa mukaan 5 – 15 tasoituksella, mutta kyllä ne ainakin meidän palloja puolen tusinaa pisin kentän lampia pulautteli. Eipä tarvinnut kyllä neuvojakaan kuunnella sen jälkeen ;=)

  Ilma oli erinomaista, suomalaista kesäkeliä (21-25) tammi-helmikuun vaihteessa. Paikalliset ovat erittäin rehellisiä vaikkakin tinkiminen kuuluu luonnollisesti asiaan. Muutama päivä meni totutellessa ’ystävällisiin’ mukaanlyöttäytyjiin, jotka olisivat halunneet juoda kanssasi oluet jossain rantabaarissa. KAIKKI myivät joko pilveä tai tyttöjä. Useimmat molempia. Tyttöbisnes ja mietojen huumeiden kauppa onkin aika avointa. Tarkkana kuin porkkana.

  Sorry, vähän innostuin, mutta kun kysyin itse samaa viime talvena eikä kukaan vasannut, niin myötätuntoni on puolellasi. Alla linkki joka on virallinen kotisivu, mutta juuri nyt ei jostain syystä toiminut.

  Hyvää Matkaa

  Lue lisää: Golf Du Soleil

  #384511 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Henkka:

  ’Caddie on pakollinen ja Les Dunesissa sisältyy ’mukamas’ hintaan. Vale ! Kyllä pojat ottavat herneet nenuun, jos et tippiä pulita.’

  Caddie sisältyy hintaan usein, mutta ei se tarkoita sitä ettei tippiä kuuluisi antaa. Joissakin paikoissa maksetaan erikseen caddiesta ja lisäksi tippi. Tippaaminen kuuluu yleensä aina tapoihin.

  #384512 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Suosittelen minäkin toimimaan myös golfatessa kuten maan tapa edellyttää. Eli tipin antaminen on tosiaan korrektia. Jos caddie on hyvä, annat enemmän esim. 100 dirhamia, kuten itse tein tammikuussa Marokossa pelatessani. Jos taas seura ei miellyttänyt, 50 riittää. Tällöin viesti menee perille ja palvelu ehkä paranee jatkossa. Mitä tulee talvisäännön käyttöön, kyllähän se ensin ärsytti, kun väylällä pallo aina ’tupsuteltiin’ parempaan paikkaan. Kuitenkin vain väylällä, raffissa ja muualla palloon ei koskettu. Hyviä kierroksia, oikealla asenteella homma toimii varmasti!

  PS. Tippi on tietysti pienempi, jos erillinen caddiemaksu peritään etukäteen.

  #384513 Ilmoita asiaton viesti

  Löysit sitten viestistäni juuri sen olennaisimman. Onneksi olkoon.

  #384514 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Löysit sitten viestistäni juuri sen olennaisimman. Onneksi olkoon.’

  Kiitos! Tarkoitukseni oli selventää, ettei caddiemaksu ja tippi tarkoita samaa. Ettei joku jättäisi tippaamatta, kun on kerran caddiemaksun maksanut.

  #384515 Ilmoita asiaton viesti

  Snakesille siis tiedoksi, koska asian näemmä epäselvästi ilmoitin, että mainitsemani tipit koskevat molempia kenttiä, riippumatta siitä onko Caddiemaksu jo maksettu (Les Dunes) vai ei (Du Soleil).

  Eli vitonen on vähän ujo, kymppi hyvä, niinkuin hömö totesi. Ainakin itse kun annoin Dunesilla vitosen (50 dir) palaute oli kylmähkö, joten maksu selkeästi oli caddien mielestä riittämätön, vaikka caddiemaksu 8 € sisältyi jo greenfeehen. Matkaoppaat puhuivat 5 € tipistä molemmilla kentillä.

  #384516 Ilmoita asiaton viesti

  Olen ollut pari kertaa itsenäisyyspäivän tienoilla Agadirissa ja pelannut molemmat kentät muutamaan kertaan. Säät olivat loistavia ja pelaaminen sujuvaa. Caddieen totuttelu oli tietysti oma juttunsa, mutta kun kerroin haluavani pelata sääntöjen mukaan ja ’tehdä kortin’ eli tilastoida oman pelini tason pääsin eroon ’tupsuttelusta’. Ohjeita tuli kyllä ihan hyviäkin, koska esim. Dynesissä puut olivat venähtäneet ja levittäytyneet oksineen väyliä kaventaen, myös lyöntipaikka oli useimmiten ylä/alamäki tai rinne johonkin suuntaan kallellaan.

  Caddielle maksoin suoraan käteen ja annoin tippiä, joka paransi palvelua, mailat pestiin jne. Caddieillä oli myös kannustava asenne, jopa jonkinasteista kilpailuhenkisyyttäkin oman pelaajan puolesta havaittavissa. Kentälle kuljin taxilla, josta siitäkin oli diili saman kuskin kanssa. Hän siellä odotteli sovittuna aikana autonsa kupeella samaan hintaan. Muistaakseni menopaluu/päivä keskustasta oli 6 euroo.

  Soleililla onnistui helposti ruusukkeiden vaihto ja 27 reiän pelaaminen samana päivänä. Kenttä on uudehko avarampi,

  muistaakseni hieman pidempi, vesiä kivasti. Silloin väylät olivat tosi hyvässä pehmeässä ruohossa, greenit kovia. Dynesillä heinä oli erityyppistä, vanhaa ja jämäkkää. Suosittelen, että yrität ehtiä myös kiertämään tämän paikallisten mielestä ’professionaalimman’ kentän.

  Oikein antoisaa matkaa ja nautinnollisia pelejä.

  #384517 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitoksia hyvistä ja perusteellisista vastauksista.Empä olisi ikänä uskonut,että saan näin hyviä vinkkejä ja vastauksia.Caddiepakothan on noilla ulkomailla aina vähän kimurantteja asioita ja varsinkin arabimaissa.On kai vain turhia ennakkoluuloja .Caribialta olen vain saanut pikkasen huonoja kokemuksia näistä caddieista.Tippejä joutuu joissakin paikoissa antamaan joka toisella väylällä.

  #384518 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tippaaminen on tosiaan aina kimuranttia ja herkkä laji. Tasapainottelu kohtuuttoman huonon ja kohtuuttoman hyvän tipin välillä. Eikä mielellään tule myöskään lypsetyksi…

  Kuitenkin kaverilta kuultuna nuo Agadirin caddiet ovat siellä leipänsä eteen työssä. Niin, että kun pelasivat extrarundin ja ruokailivat välillä, caddie pyysi vaivautuneena ’förskottia’ ja syykin selvisi, halusi ostaa ruokaa.

  #384519 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aloitin tämän keskustelun pari viikkoa sitten kyselemällä Caddien käytöstä Soleilin kentällä Agadirissa.Reissu on tehty ja tässä viimeisimmät tiedot sieltä,jos joku on menossa sinnepäin. Säät oli mahtavat 25-28 astetta,eikä pilven pilveä.Oikea kämmenselkä paloi rakoille.Suosittelen kahta hanskaa.Kenttä on järjestänyt ilmaisen bussikuljetuksen puolen tunnin välein noin 10 hotellista oven edestä suoraan kentälle ja takaisin.Matka-aika n.20-25 min. Kuuden griinfeen paketti maksaa Soleilin kentälle 2500 dirhamia eli 230 euroa.Caddiemaksuksi ilmoitetaan 80 dirhamia minimum glubin seinällä.Se maksetaan kierroksen jälkeen suoraan caddielle.Yleisesti annetaan tippiä 20 dirhamia,joka on kipuraja.Annoin 110-120 dirhamia,jolloin olivat tyytyväisiä ja tulivat seuraavina päivinä aina juttusille ja kättelemään.Samalla pummasivat aina tupakat,koska tarjosin kierroksen aikanakin aina parit röökit. Laskin kierroksen hinnaksi caddieineen ja kuljetuksineen 50 euroa.Ei mielestäni paha hinta verrattuna Espanjan hintatasoon.Kuumalla ilmalla oli paljon helpompi pelata,kun ei tarvinnut huolehtia vehkeistä.Pesivät mailatkin siinä sivussa.Kenttä oli hyvässä kunnossa,griinit nopeita.Aluksi en oikein uskonut,kun neuvoivat lipputangolla puttauslinjoja.Mutta olivat siinä ammattimiehiä,kun huomioivat Bermudaruohon kasvu-ja leikkaussuunnan.Suunnittelussa näkyi amer.kenttäsuunnittelijan puumerkki.Bunkkerit oli kyllä suunniteltu pirullisiin paikkoihin.Caddiet oli kyllä fiksua porukkaa.Ennakkoluulot oli turhia.Kentällä pelaa etupäässä vanhempaa ranskalaista väkeä.Ranskalaisethan ovat erittäin kohteliasta ja mukavaa peliseuraa.Eivät turhista nipottele niinkuin sakut.Caddiet olivat naisille erittäin kohteliaita ,löivät pallonkin pois bunkkerista.Agadir tuntui turvalliselta paikalta.Poliiseja oli parittain 50 metrin välein molemmin puolin tietä kaupungin ja golfkentän välillä.Yhteensä tuhansia.Kuninkaan kesäasunto on lähellä kenttää ja hän oli kesäasunnollaan.Samaan aikaan oli afrikan mestaruuskilpailut futiksessa.Kun Marokko pääsi loppuotteluun,kaupungissa ei kyllä nukuttu seuraavana yönä.Onneksi hävisivät loppuottelun Tunisialle 2-1,niin kaupunki ei mennyt ihan sekaisin.Hopeatakin kyllä juhlittiin.Torilla oli kymmeniätuhansia juhlijoita.Caddiepakko on muuten 7.30-14.00 välisenä aikana.Vaihtoehtona voi pitää myös golfautoa,joka maksaa 250 dirhamia eli vähän enemmän kuin 2 caddietä.Suosittelen paikkaa kyllä costa del solin korvikkeeksi takuuvarmojen ilmojen johdosta.Sadetta oli tullut viimeksi 3 kk. sitten

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfia Agadirissa