16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfbargains.com

Etusivu Foorumit Yleistä Golfbargains.com

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kenelläkään kokemusta kyseisestä internet-kaupasta? Heillä on todella kovia tarjouksia, esim. Adams TL2 49 dollaria, ja paljon muita vastaavia. Heidän sivuillaan kerrotaan, että heidän uuden systeeminsä myötä asiakkailta ei veloiteta liikaa postikuluja ja Suomeen postikuluja draiverille ja yhdelle väyläpuulle tulisi tilauksen mukaan vain n. 10 dollaria, kun yleensä jenkkikaupoilla tuo kuljetus maksaa yli 50 taalaa. Laitoin kyllä heillekin asiasta vielä varmistuskysymyksen, mutta jos nuo postikulut ovat tosiaan noin alhaiset, niin saattaapa lähteä tilaus vetämään. Tosin nyt kun kävin vielä tätä kirjoittaessa testaamassa niin UPS Worldwide Express tilausmuotona antaa postikuluja noin sata taalaa, joten taitaa olla systeemissä hieman parantamisen varaa. Nuo 10 taalan kulut tuli jollain regular shipping vaihtoehdolla, jonka kone itse muutti automaattisesti, koska oletuksena ollutta vaihtoehtoa ei kuulemma voinut käyttää. Jos jollain on kokemuksia, niin ilmoitelkaa. Lue lisää: Golfbargains

    eiköst jenkeistä postitettaessa suomeen ole olemassa jonkinlainen pituusrajoitus… näin aikanani ainakin ymmärsin kun jotain sieltä tilailin… silloin rajoitus oli muistaakseni 42′ tai sinnepäin ja siksi puumailojen tilaus olisi nostanut postikuluja vielä olennaisesti. rautamailat postitettiin kuitenkin kohtalaisen edullisesti.

    Mitä kaikkia lisäkustannuksia pitää huomioida kun vertailee jenkkihintoja? Alv?Tuonnintasausvero?Muuta?

    jtr

    No joo hei halooo, kahden mailan rahti USA:sta 10 taalaa. Tässä sulle vertailutietoa elävästä elämästä. Kyse oli draiverista, spoonista ja putterista Kaliforniasta Suomeen. Just tuli rahti maksettavaksi Visa laskun muodossa, 72 Euroo. Pikarahtiyhtiö oli FedEx. Selvitin piruuttain suuren suomalaisen yhtiön alennuksin (-70%) ko. rahdin ja maksettavaa olisi jäänyt 35 Euroo.

    Jos saat tikut Jenkkilästä tänne 10 taalalla ni laittanet ison viestin tälle foorumille. Kiinnostuneita riittää.

    Tässäpäs lisää vertailutietoa: tilasin vähän aikaa sitten Dynacraftilta suunnilleen tuon verran tavaraa (2 mailan komponentit + liimat + muuta pikkusälää). Hinnaksi muodostui:

    – Kauppalasku n. 80 €

    – Postitus vakuutettuna n. 25 €

    – Tulli + alv n. 30 €

    – Tulliselvityspalvelu tms. (General Parcel) n. 38 €

    Eli karkea arvio 2 mailan á 49 $ hinnasta kotiovellasi voisi olla n. 180 €.

    10 $ kuljetuksesta kuulostaa kyllä epäilyttävän halvalta Suomeen asti kuljetuksesta!

    Itseäni myös ihmetytti tuo General Parcelin perimä ’tullausselvitysmaksu’, tilatessani urheilukenkiä Jenkeistä. Käsittääkseni ainakin osassa tapauksista General Parcelin tapaista välikättä ei Suomen päässä ole olemassa? Onko kellään omakohtaisia kokemuksia Jenkeistä tilaamisesta, joissa alv:n ja tullimaksun (golfmailoille 2,7%) jälkeen, ei ole tullut mitään yllätyseriä? (General Parcel tms.)

    täysin samanlainen tuore kokemus koripallokenkien kanssa. ja vielä pari vuotta taaksepäin tavarat tulivat suoraan kotikaupunkini tulliin eivätkä menneet GP:n kautta. enkä siis maksanut sitä 38€.

    Juttuhan on niin että mm. UPS tuo tavaran suoraan kotiovelle ja asiakas hoitaa tullauksen itse (jos eu:n ulkopuolelta). Mutta voihan sitä aina jättää maksamatta ja odottaa kunnes rahoja tullaan hakemaan 🙂

    Juu ilmeisesti UPS ja FedEx toimivat juuri x100:n mainitsemalla tavalla…joka siis tulee todella halvaksi, jos sattuu ’unohtamaan’ maksaa tullin ja alv:n 🙂

    Tästä asiasta on näillä sivuilla käyty keskustelua aiemminkin. Edwinwattsgolf.comilta tilattaessa oli rautasetin postikulut n. 60 €. Tämä maksettiin tilattaessa. Kuljetuksen hoiti DHL ja heille piti maksaa tulli 2.7 % ja alv.22 % ja he toivat mailat kotiin. He eivät toimita tavaraa ennen kuin kyseiset maksut on maksettu. Mitään muita kuluja ei ollut.

    Nimetön

    Toi 10 taalaahan saattaa olla merirahti joka on luonnollisesti ’hiukan’ halvempaa ja saattaa vieda tietysti ’pikkuisen’ enemman aikaa. Eli periaatteessa jos tilaa joulukuussa mailat saattaa niilla jo huhtikuussa paasta pelaamaan.

    Tosiaan ei nuo UPS ja FedEx varmastikaan toimita ennen kuin kaikki velvoitteet on hoidettu.

    Hintaan kannattaa muistaa lisätä EU:n ulkopuolelta tulevan tavaran liikkeen oma toimitusmaksu +2,7%tulli + 22%alv +jokin tulliselvitysmaksu.

    Hinta on ainakin 25% korkeampi kuin pelkkien mailojen hinta….

    Siis USP ja FedEx vain toimittavat paketit… Se on heidän duuninsa, eivät ne väliltä onko tulli maksuja maksettu kunhan saavat toimituskulut. Esim. USP ei mene ollenkaan tullin kautta joten tullaaminen jää asiakkaalle ja se on asiakkaan velvollisuus. Jos tullaamisen unohtaa niin paketti tulee tosi halvaksi. Mutta kaikki kuljetusfirmat joutuvat ilmoittaa tullille mitä suomeen tuodaan, joten voi olla että viranomaiset tulevat joku päivä kolkuttamaan ovelle.

    Voin korkean omakohtaisesti todeta, että kyllä ainakin FedEx katsoo, että myös tullaus tulee hoidetuksi.

    Tilasin kesäkuussa jenkeistä (www.tgw.com) draiverin ja ison läjän palloja. Yhtenä päivänä FedExiltä sitten soitettiin, että nyt teille olisi täällä paketti ja että siitä pitäisi maksaa tullit ja ALVit ja että vasta tämän jälkeen he voivat tuoda paketin kotiin. Vaihtoehtona oli joko a) kiikuttaa rahat suoraan FedExin konttoriin Vantaalle tai b) siirtää tarvittava rahasumma FedExin tilille tai c) hoitaa veloitus luottokortin kautta. Valitsin vaihtoehdon b), josta maksoin FedExille palvelumaksua muistaakseni reilun 20 euroa (kuitenkin vähemmän kuin se 38 euroa, joka General Parcelin kohdalla kerrottiin).

    Seuraavana päivänä paketti olikin sitten perillä ja slice lähti taas entistä ehompana…

    Homma toimii FedEx:llä kuten Antti kertoi. Ei tulleja ja alv:ja unohdella tai maksellaanjosjaksellaan normaalissa ulkomaankaupassa x100:n ehdottamalla tavalla.

    P.S Luottokorttiveloituksella tulliselvitys on 0 €.

    joo ihan omakohtainen tilauskokemus pari viikkoa sitten…kaveri tilas golfdiscountista (jenkit) parit mailat ja boltsit (metässä molemmat). fedexin ukko toi miehenkokosen boksin mailoja ja pukkas piljetin käteen ja luovutti tavarat kunhan oltiin allekirjoitettu. myöhemmin katselin, että kyseinen piljetti oli pelkkä fedexin oma todistus siitä että tavara on tullut perille. myöhemmin tuli tullilta oma lasku luottokorttitilille. siis fedex ei kuulu ******* vertaa tullin asioihin. fedex = kuljetus/lähetti -firma. kyseisessä tapauksessa maila maksoi ~400e + 80e kuljetus (+ 22% alv. ja 2,7% tulli.) siis huomattakoon että alv. sekä tulli lasketaan postikulujen kera…

    Nimetön

    Taalla ei varmasti ole yhtaan niin tyhmaa ihmista joa luulisi FedEx:n ja Suomen Tullilaitoksen kuuluvan jotenkin yhteen. Mutta kuten todettu FedEx ei pelkastaan kuljeta vaan myos hoitaa tullivelvoitteet.

    Toiset antavat FedExn hoitaa sen tullilaskutuksen luottokortin kautta, siis antavat FedEx:lle luvan antaa luottokortin numero tullille joka hoitaa sen laskutuksen. Toiset taasen eivat nain tee joten paketti pysyy Suomessa tullivapaalla alueella kunnes se sielta haetaan.

    Nain mina olen ymmartanyt asian toimivan. Jos paketeissa ei ole ulkopuolella sisaltoluetteloa ja/tai arvoa saattaa tulli antaa sen mena ohi tai pyytaa henkilokohtaisesti avaamaan paketin (kavi minulle kun eras tuttu lahetti takin jenkeista). Eras ystavani tilaa kaikki piilolinssinsa jenkkilasta ja kun ne tulevat pienena pakettina postin kautta ei tulleja ole peritty (tata on vaikea tietysti soveltaa golfmailaan)

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Golfbargains.com

Etusivu Foorumit Yleistä Golfbargains.com