16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfbägit Norwegianilla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfbägit Norwegianilla

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1190034 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Onko kukaan kuljettanut golfbägiä Norwegianilla matkatavarana – ei siis erikseen kirjattuna urheiluvälineenä? Finnairillahan bägin voi kirjata matkatavarana, mutta en tiedä, onnistuuko Norwegianilla, vaikka kyllä mahtuu matkatavaran kokorajoituksiin. Haluaisin tietää varman vastauksen, koska olen maksanut kahdesta matkatavarasta enkä haluaisi maksaa enää lisää bägistä. Kiitos varmasta tiedosta!

    #1190069 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfbägi on erikoismatkatavara, mutta jos ostat LowFare lipun (se halvin peruslippu joka yleisimmin otetaan) ja siihen yhden ruumaan menevän matkatavaran, golfbägi menee tavallisena matkatavarana. Maksimipaino 20 kg. Golfbägin (erikoismatkatavara) ainut ero tavalliseen matkalaukkuun on että se pitää kentällä pistää eri paikkaan, eri erikoismatatavarahihnalle.

    EDIT: Norskin matkatavarakäytäntö näyttää muuttuneen. Kirjattava matkatavara LowFare lipussa näyttää maksavan nykyään ihan simona. Eli esim Barcelonasta pompun kautta Helsinkiin (joka itselle on ollut ihan yleinen reitti) olisi talviaikana jo 36 € +36 € = 72 € ja kesäaikana jopa 92 €. Siis yksi suunta. Mikäli nyt taulukkoa oikein luin.

    Näin ollen, jos sekavaa hinnastoa oikein tulitsin, kannattaa varausvaiheessa ottaa LowFare+ lippu jonka hinta on 25 € enemmän / suunta (joka on edellisiltä reissuilta tuttu hinta), mutta se taas sisältää yhden matkatavaran. Tämä siis voi olla myös golfbägi. Nyt sitten harmikseni huomasin että kun minulla on LowFare liput varattuna keväällä Malagaan, nyt vaikuttaisi siltä että hinta vähän plumsahti. Pitääpä ottaa Norskiin yhteyttä voiko lippua muutaa LowFare+ lipuksi. Lennot ovat onneksi sentään suoria. Kannattaa myös huomioida että matkatavarat maksaa kentällä enemmän. Varausvaiheessa niitä ei tarvitse varata, sen voi hoitaa verkossa myöhemminkin.

    Testasin lentoja HEL-BCN-HEL

    https://www.norwegian.com/fi/ipc/availability/avaday?D_City=HEL&A_City=BCN&D_SelectedDay=01&D_Day=01&D_Month=201803&R_SelectedDay=11&R_Day=11&R_Month=201803&dFare=100&rFare=94&IncludeTransit=false&AgreementCodeFK=-1&CurrencyCode=EUR&mode=ab

    https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/kirjattavat-matkatavarat/

    https://www.norwegian.com/fi/varaus/hyodyllista-tietoa-varauksista/lisapalveluiden-maksut/

    https://www.norwegian.com/fi/varaus/hyodyllista-tietoa-varauksista/lisapalveluiden-maksut/#citypairchart

    HUOMIOITAVAA:

    http://www.baggage.fi/airlines/norwegian.html

    Ruumaan laitettava matkatavara

    Ruumaan laitettavan matkatavaran maksut riippuvat ostetun lentolipun tyypistä.

    Norwegianin omalla nettisivuilla hintoihin ei sisälly lainkaan matkatavaroita. Matkatavarat hinnoitellaan lentokohtaisesti, joten esim. 4 lentoa sisältävän matkan lisämaksu saattaa olla huomattavan korkea.

    Sen sijaan matkatoimistojen kautta ostettuihin Norwegianin lentolippuihin sisältyy yleensä 2 enintään 20 kg painavaa matkalaukkua.

    Lentolippuun sisältyvän matkatavaran määrä käy ilmi lentolipusta: Jos lentolipussa on merkintä 0PC, NO tai NIL, ei lipun hintaan sisälly lainkaan matkatavaraa. Matkatavaroista on maksettava erikseen lähtöselvityksen yhteydessä tai etukäteen Norwegianin nettisivuilla. Jos lentolipussa on merkintä 2PC, sisältyy lipun hintaan 2 enintään 20 kg painavaa matkalaukkua.

    #1190112 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Omaan Malaganreissuun liittyen selvitin asiaa Norskilta ja Norwegian on muuttanut käytäntöä. Bägi ei enää mene kirjattavana matkatavarana, vaan pitää ottaa ihan erikoismatatavarana ja sieltä golfbäginä. Ikävää on se että oman kevätreissun matkatavaran olisi saanut näin jälkikäteen tilata hintaan 18 € / suunta, golfbägi maksaa nyt sitten uuden käytännön myötä 40 € / suunta (suorat lennot). Eli edellinen viestini on vanhentunutta tietoa siltä osin että golfbägin ei enää mene matkalaukkuna, joten myöskään tämän asian takia ei kannata LowFare lipun sijaan valita 25 € kalliimpaa LowFare+ lippua. Eikä se enää näin jälkikäteen olisi onnistunutkaan, joka ei nyt mikään yllätys minulle ollut. Eihän noiden halppislippujen kanssa enää jälkikäteen pysty koskaan säätämään.

    [OT] Norwegianin halppislippujen hintaetu alkaa kapenemaan. Viimereissu keväällä Lumineen tehtiin Finskillä johon lipun hintaan kuului matkalaukku, joksi bägikin laskettiin. Nykyäänhän myös näillä ”paremmilla” lentoyhtiöillä on hyviä tarjouksia kun vaan on ajoissa liikkeellä. Tässä tapauksessa nyt sitten lennoille plumsahti 80 € lisähintaa. Toki olin siihen 60 € (30 € / suunta) budjetoinut jo alun perinkin.

    Kahden viimereissun hinnat:

    2017 kevät HEL – BCN – HEL / Finnair, hinta sisältää bägin
    250,00 €

    2018 kevät HEL – AGP(Malaga) – HEL / Norwegian 170,30 € + bägit 80 €
    250,30 €

    Sikamaisen halpojahan noi kyllä vieläkin on [/OT]

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Golfbägit Norwegianilla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfbägit Norwegianilla