26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Golfbägin kuljetuksesta

Etusivu Foorumit Matkailu Golfbägin kuljetuksesta

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Osaako joku kertoa veloittaako SAS ylimääräistä golfbägin juljetuksesta. Löysin yhtiön sivuilta tiedon, jossa kerrotaan, että golfbägin painon jäädessä alle 15kg kuljetusmaksua ei veloiteta. En kuitenkaan huomannut sivuilla mitään infoa siitä lasketaanko tämä 15kg mukaan muiden matkatavaroiden yhteispainoon. Esim. jos matkalaukku painaa 15kg ja bägi 10kg niin veloitetaanko tästä kombinaatiosta lisämaksu?

    Eikös tuossa sanottu, että jos golfbägin paino on alle 15kg ei lisämaksua tarvita.

    Muut matkatavarathan saa painaa 20-30kg?

    Soita SASsiin ja kysy.

    Golfbägien kuljetuksesta en tiedä, mutta esim. suksien kuljetuksesta SAS:n lennoilla on aika paljon kokemusta. Se, että veloitetaanko maksua tuntuu olevan melkoista arpapeliä. Menneenä talvena kuljetin suksia Helsinki-München-Helsinki reitillä useaan otteeseen: Helsingin päässä veloitus tapahtui 2 kertaa (2/3) ja Münchenin päässä ei veloitettu kertaakaan (0/3)…

    Reittilennoilla bägistä ei yleensäkään veloiteta jos kaikki matkatavarat, bägi mukaanlukien, painavat enintään 15kg. Usein tuossa rajassa joustetaan mutta ei aina.

    ts

    Kotimaisesta yhtiöstämme poiketen SAS:n tulkinta viime talvena oli, että bägi katsotaan erikseen ja sen paino ei saa ylittää 15 kg. Finskihän taas katsoo enemmän tuota 20kg:n kokonaispainoa matkatavaroille.

    Nimetön

    Viime viikon golfmatkalla (reittilento) Finnair laskutti ylipainosta puhtaasti pärstäkertoimen perusteella. Itselläni oli kokonaispaino 27 kg, enkä joutunut maksamaan lisähintaa, kuten ei myöskään tuttavapariskuntani. Sen sijaan ystäväni maksoi 6 kg:n ylityksestä useita kymmeniä euroja lisää.

    Mutta alkuperäiseen kysymykseen vastauksena se, että SAS:lla matkustettaessa bägi kulkee veloituksetta tuon 15 kg rajan puitteissa.

    Minulla on samanlaisia kokemuksia kuin Ditolla. Ei maksua bägistä, jos paino jää alle 15 kilon. Ainakin tinkiminen tuotti ilmaiskuljetuksen: ’Eihän bägistä tarvitse maksaa mitään, eihän?’ Paluumatkalla Bangkokissa ei kyselty mitään eikä rahaa kinuttu. Ei myöskään Thai ottanut kotimaanlennolla bägistä mitään. Finskillä on oppimista!

    Alku keväästä Espanjaan mennessä SAS velotti 31e/suunta n. 15kg:n golfbägistä. Toisaalta niinkuin aikaisemmin on todettu sen periminen on riippuu henkilöstä ja koneen täyttöasteesta. Jos kaikki matkatavarat jää alle sen 20kg (USA 2x32kg) niin silloin maksua ei tu.

    Mistä tuo tieto ettei alle 15kg:n bägistä veloteta kuljetusmaksua löytyy? Itse katsoin SAS:n sivut ja siellä sanotaan et alle 15kg:n bägiin pätee erikoishinta.

    Lue lisää: SAS

    ’Golf equipment may be included in the free allowance, if excess, a special rate applies for one equipment up to 15kg, consisting of one bag, 14 clubs, 12 golf balls and set of shoes.’

    Tuosta kun suomentaa, niin sanotaan jotakin… hankala kyl kääntää. Vai sanotaanko ja silloinkin mitä niin?

    Nimetön

    Onkohan lentoyhtiöillä tietoa mitä kuljetus maksaa?

    Voikohan niiltä kysyä asiasta?

    Itse en ole vielä koskaan maksanut, en penniä enkä sentiä, lisää bägin kuljetuksesta, en Euroopan sisäisillä enkä mannerten välisillä lennoilla.

    Itse suomentaisin sen tähän tyyliin:

    Golfvarusteet voidaan sisällyttää sallittuun painoon (20kg), jos ylittyy (=excess) erikoismaksu pätee yhteen bägiin joka painaa alle 15kg, sisältäen bägin, 14 mailaa, 12 palloa ja yhdet kengät.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golfbägin kuljetuksesta

Etusivu Foorumit Matkailu Golfbägin kuljetuksesta