21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Golfautoihin pakollinen liikennevakuutus!

Etusivu Foorumit Yleistä Golfautoihin pakollinen liikennevakuutus!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Eli tuli tällainen vastaan:

  https://www.is.fi/autot/art-2000010417001.html

  Golfauto kun painaa yli 25kg ja vaikka sitä käytetään suljetulla alueella, liikennevakuutus on kesäkuun alusta alkaen löydyttävä. Kenttäyhtiöt varmasti hoitavat asian ja noudattavat lakia?

  Sitten kun saataisiin vielä golfautolla paihtyneenä ajaminen pois kentiltä, se kun on kovin yleistä.

  pjs

  Golfautot ovat tälläkin hetkellä pakollisen liikennevakuuttamisen piirissä. Näin on ollut ainakin vajaat kymmenen vuotta, varmaan jo aiemmin voimassa olleen liikennevakuutuslain aikaan (en jaksanut kaivella tarkemmin).

  Ajoneuvoa ei saa luovuttaa päihtyneelle. Moniko gädäri katsoo läpi sormien kun ojentaa humaltuneelle auton avaimen. Irwiniä lainatakseni ”raha ratkaisee” Aina ei voi huomata onko asiakas humalassa, puhallutus aina kun joku vuokraa auton. Ärsyttää noi juopot kentillä muttei asialle ole ilmeisesti mitään tehtävissä. Joutuukohan poliisiautoihinkin ottamaan vakuutuksen, ennen ei ole sellaista ollut.

  pjs

  Tuskinpa vielä autoa luovutettavassa alkoholia on nautittu, ainakaan merkittävästi. Se nautiskelu tapahtuu varmaan yleisemmin kierroksen aikana tai jälkeen. Voithan itse soittaa poliisin paikalle jos joku oikein törttöilee.

  Poliisiautoihin ei missään vaiheessa ole otettu vakuutuksia siitä syystä, että valtiolla ei ole velvollisuutta vakuuttaa ajoneuvojaan. Valtiokonttori korvaa vahingot jos ne ovat valtion vastuulla.

  “Golfautot ovat tälläkin hetkellä pakollisen liikennevakuuttamisen piirissä.”

  Tämä olikin uutta tietoa, kiitos tästä! Taitaa nuo kaukoohjattavat kärryt jäädä lain ulkopuolelle, ne kun eivät paina yli 25kg. Kaikenlaisia sähkökäyttöisiä vimpaimia on alkanut viime vuosina kentille ilmestyä ja ei näissä oikein tahdo pysyä enää mukana.

  Tässä jälleem kerran poliisin vastaus kysymykseen golfautoista:

  GoGolf-sivuston juttu koski sitä, saako niin sanottua golfautoa kuljettaa päihtyneenä. Vastaus oli, että ei saa, koska golfauto on lain tarkoittama moottorikäyttöinen ajoneuvo, jonka kuljettajaan sovelletaan rattijuopumusta koskevia säännöksiä. Tämän lisäksi golfauton kuljettamisessa tiellä tulee huomioida rekisteröintiä, liikennekelpoisuutta ja liikennevakuuttamista koskevat velvollisuudet.

  GoGolf-sivuston juttu ei koskenut ajoneuvon luovuttajan velvollisuuksia. Niiden osalta voin kuitenkin todeta, että rikoslain 23 luvun 8 §:n mukaan ajoneuvon luovuttaja voidaan tuomiota sakkoon tai enintään yhden vuoden vankeuteen kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, jos hän luovuttaa golfauton päihtyneelle. Tästä on kuitenkin erotettava tilanteet, joissa ajoneuvo luovutetaan ajokuntoiselle henkilölle, joka sitten myöhemmin ajaa golfautolla päihtyneellä.

  Luovuttajan velvollisuudet koskevat myös muita tilanteita. Tällaisia ovat ajoneuvon liikennekelpoisuus, jos ajoneuvo luovutetaan käytettäväksi tiellä. Tämän lisäksi luovuttajan tulisi selvittää se, onko luovutuksensaajalla ajo-oikeus.

  Mikä vakuutus vastaa, jos golfautolla ajaa parkkipaikalle hakemaan omasta autosta bägin? Ajomatka on yleistä tietä.

  pjs

  Golfauton liikennevakuutushan sen korvaa.

  Golfautolle pitää ottaa liikennevakuutus, vaikka sillä ajelisi vain oman mökkikiinteistön pihalla. Samalla tavalla kuin henkilöautotkin pitää periaatteessa vakuuttaa vaikka niillä ajetaan pelloilla.

  Liikennevakuutuslaissa käytetään muutamissa kohdissa käsitettä ”käytetään liikenteessä”, joka on laajempi kuin ”yleinen tie”. ”Käytetään liikenteessä” kattaa suurin piirtein kaiken mahdollisen. Lähinnä vain täysin liikenteeltä eristetyt alueet (esimerkikkinä lain esitöissä oli kartingrata) voivat joissakin olosuhteissa jäädä liikennevakuuttamisen ulkopuolella.

  Ennen nykyisin voimassa olevaa liikennevakuutuslakia poikkeusmahdollisuudet olivat laajemmat.

  Golfautoissa on monella kentällä ryhmävakuutus, maksaa noin 130 euroa (esim. Pickala). Kun kyse on ryhmävakuutuksesta, ei vakuutusehtoja ole saatavilla omissa vakuutusyhteenvedoissa. Ymmärtääkseni kuitenkin kyse on liikennevakuutuksesta, josta siis korvataan vastapuolen vahingot, mikäli golfauto on syyllinen tai vahingon aiheuttaja. Siis paitsi esine- myös henkilövahingot.

  Kuitenkin mistä korvataan golfautolle sattuneet vahingot (eli ns. kasko)? Eli sisältyykö tähän ryhmävakuutukseen myös kasko-vakuutus vai korvataanko omalle autolle syntyneet vahingot esim. laajasta kotivakuutuksesta. Päteekö sama myös golfyhtiöltä vuokrattuun golfautoon, jos sillä kolaroi?

  Meillä on ainakin omassa autossa liikenne- ja kaskovakuutus. Luulisi, että vuokrattavissa autoissa olisi myös näin.
  Nuo ovat luokkaa liikennevakuutus 100€ ja isokasko 220€.

  Golfautoilu on yleistynyt huikeasti vuodesta toiseen, joten virheiden määrä lähtee nousuun jossain vaiheessa. Joku ajaa vesiesteeseen tai yms.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golfautoihin pakollinen liikennevakuutus!

Etusivu Foorumit Yleistä Golfautoihin pakollinen liikennevakuutus!