Aihe: Golf & tupakointi - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

Golf & tupakointi

Etusivu Foorumit Yleistä Golf & tupakointi

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190523 Ilmoita asiaton viesti

  Golfissa tupakointi pelikierroksen aikana taitaa olla yleisesti hyväksyttyä. Siltä ainakin vaikuttaa, kolmen pelivuoden havaintojen perusteella. Greencard-opettajallani roikkui savuke suupielessä koko ajan ja sama näyttää koskevan lukuisia pelikumppaneja, joiden kanssa on kenttää tallattu. Tupakantumppeja löytyy tiiauspaikkojen viereltä, väyliltä ja bunkkereista. Äskettäisessä peliporukassani yksi pelaaja imi sätkää koko ajan, myös tiiatessaan, ja toisen vahvat sikaarit peittivät tienoon kitkerään hajuun. Kysymykseni kuuluu: onko tupakointi pelin aikana golf-etiketin mukaista? Lisäksi: onko mahdollista toivoa peliaikaa varatessaan, että haluaa mieluimmin pelata ei-tupakoivien kanssa? Mielestäni tämä on myös lajin kannalta imagokysymys. Mitä mieltä, pelaajat ja Golfliitto? Lue lisää: Golfpiste

  #520724 Ilmoita asiaton viesti

  Golf on urheilua ja silloin kyllä pitäisi tupakointi jättää pois. Ainakin sen pitää tapahtua muita häiritsemättä ja jälkiä jättämättä.

  Kätevä tapa on karistella tuhkat filmipurkkiin kierroksen aikana. Vuosaaressa on jopa eri kärryt tupakoijille: niissä on tuhkakuppi jonka saa sitten kätevästi kippaamalla tyhjentää tuhkajätteelle osoitettuun paikkaan. Vähemmän huomaavainen tupakoija tosin tyhjentää sen kuitenkin jossain tiipaikalla, jolloin koko nerokas kuppi menettää merkityksensä.

  (Saako bunkkeriin tumpatut tupakat poistaa ilman rangaistuslyöntejä?)

  #520725 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golfliiton virallisissa kisoissa ei tietääkseni saa tupakoida.

  Itse poltan kentällä ja kyllä aika tarkkanokkainen pitää olla jos ulkoilmassakin tupakansavu häiritsee. Ei kai sitä nyt kukaan tupakoitsija toisen kasvoille savuja puhaltele?

  Jos käytettävissä on kärryihin integroitu tuhkakuppi, joita joillain kentillä on, tumpit menevät sinne. Mitään filmiputkiloita en käytä tuhkakuppina, mutta kyllä sen tumpin voi käydä heittämässä johonkin ojaan tms. jossa siitä ei esteettistä haittaa synny.

  Vihjeenä voisin sanoa, että vastatuuleen ei kannata kusta ja jos tupakansavu häiritsee, pysyttele tuulen yläpuolella. Savukin näet kulkee tuulen mukana.

  Entäpä sitten alkoholin käyttö kentällä ja klubilla? Joku tiukkapipo varmaan on sitä mieltä, että se pitäisi lopettaa ja voihan joku olla niin herkkänokkainen, että oluen tuoksuinen hengitys pelikaverilla tekee kipeätä.

  Tupakoida voi huomaavaisesti ja sama pätee alkoholin nauttimiseen.

  #520726 Ilmoita asiaton viesti

  tupakantumppi on sääntöjen tarkoittama liikuteltava haitta, joten sen saa poistaa rangaistuksetta bunkkerissa, jopa siinäkin tapauksessa, että pallo poistettaessa liikkuisi.

  #520727 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golf on ihmisten vapaa-ajan viettämistä (pl. ammattilaiset). Mielestäni kaikille ihmisille olisi suotava tehdä se niin, että he viihtyvät lajin parissa. Tupankanpolttajien tulee saada polttaa ulkona luonnossa. Savu ei varmasti ulkona häiritse ketään jos kanssapelaajiin suhtautuminen on kunnossa.

  Mielestäni golfklubillakin tulisi saada polttaa sisällä, jos haluaa tehdä olonsa mukavaksi. Useilla suomalaisilla klubeilla tämä vain ei ole mahdollista. Lisäksi kunnon klubiravintolaan hyvän ruokatarjoilun lisäksi kuuluisi viihtyisä pubityyppinen alue after golfia varten. Tämäkin puuttuu monelta suomalaiselta klubilta.

  Meidän tulisi ottaa myönteinen asenne golfia ja golfklubitoimintaa kohtaan. Ollaan myönteisiä muita klubin jäseniä varten. Annetaan kaikkien viihtyä klubilla. Täten me kaikki viihdymme yhdessä.

  Jätetään se pikkusieluinen nipottaminen kotiin ja lopetetaan se suomalaiskansallinen kieltokylttien naulaaminen edes golfklubilla minimiin.

  #520728 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itse en polta ja muiden tupakointi ei minun pelisuoritustani häiritse. Muuten se on vaan niin naurettavan näköistä, kun sällit vetää sätkää lyödessäänkin. Tässä tulee vaan kumottua se teoria, ettei mies muka pysty tekemään kakta asiaa yhtäaikaa.

  Toinen naurettava asia on se, että monella golfarilla on känny hienosti vyökotelossa kiinni pelaamisen ja harjoittelun aikana. Ehkä se ei häiritse sitten pelaamista, pitää ehkä kokeilla.

  Väittäisin kuitenkin, ettei suurinta osaa polttajista kiinnosta pätkääkään minne sen tumpin tunkee.

  Klubeille sama käytäntö kuin ravintoloihin.

  Lue lisää: Golfpiste

  #520729 Ilmoita asiaton viesti

  Voi pikku Timoa, että oikein haisu ottaa nenuun.

  Kentällä on mielestäni aika hyvä kattokorkeus, joten taitaa olla syytä vaihtaa lajia.

  Oikeassa olet kuitenkin näistä tumpeista, ne pitäisi kyllä korjata pois.

  Onko muuten mahdollista toivoa peliaikaa varatessaan, että haluaa mieluimmin pelata ei-nipottavien kanssa?

  Itse en tupakoi, tiedoksi.

  #520730 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enemmän ’häiritsee’ nämä birdie-pullon tuputtajat kuin tupakanpoltajat.

  Kyllä ulkona lääniä on tupakoiville mutta kuten aikasemmin on kirjoitettu, niin olisi siistimpää jos tumpit laitettas niille kuuluville paikoille joka koskee myös muitakin artikkeleita. Roskat roskiin ja tu(r)peet paikoilleen.

  Toivoa soppii aina, eri asia voiko sitä toteuttaa. Kohtahan homma tosin voisi mennä siihen, jotta kaikki alkaisi toivomaan haluamaansa peliporukkaa itselleen. Toiset haluaisi etiketin mukaista pukeutumista, toista häiritsee voimakas hajuvesien/partavesien käyttö, kolmatta ärsyttää muuten vaan toisen naama jne… joku haluaa vaan pelailla kun taas joku tosissaan jne… tätä voisi jatkaa

  #520731 Ilmoita asiaton viesti

  Mä en myöskään itse polta, mutta olen useasti pelannut sellaisten henkilöiden kanssa, jotka polttavat ja kertaakaan heidän polttaminen ei ole mua häirinnyt. Enkä ole nähnyt tai kuullut kenenkään ottavan nokkiinsa toisten tupakanpoltosta ulkoilmassa golfkentällä.

  Kunhan tumpit löytää tiensä asianmukaisiin paikkoihin, eikä jää vaelteleen väylille, niin mun mielestä tupakanpoltto kentällä on täysin hyväksyttävää.

  #520732 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä asiassa olen täsmälleen samoilla linjoilla kuin esim. severiano. Älkää hyvät ihmiset nipottako kaikista asioista tälläisen vapaa-ajan harrastuksen ympärillä. Annetaan itse kunkin nauttia lajista omalla tavallaan ja tavoitteillaan, niin kauan kuin se menee sääntöjen, etiketin ja hyvien tapojen puitteissa, ja niissäkin jätetään ne pilkut viilaamatta.

  Itse en polta ikinä enkä nappaile kierroksilla. Mutta vakiopelikaverini sekä jotkut muutkin pelikaverit kyllä polttavat. Eikä se minua haittaa tippaakaan. Tupakoitsijat kyllä lähes poikkeuksetta osaavat ottaa muut ihmiset huomioon eivätkä savuttele silmille tai heittele tumppeja toisten bägeihin.

  Tämä siis silloin, kun puhutaan golfista harrastuksena ja ajanvietteenä. Toinen juttu on golf huippu-urheiluna, jolloin urheilijat parhaimmillaan toimivat nuorison esikuvina ja innoittajina. Tällöin tälläinen kahden kohta murrosikäisen lapsen isä toivoisi, että tupakointi pidettäisiin poissa kilpailuista joko säännöillä tai sitten vastuuntuntoisten aikuisten urheilijoiden omalla järjenkäytöllä. Sama koskee mielestäni myös lasten ja nuorten opettamista ja valmentamista.

  Klubeista vielä. Klubien kannattaa varmaan tutkia osakeyhtiölakia ennen kuin häätävät osan osakkeenomistajistaan kokonaan ulkotiloihin nauttimaan kierrostenjälkeisestä rentoutumishetkestä. Joku tupakoiva osakkeenomistaja saattaa jonain päivänä alkaa nipottaa ja testata osakkaiden tasavertaisuuspykälän kattavuutta tässä erikoistapauksessa.

  #520733 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen pelannut 5v. enkä ole törmännyt tällaisiin väitteisiin. Kaikki tupakoitsijapelaajat, joiden kanssa olen pelannut, niin käsittelevät natsansa oikeaoppisesti joko tiipaikkojen tuhkakuppeihin tai suoraan metsään. Jostain syystä minäkin lyön usein bunkkereihin, enkä kertaakaan ole törmännyt natsoihin siellä. Ja poikkeuksetta jokainen pelaaja kerää kentällä vastaantulevan roskan ja toimittaa sen seuraavan tiiauspaikan roskakoriin.

  Jos omaa peliä haluaa väkisinkin häiritä, niin kannattaa tarkastellakin toisten tupakointia, käyttäytymistä, svingiä, puheita, vaatteita…….

  #520734 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eihän näille nisteille selitykset auta. Eikä yleensä mitään voi, kesymmät pilaa hengistyilman. Sanopa siinä sitten narkomaanille että tarviit hoitoo kun näät seuraavan kerran vetämässä jotain.

  Mitä enemmän tupakointia rajoitetaan sitä enemmän se meitä ei tupakoivia häritsee – joten se sais loppua kokonaan – joko rajoittaminen tai tupakointi.

  Menkää Ranskaan tai Italiaan ei siellä tupakointi häiritse. Tupakka askeihin ei tarvita yhtäkään varoitusta – tappaa varmasti – tulokset sais olla nopeampia.

  #520735 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En polta….Mutta mulle on ihan sama, vaikka joku vetää sätkää, vaikka koko ajan…..Ei häiritse mua ollenkaan, en ole kiinnostunut siitä mihin, tupakoitsijat vievät tupakkansa, mutta niitä ei ole näkynyt kentälle, joten kaikki on OK.

  Kunnon urheiluahan golf ei ole, koska Ryder Cupisssakin Björn kisko tupakkaa, joka vie kyllä urheilun maun suusta ja siitä syystä imagokaan ei ole paras mahdollinen….

  #520736 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minua häiritsee jos kentällä näkyy tupakan stumppeja. Koska itse poltan myös olen ratkaissut asian hankkimalla metallisen bagissä roikkuvan tuhkakupin. Suosittelen sitä lämpimästi muillekin tupakoitsijoille.

  #520737 Ilmoita asiaton viesti
  Net

  Smokerin esimerkki helposti mukana liikutettavasta tuhkakupista on esimerkillinen ja ottaa huomioon luonnon ja muut pelaajat. Ne muut savuttelijat joiden mielestä tumppien paikka on ojan pohjalla tai metsässä ovat ehkä hieman hakoteillä, vai kuinka?

  Tämä koskee muutakin roskaa kuin vain tupakantumppeja.

  Hyviä syyskierroksia vielä kaikille!

  #520738 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jollain kentillä on jo mahdollsita saada ’tumppiaski’ mukaan, johon ne voi kätevästi kerätä ja kierroksen jälkee heittää roskiin. Kannattaa aina ilmoittautuessa kysyä caddiemasterilta. Mielestäni erittäin kätevä systeemi…

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf & tupakointi