Aihe: Golf raskaana? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Golf raskaana?

Etusivu Foorumit Yleistä Golf raskaana?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188493 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hei! Odottelen vauvaa lokakuun aluksi – ja ensi kesän golf vähän mietityttää. Kova into olisi pelata, mutta mitenköhän tuo maha on tiellä? Löytyisikö täältä golfaavia äitejä, joilla olisi kokemusta mahan kanssa pelaamisesta? Kuinka pitkälle pelaaminen vielä onnistui? Kiitos jo etukäteen!

  #491727 Ilmoita asiaton viesti

  Itsellä ei ole omakohtaista kokemusta yhdistelmästä golf ja raskaus, mutta vastaanpa kuitenkin :o).

  Kasvava vatsa tuskin on tiellä, ennen kuin ihan loppuvaiheessa :o). Kaikki liikunta on suositeltavaa, kunhan ei harrasta mitään rajua. Yleisohjeeksi voisi kait sanoa, että kaikkea voi tehdä, kunhan se ei tunnu pahalta – myös golfata.

  Haasteita golfille voi tuoda kovat kesähelteet, oma jaksaminen, nesteen kertyminen, painonnousu, erityisesti jalkojen väsyminen ja krampit. Huomioi myös tihentynyt vessassa juokseminen, joten suosittelen kenttiä, joilla ’hotelli helpotuksia’ on runsaasti :o).

  Jos peruskunto on muuten hyvä ja raskaus etenee kivasti, niin veikkaisin, että pelailet vielä heinäkuun loppupuolella, mutta ennen kaikkea kannattaa kuunnella omaa kehoaan. Ja jos 18 reikää tuntuu liian rankalta, niin ainahan voi pelata vain 9 reikää.

  Onnellista odotusta ja nautinnollisia pelikierroksia!

  #491728 Ilmoita asiaton viesti

  Vaimo pelasi muutama kesä sitten raskaana ollessaan parasta peliään, viimeisen täyden kierroksen viikkoa ennen synnytystä, joka oli elokuussa. Peli kulki hienosti, kunhan itse eteni kentällä rauhalliseen tahtiin. Joten hyviä pelejä!

  #491729 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Niin pitkään voi pelata, kun kunto kestää. Itselläni oli ongelmia selän kanssa jo 4½ kk:sta eteenpäin. Kotiin tullessa ei autosta tahtonut päästä ylös ja selkä oli ihan romuna seuraavan päivän….mutta, mutta golfia en jättänyt. 7 kk:n jälkeen jouduin siirtymään golf autoon. Selkä kesti, mutta ongelmaksi tuli lihasten kylmeneminen.

  Toinen ongelma oli sormien puutuminen. Aamuisin sormet olivat turvoksissa ja lomalla, kun lähdimme aamulla kierrokselle ei rangella tahtonut maila pysyä käsissä. Mutta kyllä ne kierrokselle lähtiessä siitä tokenivat. Tästä viisastuneena yritinkin siirtää lähtöajat vähintäänkin puoleen päivään.

  Maha ei swingiä estä. Tosin se hieman varmasti lyhenee, mutta samalla myös rauhoittuu. Painopisteen muutos toi suuremman ongelman. Mutta pikkuhiljaa siitäkin pääsi jyvälle – seuraavan kauden ongelma onkin löytää se uudelleen ilman mahaa 😉

  Mikä yllättävintä!!! Voitin kaikki kisat joihin kyseisellä kaudella osallistuin; isoista kisoista suffelikisoihin. Sanomattakin selvää, että tasurikin parani roimasti kauden aikana. Jussikin tuossa kertoi vaimonsa pelanneen parasta peliään raskaan, joten ehkä tällainen kehitys ei ole vallan tavatonta…

  Pari viimeistä kierrosta ei mennyt enää puskuriin, joten niistä jäi nostavat kortit. Uskon itse ja olen saanut myös vastaavaa palautetta, että syynä pelin paranemiseen oli tuo swingin rauhoittuminen.

  Parasta golfin jatkamisessa mahdollisimman pitkään oli se, että oli edes yksi mieluinen harrastus, kun muut rajummat lajit piti unohtaa. Kokemukset ovat omia ja siksi tietysti subjektiivisia. Jokaisen raskaus on erilainen. Kentällä kuulin kaikenlaisia tarinoita. Tosin muutamat järkyttyneet pelikaverit ryhtyivät pohtimaan, missä on lähin sairaala… Niitä sitten siinä rauhoittelemaan. :-O

  Kun vauva on tulossa vasta lokakuussa, pääset varmasti pelaamaan lähes täyden kauden. Ei muuta kuin loistavaa golf-kesää!

  #491730 Ilmoita asiaton viesti

  Ikävä kyllä toisenlaisiakin kokemuksia on. Hoikka vaimo valitti hyvin aikaisessa vaiheessa, että swingin liikerata kärsii ja että draivin lyöminen kunnolla sattuu. Se pilasi pitkälti yhden golfkesän. Ja jos golf ei ole pelkkää kivaa ajanvietettä, vaan on myös tuloksellisia tavoitteita (sellaisiakin pelaajien joukossa kuulemma on), kaikki tuo on aika ikävää. Onneksi tila ei ole ikuinen 🙂

  Mut olen kyllä kuullut minäkin, että pelaaminen voi onnistua pitkäänkin hyvällä tasolla. Sen näkee sitten kesällä.

  Kaikkea hyvää odotukseen.

  #491731 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Slightdraw kirjoitti: (9.4.2006 21:41:27)
  Hoikka vaimo valitti hyvin aikaisessa vaiheessa, että swingin liikerata kärsii ja että draivin lyöminen kunnolla sattuu. Se pilasi pitkälti yhden golfkesän. Ja jos golf ei ole pelkkää kivaa ajanvietettä, vaan on myös tuloksellisia tavoitteita (sellaisiakin pelaajien joukossa kuulemma on), kaikki tuo on aika ikävää. Onneksi tila ei ole ikuinen 🙂
  .

  Harmi, että teillä meni kesä piloille. Selvää on, että kroppaa pitää kuunnella ja golf tapahtuu kasvavan mahan ehdoilla. Sen vuoksi täytyy varmasti täsmentää, ettei kukaan luule, että ihan ilmaiseksi oma pelini parani. Kyllä töitä joutui tekemään, että lyönti kulki. Range harjoittelu keskittyi täysin sen kadonneen painopisteen hakemiseen ja swingin viilaamiseen: piti kokeilla kuinka pitkälle mailaa voi viedä ja millaisen riuhtaisun kroppa kestää.

  Kuten jo aikaisemmin kerroin, swingi lyheni. Se oli vain tosiasia, mikä oli hyväksyttävä. Aluksi harmitti kun lyöntienkin pituus lyheni. Esimerkiksi avaukset ajurilla olivat ainakin 30m normaalia lyhyempiä. Mutta kesän koittaessa – kas kummaa – pikkuhiljaa lähenin vanhoja lyöntipituuksia. Kun riuhtoa ei voinut, niin swingi rauhoittui ja siinä varmasti korjaantui monta asiaa.

  Minulla on joka kesälle tavoite ja tuolle mahan hallitsemalle kaudelle lähdin siitä, että tietty tasurin huonontuminen on hyväksyttävä. Sen vuoksi olikin iloisesti yllättynyt, kun tulos oli ihan päinvastainen. Tärkeintä on lähteä kauteen avoimella asenteella: kausi voi loppua lyhyeen tai sitten jatkua loppuun saakka hyvin tuloksin.

  #491732 Ilmoita asiaton viesti

  Hei!
  Synnytin esikoiseni tuossa tammikuun loppupuolella ja pelasin viime syksynä niin pitkään kuin kentät olivat auki eli marraskuun loppuun. Pidempäänkin olisi mennyt! Tiedän muutaman tutun jotka ovat olleet kentällä vielä laskettuna päivänäkin, joten jos raskautesi etenee normaalisti niin mitään estettä ei pelaamiselle pitäisi olla.

  Itselleni kävi kuten tässä muutamille eli pelasin sen kummemmin treenaamatta urani parasta peliä (vielä ihan hyvällä tasolla eli händäri lähempänä nollaa kuin kymppiä). Suurin ongelmani – ne kierot draivit – suoristuivat kummasti kun lopetin riuhtomisen. Lyöntien pituus ei kärsinyt juuri lainkaan (rauhallisempi tempo -> paremmat osumat) ennenkuin vasta loppuvaiheessa mahan kasvaessa enemmän. Syyskuun lopulla olimme mieheni kanssa kahden viikon lomalla ja pelasin bägiä kantaen 8 kierrosta 12 päivän sisään (raskausviikot 24-25).

  Kaikenkaikkiaan golf teki raskausaikana erityisen hyvää niin mielelle kuin kropallekin joten suosittelen lämpimästi :).

  #491733 Ilmoita asiaton viesti

  Vähän OT:nä, että saako tilapäisestä lapsivedestä vapaa dropin?

  #491734 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Meillä esikoinen syntyi viime lokakuun lopussa. Kuten monella muullakin, vaimo pelasi viime kesänä parasta peliään. Händäri tippui kivasti. Hän lopetti pelaamisen elokuun lopulla – lähinnä selkävaivojen vuoksi. Mutta ei hätää, loppusyksyn kierroksilla hän toimi caddienä eli yhdessä käytiin kentällä siihen asti kun pelejä riitti. Tänä kesänä pelit jatkuvat kunhan lapsenhoito saadaan järjestettyä.

  #491735 Ilmoita asiaton viesti

  Moikka,

  muutama vuosi sitten pääsiäisenä oli laskettu aikani ja tuolloin pelasin vielä ko.päivänä 9 reikää kantaen bägiä. Samoin kuin ed. päivänäkin. Lapsi syntyi 4 päivän kuluttua. Peliä eniten esti kova selkäkipu eli kierrospäivien iltana en ylös enää sohvalta päässyt… Mutta sosiaalisena ulkoiluna ihan mahtavaa! Tulostavoitteita en asetellut – olihan kyseessä kevään ekat rundit…

  Tuloksellisesti pelini ei siis mitenkään kehittynyt kumpaankaan suuntaan – joskin raskaus ajoittui pääasiassa talviaikaan, joten häiriö oli hyvin minimoitu. Edellistä loppukesää häiritsi eniten pahoinvointi, jolloin jopa heitin laattaa väylän viereiseen ojaan 🙂

  Mutta kuten muutkin totesivat – jos kroppa kestää – ei muuta kuin kentälle. Kivun ja jaksamisen mukaan sitten kierrosmäärät.

  #491736 Ilmoita asiaton viesti

  Nancy kirjoitti: (9.4.2006 10:13:47)
  ..olisi kokemusta mahan kanssa pelaamisesta? I]

  En ole raskaana, mutta kokemusta on.

  Karkea arvioni on, että viisi ensimmäistä kuukautta menee hyvin, sen pitemmälle en uskalla luvata mitään.

  #491737 Ilmoita asiaton viesti

  Muutama kesä sitten pelasin 18 reikää toista lastansa odottaneen naisen (tasoitus 18) ja hänen aviopuolisonsa kanssa. Perheen poika syntyi peliajankohdasta vajaan viikon sisällä. Eli onnellista odotusta ja pelillistä kesää.

  #491738 Ilmoita asiaton viesti

  Hei Nancy,

  Kuten edellä on jo todettukin, on pelaaminen raskaana hyvin yksilöllistä – etukäteen ei voi tietää, jos selkäkivut ja turvotukset yms. iskevät ja estävät pelaamisen.
  Itse nautin pelistä täysillä myös raskausaika. Pelasin vielä viikko lasketun ajan jälkeen, tosin vain 9 reikää, mutta kuitenkin kävellen. Poika syntyikin sitten seuraavana päivä.

  Swingi muuttui raskaana ollessa pikkuhiljaa itsekseen. Seuraavana keväänä pro huomautti, että olen liian kumarassa ja kädet liian kaukana vartalosta.

  Hyvää golfkesää sinulle ja jälkikasvulle!

  #491739 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Tuli tässä mieleen, että joitakin välinevirityksiä ja vaateongelmia – lähinnä alapäähän – saattaa tulla raskauden myötä.

  Itse ostin uuden putterin kevättalvella, kun mahaa ei juurikaan ollut. Se lyhennettiin sopivaksi, mutta jossain vaiheessa huomasin, että mullahan oli napaputteri =) …no, en mennyt uutta putteria lyhentämään, vaan kurkottelin viimeiset kierrokset vähän kauempana pallosta. Jos maha on oikein valtava, tulee varmasti myös työlääksi koukkia palloa kupista. Siihenkin löytyy toki apuvälineitä mm. sellainen pieni kuppi, jonka voi sujauttaa putterin gripin päähän ja nappasta pallo sen avulla.

  Jos turvotusta tulee jalkoihin ja käsiin, voi joutua investoimaan numeroa isompaan hanskaan ja väljempiin kenkiin. Itse selvisin pelkällä hanskainvestoinnilla.

  Vaatepuolella yleensä yläpäähän löytyy ihan toimivia vaatteita, mutta valitettavasti mammahousuissa ei ole ajateltu, että taskuissa ja vyölenkeissä olisi kiva kanniskella kaikkea pikkuroinaa kuten teetikkuja, varapalloa, greenihaarukkaa, merkkausnastaa, pallopyyhettä, hanskaa putin aikana ym.ym. Golfkaupoissakaan ei myydä ko. kohderyhmälle sopivia vetimiä.

  Pienellä mielikuvituksella moneen pikku käytännön pulmaan löytyy kuitenkin aina ratkaisu!

  #491740 Ilmoita asiaton viesti

  Meillä vaimo pelasi viimeisen ulkokierroksen bägiä kantaen marraskuun puolessa välissä. Viimeinen simulaattorikisa helmikussa (Brutto 73 🙂 ) ja pikku tyttömme syntyi maaliskuun 10. Tuossa simulaattorikisassa alkoi maha hieman haitata swingiä ja useasti pallot lähtivät oikealle kovasta yrityksestä huolimatta.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf raskaana?