23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golf Pro:n tunnit

Etusivu Foorumit Yleistä Golf Pro:n tunnit

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaa kokemuksia ottamistanne tunneista ja niiden vaikutuksista. Meneekö kierrokset pilalle vähäksi aikaa niinkuin paljon juttuja liikkuu. Mulla on draiverin lyöntiasennossa vikaa, kun pallo makaa aika kaukana ja lyöntiasento on ’koominen’. Kyllä mä hyvin osun palloon ja lentää riittävän pitkälle, mutta voishan sen asennon joskus korjata. Jos tiiaan pallon lähemmäs, niin tunne tulee että seison liian lähellä ja vedän lyödessä käsiä kroppaan päin tai kainaloon.

    Otin viime kesänä pari tuntia prolta eikä niistä ollut mitään hyötyä.Päinvastoin, tuntui että otin vähän jopa takapakkia kunnes unohdin pron opetukset parin viikon päästä. Hyöty olisi ehkä parempi jos opetus jakso olisi intensiivisempi esim. 2 kertaa viikossa parin viikon ajan. Jos ottaa tunnin silloin tällöin opit unohtuu helposti, ainakin minulla! Eikä hirveästi houkuta maksaa pron tunnista hintoja jolla kiertäisi pari kierrosta kentällä…

    Nimetön

    Olen kanssa ’joutunut’ ottamaan Prolta tunteja satunnaisin väliajoin, ja olen huomannut suuria eroja opetuksen tasossa, toiset haluavat kaikkien lyövän kuten he itse ja pyrkivät muuttamaan oman lyönnin samanlaiseksi kuin heillä. Tosin olen ollut myös erittäin hyvässä opetuksessa jossa korjataan ’vakavat’ virheet pois joloin ei tule niin paljoa takapakkia ja lyönti lähtee sujumaan hetimiten entistä paremmin. Tunteja kannattaisi ottaa ainakin muutama kesässä ei siitä ainakaan haittaa ole 🙂

    Itse otin tunteja prolta hcp 54 tasoituksella ja heti seuraavalla kerralla tasoitus tippui 42:een, jossa se pysyi jonkin aikaa, kunnes otin toiselta prolta lisää tunteja, niin tasoitus tippui taas heti seuraavalla pelikierroksella 34:ään, jossa se on taas pysynyt jonkin aikaa sekä huonot että hyvät kierrokset laskien. Eli ainakin näin alkuvaiheessa pro:n tunneista on ollut ilmiselvää hyötyä. Pitäisiköhän taas ottaa pari tuntia…

    joo! kyllä ehdottomasti kannataa mennä pro_n tunneile. Siellä swingi paranee helposti!

    Omien kokemusten mukaan kannattaa kayda silloin talloin. Kavin kun tasoitus jamahti 18-19 valille, ja seuraavalla kiekalla pelasinkin heti 86 kun hookki suoristui.

    Kerran kesassa, ehka joka toinen kesa, riippuen miten paljon pelailee.

    Kokemukseni perusteella paras ’golf-investointi’ jonka olen tehnyt, on useampaan kertaan ollut pron tunti. Otan tunteja pari kertaa kaudessa ja miltei poikkeuksetta olen ollut tulokseen erittäin tyytyväinen.

    Pron löytämät virheet ovat loppujen lopuksi erittäin selkeitä ja yksinkertaisia, mutta itse en virheitäni kykene löytämään.

    Kokemukseni perusteella hetin pron tunnin jälkeen peli on sekaisin. Itse joudun käymään ensin joka päivä viikon ajan rangella omaksumassa uudistettua swingiä. Tämän jälkeen voin varovasti edes ajatella peliä. Pelikierroksen pyrin aloittamaan ja myös päättämään rangella, jottei vanhat virkeet salakavalasti hiippisi takaisin selkärankaan.

    Tunnin ottaminen pro:lta on hyvä investointi, joka useimmiten kuitenkin menee hukkaan, koska pelaajat eivät viitsi tehdä töitä svinginsä parantamiseksi. Useimmat ottavat tunnin vasta sitten kun ovat ensin sotkeneet lyöntinsä täydellisesti, ja tunnin jälkeen syöksytään suoraan kentälle ja kuvitellaan, että ihme olisi tapahtunut.
    Päätön pallojen hakkaaminen rangella tunnin jälkeen ei myöskään hyödytä mitään, vanhat virheet vain palautuvat nopeammin.

    Eiköhän tässäkin asiassa parasta olisi säännöllisyys.

    Pron tunti (tai puolituntia) vähintään joka toinen viikko.

    Tällöin tarvittavat muutoksetkin olisivat varmasti pienemmät eikä lyönti ole tunnin jälkeen täysin sekaisin.

    Tottakai tunnin jälkeen tulee palloja lyödä, jotta saadaan tehdyt korjaukset swingiin sisälle. Välittömästi tunnin jälkeen ne ovat parhaiten muistissa.

    Olen vieraspelaajan kanssa samaa mieltä. Pro-tunnit ovat erittäin hyvä investointi.
    Talvella otin kerran viikossa ja kesällä 2-3 kuussa.
    Välillä tunnit videoidaan. Videoita voi itse analysoida kotona ja käydä mielessä läpi tunnila saatuja ojheita.

    Kuten vieraspelaaja sanoi tunnin jälkeen ei missään nimessä kannata lähteä kiertämään. Päivä tai kaksi vapaata että korjaukset ja harjoitukset ehtivät kypsyä mielessä. Tämän jälkeen muutama kerta rangelle ja lähipelialueelle reenaamaan ja sitten kentälle kokeilemaan. Siitä että proolla käy kerran tai kaks vuodessa ei ole mitään hyötyä tai apua.

    Pitää myös muistaa että Proota on joka lähtöön. On niitä jotka rööki huulessa nojaa rauta seiskaan ja pyytää sua siirtämään oikeata peukaloa hieman oikealle.
    Onneksi löytyy paljon semmoisia jotka oikeasti ovat kiinnostuneita siitä että oppisit ja että tulosta syntyy!

    Pro:n tunnille mars….

    Samoilla linjoilla edellisten kanssa, kannattaa ehdottomasti käydä Pro:lla.Nigerin kanssa olen kyllä eri mieltä siitä ettei yhdestä tai kahdesta käynnistä olisi mitään hyötyä.Hyvä Pro osaa kyllä auttaa oikealle polulle vaikka 5 minuutissa jos kyse ei ole suuresta ongelmasta.

    Tottakai jos on paljon korjattavaa, homma kestää kauan.

    Itselläni oli rasittava ongelma joka korjaantui 10 min. Pron avustuksella, yksinkertaisia asioita ei aina itse huomaa.Pro niin sanotusti ’pelasti kesäni’, eikä päinvastoin kuten usein luullaan.

    ’kotipro:t’ kannattaa unohtaa heti alkuun, heillä ei ole tarvittavaa tietotaitoa vaikka pelaisivatkin alhaisella händärillä.

    Mielestäni hyvä Pro täyttää seuraavat kriteerit:

    -kuuntelee oppilasta ja korjaa sen mitä oppilas pyytää

    -ei pane koko swingiä remonttiin kerralla, vaan hitaasti pala kerrallaan

    -löytää hyviä puolia lyönnistä vaikka se olisi kuinka pers…llään (turha hakata hakattua…)

    -kaikista tärkein asia mielestäni on videokuvaus.Aivan turha Pron on pelkästään väännellä käsiä ja selittää että näin ja näin, kyllä se totuus paljastuu parhaiten kun on itse ruudussa

    Golfissa parhaan vastineen rahoilleen saa juuri Pro-opissa, ei siis Pro-shopissa…

    Opettajissa on eroja mutta niin on myös oppilaissa eli mikäli oppilas ei ymmärrä mitä opettaja tarkoittaa niin kannattaa kysyä. Oppilaan on ymmärrettävä muutoksien vaikutus tai ’drillien’ vaikutus yms. jotta kurssista saa irti enemmän.

    Videon käyttö on hyvä asia golfopetuksessa. Oman lyönnin näkeminen ulkopuolisin silmin auttaa näkemään virheitä paremmin. Kurssit on siis erittäin tarpeellisia.

    Olen umpivasuri ja tuntuu siltä, että on vaikea löytää Pro joka ’ymmärtäisi’ ja osaisi auttaa hiomaan lyöntejäni. Onko kenelläkään tiedossa mahdollisesti hyvää opettajaa pääkaupunkiseudulla?

    Auttaisiko kenties vasuripro?? Kyseessä on Peter Hagström, joka opettaa Nurmijärvellä. Mielestäni ihan asiallinen pro, jonka opetuksista ainakin minä sain jotain selvää. Ymmärtäisikö hän sitten vasureita paremmin, sitä en tiedä…

    Nimetön

    Lohjalla, jos se ei ole liian kaukana on erittäin hyvä pro joka osaa hioa myös vasurin lyönnit uomiinsa, tosin on aikas kiireinen. Vasuri kaverini on ollut erittäin tyytyväinen Riku Soravuon oppeihin… Suosittelen 🙂

    Erittäin hyvä pro on on Lakiston Lauri Hurri ! Auttoi umpivasurin viiden virheen ( grippi, pallon paikka, hartialinja, hartiataso ja swingi pituus )hookkiongelmassa mallikaasti. Vieläpä niin, että sain kirjallisia ohjeita mukaani ja jopa ehdotuksen mailanpäiden painon lisäämiseksi. Mukavinta oli kuitenkin se, että Lauri selkeästi kuunteli myös minun ajatuksia ja keskusteli / perusteli asioita. Nyt hookki hiipii taas takaisin ( harjoittelun vähyyttä ;-( ) joten kait sitä on Laurille soitettava. Suosittelen !!

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Golf Pro:n tunnit

Etusivu Foorumit Yleistä Golf Pro:n tunnit