Aihe: Golf ja vedonlyönnit? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Golf ja vedonlyönnit?

Etusivu Foorumit Yleistä Golf ja vedonlyönnit?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184674 Ilmoita asiaton viesti

  Varmasti useampi pelaaja on pelannut kierroksen pullakahvista tai muusta pikkupanoksesta. Missä menee mielestänne vedonlyönnissä kohtuuden raja? Urbaani city-legendoja on joka lähtöön ja eräs tarina kertoo laulajasta, joka hävisi päivän päätteeksi maastoautonsa. Varmasti raha ja mailat ovat vaihtanee omistajaa useaan kertaan ja olisi kiva kuulla lukijoiden kertomuksia aiheesta. Mitä on hävitty/voitettu kentällä?

  #381752 Ilmoita asiaton viesti

  Hmmm… Itsellä on vedonlyönti rajoittunut hyvin pieniin (kokoa kalja, jonka yleensä aina olen jotunut maksamaan) panoksiin, mutta jos joku on voittanut maastoauton, niin periaatteessa on silloin myös menettänyt amatööristatuksen… 😉 Eli siis ei saa enää ottaa osaa amatöörikilpailuhin.

  Näyttää sääntöjen mukaan voittorajana olevan 500£, katso linkki alla…

  Lue lisää: Amatööristatus

  #381753 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ensimmäinen kieppini panoksilla (tosi):

  Toissa vuonna pelasin erään henkilön kanssa. Jo ensimmäisellä tiillä hän ehdotti pientä vetoa. Koska olin tuolloin 16 vuotias, en mielelläni ottanut vetoa vastaan. Ehdotinkin herralle, että hän maksaisi minulle 2e jokaista reikää kohden jonka hän häviää. itse taas maksaisin hänelle 50c. Sovimme, että pelaamme panoksilla vain etuysin. Kyseinen herra sanoi, että hän voittaisi minut helposti ja, että häntä ei ole voitettu ’ikinä’.

  Toisin kuitenkin kävi. yhdeksännen tiillä hän oli häviöllä 10e. Häpeiissään hän ehdotti tuplaa tai kuittia. Sääntönä oli, että minun on tehtävä pirkku, jotta tuplaisin rahani. väylä oli par3. Avaus lähti kauniisti, päätyen noin 1,5 metrin päähän lipusta. Kävellessämme griinille miehen naama oli yllättävän punainen 🙂 Mittasin puttini tarkasti ja puttasin palloni tasaiseen rulliin. pallo kiepsahti 360* ja jäi kupin reunalle. Rahaa ei tullut, mutta olin silti tyytyväinen peliini.

  Näitä urbaani legendoja kuule jatkuvasti. Raja panoksissa menee siinä, että kun panokset kasvavat yli 2e kautta reikä. Mielipiteeseeni vaikuttaa tietenkin omat opiskelijan tuloni. Jos on varaa pelata, niin pelatkoon. Ei ole minun ongelmani, jos joku on hävinnyt maasturin……

  #381754 Ilmoita asiaton viesti

  Kesällä on pari kertaa aina vuodessa sellaiset pelit, että jokainen laittaa pottiin parikymppiä ja voittajalle tulee pari sataa euroo jne.

  Peruspanos harkkakierroksilla on euro/reikä ja birdiellä tuplat + eaglella nelinkertaiset. Panokset tietenkin säilyvät potissa tasotetuilta rei´iltä. Tälläkin tavalla tulee iha hyvin panosta kun kaksi alle 6händärillä pelaavaa pelaa vastakkain (eli birdiejäkin tulee).

  Jos haluatte pelata TODELLA isoista summista, niin Jyväsgolfissa ja Laukaassa on omat rinkinsä, missä on useita kymmeniä ihmisiä ja joka väylän birdieiden tekijöillä on saumat saada rahaa. Mahdolliset voittosummat nousevat jopa satoihin euroihin/väylä isoimmissa kisoissa useiden väylien mennessä tasoihin.

  #381755 Ilmoita asiaton viesti

  Uusi kallis Tm Draiveri meni, kun händärihuijari osasi hommansa…………..

  (Tarinan opetus= Varokaa näitä!)

  #381756 Ilmoita asiaton viesti

  Olen kuullut useiden klubipelaajien pelaavan n. 100-200 Erkin panoksilla. Kyllä niiden naamasta näkee klubille tullessa kenellä on hyvin pullat uunissa ja kenellä ei. Ja tuloksesta muistetaan hieman ’muistuttaa’ aina seuraavallakin pelikierroksella.

  Itse en kyllä moisia vetoja löisi. Menisi ehkä turhan vakavaksi pelaaminen. Kyllä se kalja on aina hyvä veto. Ei siinä se hinta merkitse, vaan se henkinen ote, kun toinen kantaa ne pöytään. Se on nautittavaa.

  Olen myös useasti pelannut mailojen pesusta!

  Se on aika nöyryyttävää hinkata toisen mailoja klubilla. 🙂

  #381757 Ilmoita asiaton viesti

  Lueskelin tuon randan linkin takaa ohjeet alhaisen HCP golffareille. Muutama mielenkiintoinen kohta löytyi säännöistä.

  Alhaisen HCP omaava pelaaja säilyttääkseen amatööristatuksen EI SAA

  Kohta 6

  Exchange any prize or prize voucher for cash. Eli saamiaan palkintoja ei voi käyttämättömänä myydä?

  Kohta 9

  Pelaaja ei saa hyväksyä palkintoa jossa maksetaan matka golfkilpailuun osallistumiseen. Miten nyt esimerkiksi kohdellaan Business Golf yms golfkilpailuja joissa finaali järjestetään ulkomailla?

  Kohta 10

  Use his name or identity to advertise or sell anything. Kuinka laajasti tätä tulkitaan?

  Kohta 11

  Display his name on his golf bag, bag cover or hold-all bag along with the name of the manufacturer of that item. Ei kannata laittaa matkalle lähtiessään omaa nimeään ainakaan kovin isolla bagiin jotta amatööristatus säilyy 😉

  Kohta 13

  Have his own name, or if sponsored the sponsor’s name on a motor car. Kuinkas nyt missukat joilla on sponsoroitu auto omalla nimellä varustettuna osallistuvat golfkisoihin;-)

  Kohta 16

  Receive expenses to play as an individual in a golf competition from anyone other than member of his family or his legal guardian, unless such funds are lodged with, and disbursed by, the National or County Union. Kuinkas nyt klubit voivat sponsoroida lupaavien junioreiden pelimatkoja ?

  Nämä ovat siis Randan säännöt ja koskevat alhaisen HCP:n omaavia. Ovatko Suomen liiton säännöt samanlaisia ja missä menee alhaisen HCP:n raja?

  Lue lisää: The rules of amateur status: A brief guide for ’low handicap’ golfers

  #381758 Ilmoita asiaton viesti

  Randan sivujen FAQ

  I am entering a competition where the 1st prize is an all expenses paid holiday, is this allowed?

  An Amateur golfer must not accept a prize or prize voucher of retail value in excess of £500 or equivalent.These limits apply to the total prizes or prize vouchers received in any one competition. If an Amateur golfer accepts a prize in excess of these limits he would be liable to forfeit his Amateur Status.

  4. May a Club pay the expenses of a promising young golfer to participate in open Junior events?

  Yes. A junior golfer (an Amateur golfer who has not reached his 18th birthday in the year prior to the event) may receive expenses when competing in a competition limited exclusively to junior golfers.

  15. I often see events advertised where the winners of qualifying stages participate in overseas finals, is this permissible?

  Where the event is a sponsored handicap competition that has been approved in advance by the Governing Bodies of the countries in which the competition takes place, an Amateur golfer may receive expenses when competing in the event. If the event originates in Great Britain or Ireland, it must be approved by the R&A and any entry forms or advertising literature should carry an R&A approval number (e.g. RA/etc) if it has been approved.

  #381759 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä kyseinen laulaja kertoi asiasta itse TV:ssä jotain vuosia sitten, joten tapaus lienee tosi.

  Menikös se nyt jotenkin niin, että alkupanos oli pieni, markka tai kaksi. Ja sitten joka reiällä panos aina tuplattiin siihen asti kun vastustaja voitti reiän, jolloin alettiin taas alusta.

  Laulaja sanoi, ettei tasaväkisten pelaajien reikäpeleissä ikinä toinen voita jokaikistä reikää. Mutta nyt kävi sitten kuitenkin niin.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf ja vedonlyönnit?