Aihe: Golf digest rankkasi Suomen kentät - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

Golf digest rankkasi Suomen kentät

Etusivu Foorumit Yleistä Golf digest rankkasi Suomen kentät

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188960 Ilmoita asiaton viesti

  Siis Golf digest rankkasi Suomen kentät näin Finland (100) 1. Nordcenter G. (Benz), Pohja 2. Sarfvik G.C. (New), Masala 3. Master G.C. (Master), Espoo 4. St. Laurence G., Lohja 5. Ruuhikoski G.C., Seinåjoki En tiedä kuka rankkasi, mutta kysymys kuuluu miten helvetissä Masterin kenttä voi päästä noin korkealle, kenttä ei ole muutakuin hyvässä kunnossa, muuten kenttänä aivan paska

  #500743 Ilmoita asiaton viesti

  Jore ihmetteli, miksi MGC on päässyt listalle, koska ’kenttä ei ole muuta kuin hyvässä kunnossa’.

  Eikö tuo peruste jo riitä Suomen oloissa. Meillä on riittävästi kenttiä, joissa on komeat klubitalot ja hienot layout-ideat, mutta kun ruoho ei kasva. Golf taas sattuu olemaan peli, jota pelataan ruohon päällä ja vielä loistokuntoisen nurmipeitteen päältä.

  Itse ihmettelen, miksi Benz on listalla. Kentän griinit olivat vähintäänkin kamalat. Toivottavasti syyskuussa tapahtuva sulkeminen ja korjaustoimenpiteet onnistuvat niin, että listasijoitus on taas perusteltu.

  Omasta mielestäni Kytäjä on kyllä Suomen ykkönen, vaikka klubitalo onkin jokin väännös Kiasman makkarasta. Kenttä ja kunto ratkaisevat.

  #500744 Ilmoita asiaton viesti

  Ja toinen kysymys kuuluu, miten helvetissä Sarfvikin uusi kenttä voi päästä peräti toiselle sijalle. Hyvässä kunnossa sekin on, mutta lay-outiltaan syvältä sanonko mistä. Kenttä on täynnä sokkoväyliä ja mitä eriskummallisempia kikka-kakkosia. Karu totuus on, että siinä on rakennettu golfkenttä suurelta osin paikkaan, johon golfkenttä ei kuulu. Ei ainakaan hyvä golfkenttä.

  Menköön Golf Digest katsomaan huippukentän mallia Kytäjältä!

  #500745 Ilmoita asiaton viesti

  Totta on, että golfkentän hyvä kunto vaikuttaa peliviihtyvyyteen. Se kuitenkin voi vaihdella paikallisten luonnonolosuhteiden mukaan vuosittain. Toki kenttähenkilöstön ammattitaitokin asiaan vaikuttaa.

  Mutta kyllä tärkeämpi asia pelattavuuden kannalta on kentän lay-out. Sitä ei hyvätkään olosuhteet tai hyväkään kenttämestari pysty korjaamaan, jos kentän perusrakenne on p–seestä. Ja se asia on pysyvä ongelma.

  Nordcenterin Benzin osalta kentän lay-out on yksi Suomen parhaista, ja siksi se nousee rankkauksissa korkealle. Tänä vuonna siellä tosin oli surkeaakin huonommat griinit.

  #500746 Ilmoita asiaton viesti

  Huippukentistä puheenollen Kytäjä tosiaan nousee vääjäämättä esille. Ja siellä valmistuu ensi kesänä toinenkin kenttä, saa nähdä onko nykyisen veroinen. Odotusarvot ainakin ovat kovat.

  Muista tulevista huippukentistä kannattaa nostaa esille ainakin Pickalan kolmas kenttä eli Forest. Oletteko käyneet tutkailemassa työmaan edistymistä. Näyttää muuten aika upealta. Kenttä tulee poikkeamaan selvästi nykyisistä Parkista ja Seasidesta ja uskaltaisin väittää, että useimpien mielestä nimenomaan edukseen. Haastavuutta ja vaihtelevuutta riittää, eikä sokkoväyliä ole. Hyvää suunnittelua.

  #500747 Ilmoita asiaton viesti

  Tuskinpa Golf Digestin raati on kaikkia suomalaisia kenttiä pelannut. He ovat todennäköisesti pyytäneet yhden tai kahden kontaktihenkilönsä listan top-kentistä.

  Hyviä kenttiähän nuo kaikki on, mutta ovatko ne parhaat? Eiköhän tämä anna meille hyvää perspektiiviä kansainvälisiin kenttävertailuihin.

  #500748 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kenttärankkaukset ovat lähinnä viihdettä. On tietysti mielenkiintoista kuulla, miten toiset suhtautuvat varsinkin niihin kenttiin, joita itse on pelannut. Kyllä se rankkaus on oleellisesti myös kunnosta kiinni. Jos joku Valderrama menisi rupiseen kuntoon ja huonolle hoidolle, ei sitä automaattisesti valita Euroopan ykköskentäksi.

  Kytäjä tullee olemaan jatkossa todennäköinen nousija Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon, mutta vain mikäli paukut riittävät (raha) kenttien tinkimättömään hoitoon.

  Kytäjän range taitaa olla pinta-alaltaan suurempi kuin Kotojärven väylien yhteenlaskettu pinta-ala.

  #500749 Ilmoita asiaton viesti

  Minä kävin tutustumassa Pickalan uuteen kenttään ja todella hyvältä näyttää. Poikkeaa tosiaan aikalailla kahdesta edellisestä kentästä vaikka muutamia samankaltaisia väyliäkin löytyy koska koko kenttää ei sentään metsään ole tehty vaan osa väylistä kulkee tasamaastossa Parkin ja Seasiden lailla.

  Muutamia komeita väyliä esim. par3:set (9 ja 11) avataan korkean kallion päältä alaspäin. Kentällä on muutenkin monta väylää jossa avauspaikka on huomattavasti väylää ylempänä. Muita hienoja väyliä ovat esim. 10 par5, 12 par4 joka näytää todella haastavalta, keskellä metsää oleva jyrkkä dogleg. Päätös väylä 18 par4 vaikuttaa avauksen suhteen myös aika ’monsterilta’ n. 190m veden yli ja alastulopaikka on aika kapea.

  Ykkönen on myös upea, avataan myös korkean kallion päältä josta pallo saatava n. 190-200m päähän alas väylälle jotta jyrkän doglegin griini näkyy, ylipitkä n230m draivi taas päätyy takana vaanivaan veteen. Muutenkaan kentällä ei ole vesiesteissä säästelty vaan niitä kyllä löytyy kiitettävästi.

  Innolla odotetaan kentän aukeamista kaudella 2004.

  #500750 Ilmoita asiaton viesti

  Älkää nyt pelästykö. GolfDigest käyttää tällaisten pienten maiden arviointiin paikallisia ’asiantuntijoita’. Eli kyseiset arviot voivat olla esimerkiksi nelosen majorien selostajien tekemiä. Samalla tavalla kun valtio pyytää asiantuntija lausuntoa ulkomaiselta pankkiiriliikkeltä siellä analyysin usein tekee kyseisen firman suomalainen työntekijä.

  #500751 Ilmoita asiaton viesti

  Ihmettelen suuresti miksi KeriGolf ei ole listattuna. Kenttä on mielestäni ehdottomasti suomen hienoimpia ja parhaimmassa kunnossa pidettyjä.

  Ronald Freamin suunnittelema kenttä metsän keskelle tarjoaa varmasti haastetta jokaiselle 🙂 Hienoja näköaloja ja hyvässä kunnossa olevia väyliä, mitä muuta golfari tarvitsee 🙂 Muistakaa ostaa pussillinen palloja kyseiselle kentälle, kun pelaatte sitä ensimmäistä kertaa 😀

  Itse asun Helsingissä ja tulevana kesänä aijon varmasti käydä yhden tai kaksi kertaa Kerigolfissa pelaamassa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf digest rankkasi Suomen kentät