16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

GF hinnoittelusta

Etusivu Foorumit Yleistä GF hinnoittelusta

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #186623 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfissa myydään ’kapasiteettia’ samalla tavoin kuin esimerkiksi lentokoneisiin, teatteriin tai hotelleihin. Jokainen euro on lisätuloa, kun kulut ovat lähes kokonaan kiinteitä. – Lentoja myydään siten, että aikaisin varaamalla ja maksamalla saat halvimmat lennot ja viime hetkellä ostettuna liput ovat kalleimmillaan, vaikka paikka olisi muuten tyhjä. – Teatterilippuja (ainakin Lontoossa) saa halvimmalla hinnalla samana päivänä – Hotellihuoneita myydään siten, että hinta elää tilanteiden mukaan ja usein on halpoja huoneita aikaisin varaajille, mutta rajattu määrä Miksiköhän gf hinnoittelu ei elä lainkaan sen mukaan, miten kysyntä muuttuu. Olisiko gf hinnoittelulle paras malli tuo hotellimalli, jossa rajattu määrä lähtöjä olisi ale-hinnassa aikaisin varaajalle ja sitten hinta nousee kun päivä lähestyy. Varaus pitäisi sitten tietenkin maksaa heti, ihan niin kuin St Andrewsissa (rahat saa takaisin vain jos kenttämon kiinni)

    #436119 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Putti-Possu kirjoitti: (29.11.2011 23:02:29)

    – Lentoja myydään siten, että aikaisin varaamalla ja maksamalla saat halvimmat lennot ja viime hetkellä ostettuna liput ovat kalleimmillaan, vaikka paikka olisi muuten tyhjä.
    i)

    Jotta päästään heti OT:n puolelle, niin tuohan ei enää nykyään pidä paikkaansa. Varsin yleinen uskomus toki. Aika usein parhaat hinnat ilmestyvät ihan muutama viikko ennen lähtöä, joskus hyvinkin lähellä sitä. Suorien lentojen kohdalla voi ollakin noin, mutta eri reititykset tuntuvat hintautuvan tilanteen mukaan.

    Ja takas aiheeseen… itse myisin halvalla vain standby lähdöt 20min ennen starttia. Vasta silloin alkaa olemaan suuri todennäköisyys, että se aika jää muuten käyttämättä.

    #436120 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jatketaan OT:llä hetki eli lentohinnoittelussa. Ohessa randominan kaksi kohdetta, jonne Helsingistä pääsee useammalla yhtiöllä sekä suoraan, että välilaskuilla. Hinnat käyttäytyvät seuraavasti:

    Köpis meno-paluu päiväkäynti
    30.11 suora 343e, välilaskulla
    30.12 suora 178e , välilaskulla 161e
    30.1. suora 68e, välilaskulla 102e

    Malaga meno-paluu, la-la-viikko (alle 10 tunnin lentoajoilla)
    3.12 suora 515e, välilaskulla 682e
    24.12 suora 565e, välilaskulla 455e (joulu nostanee hintaa)
    28.1. suora 215e, välilaskulla 102e
    10.3 suora 285e , välilaskulla 346e

    Oma kokemukseni on, että hinnat säännönmukaisesti nousevat mitä lähemmäksi matkapäivää tullaan. Ainakin niissä kohteissa, joissa olen viimeisen parin vuoden aikana käymään (about 10 reissua). Näihin ei olisi saanut lippuja edullisemmin ostopäivän jälkeen Edinburgia lukuunottamatta. Reitille tuli kokonaan uusi yhtiö lippujen oston jälkeen.

    Matkanjärjestäjien reissuilla toki äkkilähtöjä saa huomattavankin edullisesti viime hetkellä, mutta reittikoneissa en ole vastaavaan ilmiöön törmännyt. En tosin ole harrastanut lentoasemaostoksia eli matkakohde on ollut tiedossa hyvissä ajoin.

    #436121 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisiko ensi kesäksi toivoa sellaista palvelua, joka toimii kuten Hotels.com tai Booking.com, jossa voi varata lähtöaikoja usealta eri kentältä. Ansaintalogiikka ja järjestelmä voisi olla ihan samanlainen kuin noissakin palveluissa. Niissä on sitten rajoitettu määrä tarjousaikoja ja hinnat voivat elää tilanteen mukaan. Osa varauksista on mahdollista peruuttaa, mutta halvemmat lähdöt on maksettava heti eikä rahoja palauteta. Vaikka pelaankin pääosin omalla pelioikeudella, niin silloin kun haluaa vierailla toisella kentällä kaipaisi samanlaista helppokäyttöisyyttä kuin hotellia varatessa.

    #436122 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ja sitten GF-hinnoittelusta.

    Minusta kenttäkapasiteettia kannattaa myydä kysynnän ja tarjonnan mukaan juuri niin paljon kuin yhtiö linjaa. Skoteista sai todella näppärästi varattua netin kautta erihintaisia lähtöjä eri kentiltä. Päivän sisällä ja/tai ryhmäkoon mukaan lähtöaikojen hinta vaihteli. Jäsenille oli omat suljetut lähdöt prime-timina jne. Joustava hinnoittelu kannustaa kapasiteetin käyttöön. Suomessa harva soveltaa vielä tätä, vaikka esim lähtöaikojen käyttötilastointi antaisi siihen mahdollisuuden.

    Jos maanantai-lähdöt puolelta päivin on alle 50% ja perjantait yli 70% käyttöasteella, niin kyllä liiketaloudellisesti maanantain hintaa kannattaa tarkistaa.

    #436123 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täytyy muistaa ettei hotelli/lento-hinnoittelua tai niiden myyntijärjestelmiä voi rinnastaa GF-myyntiin. Hotelli/lento-bisnes ovat yksittäin myytävien palvelujen myymistä isolle massalle ihmisiä jotka ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla.

    GF-myynti on osakkailta ylijäävien aikojen myymistä irtokappaleina.
    Business-mallissa on useita merkittävän eroja.

    OT: Ymmärtääkseni VR:n lipunmyyntisotkut johtuivat juuri siitä kun he halusivat siirtyä tällaiseen monimutkaiseen laskentamalliin perustuvaan lippujen hinnoitteluun. Ei aina aivan kivuton prosessi tietotekniikka-mielessä.

    #436124 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (30.11.2011 6:27:11)
    ..Ja takas aiheeseen… itse myisin halvalla vain standby lähdöt 20min ennen starttia. Vasta silloin alkaa olemaan suuri todennäköisyys, että se aika jää muuten käyttämättä.

    Pebble Beachillä oli vähän tuon tyyppinen hinnoittelu.
    ’Äkkilähdöt’ eli seuraavan päivän lähdöt sai varattua edulliseen 500$ hintaan, sitä ennen tehtävissä varauksissa piti kylkiäisenä ostaa pari yötä paikallisesta majoituslaitoksesta ~1000$ hintaan.

    #436125 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paksupekka kirjoitti: (30.11.2011 15:02:21)
    Pebble Beachillä oli vähän tuon tyyppinen hinnoittelu.
    ’Äkkilähdöt’ eli seuraavan päivän lähdöt sai varattua edulliseen 500$ hintaan, sitä ennen tehtävissä varauksissa piti kylkiäisenä ostaa pari yötä paikallisesta majoituslaitoksesta ~1000$ hintaan.

    Tämä kelpaisi tällaisenaan tuonne ”Koska golf on liian kallista”-ketjuun.

    #436126 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Poodri Hoo kirjoitti: (30.11.2011 13:15:35)

    Matkanjärjestäjien reissuilla toki äkkilähtöjä saa huomattavankin edullisesti viime hetkellä, mutta reittikoneissa en ole vastaavaan ilmiöön törmännyt. En tosin ole harrastanut lentoasemaostoksia eli matkakohde on ollut tiedossa hyvissä ajoin.

    Vale, emävale, tilasto … ja kuinka se tehdään 😉

    Todellakin harvoin saa hyvään hintaan ihan lähtöpäivän läheltä, mutta joskus kuukauden odottaminen on säästänyt reilun 100e reilun 300 lipusta

    #436127 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (30.11.2011 15:45:21)
    Todellakin harvoin saa hyvään hintaan ihan lähtöpäivän läheltä, mutta joskus kuukauden odottaminen on säästänyt reilun 100e reilun 300 lipusta

    Tästä tulikin mieleen hyvä pisnes-idea. Onkohan missään tarjolla sellaista palvelua johon käyttäjä voisi syöttää haluamansa matkan parametrit ja maximihinnan. Sitten palvelu kollaisi tietyllä intervallilla valittujen lentoyhtiöiden tarjoukset ko matkasta.
    Kun asiakkaan asettama rajahinta alittuu, pamahtaa push-viesti iPhoneen. Asiakas joko hyväksyy tai hylkää tarjouksen.
    ja eikun koodaamaan….

    #436128 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Kävipä hassusti asian kanssa, kun eilen ei löytynyt yhtään järkevää lentoa alle 500 euron helmikuun puolivälissä. Tänään samoille päiville hyvillä aikatauluilla 275e. Sama nettikauppa ja samat päivät, ja päivittäin tulee nyt lisää vaihtoehtoja. OT osaltani päättyy.

    #436129 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olin junailemassa tammikuun paikkeilla kevään omatoimireissun lentoja neljälle. Selailimme porukan kanssa viikolla millaisia hintoja netissä tarjoavat. Homma jäi mietintämyssyyn. Seuraavana sunnuntai-iltapäivänä kävin katsastelemassa samoja reittejä ja kas kummaa samat reitit, samoilla yhtiöillä olivatkin nousseet 150Egee/nenä. Maanantaina viestittelin porukalle, että jäi Musta-Pekka käteen ja lompakkoa pitääkin raottaa enemmän. Kävin vielä katsomassa tarkan hinnan netissä ja hinta olikin palannut takaisin alkuperäiselle tasolle. Nyt iskimme heti kiinni.

    Joku oli tietävinään, että nuo lentoyhtiöiden nettiohjelmat haistelisivat sivujen kävijämäärää ja muuttaa joksikin aikaa hinnan sen mukaan. Tiedä sitten pitääkö paikkaansa.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: GF hinnoittelusta

Etusivu Foorumit Yleistä GF hinnoittelusta