Aihe: GC:n myöntäminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

GC:n myöntäminen

Etusivu Foorumit Yleistä GC:n myöntäminen

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189528 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kysymykseni on yksinkertainen, eli : Kenellä on oikeus myöntää greencard ???

  #508000 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kentänprolla, (minulla), CM:llä, (joskus), sekä kenttä mestarilla, (tällöin, jos siis kenttämestari myöntänee GC, silloin pitää Pro:n, (minä), sekä CM:n, esi-isäni olla poissa!

  #508001 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tarvitaan pron allekirjoitus kokeen hyväksyttävästä suorittamisesta. Kokeen vastaanottaminessa on käytäntö kirjavaa ja kait aika usein delegoitu jollekin muulle.

  Mutta varsinaisen greencardin myöntää seura, johon hakeudutaan.

  #508002 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kaveri voi kortin kirjoittaa, niin tehtiin mullekin.

  Mitä suotta tuhlaat rahaa kalliisiin kokeisiin.

  #508003 Ilmoita asiaton viesti

  Voiko GCn perusteena olla se että kyseessä on kaveri joka ei halua hassata rahaa turhuuksiin?

  #508004 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No hege voisi kertoa kaverinsa nimen, niin muutkin säästeliäät aloittelijat saisivat kortin ilman turhaa koulutusta ja rahanmenoa.

  #508005 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kait teillä nyt kavereita on ja jos ei ole, niin kirjoittakaan itse.

  Miksi maksaa GC jos se on aivan turhaa?

  #508006 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  oma green card maksuni kuului kurssin hintaan ja ilman pron tunteja en kyllä olisi lyönyt oikein. opetus oli loistavaa ja yksityiskohtaista ja vieläkin muistuu alkeiskurssin opit mieleen, kun alkaa korjailemaan svingiään. itselläni lajituntémus olisi jäänyt kovin vähäiseksi ja harjoittelu mahdottomaksi ilman kursseja – eli hyöty gc:n omakätisestä allekirjoittamisesta tässä nolla.

  #508007 Ilmoita asiaton viesti

  Jotenkin minusta tuntuu, että Hege puhuu ainoastaan GC:n yhden osion, kenttäkokeen, suorittamisesta tai tässä tapauksessa tuloskortin kirjoittamisesta.

  Sitä ennen täytyy suorittaa hyväksytysti eri lyöntikokeet jotka vastaanottaa henkilö jolla on Pron status. Kirjallinen sääntökoekin tulee suorittaa.

  Joko Hegen kortin suorittaminen tapahtui ennen kuin isä lampun osti tai sitten hänellä tosiaan on aito golf-Pro kaverina. Kyllä meillä kaikilla kavereita on mutta valitettavan harvalla heistä on Pron status.

  Cobain: Eiköhän oman kotiseuran Pro ole se henkilö joka GC:n lopullisesti (kenttä-/pelikokeen jälkeen) myöntää.

  Voinpa olla kaikissa näissä asioissa väärässäkin mutta näin olen ne itse kuutioinut.

  #508008 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Voi olla, että kortin voi kirjoittaa pro – siis luottokortin kokoisen läpyskän – minkä takana on tasoitukset yms. tiedot.

  Mutta olen käsittänyt, että pelaamaan ei pääse pykälien mukaan Suomessa ellei kuulu seuraan?

  Kuullostaa oikeastaan hassulta, miten istuu kansalaisten oikeuteen valita vapaasti mihin liittyy.

  Voi olla ettei asia käytännössä ole niin (siis seuran jäsenyys) Caddieita kortin tutkiskelu kiinnostaa vaihtelevasti. Tasoitus tarkistetaan, mitäpä väliä seuralla on? Eurot ovat samanlaisia kaikilla.

  #508009 Ilmoita asiaton viesti

  gc:n saa vaikka ei kuulu mihinkään seuraan. Eri asia on pääseekö mihinkään pelaamaan. Myöntäjän ei ole pakko olla pro, mutta suositeltavaa että jokin tuntemus lajiin on. Seura itse voi päättää ketkä saavat kyseisellä kentällä kirjoittaa gc:n. Seurat myös päättävät hyväksyvätkö he muualla kirjoitetun gc:n uudelta jäseneltään. Yleensä kyllä. Hegen kaveri varmasti kirjoittaa myös haluttaessa ajokortin ja väärentää passin. Kortissa tulisi aina lukea allekirjoituksen lisäksi myöntäjän nimenselvennys ja kentän missä töissä, jotta asiaa voidaan tutkia jos harrastaja osottautuukin umpitumpeloksi.

  #508010 Ilmoita asiaton viesti

  Golfii ei kertakaikkiaan opi pelaamatta. Kuitenkin varsinkin vanhemmalla iällä aloittavien olisi syytä saada opastusta lajin kiemuroihin. Tämän opin sisäistämisen tuloksena ansaittu green card tulisi saada ja myöntää tietyn vastuun kera.

  Kosketelkaa greencardejanne!

  #508011 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vilkaisin green cardiani ja takana on nimi, seura, jäsennumero, voimassaoloaika.

  Ei tilaa esim. kortin myöntäjän nimelle, allekirjoituksesta puhumattakaan.

  Toisin sanoen pro voi kirjoittaa kortin ja kaveri pääsee pelaamaan ilman seurajäsenyyttä.

  Ei sen puoleen, minusta asia on täysin yhdentekevä, jos taidot riittävät.

  #508012 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No kerrotakoon nyt.

  Pelasin golfia ihan oma tekemällä kentällä 2 vuotta mikä ei vastannut oikeaa kenttää. Eli asuin paikassa missä kenttää ei ollut.

  Aikaa siitä on 20 vuotta taakkepäin ja siihen aikaan systeemit oli erilaisia. Silloin Pro täytti kortin jossa kerrottiin, että oli käynyt lyöntikokeen ja kentällä muutaman reiän pelannut pron kanssa jossa pro kyseli myös muutamia yleisiä sääntöjä ja etikettiä tarkasteli. Tähän en viitsinyt mennä koska oli ne omatoimisesti opetellut ja kaveri kirjoitti (ei ollut pro, pelasi kylläkin) tämän kortin ja laitettiin joku ihme nimi siihen. Olikohan niin vielä, että kun liityin seuraan, niin koko korttia ei edes kukaan vilkaissut, kysyttiin vaan onko suoritettu.

  Tasoituksessi tuli 36 joka tippui ekassa kisassa 26:teen.

  Sillalailla.

  #508013 Ilmoita asiaton viesti

  Olisitko kuitenkin vilkaissut Suomen Golfliiton Jäsen- ja tasoituskorttiasi, nuo tiedot ovat nimenomaan kyseisen kortin takana.

  GC on todellakin myös nimensä mukaisesti vihreä pahvinen kortti, johon merkitään GC kokeen mukaiset suoritukset, esim. puttiosio, lähipeli, bunkkeri jne. sekä kortin myöntäjän allekirjoitus nimenselvennyksineen. Toimittamalla tämän kortin golfseuraan, saa ylläolevan maininnan mukaisen luottokortin kokoisen kortin, joka mahdollistaa tasoituksen/tasoitusrajojen mukaisen pelaamisen myös muilla kentillä kuin omassa kotiseurassasi.

  ’Hyvää kesän jatkoa’

  #508014 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No tulipa sotkettua green card- ja jäsenkortti.

  Thanks old..

  #508015 Ilmoita asiaton viesti

  Pelkällä greencardillakin pääsee kokeilemaan joitain kenttiä, no ainakin Peltola Golfii arkisin (eivät he sitä edes paljon kysele;)

  Tasoituskortilla pääseekin sitten jo useammalle kentälle, mutta ’vasta’ hcp30 riittää lähes joka kentälle.

  Näin ainakin luulen tietäväni…

  #508016 Ilmoita asiaton viesti

  Näinhän se on, ja vieraspelaajan tasoitusvaatimus on kenttäkohtainen, alhaisin taitaa olla Talissa, olisiko 18 noin ulkomuistista, mutta useimmiten ne taitavat pyöriä siina 30 kieppeillä, tosin tämähän löytyy myös kenttäoppaasta jota juuri nyt en viitsi ruveta penkomaan.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä GC:n myöntäminen