26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Foursome sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Foursome sääntökysymys

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Kysymys koskee foursome / joukkuepelimuotoja. Saako saman joukkueen jäsenet käyttää toistensa mailoja kun pelataan joukkuepeliä ? Eli voivatko joukkueen avata samalla draiverilla vai pitääkö käyttää vain oman bägin sisältöä ? Ko. aiheesta on ollut kiistaa seuramme firmaliigassa, jossa jotkut näyttävät ottavat homman hieman liian vakavasti. Ko. joukkue joka oli protestoinnut mailojen lainaamista joukkueen kesken ei edes suostunut kättelemään vastujaansa pelin loputtua (jonka he hävisivät).

    4-4.b. kyllä, mutta määrä rajattu maksimissaan 14 mailaan.

    jos joukkueen jäsenillä on yhteensä 14 mailaa tai vähemmän, he voivat lainata toistensa mailoja.

    Rule 4-4 b

    Partners may share clubs, provided that the total number of clubs carried by the partners so sharing does not exceed fourteen.

    Eli jos pelikaverien yhttenlaskettu mailojen määrä on 14 tai alle on ’lainaus’ sallittua.

    Nimetön

    Ok, kiitos nopeista vastauksista. Näin vähän arvelinkin että ko. kaverit ottivat aivan turhaan ison herneen nenään.

    IHAn mielenkiinnosta.

    Oliko teidän joukkueella omat bägit mukana? Ja kuinka monta mailaa kummastakin bägistä löytyi yhteensä?

    Selvennystä myös pienten aivojen omistajille 🙂 Tarkoitaako tämä pelissä käytettävien mailojen määrä on maksimissaan 14 mailaa per pelaaja, eli jos itsellä on 14 mailaa omassa bägissä (vaikka ei niitä kaikkia käyttäisikään) ja lainaa kaverin bägistä 1 mailaa jota myös käyttää, summa summarum pelaataan liian monella mailalla?? On nää helpot säännöt nii vaikei…

    Joukkueen pelaajien yhteenlaskettu mailamäärä saa olla max. 14, jos mailoja lainaillaan.

    Taitaa kaikki tarvittava tieto olla vieraspelaajan vastauksessa.

    Alleviivataan sana: yhteensä 🙂

    Eikä sillä ole mitään merkitystä, oletko jättänyt käyttämättä jotain mailaa. Jos ne on bägissä niin sitten ne kaikki lasketaan.

    Ei tainnu taannoin (muistaakseni) Woosnamkaan käyttää vielä kaikkia mailojaan, mutta rankkuja paukku, kun bägistä löyty yksi ylimääräinen. Caddie tais saada kenkää sen jälkeen 😀

    Eiköhän tuo 14 tarkoita mukana kuljetettavien mailojen yhteismärää riippumatta siitä, käytetäänkö niitä kaikkia pelissä vai ei. Siis jos joukkueella on yhteensä yli 14 mailaa mukana, ei niitä sitten lainailla.

    Woosie antoi kenkää vasta kun caddie ei yhdessä kisassa ilmestynyt tarpeeksi aikaisin paikalle. Ongelma oli siinä että caddiellä oli avain siihen koppiin jossa Woosien mailat oli. Mailat saatiin esiin kun ovi ensin murrettiin. Taisi tuo kisa olla peräti seuraava kisa tuon liikamailashown jälkeen.

    Ja myös koukkupää sontikka lasketaan mailaksi kuten kävi jollekkin ammattilaiselle ja sakkoja ropisi ellei sitten kokonaan diskattu..oli siis yli 14 mailaa mukana bägissä..14 mailaa + sateenvarjo..huh huh

    Jeps asettelin kymysyksen hieman retoriesti, mutta lisätietojen perusteella siis tulkitsen jartsan tapauksen niin että kuitenkin hävinnyt ja nyrpeä osapuoli joka asian otti esille oli sääntökiistassa oikeassa jos olettaa että molemmilla pelaajista oli normaali (14 mikä riittää sääntörikkeeseen, 28 mailasta puhumattakaan.

    Kiitos tarkennuksesta. Nyt muistan itsekin tuon. Melkosen huolimaton caddie 🙂

    Nimetön

    Meidän joukkueella on firmaliigassa omat bägit mukana, ja myös pelaamme vain omilla mailoillamme. Tämä mailoja lainaava joukkue pelasi myös kahdella bägillä ja käyttivät molemmat samaa draiveria avauksiin. (joka siis on kiellettyä). Eli siis protestoiva joukkue otti aiheesta ison herneen nessuun !

    Miten rangaistukset ?

    riippuu pelimuodosta, lyöntipeli vai reikäpeli.

    Lyöntipelissä 2 lyöntiä per reikä, jolla rike tapahtui, enintään 4 lyöntiä. Reikäpelissä sen reiän menetys, jolla rike tapahtui, enintään kuitenkin 2 reikää

    ts

    Lisäyksenä VP:n penaltteihin.

    Jos penaltit puuttuvat kortista ja kortti allekirjoitettuna jätetty >> DQ

    Nimetön

    Ihan tarkasti ottaen bägissä voi olla 15 mailaakin,mutta ennen peliä on ilmoitettava,mikä on se ylimääräinen maila,jolla ei pelata.Tämä perustuu muistikuvaani,enole asiaa tarkistanut.

    Säännöt eivät salli pelaajan lähtevän kentälle tietoisena siitä, että mailoja on mukana enemmän kuin 14. Asiaa ei auta yhtään jonkin mailan julistaminen pois pelistä ennen kierrosta, ei edes se, että ko. mailan lisäksi asettaisi golfauton lattialle. Maila on kerta kaikkiaan vietävä autoon tai jätettävä caddie-masterille tms.

    Mailan julistaminen pois pelistä koskee vain tilanteita, joissa virhe havaitaan vasta kentällä.

    Nimetön

    Tätä minä juuri ajoin takaa,että mikäli ylimääräisen mailan huomaa vasta ykköstiillä,mutta kuitenkin juuri ennen lyöntiä,sen muistikuvieni mukaan voi julistaa ns.ylimääräiseksi mailaksi.Ei kait kukaan ota tarkoituksella ylimääräisiä mailoja mukaan.Asiasta en ole varma,on vain muistikuvissa,että tällainen ennakkopäätös on olemassa.

    Pelaaja, joka huomaa ennen kierrokselle lähtöään bägissään 15 mailaa ja lähtee niiden kanssa kierrokselle, rikkoo mailojen enimmäismäärää koskevaa sääntöä. Etukäteen ylimääräisen mailan julistamisen ainoa merkitys on, että julistuksen myötä häviää pieninkin epäselvyys siitä, oliko rike tahallinen vai tahaton, ja silläkään ei ole rangaistuksen kannalta merkitystä.

    Ylimääräiseksi julistaminen on mahdollista vasta sen jälkeen kun virhe on kierroksen alettua huomattu, siis kun 2 rankkaria on jo ’tienattu’. Julistuksella voi vain säästyä 4 lyönnin maksimirangaistukselta tai diskaukselta.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Foursome sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Foursome sääntökysymys