23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Flare tip neck suomeksi

Etusivu Foorumit Välineet Flare tip neck suomeksi

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moikka,
    olen kääntäjä ja sain käsiini golfaiheista käännettävää, joka nyt aiheuttaa päänvaivaa. Mahtaisiko joku teistä tietää mikä ”Flare tip neck” on suomeksi? Ymmärtääkseni se on tietynlainen mailanpää/varsi? Olisin erityisen kiitollinen mahdollisesta avusta!

    Se tarkoittanee, että golfmailassa on osittain upotettu hosel (hosel = mailan se lieriömäinen osa, jolla lapa on kiinnitetty varteen).

    Tietääkseni Flare tip neck liittyy käänteiseen lavan kiinnitys metodiin (over the hosel), jossa varsi leviää kiinnityskohdastaan ja kiinnitetään lapaan lavan neck/hosel päälle toisin kuin yleisempi kiinnitys, jossa varsi liimataan/liitetään upottamalla se lavan kaulaan. Yleisimmin puttereissa käytetty mm. legendaarinen originaali Ping Zing 2 on valmistettu kyseistä varsi/lapa liitosta käyttämällä. Mitä tuo flare tip neck sitten suomennettuna on, niin siihen jalo kielemme on aika kankea… Mutta ehkä tämä antaa ideoita 🙂

    linkki jossa kuva flare tip esimerkistä

    https://www.hirekogolf.com/putter-shaft-terminology

    Voisikohan ’holkkikiinnitys’ kelvata suomenkieliseksi käännökseksi? Toisaalta, mikä sitten olisi suomeksi se tavanomaisempi kiinnitystapa? Tappikiinnitys? Vai sittenkin päinvastoin….?
    Täsmällisemmin ehkä:
    ’Mailan lapa on kiinnitetty varteen upottamalla lavan ylöspäin kapeneva tappimainen osa varren alaspäin laajenevaan holkkiin….’

    kartioliitoksellinen putterin kaula

    Kiitos kaikille pohdinnoista ja selvennyksistä! Ja oli erityisen mukava huomata miten avuliasta porukka täältä löytyy lyhyelläkin aikavälillä.
    On kyllä totta, että suomen kieli on välillä vähän jäyheä ja kankea (ja mahdollistaa tietynlaiseen luovuuteen) 🙂

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Flare tip neck suomeksi

Etusivu Foorumit Välineet Flare tip neck suomeksi