23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Fiilikset

Etusivu Foorumit Yleistä Fiilikset

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olenko oikeassa jos väitän , että golfissa häpeillään ja selitellään epäonnistuneita suorituksia enemmän kuin missään muussa lajissa.Oman ja kanssapelaajien tasosta riippumatta. Selittely saattaa tapahtua pelkästään omassa päässä.Miksi ?.Olen itse harrastanut monia eri lajeja ja missään lajissa en vastaavia tuntemuksia ole kokenut.Muissa lajeissa hyväksyy jostain syystä epäonnistumiset helposti.On sitten aloittelija tai kokeneempi lajin harrastaja .Vastaavasti muista lajeista en ole saanut yhtä suuria huippufiiliksiä kuin onnistuneilla golf-kierroksilla ja yksittäisillä golf-lyönneillä.Muiden lajien joukossa minulla on lajeja joita olen harrastanut vuosikausia , eli se ei voi olla selitys , että olen golfista innostuneempi . Mikä on tähän syynä.

    Golf herättää minunkin kohdallani suuria tunteita. Positiiviset tunteet tulevat tietysti pelin vaikeudesta. Kun on aikansa hakannut rangella palloja, on mahtava fiilis pamauttaa lähestyminen suoraan griinille. (Saan muuten siitä paremmat fiilikset kuin pitkästä draivista.) Kun onnistumisen eteen joutuu tekemään paljon töitä, sitä arvostaa. Esimerkiksi keilaamisessa kaato, vaikka mukavaa onkin, ei ole niin nautinnollista, koska se voi tulla usein pelkällä tuurilla. (En sitten tällä tarkoita vähätellä keilaamista.)

    Epäonnistumisten selittely taitaa lähteä siitä, että jokainen haluaa tietysti korjata omat virheensä. Jos epäonnistumisen syytä ei pysty yksilöimään, ei sitä voi myöskään poistaa. Lisäksi usein, ainakin minun mielestäni, epäonnistumiselle on jokin syy. Väärä asento, liika yrittäminen, väärä maila jne. Onhan se kiva, kun tietää, MIKSI epäonnistuu. Ikävintä on silloin, kun ei ole hajuakaan epäonnistumisen syistä.

    Golfissa pystyy miettimään yksittäisen lyönnin virheitä paremmin kuin esim. sulkapallossa tai tenniksessä, joissa lyöntejä tulee peräkkäin monta. Jokainen lyönti on aina erilainen ja eri tilanteessa kuin muut lyönnit. Golfissa sen sijaan lyönti on aina periaatteessa sama. Toki siinäkin olosuhteet vaihtelevat, mutta silti lyönnit muistuttavat toisiaan. Siksi virheitä on helpompi analysoida.

    Sen sijaan tyhjänpäiväinen omien virheiden selittely pelin aikana ärsyttää – erityisesti, jos sen tekee joku muu.

    Terve Jii

    Vähän samoja fiiliksiä on alppilajeissa. Olen kilpailut aktiivisesti 11 vuotta. Epäonnistuminen on niin saa….n pienestä kiinni. Ulosajoa voi selittää sillä että kantit olivat liian tylsät tai terävät. Suksi irtosi koska huoltaja ei ollut kiristänyt sidettä tarpeeksi…Suksi meni väärältä puolelta porttia koska suksen alle sattui lumiklimppi joka heitti suksen väärään suntaan…jne,jne,jne.

    Viisi vuotta sitten vannoin itselleni että en ikinä aloittasi ruutupöksy pelleille tarkoitettua lajia. Nykyään mikään ei pidä poissa kentiltä. Suksilla en ole seissyt kahteen vuoteen. En tiedä mikä golfissa vetää…oma kilpailuvietti ja lajin vaativuus ja… emmä tiedä.
    Golf on kiistatta mahtava peli ja urheilulaji!

    Golfin viehätyksestä on suuri osa siinä, että siinä saa epäonnistua julkisesti, eikä virhettä voi mitenkään muuksi selittää eikä kätkeä. Huti on huti, oli kädessä tuhannen tai 50 euron draiveri.

    Monissa ammateissa toimitaan ryhmissä, joissa joutuu tyytymään muiden valintoihin ja työn tulokset nähdään vasta aikojen päästä, jos ne silloinkaan ovat selkeästi todettavissa hyviksi tai huonoiksi. Golfissa teet valintasi itse, ja parin sekunnin päästä näet, valitsitko oikein vai väärin.
    Ja vielä, kuinka monella (pääjohtajalla, lääkärillä tai miksei sähköasentajalla tai autonkuljettajalla) on työssään mahdollisuus samalla tavalla epäonnistua ja tehdä virheitä kuin golfissa, ja vielä monta kertaa saman kierroksen aikana?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Fiilikset

Etusivu Foorumit Yleistä Fiilikset