23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Fade ja draw

Etusivu Foorumit Yleistä Fade ja draw

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Moi, Tietäiskö joku missä vaiheessa lyönnissä on fadea tai drawta (hallittua tai hallitsematonta) ennenkuin ruvetaan puhumaan hookista ja slaissista? Onko raja selvä vai puhujasta kiinni? 🙂

    Nimetön

    TÄSTÄ VOI SAADA PITKÄNKIN KETJUN, MUTTA SEN ESTÄMISEKSI LAITAN SEN AINOAN OIKEAN TÄHÄN ALKUUN ?;-)

    Slaissi ja huukki ovat vahinkoja ja feidi ja droo onnistuneita lyöntejä.

    Kun tähtayspisteenä on vaikkapa lippu: fade lähtee linjasta vasemmalle ja päätyy lipulle (tai sen linjalle) ja draw päinvastoin oikealle ja lipulle.

    Slaissi ja huukki voivat lähteä lavasta mihin vain kiertyäkseen sitten oikealle tai vasemmalle kurvaten.

    Lähtösuunnan ja kurvin jyrkkyyden mukaan sitten sliceen ja hookiin liitetään lisämääreitä, vrt. pullhook jne.

    Nimetön

    Ja jos minä lyö sen, se on fade, mutta jos hän lyö sen on se slaissi jne.

    Silloin, kun kierteellä lyöty pallo osuu väylälle tai griinille on kyseessä hallittu fade tai draw. Sitten kun pallo menee metsikköön tai järveen, on kyseessä hook tai slice. Näin minä ainakin selitän aina pelikavereilleni 🙂

    Nimetön

    Itse kärsin patologisesta slaissista ja joudun ottamaan 45asteen stanssin vasuriin, jotta pallo kiertyy väylälle. Tähän voisi sanoa, että kyseessä on äärimmäisen hallittu fade :)Itse kyllä pidän tätä äärimmäisenä slaissina, joka pilaa sen kaiken.

    Kroonisesta slaissista olen kyllä kuullut, mutta patologinen slaissi kuullostaa tosi pahalta. Kannattaisi ehkä mennä lääkäriin 😉

    Minun mielestä draw kiertyy vain lievästi vasemmalle ja fade vain lievästi oikealle max 15-20m tähtäyslinjasta sivuun vähän riippuen kuinka jyrkkää fadea ja drawta yrittää lyödä.

    Tästä suuremmat poikkeamat ovat mielestäni lyöntivirheestä johtuvia slaisseja tai hukkeja. Titenkin jos pallo päätyy suuren slaissin tai hukin jälkeen juuri sinne minne sitä yrittikin niin voidaan tietenkin puhua hallituista slaisseista tai hukeista jossa pelaaja on tahallisesti lyönyt palloon suuren slaissi tai hukki kierteen.

    Draw ja feidi lähtevät molemmat suoraan haluttuun lyöntilinjaan ja kaartuvat vasta lopussa vasemmalle tai oikealla. Hook lähtee oikealle ja kaartuu voimakkaaasti vasemmalle ja Slice päinvastoin.

    Ja Captain Hook oli se joka tiesi oikean vastauksen! Asia nimittäin on juuri kuten hän sen esittikin.

    Tiedä noista fadesta ja drawsta. Mä yritän lyödä suoraan.

    Itse määrittelisin sillä tavoin, että draw ja fade päätyvät sinne minne lyöjä on tarkoittanutkin ja hook ja slice lähtevät siihen suuntaan minne on tarkoitettu, mutta päätyvät jonnekin ihan muualle…

    Toki tästäkin voi saivarrella, esim, jos joutuu tarkoituksella lyömään todella kovan sivukierteen vaikka puun varjostamasta paikasta, niin onko se edelleen draw tai fade vaikka kierrettä olisi vähintäänkin ns. megaslaissiin oikeuttavat lukemat;)

    Kyllä tuo Captain Hookin vastaus taitaa olla se oikea minukin mielestä.

    Jos pelaaja lyö esim. puiden takaa griinille älyttömän megaslaissin ja pallopäätyy juuri sinne minne pitikin niin vaikka lyönti oli hallittu niin puhuisin silti vaikka ’hallitusta slaissista’ kuin fadesta.

    Kyllä minä puhun fadesta silloin kuin sivukierre on tavoiteltu ja hallittu, slicesta sen huulilta tulevan ’hups’-äänen jälkeen. Kierteen määrällä ei mielestäni ole merkitystä.

    Oma ’luonnollinen lentoratani’ draiveille on fade 🙂

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Fade ja draw

Etusivu Foorumit Yleistä Fade ja draw