23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

ET:llä kellotuskokeilu

Etusivu Foorumit Säännöt ET:llä kellotuskokeilu

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1183585 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Daily Mail, brittiläinen laatumedia, uutisoi pari päivää sitten todella mielenkiintoisesta kokeilusta, joka aiotaan toteuttaa ensi heinäkuussa Eurooppa Tourin Itävallan osakilpailun yhteydessä. Hidas peli kuriin.

    Jokaiselle lähtöryhmälle tulee mukaan tuomari, joka kellottaa, että pelaaja suorittaa lyöntinsä sallitun 40 sekunnin sisällä. Ensimmäisestä ajan ylityksestä tulee keltainen kortti, mutta sen jälkeen periaate on lyönti per ylitys.

    Kova kokeilu, mutta saa nähdä, millainen meteli syntyy, jos penaltteja aletaan tosissaan jaella. Jäädään odottelemaan.

    #1185432 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mistähän se ajanotto alkaa? Siitäkö, kun pelaaja saapuu pallolleen? Vai siitä, kun hän kaksi minuuttia mietittyään vetää jonkun mailan bägistä? Mistä silloin, kun pallo on eksynyt lähimetsikköön, ja pelaaja joutuu ankarasti miettimään ja tutkimaan mahdollisia lyöntisuuntia?

    #1185455 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ilmeisesti Calex sait kimmokkeen kommentoida katsottuasi Leishmanin vapautumisprosessia viime sunnuntaina Korean kilpailun uusinnassa.

    Sitä, milloin aika alkaa kulua, ei tuo juttukaan kerro. Voisi näin ulkopuolisena kuvitella, että se alkaa, kun tuomari katsoo sen alkava eli kun pelaaja saapuu mailansa kanssa pallolle. Sen sijaan jos tarvitaan rulingia, se on hoidettava ratkaisuun asti lyöntiajan ulkopuolella.

    Kyllähän rulingit vievät aikaa. Mieleen tulee Spieth muistaakseni Openissa ja Carcia BMW Championshipissa (lähes 20 minuuttia).

    Mutta kovilla tulevat tuomarit olemaan Itävallassa. Kestääköhän kantti.

    #1185504 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ET:n sivuilla on lyhyt uutinen http://www.europeantour.com/europeantour/season=2018/tournamentid=2018048/news/newsid=335092.html

    Lyönnillehän on jo nyt peliaikasäännöissä laitettu rajat. Niissä kerrotaan kuinka kellotus tapahtuu tällä hetkellä. Niitä vain ei noudateta ennen kuin pelaaja on aikatarkkailussa. Nyt näyttää siltä, että pelaajat ovat koko ajan kellotettuina. Ryhmän ensimmäinen saa 50 sekuntia ja muut 40 sekuntia (tämä on sama kuin R&A:n ohjestuksessa) siitä kun on saapunut pallolle ja on vapaa (ei valmis) lyömään. Tietysti edellisen ryhmän päälle ei lyödä ja sääntötilanteissa käytetään se aika mikä tarvitaan.

    Aika radikaaliahan pitää tapahtua, jotta keskimääräisestä Tour -kierroksesta saataisiin pois tavoiteltu 45 minuuttia.

    #1185507 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eiköhän tuo 45 minuuttia löydy helposti, kun lopetetaan pelaajan ja cadin edestakainen matkan mittailu askelmitalla ja sallitaan etäisyysmittarin käyttö. Se ei tietenkään ole ihan golfin perinteitä, mutta olisi nykyaikaa.

    #1185513 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt vaan joutuu mittaamaan askelilla vähän ripeämmin. Eihän siinä sen kummempaa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: ET:llä kellotuskokeilu

Etusivu Foorumit Säännöt ET:llä kellotuskokeilu