Aihe: Etelä Afrikan golf - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Etelä Afrikan golf

Etusivu Foorumit Matkailu Etelä Afrikan golf

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632548 Ilmoita asiaton viesti

  TiikeriäTankkiin kyseli Pebble Beachin ketjussa tästä aiheesta niin avataan nyt sitten oma oikealla otsikolla.

  Olen asunut Kwazulu Natalin alueella Durbanissa vajaat kolme vuotta ja tuolla alueella kenttiä on pilvin pimein. Green feet ovat välillä 5-50 euroa. Hienoille ja hyvinhoidetuille kentille pääsee 20-40 euron hinnalla. Lauantaisin on monella kentällä klubin kisat, joten silloin on vähän hankalampi päästä pelaamaan.

  Näin äkkiseltään suosittelisin ainakin seuraavia kenttiä:
  Durban CC
  Prince’s Grant
  Zimbali
  Beachwood
  Kloof
  Mt. Edgecomb

  Vähän kauempana Durbanista
  Wild Coast
  Selborne
  Margate
  Umdoni
  San Lameer

  Drakensbergin vuoristossa
  Champagne Sports Resort

  Afrikan kentät: http://www.sagolfdirectory.co.za

  Auton vuokraus on melkeimpä välttämätöntä, koska julkista liikennettä ei ole. Tai no on mutta ainoastaan musta väestö ajelee busseilla. Takseja, ainakin niitä minibusseja, karttaisin kuin ruttoa jos oma henki on vielä arvossaan. Melkosia kuskeja ovat nimittäin. Myös kentille on jonkun verran matkaa, riippuen tietenkin missä asuu ja kuinka monta eri kenttää haluaa pelata.

  Jos haluaa takuuvarmaa auringonpaistetta niin kesäkuu on varmaan parasta aikaa. Itärannikolla sataa hyvin vähän talvikuukausina. Tällöin ei myöskään ole kauhean kuuma, yöt saattavat jopa tuntua koleilta. Kesälläkin aurinkoa ja lämpöä riittää mutta myös hieman enemmän sadetta. Cape Towniin ei kannata talvella mennä, koska ilma on suorastaan ankea. Kesällä puolestaan todella hyvät ilmat ja hieno kaupunki.

  Cape Townin golfista on keskuteltu täällä

  Durbanissa on omat huonot puolensa liittyen julkiseen liikenteeseen ja rikollisuuteen. Alueella on tavallista paremmat mahdollisuuedet tulla ryöstetyksi varsinkin keskustan tienoilla. Toisaalta itselläni ei ollut minkäänlaisia ongelmia koko sinä aikana kun siellä asustin. Vähän saa katsoa missä liikkuu, mihin aikaan ja kenen kanssa.

  Mitähän muuta… jos kysyttävää on niin kysy pois.

  #639152 Ilmoita asiaton viesti

  jos vielä tarjoat töitä, niin tulen heti sinne ensiksi töihin, toiseksi pelaamaan. sen verta houkuttelevia tarinoita olen kuullut paikallisesta elämästä, ja way of life

  #639153 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyvä Einari, millainen ajankohta olisi kaksi viikkoa joulukuun alussa?
  Olisko sulla pari vinkkia/www-osoitetta majoituksen hankkimiseksi 3-5 henken porukalle.
  Kiitos.

  #639154 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia Einari! Hienolta paikalta vaikuttaa. Meidän matkakohde on nyt sitten selvillä. Goa yläpuolella kyselee joulukuuta matkustusajankohtana. Mitä sanot maaliskuusta, maalis-huhtikuun vaihteesta? Meneeko jo syssynpuolelle. Millaiset kelit silloin? Sataako tuolloin ’kaatamalla’? Onko vielä muita käytännön asioita joita sinulle tulisi mieleen.

  #639155 Ilmoita asiaton viesti

  Eli olettaisin molempien suuntaavan matkansa juurikin tuonne itärannikolle. Ennen komennukseni loppua pidin lomani pois maalis- huhtikuussa ja tuolloin ei ilmojen puolesta ollut juurikaan rajoituksia pelailulle ja harvoin siellä satoi paria päivää putkeen, eli jos päivän sataa niin seuraavana todennäköisesti paistaa aurinko. Samanlaista sadekautta kuin joissain maissa ei sinänsä ole. Säät tosin ovat aina oma maailmansa, eikä minulla ole taikasammakkoa. Kukapa olisi uskonut, että Suomessa pelaillaan tammikuussa kolopalloa. Maaliskuu on hyvä ajankohta, silloin paikallisten lomakausi on ohi ja tilaa on hieman enemmän. Joulukuun alku on myös ok, koska kiireisin lomakausi ei ole vielä alkanut. Joulukuussa saattaa olla jo aika lämmintä, maalis- huhtikuussa on yleensä melko tuulista. Pipoa ei tarvitse ottaa mukaan.

  Majoituksen suhteen pitäisi hieman tietää millä budjetilla matkaan ollaan lähdössä ja mitä matkan aikana haluaa tehdä. Eli haluatteko asustella golfkentän tuntumassa vai jossakin muualla. Majoituksen suhteen vaihtoehtoja löytyy molemmissa ääripäissä. Itse asuin Umhlangassa, joka on Durbanin keskustasta n. 15 km pohjoiseen. Alue on turvallinen ja todella hieno mutta myös jonkin verran kalliimpi (Etelä Afrikkalaisten erittäin suosittu lomakohde). Tällä alueella on aivan turvallista käveleskellä myös pimeään aikaan. Umhlangasta puolen tunnin matkan säteellä on lähemmäs parikymmentä kenttää. Hotellien pitäisi olla korkeatasoisia (itselläni ei niistä ole kokemuksia). Hotellia edullisempi vaihtoehto on Bed&Breakfast. Laadukkaita ja kodikkaita B&B:ja on myös reilusti alueella (näistäkään ei tosin kokemusta löydy) mutta sanoisin, että huonolaatuiset karsiutuvat hyvin nopeasti pois Umhlangasta. Eli valitettavasti en suoraan osaa suositella mitään erityistä paikka mutta alla olevasta linkistä pitäisi löytyä majoitukseen vaihtoehtoja. Toisaalta näkemistä ja tekemistä on niin paljon, ettei tuolla hotellissa tai B&B:ssä juurikaan tarvitse aikaansa viettää

  B&B
  Tuolta sa-venues sivuilta pitäisi löytyä vaihtoehtoja joka makuun.

  Jos haluaa Durbanin keskustan tienoille kannattaa valita hotelli rannan vieressä kulkevan tien varrelta. Täältä löytyy normaalit suuret hotelliketjut ja alue on kohtuu hyvin vartioitu ja turvallinen. Itse keskustan alueella ei juurikaan näe valkoihoista porukkaa kävelemässä ja varsinkaan öiseen aikaan sinne ei kyllä ole mitään asiaa lähteä tallustelemaan, ainakaan yksin. Päivisin ei taskuvarasta suurempaa vaaraa minun mielestäni ollut, enkä näihinkään joutunut törmäämään.

  Käsittääkseni hieman edullisempi alue mutta vielä suhteellisen laadukas ja turvallinen on Durbanin eteläpuolella oleva Bluff ja Amanzimtoti.

  Jos majoituksen haluaa kenttien yhteydestä niin ainakin Mt. Edgecomb on yksi paikka samoin kun Zimbali. Tuolta SA golf directorysta löytyy yhteystietoja.

  Muuta… Tavalliset luottokortit käy melkein joka paikassa. Jos tykkää laitesukeltaa voin antaa yhteystietoja. Jos aikaa riittää suosittelen päivän reissua Oribi Gorgeen koskenlaskuun (reilu tunnin matka) ja ainakin ollut maailman korkein swing (siis ei backswing). Hluluwen luonnonpuistoon on vajaan 3 tunnin matka, eläimistöön kuulu Big Five ja paljon muuta – päivän reissuksi sopivan kokoinen puisto. Puistossa voi ajaa omalla autolla tai mennä ohjatulle kierrokselle, missä on kuski ja auto. Tietenkin jos haluaa viettää yön ’savannilla’ niin puistossa on myös erittäin hienoja mökkejä joita voi vuokrata kohtuuhintaan (suosittelen). Tekemistä on kyllä runsaasti, että pelkästään kentällä ei tarvi aikaansa viettää. Aina jää jotain sanomatta, eli kysyä saa edelleen.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Etelä Afrikan golf