Aihe: Epäsuosituin Ykkönen? - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

Epäsuosituin Ykkönen?

Etusivu Foorumit Yleistä Epäsuosituin Ykkönen?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 90)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Veikkaisin, että golfin maailmanlista sai historiansa epäsuosituimman keulahahmon. Kommentteja?

  No jos tykkää nyrpeän näköisestä sukupuolirasistista, niin ei kai siinä kauhiasti muita vikoja oo?

  Muisteletko vieläkin VJ:n hurjaa nuoruutta ja silloista pikku ajattelemattomuutta kun olet tuota mieltä? Aikuiseksi kasvettuaan mieshän on muuttunut oikein sympaattiseksi ja rauhalliseksi. Kyllä Vijayn rentoa olemusta on kivempi katsella kuin Tigerin kireää puristusta. Menneet nuoruuden hairahdukset on annettu anteeksi…

  ts

  Nii jos ei lasketa viaks pientä kilpailukieltoa Aasian Tourille :=)

  asa

  Huijasiko Vijay joskus aikanaan vai mitä? Valaiskaa lisää näistä nuoruuden töpeistä.

  Nimetön

  Harjoitusfriikkinä (ajanpuutteen vuoksi ei maanikoksi pääse kun kesän rangekäynnitkin jäävät vähiin) kunnioitan herra Vijayn työtä tavoitteensa saavuttamiseksi. Vaikutelma on, että Vijaylla on ollut mainituista vanhoista tapahtumista johtuen erityinen missio päästä näyttämään medialle ja muulle golfmaailmalle mistä pesee.

  Linkin takana vanha Golf Digestin haastattelu (pitkä sellainen) joka luotaa Vijayn menneisyyttä vähän miehen itsensä kantilta. Värikäs elämä kaverilla ollut, ei voi muuta sanoa, ja tuollaisella työmoraalilla kyllä menestys on minusta ollut enemmän kuin ansaittua.

  Tässä ote tuosta tekstistä – siitä Indonesian tapauksesta, mikä johti pelikieltoon Aasian tourilla miehen itsensä kertomana – kaikki saavat vetää omat johtopäätöksensä:

  Could you explain the incident in 1985? A year after going to Asia and winning the Malaysian PGA Championship, you were accused of altering your scorecard at the Indonesian Open and subsequently were suspended from the Asian Tour.

  When you sign an incorrect scorecard over here, what happens? You’re disqualified from the tournament. Over there, for signing a card that made my score one less, I was banned. I did not keep the score, though. The kid who kept my score was the son of a big shot in Indonesia. I was angry at the way I played, signed the card, and then the next thing I know, they want to ban me. For me to say the kid made the mistake, that he was wrong, well, you just didn’t do that. We wrote letters of appeal. Nothing.

  Lue lisää: Vijayn Haastattelu 04/2001

  Nimetön

  Vaikka PGAta katsellessa ja golfia yleisestikin seuratessa olenkin ehdoton Garcian ja Elsin fani, niin silti en voi olla ihailematta Tiikerin lajiin paneutumista ja ennen kaikkea hanen asennetta. Tiikerin kireydesta (joku tuolla alempana tasta huomautti) olisin kylla eri mielta. Esim eilenkin heti kierroksen jalkeen han oli todella mukavalla tuulella (kuten aina) ja oli iloinen, etta peli on edelleen koko ajan menossa oikeaan suuntaan ja etta kehitysta tapahtuu. Huonokaytoksinen Tiikeri ei ole koskaan ollut. Ellei joku nyt sellaiseksi itselleen suutahtamista laske. Ei kai?

  Itse lajille tama vallanvaihdos (oli se kuinka lyhyt tahansa) oli tervetullut. Reilu 260 viikkoa putkeen rankingin karjessa on pidempi aika kun monet ovat edes koko lajia pelanneet. Minulle se on melkein sama aika kun olen palloa hakannut.

  Hyvaksi se on myos ’muulle maailmalle’. Nakevat jenkitkin jotain muutakin kun amerikkalaisen golfin ja sen paremmuuden.

  Mita sitten Vijayhin tulee, niin vaikka kundilla on kaunis swingi ja on harjoittelijana kaikista ahkerin (tyo tuottaa tulosta!), niin Vijayn faniksi en koskaan rupea. Syita on kaksi: hanen luonteensa (hiljainen ja syrjaanvetaytyva) ja sovinistiset kommenttinsa naisgolfista pitaa siita huolen. Miehessa ei ole sarmaa.

  Onnea kuitenkin ykkostilasta!

  Nimetön

  ha.. *linkistä*

  Nimetön

  kiitos kinkistä..loistava stoori ->muutti ainakin allekirjoittaneen mielipiteen ko. miehestä..

  En minä ainakaan jää kaipaamaan edellistä listaykköstä. Tiger on ollut jo pitkään yliarvostettu verrattuna muihin huippupelaajiin. No, aikansa kutakin.

  Hyvä että on vaihtoa ja hienoa että Vijay nousi ykköseksi. Ainakin mitä on saanut lehdistä lukea hän on yksi tunnollisimmista harjoittelijoista. Hyvä että kova työ palkitsee tekijänsä.

  Näyttää siltä että uusia nuoria pelaajia on tulossa huipulle. Pelaajien taitotaso nousee koko ajan ja näin huippu-urheilussa pitää ollakin.

  Huipulla alkaa olla jo niin tasaista että tuskin kukaan pysyy enää vuositolkulla listaykkösenä.

  Nimetön

  Tiikeri yliarvostettu? Huh huh.

  Joka kerta muuten kun joku on hallinnut golfia pitkaan, sanotaan samaa, etta tuskin kukaan enaa koskaan halitsee… Ja aina tulee joku. Ottaako se sitten 10 vai 20 vuotta, en tieda. Mutta joku sielta taas tulee.

  Mies, joka kuuntelee Fleetwood Mac:iä, ei voi olla paha.

  Mutu-tuntumalla huomio Tiikerin käyttäytymisestä tuoreimmassa kisassa, viimeisen kierroksen aikana. Löi lähestymisen helposta paikasta muutaman metrin lyhyeksi, kävellessä tuhahti mahdollisesti kirosanan, heti perään joutui luimistelemaan kulmien alta, että menikö ulos maailmalle. Käytännössä kamera seuraa koko kierroksen ajan kaikkea tekemistä, eikä voi näyttää oikeasti tunteitaan, pitää vaan yrittää pitää kestohymy naamalla. Hyvää palkkaa nauttii, mutta rankkaa on hommakin tuon takia. Sen puoleen on itse mukava mennä yksin syysiltana märällekin kentälle, kun saa päästää höyryt vapaasti ulos, jos siihen on tarvetta.

  Nimetön

  Tuosta vanhasta Asian tourin korttihommasta sanoisin, että todennäköisesti oli pientä oikeusmurhan poikasta. On vaan hemmetin paljon vaikeampi vakuuttaa muut tahattomuudesta ,jos allekirjoittettu kortti antaa yhden vähemmän kuin yhden lisää. Tässä suhteessa jokainen meistä voisi tehdä virheen, kuten kuka tahansa voi tulla vahingon kautta leimatuksi varkaaksi. Yritä sitten sitä leimaa pestä pois. Erittäin inhottava tilanne!

  Viimeiset kaksi vuotta Tiger ei ole ollut sen parempi pelaaja kuin muutkaan tourin ykkösnimet.

  Tullessaan kiertueelle hän oli kenties hieman muita edellä taidoissa. Nyt muut ovat kuroneet etumatkan kiinni ja menneet jo hänen ohitseen.

  Ne päivät alkaa olla ohi jolloin Tiger’ille maksettiin miljoonien starttirahoja. Tourilla on nykyään lukuisia pelaajia joita pidän paljon mielenkiintoisempina.

  Kaikella on aikansa. Tiger on toki edelleen hyvä pelaaja, niinkuin monet muutkin.

  En koskaan ole pitänyt VJ:stä, olen enemmänkin Tiikeri-fani. VJ pelaa hyvin, harjoittelee enemmän kuin paljon ja that’s it. Ei kaverista tarvitse pitää, numerot puhuvat puolestaan.

  Minusta VJ on vanha huijari, ja aina sen mielessäni muistan kun kaverin näen lyövän – oikein toivon hänen epäonnistuvan. Kukapa nyt julkisesti myöntäisi huijanneensa, etenkin jossain niin sääntöjä kunnioittavassa lajissa kuin golf. Ja ko. GD:n haastattelu tuleekin miehen omasta suusta. Nii-in, enää ei huijaus kuitenkaan onnistuisi TV-kameroiden paisteessa, joten 1-paikka maailmanlistalla on rehellisesti ansaittu. Toivonkin vain, että VJ sen menettäisi mahdollisimman nopeasti…

  Tunnet varmasti samanlaisia tuntemuksia, kun näet palloa lyömässä Woosnamin (15 mailaa), Parnevik (allekirjoitti väärän kortin), Norman (droppasi väärin) jne.

  Kaikille sattuu virheitä ja ovat rangaistuksensa kärsinyt. VJ on kova pelimies ja paikansa ansainut.

  Pisti vaan silmään arviosi Tigerista. ’Hieman muita edellä…’ ja ’muut ovat jo menneet ohi’. Vijay – paras pelaaja tällä hetkellä, on mennyt hetkeksi ohi. Mutta vaikea kuvitella että Vijay olisi monta vuotta listan kärjessä…

  Tigerilla on 40 voittoa TOURILLA, joista 8 Majoria ja lukuisia WGC voittoja. Ja ikää kaverilla taitaa olla 28. Kiistämätön tosiasia on että Tiger on kenties jopa kaikkien aikojen kovin pelaaja. On toki makuasia kun ruvetaan kymmenien vuosien päästä miettimään kuka olikaan kovin sillon ’vanhoina hyvinä aikoina..’

  Kyllä World Ranking ja voittojen lukumäärä kertovat yksiselitteisesti pelaajan taidot. Toki on paljon nuoria lupaavia pelaajia jotka sillon tällöin voittavat kilpailun, mutta siitä on pitkä matka moninkertaiseksi major voittajaksi ja maailmanlistan kärkeen.

  Itselleni syyksi vihata VJ:tä riittää se, että hän on kieltäytynyt pelaamasta naisseurueessa naisgolffareita halventavin selityksin.

  En tiedä tuosta tuloskorttijutusta, voihan VJ:n selitykset olla tottakin, mutta tuo sovinistinen asenne joka tapauksessa on se, joka saa itseni kiehumispisteeseen.

  Kuka tahansa muu mieluummin ykkösenä, ei mitään väliä kuka!

  Miten se, kuka on maailman kaikkien aikojen paras pelaaja voi olla samanaikaisesti kiistämätön tosiasia ja makukysymys?

  Miten pistetään samalle viivalle Tiger Woods, Arnold Palmer, Jack Nicklaus ja vaikka Ben Hogan? Vaikuttaako lopputulokseen sen, kenen aikaisilla kentillä, välineillä tai säännöillä pelataan? Olisiko Tiger Woods edes ’mahdollinen’ ilman Arnold Palmeria, joka toi yleisömassat golfkentille, tai Nicklausta, joka toi televisiön ja sitä kautta suuret setelit palkintopöytiin?

  VJ on ainoa, joka tuollaisia tunteita herättää. Tietysti kaverin koko olemus ja käyttäytyminen kentällä sekä kentän ulkopuolella vaikuttavat mielipiteeseeni.

  Vanhasta Aasian tourin skandaalista voi väitellä loputtomiin, mutta uskon VJ:n tahallisesti jälkikäteen muuttaneen kortin numeroita ja/tai ainakin _tietoisesti_ allekirjoittaneen väärän kortin. Tietoinen rike sääntöjä vastaan ei ole mielestäni lähellekään sama asia kuin puhdas erehdys tai tietämättömyys, ei edes verrattavissa siihen.

  Mutta kuten jo totesin, asiasta on turha alkaa väittelemään. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, suuntaan tai toiseen, ja tapahtuneesta on kuitenkin jo lähes 20 vuotta aikaa. Syytös on (siis oli) vakava ja VJ joutuu kantamaan sitä leimaa koko lopun uraansa. Asiaa vähättelevä vastaus GD:n haastattelussa ei varmasti ole koko totuus, mutta toisaalta, kuka tietää koko totuuden? Vain VJ itse. Nykyiset voitot kuitenkin varmasti ovat rehellisesti ansaittuja, niiden arvoa ei vähennä mikään. En edelleenkään kaverista pidä, tuskin koskaan tulen pitämäänkään. Mutta eipä minun hänestä tarvitsekaan pitää…

  Kirjoitin ’on kenties jopa kaikkien aikojen kovin pelaaja’

  Ei varmaankaan ole tarpeellista ruveta saivartelemaan.

  Se kyllä on totta että monet ovat vaikuttaneet siihen mitä huippu golf on nykyään. Mutta mikä on kenenkin ansiota niin on jo vaikeampi asia.

  Ihanko olet itse nähnyt sen tapauksen ja kortin, josta on kyse, vai mihin tämä varma tietosi VJ:n tahallisesta rikkeestä tarkasti ottaen perustuu? Miltä osin ainoa julkisuudessa esitetty versio eli VJ:n oma kertomus ei varmuudella pidä paikkaansa?

  Perustuuko uskosi

  – Väärään ihonväriin ja muutenkin epäluotettavaan ulkonäköön?

  – Siihen, mitä olet lukenut, muilta kuullut tai televisiosta nähnyt?

  – ’Epäillyn’ ’vääriin’ mielipiteisiin naispelaajista?

  Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan rikkeestä tuomittu on rangaistuksen kärsittyään kelvollinen palaamaan yhteiskuntaan täysvaltaisena jäsenenä, ilman mitään pysyviä leimoja ’huijari’ tai ’rikollinen’. Miksei tätä voisi ulottaa golfiinkin?

  Ja sitäpaitsi (jo kärsitty) pelikielto Aasian tourille on minusta todella extreme rangaistus rikkeestä, jonka tahallisuutta ei kukaan voi kiistattomasti todistaa. Toisin kuin pallon esim potkaisemista outista takaisin kentälle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 90)
Vastaa aiheeseen: Epäsuosituin Ykkönen?

Etusivu Foorumit Yleistä Epäsuosituin Ykkönen?