Aihe: Edulliset lyöntitutkat - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Edulliset lyöntitutkat

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Edulliset lyöntitutkat

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1329413 Ilmoita asiaton viesti

  En löytänyt keskustelua aiheesta, joten avataan semmonen. Onko kokemuksia 200-600€ hintaluokan lyöntitutkista?

  Ostin itse Rapsodo MLM tutkan ja kolmen viikon verkkoon lyömisen jälkeen on pääosin positiivista sanottavaa. Spinnejä ei saa, eikä club to path / face angle lukuja. Mitä saa: Club ja ball speed, launch angle, launch direction, smash factor, carry distance ja shot shape.

  Parilla tutulla on Flightscope mevo, yhdellä Grpr, ja molempiin lyöneenä itse kallistun näistä kolmesta rapsodoon.

  Trackman on trackman, sen paremmuudesta ei ole epäselvyyttä, mutta vertailujen mukaan mlm.n data heittää siitä hyvin vähän (n2%).

  Olis hauska kuulla eri laitteita käyttävien kokemuksia ja ehkä jakaa joitain tipsejä.

  #1329430 Ilmoita asiaton viesti

  Nykyäänhän puhelimissa rupeaa olemaan huippuluokan kamerat, ainakin kalliimmissa, hurjimmat väittävät että yltäisivät jo elokuvakameroiden tasolle.

  Näillehän on jo tehty launch softia, oma puhelin sen verran vanha ettei ole tullut testattua. Enkä youtubesta ole löytänyt testejä uusimpien puhelimien kanssa.

  Onko kukaan testaillut näitä sovelluksia ja minkä luurin kanssa?

  #1329476 Ilmoita asiaton viesti

  Työkaveri on koittanut shot vision appia ja ilmeisesti se maksaa joku 7€ kuussa. Ymmärsin että on ihan ok jos ei kovin tarkkaa dataa kaipaile vaan suuntaa antavaa. Toimii ihan pelkällä puhelimen kameralla.

  Arvosteluja vähän selailin niin aika surkealta vaikuttaa, mutta ehkä tulevaisuudes voi olla kovakin juttu.

  #1329480 Ilmoita asiaton viesti

  Trackman on trackman, sen paremmuudesta ei ole epäselvyyttä, mutta vertailujen mukaan mlm.n data heittää siitä hyvin vähän (n2%).

  Aika haastava on tehdä tarkkoja muutoksia lyöntiin jos laite ei lue lapaa (asentoa, suuntaa, alinta kohtaa yms,). Mutta tuolla tarkkuustasolla voi ainakin hyvin treenata eri matkoja wedgeillä ja täysillä lyönneillä. Antaako tuo laite lyönnin suoruudesta arvon?

  #1329541 Ilmoita asiaton viesti

  Antaako tuo laite lyönnin suoruudesta arvon?

  Antaa Netmodessa lyöntisuuntaan nähden joko plussaa tai miinusta asteina, ja lyönnit näkyy statseissa keskiviivan oikealla tai vasemmalla. Ulkona lyödessä seuraa palloa 50 metriä, jolloin se osaa kertoa kierteistäkin (visuaalisesti, ei spinnilukuina).

  View post on imgur.com

  Totta, että tarkkojen muutoksien tekeminen voi olla hankalaa. Kuitenkin, laite on 2% trackmanin hinnasta, joten hankkiessa pitää tietää mitä sillä ei voi tehdä, ja ettei yritä pelkästään sen avulla rakentaa swingiä. Itsekin lyön tämän lisäksi trackmaniin yhtä epäsäännöllisesti kuin aiempina talvikausina. 🙂

  Erittäin hyvin on toiminut juuri noissa täysissä lyönneissä ja antaa hyvien osumien jälkeen tunnetta vahvistavaa dataa. Eilen just löin rautavitosta (joka valitettavan usein tuntuu jäävän kutosen mitoille) ja yritin muokkailla swingiä jotta saisin kunnolla vauhtia palloon. Lopulta alkoi löytyä hyvä tunne lyöntiin ja hyvät osumat ja laite kertoi saman. Jokaisen lyönnin jälkeen ruudulta näkee siis Carryn, Ball speedin sekä Launch anglen, sekä video playbackin.

  Tällä hetkellä alkaa olla tunne, että tuosta on valtava apu omaan tekemiseen, puutteista huolimatta. Jutut mitä verkkoon lyödessä on toiminut omalla kohdalla:
  – Mailojen gäppäys ja juurikin tuo yllä mainittu pitkien rautojen ongelman korjaaminen
  – Matalien / korkeiden lyöntien lyöminen -> palaute
  – Tunne hyvästä osumasta -> palaute
  – Video playback -> Helppo nähdä heti (karkeasti) tuleeko ulkoa vai sisältä (tässä posina myös se, että vaikka kuvakulma on alaviistosta, se on aina sama, mikä helpottaa vertailua)
  – Extramailat ”bägissä” -> Esim ”Other” mailan valitsen aina jos joku muu kokeilee lyödä tai lyödään kaverin kanssa eri mittoja vuorotellen. Samoin mulla on 3 eri mailavaihtoehtoa, (jota todellisuudessa ei ole bägissä) joita käytän puolikkaisiin wedgeihin eri mittoja tavoitellen.

  Lopullinen totuus selviää keväällä kun ottaa laitteen ulkokäyttöön, missä ominaisuudet vasta pääsevät paremmin esiin. Siihen asti täytyy koittaa hakea nimenomaan osumaa ja vakioida swingiä sellaiseen muotoon joka antaa parhaat luvut. Toivottavasti ei kuulosta liian myyntipuheelta…

  #1329598 Ilmoita asiaton viesti

  Tällä hetkellä alkaa olla tunne, että tuosta on valtava apu omaan tekemiseen, puutteista huolimatta.

  Vaikuttaa hyvältä 👍 kyllä tuollainen tarkka yksinkertainen laite pitänee jossain vaiheessa hankkia ja Trackmanillä sitten aina sopivasti välillä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Edulliset lyöntitutkat