9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

eBirdie-sovelluksen aktivointi

Etusivu Foorumit Yleistä eBirdie-sovelluksen aktivointi

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tästä on ilmeisesti keskusteltu näillä palstoilla aikaisemmin mutta haluaisin vielä mielipiteitä liittyen eBirdie-sovelluksen aktivointiin. Seurani (LGV) ei aktivoi eBirdie-sovellusta mikäli jäsen ei hanki vähintään 5-kortin pelioikeutta vaikka maksaisi seuran jäsenmaksun. Omassa perheessäni on jo kaksi jäsentä, opiskeltuaan muilla paikkakunnilla, vaihtaneet seuraa tämän takia.
  Suomen Golfliiton sivuilla mainitaan ”eBirdie on Suomen Golfliiton, liiton alaisten jäsenseurojen sekä niiden jäsenten golfsovellus ja virallinen jäsenkortti.”
  Tuosta määritelmästä saa sen käsityksen, että eBirdie on Suomen Golfliittoon kuuluvan seuramme virallinen jäsenkortti, jonka käyttöön luulisi riittävän seuran jäsenmaksu?

  Seurani (LGV) ei aktivoi eBirdie-sovellusta mikäli jäsen ei hanki vähintään 5-kortin pelioikeutta vaikka maksaisi seuran jäsenmaksun.

  Jos ei ole pelioikeutta LGV:n kentille onko jokin erityinen syy, miksi pitäisi olla LGV ry:n jäsen. Voihan jäsenyyden hankkia jostain muusta seurasta?

  Syynä voi olla mikä vaan mutta siitä ei ollut kyse. Lahden Golfilla on sama tapa. Ilmeisesti jotkut kerhot ei halua jäseniä jotka eivät ole varmoja missä tai kuinka paljon pelaavat kauden aikana. Toiset taas haluaa kaikki pelaamattomatkin. Mikälie ajatus tåssä on takana. Pelkkä raha ei kelpaa.

  Tämä LGV:n ratkaisu on sinänsä mielenkiinteoinen, ja pohdin sitä, mihin tällainen päätös perustuu. En löytänyt LGV ry:n sääntöjä netistä, mutta tutkin Lahden Golf ry:n sääntöjä ja vuosikokouksen päätöksiä. Oy ja Ry ovat kuitenkin juridisesti itsenäisiä tahoja, ellei ry:n säännöissä ole sidottu niitä toisiinsa (esim. vaatimuksella omata pelioikeus, kuten jossain seuroissa on). Siten Ry:n ylimääräiset vaatimukset maksaa jotain Oy:lle voi olla pätemätön vaatimus – varsinkin, jos kyse on nykyisestä jäsenestä.

  Jos ry:n säännöissä ei ole kyseistä vaatimusta, mielestäni ry syyllistyy yhdistyslain 33 §::n yhdenvertaisuuden rikkomiseen. Tämä siis näin, mikäli mainittu ”syrjintä” ei perustu voimassa oleviin ry:n sääntöihin.

  Mutta, kuten aikaisemmin sanoin vaikka päätös olisi pätemätön, helpoiten sen ratkaisee ”äänestämällä jaloillaan” eli eroaa kyseisestä seurasta ja liittyy sellaiseen seuraan, jossa tällaista vaatimusta ei ole ja saa titä kautta eBirdien käyttöönsä.

  Kerhon vaihtaminen ja ajanvarauksesta toiseen siirtyminen on usein aika säätöä. Toki talvella on aikaa säädellä. Ei vaan mene useinkaan sujuvasti. Ihan ei joka vuosi haluasi sitä tehdä. Onneksi Golfboxia ei oikein tarvitse enää niin ei tarvitse tanskalaisten kanssa säätää.

  Kerhon vaihtaminen ja ajanvarauksesta toiseen siirtyminen on usein aika säätöä. Toki talvella on aikaa säädellä. Ei vaan mene useinkaan sujuvasti. Ihan ei joka vuosi haluasi sitä tehdä. Onneksi Golfboxia ei oikein tarvitse enää niin ei tarvitse tanskalaisten kanssa säätää.

  Nyt putosin kärryiltä. eBirdie ei ymmärtääkseni sisällä ajanvarausta, eli se liittyy Oy:n ajanvarauksen käyttöä. Se taas ei ole seuran vallinnassa, vaan siitä päättää Oy. Mutta avauksessa Hille antoi ymmärtää, ettei tarkoitus ole pelata LGV:ssa (ainakaan usemmin kuin pari kertaa, jos 5-kortti ei ole harkinassa). Silloin sähköinen ajanvaraus LGV:n kentille ei liene mikään juttu. Mutta siis puhuttiin vain siitä, että olisi seura, joka ylläpitää tasoitusta (tai nykyisin, aktivoi eBirdiea, jota kautta pelaaja ylläpitää tasoitustaan).

  Voihan jäsenyyden hankkia jostain muusta seurasta?

  Okei. Luulin että seuran vaihdossa voi vaihtua myös ajanvarausjärjestelmä. Ainakin jäsennumero vaihtuu.. Toki jos pelaa pari kertaa vuodessa niin sama se, ajattelin vähän yleisemmin.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: eBirdie-sovelluksen aktivointi

Etusivu Foorumit Yleistä eBirdie-sovelluksen aktivointi