28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

DZ ja vesiesteen merkinnät

Etusivu Foorumit Säännöt DZ ja vesiesteen merkinnät

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #179500 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Yritän ohjata tämän keskustelun omaan ketjuunsa, jottei se sotke Hiekkaharju Golf -ketjua.

  Q8 kirjoitti: (31.10.2013 14:00:31)

  Nips kirjoitti: (31.10.2013 13:40:01)

  Q8 kirjoitti: (31.10.2013 13:10:09)

  Nips kirjoitti: (31.10.2013 12:51:41) LIsäys: DZ eli drop zone eli pudotuspaikka helpompaan kohtaan kuin vesiesteen taakse.

  Näin usein tehdään pelin nopeuttamiseksi, mutta DZ:n tarkoituksena ei ole pystyä ohittamaan estettä.

  ? Olen näitä tässä tarkoituksessa nähnyt, siis epäonnistuneen ylitysyrityksen jälkeen voidaan pudottaa dz:een, josta sijainnin vuoksi on ollut merkittävästi helpompi jatkaa kuin pudottaa vesiestesäännön mukaisesti esteen taakse ja yrittää uudestaan yli.

  Kuten kirjoitin näin siis usein tehdään pelin nopeuttamiseksi. Vaikka pelin henkeen ei tällainen lällyily kuulukaan. USGA:n ohjeista: ’Locating a Dropping Zone on the green side of water hazard in order to assist players who cannot carry the hazard is contrary to the spirit of the game and is not the purpose behind establishing Dropping Zones. The character of the hole and the position of the water hazard should be preserved when locating Dropping Zones.’ DZ voidaan kuitenkin määritellä sen takia, että joissain tilanteissa vesiesteestä ei voisi muuten vapautua järjellisesti pelattavaan paikkaan, paitsi palata takaisin alkuperäiselle paikalle. Ja toimikunnan mielestä se olisi ’epäreilua’.

  Mainitsemasi ’lällyily’ perustuu monesti kentän käyttäjien profiiliin. Jos pääkäyttäjien hcp-keskiarvo on 29, on aivan turha hankaloittaa peliä pakottamalla pelaajat kerta toisensa jälkeen lyömään pallonsa veteen, kun yli ei mitenkään niillä taidoilla pääse kuin kerran viidestä. Vastaavanlaisia kompromissejä näkee vesiesteiden merkinnöissä muutenkin. Vesiesteitä merkitään sivuvesiesteiksi joko kokonaan tai osittain sen vuoksi, että pelaaminen helpottuu ja pelaaja pääsee vähemmillä lyönneillä esteen yli ja jatkamaan peliään. Tarkkaan ottaen tämä on joskus vastoin sääntöjä, mutta pelinautinnon takaamiseksi kohderyhmälle moisia nk. lievennyksiä tehdään siitä huolilmatta ja itse asiassa täysin perustellusti. Yhden kentän on kuitenkin kyettävä palvelemaan suurta joukkoa eritasoisia pelaajia eikä siihen pelkät eriväriset tiipulikat aina riitä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: DZ ja vesiesteen merkinnät

Etusivu Foorumit Säännöt DZ ja vesiesteen merkinnät