Aihe: Draivit nousevat - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Draivit nousevat

Etusivu Foorumit Yleistä Draivit nousevat

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189423 Ilmoita asiaton viesti

  Muillakin mailoilla lyötäessä kaari on suht korkea, mutta etenkin draivatessa vastatuuleen pallo nousee liian korkealle.Draivi lentää kuitenkin ihan riittävästä:rullinensa n.220-250 metriä,siis jos ei ole vastatuulta.Lyöntini perustuu hyvään tekniikkaan(ja drawiin) eikä niinkään riuhtomiseen. Kysymys kuuluu:Miten kaarta saa matalammaksi?Auttaako varren tippaus?Mailana on TaylorMade XR-03 regu varrella.Asteita on 10,5.Vartta en mielelläni vaihtaisi jäykempään koska pidän nykyisestä varresta koska sillä ’potkun’ tuntumaan.Se siis antaa sopivasti periksi.Tuota tunnetta en haluaisi menettää… Antakaahan vinkkejä varsi-expertit… Niin ja hcp on 9,1.

  #506724 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeile tiiata matalammalta… Itse tiian selvästi matalampana kun on kova vastatuuli…

  #506725 Ilmoita asiaton viesti

  lyöt hyvällä tekniikalla ja varsi on sopiva, eli lavassa on liikaa nostokulmaa

  #506726 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Loftia sais olla joku 8.5 jo tuolla hcp:llä ja kyllä minä varrenkin vaihtasin stiffiin jos et ole ladypelaaja/kevytrakenteinen mies.

  #506727 Ilmoita asiaton viesti

  moi, tässä mun mielipide. Pidä varsi jos se kerran sopii. Liian jäykkä varsi aihettaa enemmänkin fadea kuin drawta, toisaalta jäykempi varsi antaa matalamman lentoradan. Stiff voi olla liian jäykkä, mut regu varsiakin on erillaisia. Kiertojäykkyys ym. TM:n omat varret ovat yleensä hiukan löysempiä. Esim. Graffaloyn varret ovat laadukkaita. Loft voi olla iso, mutta niissäkin voi olla jopa asteiden heittoja siitä mitä ilmoitetaan. XR-03:n lapa vaan on niin iso, että tee pitää laittaa korkealle. Isot lavat myös aiheuttavat korkeata lentorataa. Tuossa aikaisemmin eräs antoi vinkin vastatuuleen lyömisessä ja ehdotti matalampaa teetä. Voipi toimia. Itse laitan vastatuuleen hieman korkeamman teen ja yritän lyödä vielä rauhallisemmin kuin normaalisti. Lähtee suoria lyöntejä eikä tuuli vaikuta silloin kierteisiin niin paljon. Toimii ainakin itselläni. Kokeile eri varsia ja löydä omasi. Pelaan kuvailemaalasi tavalla ja mulla toimii Grafalloyn prolite r-35 mielettömän hyvin. Hiukan jäykempi muttei kuitenkaan stiffi… Onnea

  #506728 Ilmoita asiaton viesti

  Itse asiassa en ole kumpaakaan:).Olen tämmöinen 184cm 16-vuotias juniori pelaaja joka viihtyy kentällä ja salilla.Mutta sitä en usko että vaikka singeli satunkin olemaan niin draiverin pitäs olla 8,5 asteinen ja stiffi varrella?!?

  #506729 Ilmoita asiaton viesti

  Alas tiiaus vähentää alakierrettä koska osuma tulee lavan alapintaan, mutta pituutta menetetään kun ei osuta sweet spottiin. Alakierre nostaa palloa ylös joten koetapa lyödä palloa nousevalla mailalla. Eli tiiaa korkeammalle ja osuma sitten kun lapa on jo nousemassa ylöspäin. Toisinaan olen huomannut että näin saadaan aikaiseksi jopa tahatonta yläkierrettä jolloin pallo kaartaa voimakkaasti alas ennen sataa metriä.

  Vastuun lyönnin toimivuudesta jätän lukijalle 🙂

  #506730 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kannattaa kokeilla tuota ch-1 antamaa vinkkiä.

  Jos ei toimi, niin sulla on luultavasti pikkasen liian suuri lofti lavassa. Jokin ysi tai ysipuokki vois olla sopiva…

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Draivit nousevat