Aihe: Draiviin lisää mittaa?? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Draiviin lisää mittaa??

Etusivu Foorumit Yleistä Draiviin lisää mittaa??

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190527 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Täällä näkee yhtenään 250 – 300 metrin Draiveja lyöviä pelaajia(siis juttuja). Kertokaahan mullekin kuinka sen pallon saa niin lentämään?? Itse(n160-190m) avauksia Driverilla. Antakaahan hyviä vinkkejä!!

  #520751 Ilmoita asiaton viesti

  Kala juttuja pääsääntöisesti.

  ainakin pelikavereista vuosien varrella päätellen!!

  #520752 Ilmoita asiaton viesti

  Kalajuttuja, sanovat kateelliset.

  TEKNIIKASTA se kaikki on kiinni, jota hyvä fysiikka tukee. Drivin mitta tulee lähes suoraan suuresta mailanpään nopeudesta ja hyvästä osumasta, joihin usein tarvitaan vielä lisäksi mukavaa myötätuulta. Ja HUOM! Suuri mailanpään nopeus EI tarkoita suurta voimaa, vaan se tulee hyvän tekniikan pohjalta (laaja kaari, tehokas vartalon kierto, rennot kädet, oikea ajoitus, oikea grippi, tehokas ranteiden käyttö, jne.)

  Mailanpään nopeutta ei pysty lisäämään ja samalla saamaan puhdasta osumaa, jos svingitekniikka ei ole kunnossa. Kun svingi on kunnossa ja saat sen luontevasti toimimaan vaikka silmät kiinni, niin siihen voi mm. tehokkaalla ranteiden käytöllä lisätä mailanpään nopeutta. Ajoituksen pitää kuitenkin olla kunnossa!

  Itselläni on isot raamit (189/88) ja kilpaurheilijan tausta ja minua ihmetytti, kun en tällä yhtälöllä saanut drivia lentämään kuin 200m ja parhaimmillaan 220m. Useampi vuosi myöhemmin, kun pelini ja tekniikkani on kehittynyt harjoittelun ja pro-käyntien myötä, niin on drivinikin kehittynyt. Rennolla ja puhtaalla drivilla avaan n. 250m ja parhaimmillaan se saattaa lentää 270m ilman ylimääräistä yritystä. Tosin huonojakin osumia tulee välillä joukkoon, jolloin pituus n.200m.

  Mutta tällä tekniikalla ja drivilla, jolla normaalisti lentää 250m on mahdollista avata n.300 m drivi. Kun tekniikka on kunnossa ja on itsevarmuutta (ja kentällä tilaa) lisätä hieman mailanpään nopeutta, niin kuivalla väylällä ja myötätuulella drivin saa kantamaan se 300m. Ei kalajuttu, vaan olen mm. klubikilpailun pisin drivi -palkinnon voittanut viime kesänä 305 m drivilla!

  Ja tiedän, että kun itse klubiamatöörinä (hcp 2,5)siihen pystyn, niin varmasti pystyy moni muukin! Jos on tavoitteita parantaa peliä ja laskea tasoitusta, niin suosittelen ilman muuta 1-2 pro-käyntiä kesässä. Minulla ainakin on peli parantunut harppauksittain usein n 1kk prolla käynnin jälkeen, kun on saanut sisäistettyä ja harjoiteltua pro:n vinkit. Siellä voit myös drivitekniikkaasikin parantaa, jos haluat pidempiä driveja.

  #520753 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu olen samaa mieltä Erkin kanssa, kalajuttuja suurimmalla osalla.

  Oikeanlainen lyöntitekniikka auttaa paljon asiaa. Eli suosittelen paikallisella prolla käyntiä. En nyt tietenkään tarkoita, että tekniikkaa pitää ruveta hiomaan päivät pitkät, mutta Prolla käynti varmasti antaa puhtia lyöntii.

  #520754 Ilmoita asiaton viesti

  Tekniikka ratkaisee. Mailanpään nopeus ratkaisee ja nopetta ei saa lisäämällä voimaa!!!. Vertaa vaikka vasaraan. Purista varresta kovaa ja yritä lyödä täydellä voimalla. Jos otat rennon otteen ja annat vasaran pään viedä niin pään nopeus on aivan toista luokkaa.

  Golf-lyönti on teknisesti vaikea suoritus ja itseopiskelemalla ei pitkälle päästä. Ota prolta 2-4 tuntia per kaudessa. Sijoitus ei ole kummoinen ja saa iloa peliisi.

  #520755 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä olisi yksi ’kalajuttu’ lisää. Olen oppinut lyömään driverillä edes suunnilleen kunnolla vasta tänä kesänä ja parhaimmillaan rangepallokin lentää niin pitkälle etten viitsi sitä tässä sanoa. Minua auttoi golflehdessä ollut artikkeli joka käsitteli pitkää draivia – taisi olla jokin ’voimadraivi’ kuva- ja vinkkisarja tms. Se on todellakin tekniikasta kiinni kuten Timo sanoi aikaisemmin. Varsinkin kohta jossa tavoiteltiin backsvingin oikeaa asentoa oli avuksi (silloin vartalo on kallistuneena eteenpäin joten jos tiputat pallon rinnaltasi niin se EI saa osua mahaasi vaan se n tulee pudota suoraan alas + pidä vasen käsi suhteellisen suorana koko backsvingin ajan) Väitän että nimimerkki ’Lyhykäinen’ voi lyödä 300m kun saa tekniikan kuntoon – ja sitä myötätuulta taakse.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Draiviin lisää mittaa??