Aihe: Demopäivien svingipainovaa-an lukemat??? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Demopäivien svingipainovaa-an lukemat???

Etusivu Foorumit Yleistä Demopäivien svingipainovaa-an lukemat???

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182990 Ilmoita asiaton viesti

  Mittailin useita mailojani sunnuntaina VP:n vaa-alla ja sain lukemia, jotka olivat noin 2 painoyksikköä suurempia kuin olin aikaisemmin määrittänyt punnituksen ja painopisteen mittauksen avulla eri svingipainolaskimilla. (Partin sivuilla oleva exel antaa noin yhden painoyksikön suurempia tuloksia kuin 4par:n laskin) Partin laskin laskee siis 2 painoksikköä kevyemmiksi mailat kuin VP:n vaaka. Onko Anttilan vaa-assani systemattinen virhe? Onko muut huomanneet samaa? Milloin on VP:n vaaka kalibroitu? Mikä mättää? Anttilan vaa-an toistokyky on hyvä koska kaikki kolme punnituskertaa antaa aina saman tuloksen. Mittausepävarmuus on 1 g pakkauksen mukaan.

  #357353 Ilmoita asiaton viesti

  En minä ensimmäisenä VP:n vaa’an tarkkuutta menisi epäilemään, jos se oli asennettu vaakatasoon ja mittaus suoritettiin oikein. Jos olet käyttänyt oheisen linkin laskuria, ilmoita pari mittaustulosta (kokonaispaino ja painopisteen etäisyys mailan päästä), niin tutkitaan tulosten paikkansapitävyyttä tarkemmin.

  Anttilan vaakasi mittaustarkkuus on kyllä ihan riittävä, yhden gramman heitto kokonaispainossa heilauttaa svingipainoarvon korkeintaan viereiseen lukemaan (laskurissani + ja – kertoo, että ollaan rajoilla). Suurempi erehtymismahdollisuus on painopisteen paikan määrittelyssä: 10 mm:n virhe aiheuttaa n 3 pisteen virheen svingipainossa. Mittauksessa on huomioitava, että etäisyys mitataan gripin kaarevan osan päästä eikä sen reunasta.

  Lue lisää: Svingipainolaskuri

  #357354 Ilmoita asiaton viesti

  VP:n vaaka näyttää oikein.

  Tein mittaukset uudelleen kahdella mailalla ja laskin tulokset kahdella laskimella ja käsin Virkkalan kirjan mukaan.

  Tulokset:

  4D Dt 893 Driver 318g, 831 mm

  4par laskin=C7+

  Partin exel=C8-

  Virkkala (83.1-35.6)cm x 0.318 kg=15.105 kgcm

  taulukossa C8=15.12

  Wishon W5 339g 820 mm

  4par lakin=D2+

  Partin=D3-

  Virkkala(82-35.6)cm x 0.339 kg=15.73 kgcm

  taulukossa D3=15.75

  Driverin painopiste oli n. 3 mm pielessä. Mitan olin ottanut Tour velvetin päässä olevaan renkaaseen, jolloin tuli 6 mm virhe. Mittuksessakin oli jotakin mätää. Pituus kasvoi 11mm. Siinä virhettä!!

  w5:ssä pituusvirhe oli 4 mm. Painopiste oli kohdallaan.

  Par4 ja Partin laskimet eivät laske samalla tavalla!!

  Hutilointi aiheutti virhettä. Painopisteen saa tarkasti kun laittaa viilapenkkiin kiinni d5 pinnpultin tai pyöreän kynän. Aluksi mittasin sormen päällä.

  #357355 Ilmoita asiaton viesti

  Jossain vaiheessa mun järkkäämässä kimppatilauksessa tuli 3 sw vaakaa. Siinä taisi olla siis mun vaaka mukaan laskettuna 4 vaakaa, jotka olivat vielä kolmea eri mallia. Muistaakseni silloin me mittailtiin niillä keskenämme samoja mailoja ja kaikki vaa’at antoivat hyvin tarkkaan saman arvon.

  Mä luovuin itse noiden sw-laskureiden käyttämisestä heti kättelyssä. Varmasti niilläkin saa huolellista työtä tekemällä suhteellisen oikean lopputuloksen, mutta aikaa siinä tuhrautuu paljon enemmän kuin vaa’an kanssa kasaamalla maila valmiiksi ilman liimoja.

  #357356 Ilmoita asiaton viesti

  Täytyypä laittaa tämäkin kokemus vaikkakin on jokseenkin OT.

  Swengipainovaakan hommattuani aloin estimoimaan kepin tulevaa painoarvoa mittaamalla osat ennen liimausta. Vaaka näytti aina 2 pinnaa enämpi kuin lopputulema. Halkaistu grippi täysin samaa mallia kuin asennettava versio. Mutta estimaatti siis systemaattisesti kaksi pinnaa isompi, sanotaanko: estimoin D6, kasattuna D4.

  Jossain kohtaa kasaamista siis paino putoaa – omituista.

  Noh, viimeksi kasatessani… tai itseasiassa pidentäessäni… _rautakolmosta_… 🙂 Noh. Asiaan. Eli huomasin estimaatin asettuvan 2 pinnaa suuremmaksi kuin tavoittelemani arvo. Tuumasin ettei ole tarvetta lisäpainoille ja löin gripin kiinni – voila: sw tasan 2 pinnaa vähemmän kuin estimaatti.

  Jotain hassua täsä on, koska ton estimaatin saan aina 2 pinnaa suuremmaksi – tein kepille mitä hyvään =D

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Demopäivien svingipainovaa-an lukemat???