26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

course management / sääntötaktiikkaa

Etusivu Foorumit Säännöt course management / sääntötaktiikkaa

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten pelurit täällä käyttävät sääntöjä ’hyväkseen’? Esim. oikeus lyödä uusi pallo. Jos avaus par-3:lla epäonnistuu täysin, kannattanee yleensä lyödä uusi pallo eikä jatkaa raffista toisella lyönnillä. Vai kannattaako teidän mielestänne? Sama juttu jos lyö pahasti bunkkeriin eli lipan alle tai reunaan kiinni. Tällöin uudella lyönnillä luultavasti pääsee helpommalla kuin yrittää sand savea vaikeasta paikasta. Onko muita ’sääntöjä’ jotka voivat pelastaa parempia tuloksia? Pari tulee mulla mieleen, 1) bunkkerista kannattanee dropata ulos jos pallo on kiinteän haitan vaikutuksen alaisena (uusi sääntö v. 2004). 2) Lippu kannattaa Dave Pelzin mukaan lähes aina jättää reikään chipatessa/putatessa greenin ulkopuolelta. Toinen course managementiin liittyvä asia mitä olen kentällä miettinyt on, kannattaisiko ’tahallaan’ pelata bogia vaikeilla rei’llä. Tällöin avausmaila olisi spoon ja kakkoslyönti jäisi lyheksi, mutta lopussa chip+putt+putt tai chip+putt tekisi bogin tai pelastaisi parin. Harmillisen usein sitä vaan haluaa päästä kahdella päälle väkisin, jolloin tulos voi mennä tuplabogiksi, kun draivi tai sankarilyönti spoonilla väylälyä epäonnistuu.

    Sääntöjen hyväksi käyttäminen on todella vaikeaa.

    Eka esimerkkisi. Jos pelaat uuden pallon (kolmas lähtee), täytyy sun olla varma siitä, että joko eka pallo on hävinnyt tai todella pahassa paikassa. Varapallon voit lyödä vain jos epäilet ekan pallon hävinneen. On aivan turhaa hylätä ekaa palloa tai ottaa sokeasti pelaamaton paikka. Jos eka pallo löytyy, on se harvoin sellaisessa paikassa, josta ei yhdellä tai kahdella lyönnillä pääsisi takaisin väylälle tai jopa lähemmäs lippua. Lisäksi on aina mahdollista, että tiiltä lyöt toisen yhtä huonon avauksen. Varapallossa on se huono juttu, että joudut kuitenkin jatkamaan ekalla pallolla, jos se löytyy. Jos haluat ekan pallon löytymisen jälkeen hylätä sen, et voi jatkaa pelaamallasi varapallolla vaan sun täytyy palata lyömään tiiltä uusi pallo.

    Aivan sama pätee bunkkeriin ja sieltä ulos droppaamiseen.

    Tahallisesti bogiin tavoittelu saattaa jollain vaikeilla väylillä olla ihan hyvä juttu. Liian vaikean lähestymislyönnin yrittäminen ( = sankari-golf ) kostautuu yleensä rankasti. Jos ei ole realistisia mahdollisuuksia saada lähestymislyöntiä greenille, on usein turvallisempaa pelata safea ylimääräisellä välilyönnillä ja pelata varmaa bogia todennäköisen tuplan tai trilan sijasta.

    sääntöjen hyväksikäyttö on todella helppoa.

    Jos pallo on vesiesteessä paikassa, josta ei pääse ulos kymmenelläkään lyönnillä, kannattaa dropata esteen ulkopuolelle yhdellä rankkarilla, säästyy monta lyöntiä.

    Pallon voi julistaa pelaamattomaksi melkein missä takansa, ja jos puttaa alamäkeen greeniltä bunkkeriin tai vesiesteeseen, rankkarilla pääsee takaisin greenille, eikä tarvitse dropata rankkarilla esteen taakse mahdollisesti kymmenien metrien päähän.

    Greenin viereisestä vesiesteestä voi dropata greenille, jos esteen rajan ylityskohta sen sallii.

    Nimetön

    Minulta on kielletty kahdessa eri kilpailussa korjaamasta puttilinjalla olevaa pallon alastulojälkeä vetoamalla siihen, että jälki on vanha.

    Molemmilla kerroilla putti osui kuoppaan ja jäi reiän reunalle ja tuloksena bogit.

    Molemmilla kerroilla ilmoitin myös pelaavani seuraavaksi vaihtoehtoisen pallon, ensin putoamisjäljen korjattuani ja ’ilmaisen’ harjoitusputin jälkeen par-putit menivät helposti sisään.

    Korttiin merkittiin molemmilla kerroilla kaksi tulosta, jotka tietenkin maalissa kääntyivät minun hyväkseni.

    Kiitin vielä kiellon antanutta merkkaria vapaasta harjoittelumahdollisuudesta, mutta hän ei sanonut enää mitään.

    Nimetön

    Kun samassa bunkkerissa on kaksi palloa,voi lyödä ikäänkuin harjoitusmiessä kaverin palloa ensin ja todeta sitten,että tulipahan lyötyä väärää palloa.Esteestähän voi ilman rankkua pelata väärää palloa.Toinen keino par kolmosilla,kun lyönti lähtee vähän pimentoon,kannattaa lyödä varapallo.Voi tulla vaikka toisen pallon holari.Sitten vain juoksujalkaa reiälle ja pallo pos kupista,ettei kukaan vai ehdi löytää ykköspalloa.Varottava kuitenkin turhaa varapallottelua.

    Tässä kai haettiin sääntöjen ’hyväksikäyttöä’, ei niiden rikkomista. Jos lyöt tahallasi kaverin pallon pois bunkkerista on se sääntöjen rikkomista. Mutta tietenkin jos pystyt elämään moisen rikkomuksen takia niin mahdollista kyllähän sen saa näyttämään vahingolta. Pelaajahan viime kädessä on vastuussa sääntöjen noudattamisesta. Tässä topiikissa ei kuitenkaan etsitty huijausmahdollisuuksia!

    Nimetön

    Sääntöjen rikkomisesta on säädetty säännöissä,olivatpa nämä sitten tahallisia tai tahattomia.Pieniä nämä synnit on ,kyllä niiden kanssa pystyy elämään.Kaikki kilpaurheilu on yhtä sääntöjen rikkomista.Rehellisyys siitä on kaukana.Huomennakin tehdään syntiä,kun mennään pelaamaan ja vielä kirkonmenojen aikaan.Ei pyhitetä lepopäivää,niinkuin katekismuksessa säädetään.

    Jos toinen pallo bunkkerissa ei varmuudella ole oma (pallot ovat esim. erivärisiä tai toinen niistä on selvästi range-pallo), pelaaja voidaan diskata, jos hän väärinkäyttää sääntöä, joka kieltää pallon tunnistamisen esteessä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: course management / sääntötaktiikkaa

Etusivu Foorumit Säännöt course management / sääntötaktiikkaa