Aihe: Costa del sol/ vaihtoehto - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

Costa del sol/ vaihtoehto

Etusivu Foorumit Yleistä Costa del sol/ vaihtoehto

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189028 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kausi lähestyy loppuaan. Marraskuussa viikon reissulle ja todennäköisesti jälleen kerran sorrun Malagan seudulle. Syy: Lennon kesto/hinta. Suht säävarma. Autonvuokraus edullista (ainakin Italiaan verrattuna). Majoituksiakin saa kohtuuhintaan. Pelata voi yleensä myös 7:nä päivänä. Ongelmana monella kentällä älyttömät GF:t kentän tasoon nähden. Kysynkin tänä syksynä paikalla käyneiltä ’uutisia’ Espanjasta. Lähinnä kenttien kunto hyvä/huono kiinnostaa, löytyykö pelilippuja kentille keneltäkään, onko tiedossa hyviä tarjouksia? Vaihtoehtomatkaehdotus marraskuun lopulle hintaluokassa n. 1000 euroa/henki kahdelle sisältäen matkat, majoitus, auto, GF:t

  #501433 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vaihtoehtona tuossa hintaluokassa on Pohjois-Portugali.Säätakuuta tuskin kukaan voi antaa marraskuussa,hyvällä tuurilla viikko aurinkoista ja huonolla päinvastoin.Kentät ovat kuitenkin hyvässä pelikunnossa.

  Lue lisää: Pohjois-Portugali

  #501434 Ilmoita asiaton viesti

  Lennä Barcelonaan ja siitä 100km pohjoiseen. Tuolla Katalonian alueella on hyviä ja kohtuuhintaisia kenttiä. Olen käynyt useasti ja tykännyt. Kenttinä mm. Serres de Pals, Peralada, PGA Golf de Gatalunya, Emporda, Pals.

  En muuten mainosta mitään firmaa kuten eräs 🙂

  #501435 Ilmoita asiaton viesti

  Costa del Solin kentät ovat todellakin talvella turhan kalliita. Joitakin vähän halvempia kuitenkin löytyy. Malagan länsipuolella halvimmat lienevät luokkaa 40-50 euroa

  – Lauro, iltapäivällä pääsee halvemmalla, ehkä paras hinta/laatu suhde

  – Parador

  -Guadalhorse

  – Greenlife, hyvä par-3 kenttä, muistaakseni 30 euroa

  Malagan itäpuolelta löytyy pari mielenkiintoista ja edullista kenttää

  – Baviera, en tiedä hintaa talvella, mutta kesällä oli halpa n. 20-25 euroa

  – El Candado, aito espanjalainen, erikoinen, lyhyt, mutta omalla tavallaan hauska 9-reikäinen kenttä, jossa saa harjoitella Espanjaa, edes caddiemaster ei puhunut englantia

  #501436 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Costa del sol ja Malagan kentät ovat aina ihana vaihtoehto; paljon mukavia muistoja!

  Marraskuussa löytyy hyvät ilmat vajaan neljän tunnin lentomatkan päästä Kyprokselta. Kenttiä kolme: Tsada, Secret Valley ja ihana Afrodite. Aurinkopäiviä Kyproksen saarella 340 vuodessa; sateet ajoittuvat joulu-ja tammikuulle ja helmikuun alkuun. Tervetuloa mukaan! kts lisää http://www.golfteamoy.com

  Lue lisää: http://www.golfteamoy.com

  #501437 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitoksia näistä vihjeistä. Nämä asiat tulevat punnittaviksi. Lisää vihjeitä sekä vaihtoehtoisista kohteista, että aurinkorannikon ajankohtaisista asioista kuulen mielelläni. esim jos joku kenttä on surkeassa kunnossa tms. Onko Calagolfin laajennusosa käytössä?

  Uskon näiden myös kiinnostavan monia muita Golfpiste-lukijoita.

  #501438 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Bosco,

  ehdottaisin Alicantea. Hyviä kenttiä siellä Alicante Golf, Alenda ja Finca. Vältä Plantiota, Bonalpa kohtuuhyvä. Joka tapauksessa kenttien hinta/laatusuhde on ihan eri luokkaa kuin Costa del Solilla, jossa ryöstetään onnettomista kentistä, on siellä jokunen hyväkin kenttä, ei sen puoleen.

  Sääolot samat kuin Costalla. Alicante on aika iso kaupunki eli siellä on muutakin tekemistä jos (kun)golf ei suju.

  Golfpisteen etusivulla näyttäisi olevan MulliganBirdien mainos, sieltä saat ainakin majoituksen, auton ja green feet, ainoa huono juttu on se, että joudut itse hommaamaan lennot.

  En siis ole M&B:n edustaja, tiedoksi vain… 😉

  Costa Bravalla on loistavat kentät ja hinnat kohdallaan. En vain lähtisi sinne marraskuussa, sääolot selvästi epävakaisemmat kuin etelässä.

  Kannattanee tutustuta myös näiden sivujen matkat -osaan, siellä oli runsaasti hyviä vaihtoehtoja tarjolla, sieltä löysin itsellenikin matkan talveksi!

  #501439 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’…jos(kun) golf ei suju.’ – Beemer selväsri tietää mistä puhuu. Kiitos vinkeistä. Alicante on ollut aikaisemmin jo harkinnassa, kerran tuli jopa viime hetken pakitus, kun Hispanialta ei sitten löytynytkään ko viikolle lentoa. Noista kentistä löytynee jotain kuvauksen pätkää jostain golfia ymmärtävistä lähteistä, ellet itse parilla sanalla ehkä kertoisi?

  #501440 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä ollaan hakemassa golfmatkalta ja mikä on matkan budjetti:

  Matkabudjetti 1400€ – matkaopas pelaa ja elää matkustajan kustannuksella, palkkioksi kertoo hyviä peli- ja swigivinkkejä sekä puhuu mukavia.

  Matkabudjetti 850… 1050€ – matka edellyttää yleensä kahden tai useamman henkilön ryhmää. Opetusasiat ja peliajat pitää hoitaa itse.

  Matkustetaan johonkin ’sesonkihässäkään’ – pelikentällä seisoskellaan jos edes sitäkään saa tehdä.

  Keskeisimpiä kysymyksiä ovat hinta, kentän ruuhkaisuus ja kentän kunto. Kentän kunto yleensä näkyy hinnassa mutta tukkoisuus ei.

  Jos laatutekijöistä laatii ’matriisin’ niin se saattaisi ohjata matkustajaa oikealle polulle. Matriisissa olisivat muuttujina kohteet, ruuhkaisuus(sesonki versus muut ajat), säätila, hintaluokka.

  Löytyykö taulukon tekijää.

  #501441 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Bosco, tuolla mulligan&birdien sivuilla on kentistä kerrottu jotain, tässä kuitenkin lyhyesti omat kommentit:

  – Alicante Golf: erittäin hyvässä kunnossa, hyvä lay-out jos ei väyliä reunustavat talot häiritse (tilaa on kuitenkin), suht. tasainen, ei maisemia arvostavalle. Golfauto sisältyy green feehen, kävellen en ole edes kokeillut.

  – Alenda: ’pikkunätti’, paljon hyviä väyliä, pari perus-espanja-kikkaa (esim. 18.), kuitenkin mielestäni alueen 2. paras. Melko paljon korkeuseroja, ei kuitenkaan häiritsevän paljon.

  – Bonalba: liikaa kikkailua, kuitenkin monia hyviäkin väyliä.

  – Plantio: oli huonossa kunnossa kun kävin, lay-out kuin Ringside, tasainen ja edestakaisin. Sopii vähemmän pelanneelle varmaan hyvin, tilava ja alava.

  – La Finca: aika jännä! Kentällä mm. neliögreeni, 70m pitkä greeni, suppilogreeni ja yhtäkkiä pitkän par-nelosen päässä minigreeni! Mitähän on suunnittelija miettinyt… Mutta ehkä menee omalla listalla kolmoseksi Alicanten ja Alendan jälkeen.

  Sitten kannattaa etsiä infoa alueen muista kentistä, alle tunnin ajomatkan päässä on muitakin kenttiä, joita en itse ole vielä pelannut. Yks kaveri kävi pelaamassa myös vajaan 2 tunnin päässä olevan Desert Springsin, josta taisi olla juttu täällä golfpisteessäkin, katso arkistosta löytyiskö? Kaveri kehui sitä aika paljon, oli kuulemma sellainen autiomaa/Arizona -tyyppinen kenttä…

  Alicantessa oli muuten tuo yöelämänkin aika jees, jos sellainen kiinnostaa…

  #501442 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos vaivannäöstä, hyviä nasevia luonnehdintoja!

  Yöelämä golfreissulla ei välttämättä ole ykkösasia, jos muu homma toimii.

  #501443 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tämän aloittamani vanhan ketjun kysymyksenä oli myös tuoreet kuulumiset, lähinnä kenttien kunto.

  Olen kuullut, että viikko pari sitten esim Mijas ja Lauro olivat kehnohkossa kunnossa. Se uudempi kenttä (capobino?) oli taasen OK. Pelataanko calassa uusimpia väyliä/kunto?

  (Oma golfmatka siirtyi alkuvuoteen)

  #501444 Ilmoita asiaton viesti

  Käyppä Pro Classicin sivuilta katsomassa, niillä yleensä ainakin ollu järkeviä matkoja/tarjouksia mihin saa lähes kaiken mukaan. http://www.proclassic.fi

  (en ole tekemisissä firman kanssa mitenkään)

  #501445 Ilmoita asiaton viesti

  Perjantaina Suomeen palanneena voin kertoa, että jonkin verran on kenttien kunnossa parantamista.

  Mijas: Los Lagos aika huonossa kunnossa mutta Olivoksen puoli aivan loistava. Greenit molemmissa loistavat.

  Rio Real: Griinit hyvät ja väylätkin ihan kohtuullisessa kunnossa. Ei suuremmin valittamista.

  Torrequebrada: Lay-out loistava. Griinit mahtavat mutta muuten hiukan huomauttamista. Kaikin puolin kuitenkin hyvä kokemus.

  Santa-Maria: Griinit edelleen hyvät ja muutenkin kaikki kunnossa. Suosittelen!

  Alkuviikon sateiden vuoksi kaikki kentät oli hieman märkiä mutta kuitenkin pelattavia. Griinit jokapuolla huippuiskussa.

  #501446 Ilmoita asiaton viesti

  Lauantaina Suomeen (pitkin hampain) palanneena voin kertoa, että Alhaurin oli omien pelitaitojen mittaamiseen loistava kenttä! Jyrkkä tuuli sekä vuoristoprofiili tekivät kierroksista ikimuistettavat….Kenttä oli OK kunnossa eikä GF (35€) päätä huimannut.

  #501447 Ilmoita asiaton viesti

  Alhaurin ja Lauro ja ilmeisesti myös Parador lienevätkin ainoat kentät Costa del Solilla, joille enää pääsee alle 50 e:lla. Olisikohan sillä mitään yhteyttä näiden kenttien vetävyyteen…?

  Hienoja ja miellyttäviä kenttiä löytyy Jerezin kulmilta (Novo Sancti Petri, Montecastillo, Costa Ballena, Dehesa Montenmedio ym.), joilla on vielä hinta/laatusuhde kohdallaan, joten sinne kannattaa ajaa ja majoittua vaikka lentäisikin Malagalle.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Costa del sol/ vaihtoehto