26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Costa Brava

Etusivu Foorumit Matkailu Costa Brava

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Menossa huhtikuussa pelaamaan Platja de Palsiin. Muutama kysymys, kun foorumilla lienee noillakin nurkilla kolunneita. Tiiausajat varattu Platja de Pals ja Serres de Pals kentiltä, mielipiteitä/huomioitavaa ko. kentistä. Huhtikuun alun sää pohjois-Espanjassa? Onko järkevää mennä Barcelonasta Ranskan moottoritietä A7; moottoritiemaksut, maisemat, vai jotain samansuuntaista, pienempää tietä? Suositeltavia/vähemmän suositeltavia ruoka/iltapaikkoja Platja de Palsin kaupungissa tai lähiympäristössä. Barcelonassa tulee myös käytyä. Sen paikoista saa tietysti tietoa matkaoppaista ja netistä, mutta jos jollain joku koettu, suositeltava, ravintola, nähtävyys, tapasbaari tms. niin vinkki otetaan tietysti mielellään vastaan. Ja lopuksi Blue1. Skitsoaako (koetusti) bägin ylipainosta? Hyväksyykö bägin matkalaukuksi ilman veloitusta mikäli paino pysyy alle 20 kg, eikä muuta matkalaukkua ole? Lentoyhtiöiden matkatavara-säännöt toki luettu, mutta käytäntö usein toinen kuin säännöt. Kiitos mahdollisista vinkeistä.

    Olen viikko pari sitten palannut. Maaliskuun vaihteessa ilmat olivat aamusella vielä viileät, mutta päivällä saattoi pelata jo paitahihasillaan. Olen neljänä vuotena poikennut maaliskuun alulla Costa Bravalla ja paitahihasillaan on aina pärjäillyt, eikä sateetkaan häiritse, tuulista joskus. Platja de pals on vanhahko ehkä vähän lyhyt kenttä, mutta hyväkuntoinen Pinja mäntyjen reunustama erittäin miellyttävä kenttä. Metsiköt on hyvin siivottu, joen pallot löytyy vaikka tuntuisikin ettei väylille tahdo mahtua. Vettä ei ole kuin yhdellä väylällä. Klubi itaessään on kohtuu viihtyisä pinjametsikön katveessa. Serres on kohtalaisen uusi peltokenttä, ei yhtä haastava kuin Platja de Pals, ja mielestäni voisi harkita pelattavaksi Serresin tilalla Emborda, jolla on kaksi 18 reikäistä kentää ja on smalaa alueella n 10km Serresistä. Empordassa on sek pellolla että pinjametsiköissä olevia yhdeksiköitä. A7 ajaen moottoritiemaksut Gironaan saakka on n 7 euroo, ja maisemat kuten moottoriteiden varrella yleensä, mutta taival taittuu kätevästi, kunhan mahdolliset Barcelonan ohiajoruuhkat on selvitetty, ei kuitenkaan kovin pahoja. Rantaa pitkin toki menee rantatie, jolla on varsin paljon nähtävää mutta matka-aika tuplaantuu. A7 vieressä menee vanhempi tie jolla ei ole tietulleja ja jos ei ole ruuhkia niin aikaakaan ei kulu paljon enempää. Platja de Pals ei itsessään ole varsinainen kaupunki, vaan rannalla oleva loma-alue, jossa on majoituksia ja pizzerioita ja muita pikaruokaloita, ja yksi ruokakauppa ja golfkenttä. Palsin kylä on n 5km sisämaahan päin, sielläkään ei isosti ravintoloita ole, mutta kylästä toiseen kulkiessa tien varsilla on sekä opastekylttejä että ravintoloita tien varsilla ja pelloilla, ja suuresta osasta saa hyvää/erittäin hyvää ruokaa. Alue itsessään koostuu useasta pikku kylästä joissa kaikissa on pikku kyläravintoloita. Lentomatkailu lienee ikuisuuskysymys, johon ei kannattane ottaaa kantaa, vaan vain hyvää matkaa…

    Minä olen myös lähdössä tuonne samaan paikkaan ensi lauantaina. Kiitos Bogey Petelle hyvästä infosta.
    Meillä on tarkoitus pelata 4 kierrosta siinä Platja de Palsin kentällä ja yksi kierros Serres de Palsissa ja yksi Empordassa. Tuo Empordra vaikuttaa ainakin nettisivujen mukaan erittäin hyvältä ja mielenkiintoiselta kentältä. Sen verran tuli vilkaistua myös Empordan kisakalenteria että siellä pelataan syksyllä ET:n karsinnat joten sen luulisi myös jotain kertovan kentästä.

    Täytyypä laittaa tänne omat kommentit paikasta kun reissu on tehty muutaman viikon päästä.

    Nyt on Costa Bravan reissu tehty ja viikon oleskelu Platja de Palsissa voin yhtyä hyvin Bogey Peten kommentteihin.
    Platja de Pals on tosiaan vanhahko kenttä joka kulkee lähes kokonaan pinjametsikössä. Väylät eivät ole konvinkaan leveitä (vaikka muutama hyvä draivi reikä löytyykin) eivätkä myöskään kovin pitkiä. Kenttä on kuitenkin todella miellyttävä pelata, vaikka pinjametsä on hyvin tiheä ei siellä ole aluskasvillisuutta yhtään, joten palloja ei juurikaan häviä. Kun metsään väistämättäkin välillä eksyy niin pallo makaa lähes aina hyvin, jos nyt ei ole jäänyt kiinni runkoon. Itse en hävittänyt tällä kentällä 4:llä kierroksella yhtään palloa, niin hyvin pallot löytyvät tiheästä pinjametsästä. Tosin jos haluaa tulosta tehdä niin väyliä ei juurikaan kannata missata.

    Empodra on 15min ajomatkan päässä. Tämä kenttä on todella upea jossa kannattaa ehdottomasti pelata. Täältä löytyy kaksi kenttää, Links ja Forest. Me pelasimme Linksin joka on nimensä mukaan links tyyppinen kumpuileva avoimessa maastossa kulkeva kenttä. Vettä lyötyy aika paljon ja griinit ovat isoja (jopa jättimäisiä) ja todella upeassa kunnossa joilla on ilo puttailla. Vika griini oli yhteis griini Forest-kentän kanssa, griini oli niin jättimäinen että se olisi vaatinut täyden wedge lyönnin jotta olisi päässyt toisesta päästä toiseen päähän.
    Tällä ketällä pelataan syksyllä ET:n karsinnat.

    Serres de Pals on 10min ajomatkan päässä. Tämä on myös suht avoimeen maastoon tehty kenttä joka ei kyllä yllä tasoltaan samaan kuin Platja de Pals tai Emporda. Vaikka täältäkin löytyy muutamia kivoja väyliä ei se juurikaan kentän tasoa nostanut. Outeja oli todella paljon ja välillä aika oudoissa paikoissa. Griinit olivat hyvässä kunnossa, mutta ne olivat kuitenkin aika pieniä. Etu ysi oli oikeastaa ihan jees joka kulki osin metsässä ja osin pellolla, myös korkeus eroja oli kivasti. Taka ysi oli oikeastaa aika tylsä joka kulki osin pellolla ja osin ’suolla’. Tämä kenttä tuntui kokonaisuudessaa aika vaatimattomalta, joten pelit kannattaa keskittää mielestäni enemmän Empordaan ja Platja de Palsiin.

    Olimme 4 hengen porukalla 2 viikkoa sitten Costa Bravalla, majoitus Platja de Palsissa, Hotel La Costa, jonka kautta sai green feet edullisesti. Porukkamme mielipiteet kävivät hyvin yksiin (HCP 12-24): Platja de Pals mukava ja nätti peruskenttä, väylät vähän turhan samanlaiset. Griineistä kuitenkin melko iso miinus – suomalaisessa kevätkunnossa (hitaat). Näin etenkin verrattuna läheiseen Empordaan, joka on todellinen huippukenttä ja griinit hienossa kunnossa. Niistä Forestista pidimme huomattavasti enemmän – Linksillä ainakin tuolloin myös korjaustöitä (+ linksimäisiä sokkolyöntejä). Forestin väylät ovat todella kapeat – kenttä testaa koko lyöntivalikoiman, mutta on silti mukavan pelattava myös keskitason golfarille – joku sanoi että paras/hienoin kenttä, millä on pelannut. Kuten myös PGA Catalunia, jonka pelasimme matkalla Barcelonaan (eräillä par nelosilla ei päässyt hyvänkään draivin jälkeen yrittämään oikein hyvin kakkosella griinille).

    Platja de Palsin lähistöltä voin suositella ’ruokareissuksi’ käyntiä Palarnosissa – kunnon kaupunki, hieno satama ja paljon ruokapaikkoja (erit. meren antimia, joita ei sisämaassa niinkään tarjota).

    Yksi vinkki: Lentokentältä Platja de Palsiin on varattava pari tuntia aikaa. Suosittelen moottoritietä ainakin Barcelonan lähellä – viereisellä tiellä voi joutua seisomaan jonossa todella pahasti (on koettu).

    Ei veloittanut ylimääräistä, kun kahdelle hengelle oli yksi matkalaukku n. 19,5 kg ja bägisuoja (2bägiä) n. 24 kg + käsimatkatavaraa. Tosin koneessa oli hyvin tilaa molempiin suuntiin. Ei oltu ilmoiteltu etukäteen bägeistä.

    Kiitokset viesteistä vastaajille. Lauantaina pitäisi lähteä ja kun katsoo ulos kotoista säätä, voisi sanoa että aika sopivaan aikaan. Infoan palattuamme kävikö kokemukset yksiin muiden kanssa.

    Tervehdys taas. Matka tuli tehtyä. Alku hankalaa, oli pakattu poikkeuksellisesti kaikki vaatteet yhteen matkalaukkuun, taka-ajatuksena että toinen bägi kävisi matkalaukusta eikä tarvitsisi maksaa kuin pahimmassa tapauksessa yhdestä bägistä. Ei tarvinnut maksaa yhdestäkään, mutta tietysti Blue1 oli ylibuukannut lennolle liikaa bägejä yms. ja kymmenet matkalaukut ei mahtuneet mukaan. Meidän tietysti muiden mukana. Eli sunnuntaina lähikaupunkiin tai pikemminkin kylään ostamaan markkinoilta sen verran vermettä että pääsi pelaamaan. Onneksi kengät oli bägeissä. Varsinaiset pelit sujui ajankohtaan nähden kohtalaisesti. Kentät oli juuri sellaisia kuin viestiketjussa mainittu, Serres tylsähkö peltokenttä, Platja nätti, ahdas, puiden reunustama kenttä. Väylät kuin samasta puusta. Platja on joskus rankattu euroopan Top-100 kenttien joukkoon, ei kyllä enää ole sitä missään nimessä. Kytäjä ainakin ajaa kotimaisista selkeästi ohi. Kärryt maksoivat rasvaiset 4 eu ja rangesta löi ajurilla pitkäksi, mistä myös muutamia huomauttivat. Palloja hukkui sama määrä kuin 5:llä kierroksella tuli birkkuja, 7. Useimmat Serresin vesiin ja reunuspuskiin. Alue on aika utsjokikevossa, mikäli ei halua syyllistyä rattijuoppouteen tai harvalukuisiin takseihin ruokareissuilla, syömis/illanvietto puoli rajoittuu hotellialueelle tai pariin lähikuppilaan. Palsia voi suositella sellaisille kävijöille joille riittää pelkkä pelaaminen ilman isompia illanvietto mahdollisuuksia. Barcelona on hieno kylä, voi olla että tulee joskus mentyä sinne ihan kaupunkilomalle. Siisti ja jotenkin menttaliteetti järjestelmällisempi kuin yleensä viininjuojamaissa. Kausi on korkattu, nyt sitten odotetaan kotoisten kenttien avautumista.Kuka muistaa koska kevät on ollut näin myöhässä? Joku vuosi sitten pelattiin Talman par-3 kenttää pääsiäisenä t-paidoissa, ei tänä vuonna.

    Cobra viestitti, että Blue1 oli jättänyt kymmeniä matkalaukkuja ’rannalle’ ylibuukkauksen tähden.

    Kysynkin nyt muilta Blue1:a käyttäneiltä, onko tämä yleistä eli jos kone on täynnä, jääkö osa matkalaukuista tai bageista säännöllisesti ulos.

    Asia kiinnostaa, koska olen ko. yhtiöllä pian lähdössä ja golfohjelma on tiukka. Cobra ehdotti vaatteiden jakamista eri paikkoihin. Mutta entä jos bagi jää pois. Ei niitä mailoja voi mihinkään muualle ripotella.

    Tuoko yhtiö puuttuneen laukun/bagin hotelliin noin 150 kilometrin päähän lentokentästä vai miten siellä menetellään? Cobrakin voisi vähän enemmän valottaa palvelua.

    Takatiille. En tiedä miten yleistä laukkujen lähtökentälle jääminen on, vaihtokentillähän niitä yleensä hukkuu. Soitin Blue1:n asiakaspalautteeseen, Tallinnassa, tietenkin. Tyttö ei osannut kertoa lennon numeron ja lähtöpäivän perusteella miksi laukut jäi rannalle, esitti (arvasi) syyksi konetyypin vaihtumisen. Ei oikein uskottava selitys koska koneemme oli MD-90, yhtiön suurin kone. Mukava tyttö muuten, naureskeli kovin kun kysyin Tallinnan säästä. Luulen että syynä nimenomaan bägit ja rinkat, oli menossa yllättävän paljon porukkaa vaeltamaan Espanjaan. Enempi rinkkoja kuin bägejä! Ja jättivät koneesta nimenomaan kovia matkalaukkuja, kaikki bägit ja rinkat näimme koneeseen nousevan. Barcelonan kentällä teimme katoamisilmoituksen, oikea tiski löytyi helposti. Siellä kysyttiin mihin osoitteeseen laukku toimitetaan. Lupasivat tietysti seuraavaksi päiväki, tuli kolmen päivän päästä. Mutta tuli, laukun kyljessä olleen tarran mukaan oli tullut lentäen Malagaan, josta joko lentäen Barcelonaan ja siitä jollain paikallisella dhl:llä perille. Tai suoraan Malagasta maanteitse, ei selvinnyt tarkemmin. On totta että bägin jääminen matkalle, ainakin jos sisältää ainoat kengät, olisi vielä pahempi juttu. Samoin jos ei ole tietoa ensimmäisten öiden hotellista, ymmärtääkseni Espanjassa käy aika paljon porukkaa pelaamassa ilman hotelli tai kenttävarauksia, luottaen että tilaa löytyy. Niinkuin kiivaimman sesongin ulkopuolella löytyykin. Ei tässä osaa Takatiitä tai muitakaan lähtijöitä sen enempää ohjeistaa, kai se on vain tuurista kiinni natsaako kaikki vai ei. Onnea matkaan, uskoisin että kaikki toimii yleensä myös näillä halpisyhtiöillä, meillä vain oli huono tuuri. Tosin hieman usko rapisi, olimme nimittäin ostaneet aiemmin tälle matkalle liput Sterlingiltä, joka perui kaikki lentonsa Barcelonaan ja pariin muuhun kaupunkiin. Eli matkalaukkushow ei ensimmäinen vastoinkäyminen tällä matkalla. En silti sano että lennämme jatkossa vain Finnairilla ja vastaavilla, hinnassa kuitenkin oleellinen ero.

    Hyviä vinkkejä tuli jo, mutta koska eilen yöllä tultiin kotiin samaisesta paikasta voin hieman kelejä kommentoida. Me olimme 5 päivää reissussa, lento Barcaan, autolla Aiguablavaan (fornells- lähellä Platja de Palsia- Platja muuten tarkottaa beachia ja Pals on kylän nimi) jossa yövyimme saman nimisessä hotellissa (erittäin hieno, siisti ja erinomainen palvelu) pelasimme 4 kierrosta ja kävimme Barcelonassa ostoksilla. Kilometrejä tuli n. 600 km ja lisäksi taksi juna-asemalle (25 km per siivu) ja juna Barceloonaan ja takas (1 tunti ja 45 min per siivu) eli kiirettä piti…. mutta mahtava reissu..! Lämpötila oli + 18 – 24 C päivällä (puolipilvistä ja aurinkoa) ja illalla noin + 10 C joten shortsit ja t-paita ainoa oikea varustus päivällä ja villapusero päälle illalla, tosin kahdella kentällä meille sanottiin että meillä on uskomattoman hyvä tuuri kelien kanssa, yleensä sataa tähän aikaan (mutta kelit senkun lämpenee). Me pelasimme Club de Golf Masia Bach (kapea, mäkinen ja haastava kenttä), Empordá Golf Club (’helpohko’ ja tasainen), Golf Club Perelada joka sijaitsee Figueresin pohjoispuolella (helpoin omasta mielestä, kumpuileva maasto ja paljon puustoa/istutuksia eli kaunis kenttä) ja viimeisenä kaikkein vaikein, mutta hienoin kenttä ja legendaarinen PGA de Catalunya (pelasimme vanhalta kentältä ekan ysin, kapea, paljon vettä ja hiekkaa ja VAIKEA sekä uuden kentän ekan ysin joka oli helpompi, mutta haastava sekin… ainakin näillä taidoilla) ja sitten kotiin suoraan lentokentälle….

    Jos olet pääkaupunkiseudulla, minulta löytyy esitteitä, karttoja ja ajo-ohjeita tms. (ajo-ohjeita kyllä tarvii ja aikaa saa varata paljon… me emme olleet ajoissa yhdelläkään kentällä) 🙂 voit myös laittaa meilin tai kännyn ja täältä pesee…

    Eikä muuta kun hauskaa matkaa, Katalonia on hieno paikka ja ruoka on taatusti hyvää!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Costa Brava

Etusivu Foorumit Matkailu Costa Brava