16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

COR arvot

Etusivu Foorumit Yleistä COR arvot

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190437 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mikä on COR arvon merkitys todellisuudessa? Onko jossain tehty vertailuja saman mailan ’conforming’ ja ’non conforming’ versioiden välillä ( esim. Taylor 500 sarja tai Titleist J-VS). Eli paljonko draivin pituus todellisuudessa muuttuu? Lyödäänhän tuolla jenkeissäkin ’aika’ pitkälle!!

    #519505 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sama asia kiinnostaa siinä mielessä, että kannattaako ostaa jenkkimalli vai euroopan versio samasta mailasta.

    #519506 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos ei oteta huomioon mitään muuta seikkaa kuin cor-arvo, niin mitä enemmän mailanpäännopeutta, sitä suurempi vaikutus arvolla on. Väittävät, että noin 110-115 mph:ssa 0,83:n ja 0,86:n ero olisi jopa yli 20 metriä. Kunnon testaustietoa ei ainakaan minulla ole. Näin viisaat ja itse testanneet väittävät. Ovat lyöneet muuten identtisellä kokoonpanolla ja vertailleet pituuksia.

    Jotain osviittaa siitä, että suuremmalla cor-arvolla varustetulla mailalla lentää pidemmälle, saa vertailemalla esim. draivin pituustilastoja viime keväänä ja kesänä. Koko mailman tilaston Top 20:ssä (10?) ei ollut käytännössä muistaakseni kuin yksi jenkki (Daly), muut olivat euroopan Tourilla pelaavia, jotka käyttivät jenkeissä kiellettyjä mailoja.

    Ei kannata liikaa tuijottaa cor-arvoa. Pääasia on, että löytyy maila, joka toimii. Itse luopuisin heti pituudesta 20 metriä, jos sillä saisin lisää tarkkuutta 🙂 Tietysti, jos mieltä painaa se, että lyö mailalla, jossa on ’liian alhainen’ cor-arvo, niin tietysti tälläkin saattaa jonkun lyöntiin olla vaikutusta.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: COR arvot

Etusivu Foorumit Yleistä COR arvot