16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

Chipperin vaikutus lähipeliin

Etusivu Foorumit Yleistä Chipperin vaikutus lähipeliin

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Sanotaan, että lähipelin osaaminen tekee mestariksi. Aloittelijalla Chippaus Pitchmailalla tuo mukanaan paljon kylkiosumia ja duffeja. Enemmän harrastenut palikaveri totesi, että osta chipper ja lähipelisi paranee varmasti. Lyöntihän suoritetaan puttauslyöntinä eikä varsinaisena chippilyöntinä. Miten on ? Kertokaa kokemuksistanne kokeneemmat pelaajat. Kannattako aloittelijan siirtyä suoraan chipperiin ja unohtaa chippilyönnin opetteleminen esim. P:llä, rauta 7:lla …

  Käsitykseni mukaan kukaan Tour pelaaja ei käytä chipperiä. Jos chipperi olisi hyväksi todettu, niitä varmasti Tourilla näkyisi.

  Chipperiä ei pysty hyödyntämään kuin forelta, joten jos pallo on raffissa (kuten yleensä chipatessa) pitää taas kaivaa vaikka sand wedge. Itse käytän yleensä Gap wedgeä (51′) tai lobbia (60).

  Ehdottomasti kannattaa harjoitella chipit ainakin2-4 eri mailalla esim. P, 8, 7 ja 6. Mitä useamman version osaat sitä helpompi on tulosta tehdä.
  Unohda Chipperit !

  Unohda chipperit! Jos et osu chipatessasi palloon hyvin, tuskin osut hyvin palloon silloin pitkässä lyönnissäkään! Chippilyönti on swingi ’minikoossa’, eli ei muutakuin chippaamista treenaamaan ja käytä ihmeessä useita erilaisia mailoja tilanteen mukaan; lobia tai sändiä kun pallon lentokaaren pitää olla korkea, rauta seiskaa kun haluat pallon pysyvän matalalla ja rullaavan jne. Yleensä huono chipaaminen johtuu huonosta itseluottamuksesta, sillä itse suoritushan ei ole teknisesti vaikea (kai).

  Tulet huomaamaan jos jaksat harjoitella edes jonkin verran chippaamista eri mailoilla että myös pitkä pelisi paranee!

  Muistan kyllä pelaajia jotka löivät ’chippiputterilla’ 150 metristä sisäänpäin, mutta onko se nyt golfia…

  Niin ja sen verran vielä jäi sanomatta että eihän mikään estä sinua käyttämästä esim. rauta seiskaa ja puttimaista tekniikkaa?!?

  Moni maailman huipuistakin käyttää tietyissä tilanteisa greenin ympäristössä jopa puttiotetta sekä samanlaista lyöntiä kuin putatessaan…

  Ja onhan lähipelissä myös aina se mahdollisuus että valitset 1-2 mailaa joita käytät aina lähilyönneissä ja opettelet vaan hallitsemaan erilaisia kaaria niillä, korkeaa, matalaa, puolikorkeaa jne. Loppujen lopuksihan kyse on pallon saamisesta reikään, tyylillä ei ole väliä!

  Chipperi voi olla oikotie onneen, mutta ei varmaankaan pidemmällä tähtäimellä. Kyselin jokunen vuosi sitten samanlaisia mailavalintakysymyksiä prolta ja vastaus oli about, että lyö millä vaan, jos hyvältä tuntuu ja tulosta syntyy.

  Niinpä käytin itse ainostaan SW:tä tähän kesään asti ja opin lyömään sillä kaikenlaisia kaaria matalasta rullaavasta lyönnistä forelta korkeaan lobiin vähän kauempaa. Tänä kesänä olen käyttänyt 4-5 mailaa ja pelini on monipuolisempaa. Silti uskon, että tuo ’SW-kausi’ oli oikein hyvää treeniä, koska nykyään pystyn säätämään lyöntiäni tilanteesta riippuen paremmin myös isommilla raudoilla.

  Treenaaminen rules.

  #341831 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kokeile ja jos tuntuu hyvältä, pelaa sillä. Prot eivät niitä kanna mukana, jotta tilaa riittää esim. rauta kakkoselle, neljälle wedgelle tms. Siitä viis, sillä harva pro kantaa myöskään samanlaisia kehäpainotteisia offset-rautoja, joilla suurin osa klubigolfareista pelaa. Tämän takia ei kuitenkaan kannattane hankkia vaikeita ’oikeita’ mailoja. Lienee tärkeintä, että pelistä nauttii ja tekee mukavaa tulosta.

  Kokeile puumaila chippaukseen, ehkä sitten toimii.

  Opettele ehdottomasti lyömään oikealla mailalla chippisi.

  Jos joskus innostut tosissaan golfaamaan, on paha kakku lähteä opettelemaan ja korjaamaan virheitä.

  Joillekin pelaajille chipperi on aivan paikallaan. Esimerkiksi anoppini, joka aloitti golfin vasta vanhemmalla iällä ja jonka kunnianhimon täyttämiseen riittää tasoitus 30 tienoilla, sai peliinsä aivan uutta onnistumisen riemua chipperin kanssa.

  Itse en voisi kuvitella käyttäväni sellaista, koska haluan opetella lähipelin ja koko lajin mahdollisimman hyvin. Haluan chippailla eri tilanteissa eri tavoin ja eri mailoilla, ja siihen chipperi ei istu.

  Harjoittelua vaatii myös se chipperikin ja lähipeliä parantaaksesi / monipuoleistaaksesi opetteleminen omilla rauta/puumailoilla+putterilla pelaaminen erilaisista paikoista, kantaa varmasti ajan myötä paremmin hedelmää. Kuten joku jo sanoi, voihan rauta 7 llakin chipata puttityylillä.

  Hanki ihmeessä Mutta muista !!!!!! jos haluat kehittyä on opittava Chippaamaan

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Chipperin vaikutus lähipeliin

Etusivu Foorumit Yleistä Chipperin vaikutus lähipeliin