10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][2]
KilpailuaSuomalaista

CaddieOn kokemuksia

Etusivu Foorumit Välineet CaddieOn kokemuksia

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #330414 Ilmoita asiaton viesti

  Vanhaa tilastofriikkiä alkoi kutitella tämä Oululaisten ranneke+kännyapplikaatio -systeemi. Onkos täällä käyttäjiä / kokeilleita? Katselin noita esittelyvideoita yms ja jäi muutama asia kaivertamaan: * GPS-rangefindertoiminnon tarkkuus esim iPhonella – heittääkö paljon? * Valitun mailan tägääminen RFID:llä ennen lyöntiä. Unohtuuko usein – mitä jos unohtuu? * GPS/kartta-aineiston tarkkuus, tajuaako se miten luotettavasti että nyt ollaan väylällä/metsässä tai griinillä/forella? Pystyykö väärät sijainnit korjaamaan helposti? * Rankut? Bunkkerilyönnit? Mites nämä saadaan tilastoihin mukaan?

  #300825 Ilmoita asiaton viesti

  Hommasin CaddieOn:in pari viikkoa sitten ja olen käyttänyt laitetta ja iPhone-applikaatiota parilla rundilla. Mittavaa kokemusta ei siis vielä ole, mutta seuraavassa jotain alustavaa.

  – GPS-pohjainen rangefinder-toiminto toimii mielestäni moitteettomasti ja antaa jotakuinkin samat etäisyydet kuin Garmin Approach G6, joka minulla oli jo ennestään.
  – Mailan tägääminen on hyvin yksinkertaista ja jo ekan rundin aikana homma alkoi hoitumaan niin ettei sitä unohtanut. Jos unohtaa, niin laite hyvin muistuttaa myös antamalla pari värähdystä rannekkeesta.
  – Kartta-aineisto on mielestäni kelvollisen tarkka kentällä jossa olen pelannut. Koska kyse on kuitenkin GPS-paikannuksesta on lyöntikohdan tarkkuudessa heittoa. Jotkut ’rajatapauslyönnit’ voi näin ollen kirjautua ’väärin’ – esimerkiksi raffiin kun ollaan bunkkerissa jne. Lyöntejä voi korjata jälkeenpäin – sekä applikaatiolla että rundin jälkeen player portalissa. Viheriöllä putit kirjautuvat ehkä vähän ’sinne päin’ johtuen em. GPS-heitosta sekä siitä että etäisyydet lasketaan automaattisesti viheriön keskelle. Todellisuudessa lipun paikka ei aina ole keskellä, joten siitä tulee heittoa. Lipun paikan pystyy kyllä korjaamaan, mutten ole siihen toimintoon vielä perehtynyt niin hyvin, että osaisin sanoa kuinka helposti se käy esim. rundin aikana tai sen jälkeen.
  – Rankut voi tosiaan lisätä helposti rundin aikana applikaatiolla.

  Rannekkeesta (ml. tägit), applikaatioista ja player portalista voisin kommentoida vielä seuraavaa:
  – Tägit on helppo asentaa ja ne tuntuvat pysyvän mailoissa hyvin kiinni.
  – iPhone-applikaation käyttöliittymä on mielestäni selkeä ja sen peruskäytön oppii nopeasti. Käyttöliittymä on huomattavasti monipuolisempi ja parempi kuin esim em. G6.
  – Rannekkeen ja puhelimen välinen bluetooth-yhteys tuntuu pysyvän hyvin päällä koko rundin ajan.
  – Payer Portal ei ole vielä lunastanut odotuksiani sillä tilastointitoiminto ei oikein tunnu toimivan vaikka yksittäiset rundit näkyvät portalissa.

  Portaalissa tuntuu siis olevan vielä joitain bugeja. Samoin applikaatiossa voisi joku toiminto olla paremmin käytettävissä, mutta silti olen ihan tyytyväinen hankintaan. Sinällään idea on mielestäni loistava ja kunhan sovellukseen ja portaliin tulee parannuksia ja korjauksia ja oma käyttökokemus kasvaa, niin eiköhän ranneke ja sovellus kulje jokaisella rundilla mukanani.

  #300826 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos Jupii – ihan asialliseltahan tuo kuulostaa.

  Kun ei tässä kommentteja heti kuulunut niin päätin johtajan ratkaisulla ruveta itse pioneeriksi ja menin tilaamaan laitteen itsekin, toimitus pitäisi olla any day now. Se milloin sitä ehtii ulkoiluttaa ekan kerran onkin eri kysymys.

  #300827 Ilmoita asiaton viesti

  Itselläni yhden kierroksen kokemuksien perusteella laitteella on ongelmia lyöntien tunnistamisessa. Välillä ranneke ei tunnistanut lyöntiä ollenkaan, välillä se laski lyönneiksi kevyet harjoitusheilautukset tai jopa mailan pään laskemisen maahan, kun maila oli rannekkeellisessa kädessä.

  Putteja ranneke tunnisti ehkä yhden koko kierroksella, vaikka olin tehnyt ’puttiprofiilin’ sovellukseen ennen kierrosta.

  Ehdottaisinkin sovelluksen kehittäjille simppelimpää konseptia: Lyönnin tunnistus rannekkeen liikesensoreilla on epävarmaa. Ei edes yritetä sitä, vaan merkitään lyönti suoritetuksi nykyisestä sijainnista, kun mailatagia näytetään rannekkeelle. Itseasiassa tällöin ei välttämättä edes tarvittaisi ranneketta, vaan pelkkä RFID:llä varustettu älypuhelin ja CaddieOnin softa riittäisivät.

  #300828 Ilmoita asiaton viesti

  Välillä ranneke ei tunnistanut lyöntiä ollenkaan, välillä se laski lyönneiksi kevyet harjoitusheilautukset tai jopa mailan pään laskemisen maahan, kun maila oli rannekkeellisessa kädessä.

  Tämä korjaatunee siten, että asetat asetuksissa ’Stroke filtering’ päälle. Itsellä on se päällä ja näin harjoituslyönnit eivät kirjaudu.

  Parikesää käytössä. Kannattaa laittaa tippa silikonia tai vastaavaa, ettei tunnistimet irtoa.
  Muuten positiivista, jos on puuttunut joku kenttä ulkomailla niin parhaimmillaan parin viikon ennakolla ovat tuonkin järjestäneet. Tuossa joku jo kommentoikin tuota puttien kirjautumisen toimintaa. Itsellänikään tuo ei tunnista lyhyitä putteja. Tarkoitukseni on ollut laittaa kyselyä jos putteriin laittaisikin tunnistimen putterissa lapaan tai varteen lähelle lapaa, koska selkeästi ongelma on hitaassa/pienessä liikkeessä.

  #914620 Ilmoita asiaton viesti

  Välillä ranneke ei tunnistanut lyöntiä ollenkaan,

  Onhan rannelaite oikeassa kädessä eli vasureilla oikeassa ja oikealta pelaavilla vasemmassa kädessä. Itse tein sen virheen, että pidin rannelaitetta väärässä kädessä. Sen jälkeen tuo on toiminut hyvin. Lyhyet putit pitää tietysti lisätä manuaalisesti, mutta sekin on helppo tehdä.

  #915315 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Itse käytän (vajaa 30 rundia nyt), GameGolfia joka on vastaava, mutta ei ranteessa pidettävä. Siihenkin saa nyt puhelin appin mutta itse en sitä käytä. Tägään mailan ennen lyöntiä ja siinä se. Laite tunnistaa kyllä suurimman osan lyönneistä, joten unohtuneet tägäykset huomaa kyllä. Ja ne voi sitten editoida.

  Puttausstatistiikka on aika hanurista, koska lipun paikkaa joutuu arpomaan ja siirtelemään. Noh saa sieltä puttien määrän, mutta etäisyyksiä en edes viitsi tarkistella.

  #1208484 Ilmoita asiaton viesti

  Caddieonin tarinalle lienee nyt laitettu piste ainakin toistaiseksi. Verkkosivut eivät enää aukea eikä kännykkäsovellus saa yhteyttä serveriin. Rannekekin taitaa joutaa jo ser-keräykseen. Harmi, se oli kaikkine puutteineenkin mielenkiintoinen ja hyödyllinen systeemi. Kierroksen aikaisia seikkailuja oli mukava muistella kartalle tallentuneiden lyöntien avulla, ja lyöntipituuksista eri mailoilla sai hyödyllistä tietoa. Ja jos sattui vahingossa tulemaan onnistunut draivi, oli kiinnostavaa nähdä metreinä oliko se niin hyvä kuin tuntui.

  Nyt kiinnostaisi löytää joku muu vastaava järjestelmä. Jäsen Kuwait kertoi GameGolfista, joka näyttäisi edelleen olevan myynnissä. Suomalaisia kenttiä tosin näyttää olevan karttavalikoimissa tasan kaksi kappaletta. Siinä ei ole ranneketta, eikä ainakaan heidän sivultaan minulle selvinnyt mikä lyöntien tunnistamisen tekniikka on. Pystytkö yhtään valaisemaan asiaa, Q8? Onko kenelläkään tietoa tai kokemuksia muista vastaavista järjestelmistä? Golfkelloissakin on jo osittain samoja toiminnallisuuksia, mutta niihin ei taida saada tietoa millä mailalla mikäkin lyönti lyötiin.

  #1208495 Ilmoita asiaton viesti

  Huomasin saman jutun. Talvikaudella kun ei ollut käyttöä, niin en tiedä missä vaiheessa näin kävi. YTJ:n mukaan CaddieOn Oy on poistunut ALV-rekisteristä ja ennakkoperintärekisteristä 28.2.2018.

  Koitin soittaa sinne kirjattuun numeroon, mutta ei vastattu. Tässä harmittaa nyt muutamakin asia:
  1. Käyttäjille ei kerrottu millään lailla palvelun sulkeutumisesta
  2. Koska palvelu sulkeutui yllättäen, mitään tietoja ei saa ulos (minulla on vuosien 2013-2015 tulokset GameBookissa ja 2015-2017 CaddieOn:ssa). Nyt siis omaan tilastodataan jää kahden vuoden aukko.
  3. Tietysti myös käytetyt rahat menivät hukkaan siinä mielessä, että en laskenut tämän olevan vain 2v käytössä ostaessani systeemin.

  Tässä vaiheessa haluaisin vain tietoni ulos siirrettäväksi toisaalle, tappiollinen yhtiö tuskin tuosta enää takaisin tulee.

  #1208550 Ilmoita asiaton viesti

  Cobralta kai on tullut vastaava systeemi, ensin se oli ajureissa ja nyt näyttää laajentuneen myös väylämailoihin ja jopa rautatarvikkeisiin.

  Millaisia kokemuksia siitä on ei tietoa, mutta tänään ihailin sitä Espoossa eräässä Suomen parhaista golfkaupoista.

  #1208587 Ilmoita asiaton viesti

  Onko kenelläkään tietoa tai kokemuksia muista vastaavista järjestelmistä?

  mScorecard on ilmainen, kännykkään asennettava ohjelma, millä voi merkitä jokaisen lyönnin talteen, sekä tilastoida kaikenlaista muutakin. Valitset mailan ja laitat puhelimen mittaamaan. Pallolle saavuttua pysäytät mittaamisen, valitset seuraavan mailan ja aloitat mttauksen uudestaan. Kotona voit sitten katsella kartalta kierrosta lyönti lyönniltä, tutkia mailojen mittakeskiarvoja ym.

  Itse kokeilin tuota parin kierroksen ajan, mutta totesin kuitenkin etten moista jaksa. Kännykän näpertely ei kuulu omaan golfkierrokseeni, mieluummin nautin luonnonrauhasta, juttelen peliseuran kanssa ja keskityn seuraavaan lyöntiini.

  #1208630 Ilmoita asiaton viesti
  #1208639 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo Arccos on kyllä vaikuttanut mielenkiintoiselta. Osaako joku valottaa tuota tägien energiapolitiikkaa kun valmistaja kertoo akkujen/patterien olevan suunniteltu kestämään 5 vuotta, mutta eräskin suomalainen golfliike sanoo näin: ”Akunkesto taattu vähintään kahdeksi vuodeksi ilman latausta”. Voikos noita nyt siis jollakin tavalla ladata?

  #1208672 Ilmoita asiaton viesti

  MarX: Cobralta kai on tullut vastaava systeemi, ensin se oli ajureissa ja nyt näyttää laajentuneen myös väylämailoihin ja jopa rautatarvikkeisiin.

  Millaisia kokemuksia siitä on ei tietoa, mutta tänään ihailin sitä Espoossa eräässä Suomen parhaista golfkaupoista.

  Cobra näyttää olevan kimpassa Arccosin kanssa tuossa. Arccosiin taisin joskus törmätäkin jossakin, mutta olin jo unohtanut sen. Mailan päähän tuleva nuppi näyttäisi siinä tosiaan olevan paristoilla toimiva, jolloin erillistä ranneketta tai tägäyksiä ei kai tarvita. Haittapuolena tietysti paristonvaihdot aina välillä. Joka tapauksessa kiinnostavalta näyttävä vaihtoehto, ja satunnaisotannan mukaan meikäläisiä kenttiäkin tuntuisi olevan ihan mukavasti mukana.

  #1208680 Ilmoita asiaton viesti

  Sorsa: Itse kokeilin tuota parin kierroksen ajan, mutta totesin kuitenkin etten moista jaksa. Kännykän näpertely ei kuulu omaan golfkierrokseeni, mieluummin nautin luonnonrauhasta, juttelen peliseuran kanssa ja keskityn seuraavaan lyöntiini.

  Parasta Caddieonissa esim. mSocecardiin verrattuna oli juuri se, että kierroksen aikana ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin käyttää tägi rannekkeessa ennen lyöntiä. Kännykkää ei tarvinnut räplätä jos ei halunnut, rekisteröitymättä jääneet lyönnit tai väärät mailakirjauksetkin sai korjattua kierroksen jälkeen. Arccos näyttäisi siinä suhteessa vielä pykälää helpommalta käyttää, kun ei tarvita edes tägäyksiä tai rannekkeen lataamisia ennen kierrosta.

  #1209597 Ilmoita asiaton viesti

  Itse myös käytin CaddieOnia ja yleisesti tykkäsin, vaikka tietyt puutteet ja bugit vähän ärsyttivätkin. Jo viime kesänä pystyi asiakaspalvelun passiivisuudesta tekemään johtopäätöksen, että siellä on jo luovutettu. Harmi homma kun tuntui, etteivät koskaan saaneet kaikkea potentiaalia ulosmitattua.

  Korvaavaksi systeemiksi on tietysti useita vaihtoehtoja, mutta kaikissa vaikuttaisi olevan huonot puolensa. Löytyy Game Golf (https://www.gamegolf.com/home/en-uk/?v=da1804d), PIQ Mobitee (https://piq.com/golf?gclid=CI7IwZPg09MCFU–7QodFWwGkg), Arccos (https://arccosgolf.uk/), Shot Scope (https://shotscope.com/) sekä itseäni ehkä eniten kiehtova SkyCaddie LINX GT (https://web.skygolf.com/products/SkyCaddie-LINX-GT).

  #1209717 Ilmoita asiaton viesti

  Eikö golfliitto voisi ”lunastaa” sen kehityspaketin mahdolliselta konkkapesältä. Olishan tuo nyt moninverroin parempi sijoitus kun nykyiset liiton ”sijoitukset”

  Toinen hyvä vaihtoehto CaddieOnnille uudeksi kodiksi voisi olla GoGolf !

  #1210244 Ilmoita asiaton viesti

  teeämaagee: Korvaavaksi systeemiksi on tietysti useita vaihtoehtoja, mutta kaikissa vaikuttaisi olevan huonot puolensa. Löytyy Game Golf (https://www.gamegolf.com/home/en-uk/?v=da1804d), PIQ Mobitee (https://piq.com/golf?gclid=CI7IwZPg09MCFU–7QodFWwGkg), Arccos (https://arccosgolf.uk/), Shot Scope (https://shotscope.com/) sekä itseäni ehkä eniten kiehtova SkyCaddie LINX GT (https://web.skygolf.com/products/SkyCaddie-LINX-GT).

  Olihan noita sitten koko joukko muitakin Gamegolfin ja Arccosin lisäksi. PIQ Mobiteessä on hanskaan laitettava lärpäke, joka pikkuisen epäilyttää, Shot Scopessa ja SkyCaddiessa ranneke joka näyttää myös etäisyydet ja Arccosissa lyöntitunnistus tapahtuu ilmeisesti mailan päähän tulevassa nupissa eikä ranneketta tms. tarvita. Muuten noista on vaikea löytää isoja eroja ainakaan pelkästään nettisivuja tavaamalla. Onko SkyCaddiessa joku tietty juttu joka tekee siitä erityisen kiinnostavan? Suomalaisia kenttiä siinä näyttää ainakin olevan ihan mukavasti. Rannekkeen oma GPS:ää kehuvat ihan erityisen tarkaksi, vaikka eivät kännykän GPS:nkään antamat sijainnit Caddieonia käytettäessä nekään yleensä kovin monta metriä heittäneet.

  #1216294 Ilmoita asiaton viesti

  Tuolla on monta eri vaihtoehtoa, mm. nuo edellämainitut, sekä hyvin YouTube materiaalia eri tuotteista. http://www.golfbidder.com/fi/golfvarusteet/66/golflaitteet-ja-teknologia.html?filter=gps

  #1220101 Ilmoita asiaton viesti

  Äh, tuli perehdyttyä lisää ja tohon kaatui oma kiinnostus Arccosiin. Eli en todellakaan ala pitämään puhelinta taskussa..
  http://www.golfalot.com/equipment-reviews/arccos-360-gps-golf-performance-tracking-system-review-3831.aspx

  #1221126 Ilmoita asiaton viesti

  Downhill: Äh, tuli perehdyttyä lisää ja tohon kaatui oma kiinnostus Arccosiin. Eli en todellakaan ala pitämään puhelinta taskussa.

  Puhelimen pitämiseen taskussa tuli jo totuttua Caddieonin kanssa. Mieluummin pelaisi ilman, mutta enemmän häiritsi vähän väliä katkeileva bluetooth-yhteys. Se saattoi kyllä olla kapulasta johtuva yksilöongelmakin. Arccosissa alkoi eniten epäilyttää puhelimen mikrofonin oleminen koko ajan päällä ja lyönnin tunnistaminen äänestä. Miten luotettavasti se toimii, ja miten on tietoturvan kanssa?

  Tuolta sivustolta irtosi hyvää lisätietoa noista järjestelmistä. SkyCaddiessa alkoi tökkiä ilmeisesti jonkinlainen pakollinen vuosimaksu. Omaan silmääni alkaisi Shot Scope näyttää lupaavimmalta. Ei noissa kyllä mitään ratkaisevasti parempaa näyttäisi olevan kuin Caddieonissa, jos vain lastentaudit olisi saatu viilattua pois erityisesti nettiportaalin puolelta. Sitä parannettiinkin aika paljon vielä viimeisinä vuosinakin (viime kautta lukuun ottamatta, jolloin ei enää tapahtunut mitään), mutta maaliin asti ei koskaan päästy.

  #1236790 Ilmoita asiaton viesti

  Tulin hankkineeksi CaddieOnin korvaajaksi Shot Scope V2:n. Ensimmäinen kierros on takana ja kyllähän se aika lupaavalta vaikuttaa. Tuo Shot Scope V2 on nyt aika lähellä SkyCaddien Linx GT:tä, sillä molempien ranneke toimii myös GPS-kellona. Yksi ominaisuus tosin Shot Scopesta puuttuu, mikä sekä CaddieOnista että SkyCaddiesta löytyy. Se on mahdollisuus tutkia väylää kännykän näytöltä ja sitä kautta mittojen saaminen mihin tahansa valittuun pisteeseen. Se helpotti erityisesti par 5:lla kakkoslyönnin suunnittelua silloin kun ei lähtenyt lyömään sitä suoraan greenille. Voin kirjoitella enemmän Shot Scopesta kunhan saan muutaman kierroksen ensin vyön alle.

  #1240423 Ilmoita asiaton viesti

  Lueskelin taas Shot Scopen arviointia http://www.golfalot.com/equipment-reviews/shot-scope-v2-gps-watch-review-3928.aspx ja vahvistui omakin käsitykseni että se voisi olla lupaavin esillä olleista vaihtoehdoista. Tägäämisestä ei puhuta missään vaiheessa, eli ilmeisesti laite tunnistaa kädessä olleen mailan jotenkin muuten. Minua kiinnostaisi erityisesti kuulla eroista Caddieoniin käytössä. Lyöntien tunnistaminen, toimiiko paremmin/huonommin, meikäläisten kenttien karttojen tarkkuus jne. Kadonneet/taskuun pistetyt pallot, saako sen jotenkin kerrottua sovellukselle vai laskeeko se lyönnin mitan viimeksi tunnistetun lyönnin kohdasta reikään? Tästäkään Golfalotin testaaja ei puhunut mitään, ei ehkä ole häntä koskettava asia. Omiin Caddieonin tilastoihini tuli alussa lähemmäs viisisataametrisiä draiveja, kun avausta ei löytynytkään ja korttiin tuli viiva. Vaikka Caddieonille oli kerrottu että pallo on taskussa, se laski tilastoihin lyönnin mitan tiiltä reikään. Tämä kyllä jossain vaiheessa korjattiin, mutta lyöntitilastoissa nämä haamulyönnit pysyivät loppuun asti.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet CaddieOn kokemuksia