5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

Bunkkerit

Etusivu Foorumit Yleistä Bunkkerit

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Löytyykö kunnon ’poterobunkkereita’ miltään Suomen kentältä, missä lienee syvin? Käytetäänkö jossain hienon hienoa ’valkoista’ hiekkaa (vrt. Usa)?

  Mielenkiintoinen kysymys poterobunkkereista, joiden olemassaolo kentällä on yksi golfin suola.

  Varsinaisiin poteroihin en muista törmänneeni Suomessa missään.

  Jyrkkä melko korkea seinämä on ainakin Loimijokigolfin yhdellä väylällä. Taisi olla numero 4.

  Samoin Kurkgolfin numero 11on jyrkkärinteinen ja Sea Golf Rönnäsissä on pari jyrkkää rinnettä (nro 18 ja 14).

  Pistäkää paremmaksi, ei muita tule mieleen.

  Nordcneterissä Freamilla on pari oikeen jyrkää potero bunkkeria…toinen väylällä 4 (caddies hill-ylämäki reikä)…toinen reiällä 13(nelosen vieressä todella jyrkkä jaa haastava bunkkeri)….18:reiälläkin löytyy 2 ei ehkä hirveen jyrkkää mutta taatusti 2 vaikeaa bunkkeri..molemmat kohtuullisen jyrkkiä ja haastavia…

  Lue lisää: 13 väylä ja bunkkeri näkyvissä

  Kerigolfin väylä 13. Griinin takana todella pahat bunkerit. Ratapölkyt pystyssä seinämänä. Ei joka jannu tule yhdellä ylös =)

  Eikös Nordcenteriin ostettu täksi kaudeksi sitä gourmee hiekkaa..?! tai en ole varma,näin vain kuulin kauden alussa.

  EFC

  Hyvinkään 12 väylällä on myös melko jyrkkäreunainen bunkkeri, ei kuitenkaan varsinainen potero, koska bunkkeri on melko suuri, mutta jos on aivan etureunassa, niin vaatii kyllä hyvän lyönnin, että pääsee pois.

  Nimetön

  hmm…

  jos nyt oikein muistan, niin taisi olla 2 väylä Virvikissä jossa oli alkukesästä vielä rakenteilla tuollainen poterobunkkeri, joka tosin oli varsin laaja reunoiltaan kohotettu. Onneksi oli vielä silloin sinivalkoisilla paaluilla merkitty 🙂

  Samoin vuosaaressa muistelen pari reikää olevan…

  Ja hiekasta, mieleen tulee lähinnä huonoja esimerkkejä, esim vihdissä bunkkerit on täytetty lähinnä soralla… Ei lienisi ylivoimainen tehtävä siivilöidä se hiekka ennen bunkkeriin kaatamista!

  En ole tavannut täällä oikein syviä poteroita. Kyllä kohtuulisen jyrkkiä reunoja löytyy sieltä täältä ja kun bunkkeri on usemmiten täytetty jollakin epämääräisellä kiviaineksella, niistä vaaditaan onnistumista saman verran kuin syvästä porerosta päästä griinille. Skotlannissa on syviä väyläbunkkereita, joita on vain löytävä ylös. Suomessa tapaamani ’vaativat’ bunkkerit ovat yleensä aivan griinit tuntumassa.

  Tawastin ysillä ja yhdellätoista joutuu lyömään bunkkerista aika alhaalta griiniin nähden. Varsinaisia poteroita ne eivät toki ole, eli se joka jostain syystä haluaa poispäin rei’ästä pääsee helpommalla 🙂

  Jyrkin kohtaamani seinämä lyöntisuuntaan on todella Kerigolfin väylällä 13, jyrkempi kuin esim. Freamin jyrkimmät. Mutta mikään potero sekään ei ole, ja sieltä voi lyädä taaksepäin tai sivulle . Kunnon väyläpoteroa ei kyllä Suomessa ole, sellaista kuin esim. Skotlannin kentillä tai Englannissa. Pelasin pari vuotta sitten Englannissa Walton Heathin, on Ryder cup kenttä jostain 80-luvun alusta, greenfee noin 100 puntaa, ja siellä raffit olivat karseaa kanervikkoa ja bunkkerit todella syviä ja pieniä, hyvä kun pää näkyi kun sinne meni lyömään. Väyläbunkkerista ei lippua tavoiteltua, hyvä kun pääsi pois yhdellä johonkin suuntaan.

  Nimetön

  Golf porrassalmi mikkelissä tai annilagolf toiselta nimeltään väylä numero 4 todella korkea reuna griinin suuntaan arvioni noin 2.5-3 metriä eikä mikään loivakulmainen.

  Voi kuitenkin lyödä taaksepäin ja sieltä kautta greenille.

  Itse pelasin siitä kesällä, sankarigolfia bunkkerista lippua päin vaan ja onnistui pallo 30 senttiä lipusta mutta kyllä sitä sai avata lapaa ja lyödä tosi lujaa.

  Samalla kentällä on muuten tosi hienoa hiekkaa bunkkereissa otettu samalta harjulta ja seulottu hyvin osunu maila kiviin ja oli ilo lyödä.

  Rinkussa on pari poteroa väylillä 5,9 ja 11. Britti tyyliin siirtonurmi reunoin.

  syvin bunkkeri on käsittääkseni tuo mainittu Annilan 4, jossa on syvyyttä mielestäni 3,5-4m. Seinämä tosin melko loiva, joten ulospääsy ei mikään mahdoton. Tawastin 11(takabunkkeri) lienee toiseksi syvin ja reunaltaan paljon jyrkempi.

  Kunnollisia bunkkerihiekkoja on ainakin Talmassa, heikoimmat kunnon kentistä Tuusulassa ja Vihdissä.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Bunkkerit

Etusivu Foorumit Yleistä Bunkkerit