30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Bunkkeri ja taaksevienti

Etusivu Foorumit Yleistä Bunkkeri ja taaksevienti

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jäi tuo sääntöoppaan ulkoaopettelu väliin ja kaveri pääsi rankaisemaan skinin uusinnassa. Pelasimme harjoitusalueella bunkkerista ja tapahtui seuraavaa: Mailani osui taakseviennissä (oikea lyönti) noin puolen metrin päässä koholla olleeseen hiekkakumpareeseen hipaisten sitä. Itse en sitä huomannut, mutta vieressä seissut kilpakumppani huomasi. Sain rankut (2kpl) 13-4 säännön perusteella ja hävisin 18 reiän uusinnan. Kysymykset: 1. Olihan tuomio oikein? Ettei mitään poikkeuksen poikkeusta sattuisi löytymään 😉 En todellakaan parantanut palloni paikkaa. Osuma hiekkaan tapahtui itse lyönnissä ja vielä tuon jo mainitut 50 cm pallon takana. 2. Kuinka usein olet nähnyt pelikumppanisi tekevän saman (ehkä vielä räikeämmin) ja jättänyt rankut antamatta? Pitäs varmaan alkaa kertaamaan sääntöjä ja olla varovainen bunkkerissa 🙂

    1) Tuomio oli aivan oikea. Sääntöjen mukaan ’lyönti’ on mailan liike eteenpäin tarkoituksena osua palloon. Koska osuit hiekkaan jo viedessäsi mailaa taakse, et suinkaan vielä ’lyönyt’ palloa sääntöjen tarkoittamassa mielessä.

    hc

    1. Tuomio oli väärä. Taakseviennin aikana saa koskea hiekkaa. Lyönnin on kuitenkin tapahduttava sillä taakseviennillä, muuten seurauksena rankkareita.

    2. Nykyään säännöt ovat hieman joustavammat kuin ennen, ja nykyään voi viedä vaikka koko bäginsä mukanaan bunkkeriin, kunhan ei vain ’tunnustele’ esteen pintaa.

    Olen samoilla linjoilla hc:n kanssa ei rankkaria. Säännöissä muistaakseni sanotaan ettei hiekkaa saa koskettaa harjoitussvingillä, mikä tässä ei ollut kyseessä.

    Olis kannattanut kysyä asiasta cm:lta kisan jälkeen.

    ei sääntö ole mihinkään muuttunut, taaksevienti ei ole ’lyönti’.

    Tosi mielenkiintoista, täällä ollaan kahta eri mieltä….itselleni on käynyt myös noin reikäpelissä ja menetin 20snt….nyyh….Kumpihan tässä nyt on oikeassa??

    hc

    Jos taaksevienti ei ole lyönti, niin eikö pitäisi tulla rankkareita myös jos lyö esim metsässä, ja taaksevienti katkoo oksia -> parantaa lyöntiasemaa. Hieman vaikeaa ehkä lyödä sääntöjenmukaisesti kunnon pöheiköistä.

    Ja bunkkerissa saa tosiaan nykyään vaikka paiskoa mailoja hiekkaan kun pallo vielä on siellä, kunhan ei syyllisty bunkkerin pinnan ’tunnustelemiseen’, jota onkin aika vaikea tulkita. Tosin enpä ole nähnyt kenenkään saavan rankkareita siitäkään jos on esim pallo tipahtanut taskusta greenille -> viheriön tunnusteleminen.

    Nain meilla taalla rapakon takana. Mikali maila kosketti esteen hiekaan, tulee rankut saannon mukaisesti. Jos hiekassa olisikin kasvanut vaikka hieman ruohoa, ei riketta olisi tapahtunut.

    Rule 13-4

    Note: At any time, including at address or in the backward movement for the stroke, the player may touch with a club or otherwise any obstruction, any construction declared by the Committee to be an integral part of the course or any grass, bush, tree or other growing thing.

    USGA Decisions 13-4/31

    Touching Sand in Bunker During Backswing

    Q. A player playing a shot in a bunker accidentally touched the sand when making his backswing. What is the ruling?

    A. The player was in breach of Rule 13-4b when he touched the ground in the bunker with his club before making the stroke — see Definition of ’Stroke.’

    Lue lisää: USGA

    Jäi vähän hämään tää asia ja tarkistin sen R&A:n sivuilta. Tuomio oli oikea eli rankut tulee.

    Näyttää siis siltä, että minut tuomittiin oikein. Hyvä niin.

    Kuinkas moni on tilanteen nähnyt kaverilla ja jättänyt rankut vaan antamatta?

    EFC

    Hieman asian sivusta! Kuinka bunkkeri voi olla sellaisessa kunnossa, että siellä on zapalin mainitsemia ’dyynejä’???

    Se oli harjoitusalueella ja ei todellakaan haravoitu.

    Noita dyynejä voi olla tietysti kentälläkin, jos vaan huolimattomasti harvoidaan.

    Ja ei siihen muutaman hiekan murun siirtymiseen dyyniä tarvita, mutta rankut paukkuu joka tapauksessa, siirsit sitten yhden murun hiekkaa tai kolme kuutiota 🙂

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Bunkkeri ja taaksevienti

Etusivu Foorumit Yleistä Bunkkeri ja taaksevienti