23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Bro Hof

Etusivu Foorumit Matkailu Bro Hof

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen menossa syyskuussa pelaamaan Ruotsin ykköskentän Bro Hof Stadiumin. Onko täällä joku pelannut kentän? Kuvissa ja Tv:ssä ainakin näyttää hyvältä.

    Pelasin pari vuotta sitten heinäkuussa. Silloin griinit mukavan nopeat ja erittäin tasaiset. Avara kenttä, väylät vaikeutuvat mitä lähemmäksi lippua tullaan. Hienoin kenttä, jonka olen pelannut. Kannattaa käydä.

    Upea kenttä kaikin puolin – siis sekä Stadium, että Castle – mukaanlukien oheiset.

    Pieniä huomioon otettavia seikkoja:
    – kenttä on aika pitkä ja tuulet tulevat mukaan peliin erityisesti niillä rantaväylillä. Esim. Stadiumin väylät 16-17 ovat aika haasteellisia etenkin vastatuuleen
    – kentän reunat kasvavat pitkää heinää ilman puita tai muita maamerkkejä, joten tarkkana kannattaa olla, jos pallo menee väylän reunalle. Paikalle kun kävelee, niin joutuu etsimään palloa 100m matkalta syvästä ruohikosta. Eli varapalloa peliin, jos vähänkin epäilee ja painaa mieleen mahdolliset risut tai muut merkit pallon katoamissuunnasta
    – hauska yksityiskohta on se, että kengät pitää puhdistaa ENNEN kentälle menoa, yleensä kenkien puhdistus on vasta kierroksen jälkeen (varjellaan ruoholajien sekottumista)

    Onneksi olet päässyt jo turvallisesti sennu-ikään, niin ei tarvitse enää kömpiä takatiille. Kenttähän on mukavan haastava noin 7300 m pitkä taaimmalta tiiltä. Siinä jo Golfpisteenkin ”mikä on draivisi mitta” bomberit ovat ihmeissään, kun eivät yllä boxista edes väylälle 🙂

    Mukavia liki 500 pitkiä par-nelkkuja ja kevyitä 230 pitkiä par-kolkkeja.

    Mutta se on minunkin toivelistalla. Upean näköinen kenttä tosiaan kuvista ja tellusta (tämähän on se kenttä jossa Mikko voitti toisen yhden kolmesta ET LP voitoistaan) ja olisi kiva pelaa se taaimmalta tiiltä. Minulle se olisi noilla mitoilla Par-90 (+1 lyönti/väylä), mutta olisi upeaa pelaa se sieltä mistä isot pojat taistelee pytyistä. Olla eilen ihmisen puolikas ja tänään leijonakuningas. Ja kierroksen jälkeen pienenpieni sirittävä kaskas.

    Mielestäni Brohof on eräs pohjolan parhaista kentistä..must play!

    + hieno kokonaisuus, erityisen upea klubirakennus
    + ravintola ja palvelun laatu on faciliteettien veroinen.
    + monta upeaa väylää ja greeniä joissa vesiesteet ja Mälarenin ranta tulee hienosti peliin ja maisemiin.
    + kenttä muuttuu tiiboxin valinnan myötä haastavaksi kaiken tasoisille pelaajille.
    + hoitotaso on erinomainen.
    + osakekenttä jossa osakkaille on hyvät edut

    – muutama (vain)keskinkertainen väylä joilta heikko näkyvyys kohteeseen avauksissa. Käytännössä siis sokkoväyliä. Ikäviä ainakin ensimmäisiä kertoja pelatessa. Nämä johtunee osin kyseisten väylien sijoittelusta ja ehkä myös suhteellisen tasaisesta maastosta.
    – klubilla ei ole saunaa..porallas löytyy. Mutta eihän ruotsalaiset saunan päälle ymmärräkään.
    – greenfee on ehkä hieman kalliinpuoleinen jopa 4-5 kertainen Ruotsin yleiseen tasoon nähden. Mutta osakkaiden mielestä se lienee kohdillaan.

    Pelaamisesta tulikin neuvoja jo aiemmin..kannattaa tosiaan varata riittävästi palloja matkaan. Niitä katoaa liiankin helposti raffeihin, vesiesteisiin jne.

    Tavalliselle tuupparille (ehkä muillekin) kenttä tarjoaa paljon enemmän riskiä kuin rewardia.

    Hienohan Stadium on, mutta Barsebäck Masters saattaa mielestäni sittenkin olla parempi monipuolisuutensa ansiosta (metsää ja linksiä) sekä luonnollisempana ja viihtyisämpänä. Stadiumilla on mm. jännittävä tupladogleg (käännökset samaan suuntaan kuten Nurmijärven C9) sekä komiat rantaväylät ja hyviä vesiesteitä mutta pitkät siirtymät, peltomaisuutta, sokkoakin…

    Nips

    Hienohan Stadium on, mutta Barsebäck Masters saattaa mielestäni sittenkin olla parempi monipuolisuutensa ansiosta (metsää ja linksiä) sekä luonnollisempana ja viihtyisämpänä.

    Ilmeisesti tämäkin on ihan pelattava, ainakin ruotsalaiset kehuvat kovasti. En ole vielä päässyt itse kokeilemaan.
    http://www.pgaswedennational.se/golf/links-course/

    Tuli käytyä Bro Hofissa pelaamassa viime viikonloppuna ja täytyy heti sanoa, että se oli hieno kokemus!
    Kenttä kuuluu ehdottomasti wau-luokkaan. Se selviää jo kenttää lähestyttäessä. Ensimmäiset valokuvat otin jo ennen porttia, kun kenttä aukesi näkyviin taustalla välkehtivä Mälaren mukavan lämpöisessä ja tuulettomassa syysilmassa (n. 20 C). Klubille ajetaan tammikujaa pitkin, jonka päässä näkyy komea valkoinen kartano. Tänne ei yleensä mennä omalla rahalla, niin kuin ei nytkään. Kiitos puolisolle hienosta synttärilahjasta!

    Greenfeet hoidettuamme, johon sentään kuuluu mukaan hyvä väyläopas ja ilmaiset rangepallot, menimme pukuhuoneisiin linnan kellariin. Jos tänne voisi kätevästi liittää valokuvia, laittaisin tähän kuvan haarniskasta, joka ottaa vieraat vastaan linnan käytävällä. Ollessamme rangella, Marshall ajelee näyttävästi paikalle. Hän toivottaa meidät suomalaiset tervetulleeksi ja esittelee meille pelikaverimme, jotka sattuvat olemaan vieressämme rangella, mukava ruotsalainen pariskunta. Marshall kertoilee niitä näitä kentästä, ruotsiksi tietenkin, josta puolet menee ohi, mutta sitten hän ojentaa jokaiselle ensin hiekkapussukan ja sitten lahjapaketin, johon kuuluu päivän Bro Hof-jäsenyyslätkä, pallopaketti ja tiipussi! Hieno ele. Sen jälkeen ei haittaa ollenkaan, kun hän käy hienovaraisesti sanomassa kierroksella, että kuinka menee ja voisimme lite lisätä vauhtia.

    Marshall odottaa taas ykkösteellä ja lähettää meidät ystävällisesti matkaan. Avausten jälkeen, kun saavumme väylälle, huomaamme, että väylän pinta on kuin hyvälaatuinen greeni. Greenit ovat taas kunnoltaan jopa paremmat kuin osaisi odottaa, vaikka odotuksetkaan eivät olleet huonot. Ne ottavat hyvin vastaan, mutta ovat liukkaat, muodokkaat ja virheettömän tasalaatuiset.
    Jokainen väylä on erilainen ja niissä on omat erikoisuutensa, mutta Stadiumin loput 4 väylää ovat huikaisevat. Ensin par-viitonen ja par-nelonen Mälaren rantaa pitkin, sitten par 3 saarigreeni ja lopuksi lyhyt par 4 veden yli linnaa kohti.
    Tämä kenttä meni meikäläisen tilastoissa ihan kärkipäähän. Vaikea tästä on paremmaksi pistää.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Bro Hof

Etusivu Foorumit Matkailu Bro Hof