Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › BMW International Open
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Katsoin tänään kilpailun loppua ja siinä pelaajat saivat väylällä puhdistaa pallonsa. Mikä oli tähän syynä? Kenttä ei ainakaan vaikuttanut märältä eikä muutenkaan huonossa kunnossa olevalta. Joskus tuntuu näin ”tavallisena tuupparina” että kilpagolfissa on omat sääntönsä.
On hyvä muistaa kaksi asiaa:
– nuo tyypit pelaavat isoista rahoista, ja sen vuoksi siirto- tai puhdistussääntö on perin herkässä
– suuri yleisö haluaa nähdä huipputuloksia, ja sen vuoksi pelaajille halutaan taata parhaat mahdolliset olosuhteetEn varmaan kuulu suureen yleisöön , koska haluaisin nähdä kilpailun jossa kenttä viritetty niin haastavaksi ettei kukaan pelaa sitä alle pariin tai max 1-2 lyöntiä. Tämä pitäisi saada muuten aikaan kuin järjettömän pituisilla väylillä.
Jani: En varmaan kuulu suureen yleisöön , koska haluaisin nähdä kilpailun jossa kenttä viritetty niin haastavaksi ettei kukaan pelaa sitä alle pariin tai max 1-2 lyöntiä. Tämä pitäisi saada muuten aikaan kuin järjettömän pituisilla väylillä.
Kyllä kenttää voi vaikeuttaa muutenkin, kuten huomasimme äskeisestä miesten Majorista. Eli kavennetaan väyliä ja kasvatetaan raffeja, niin tulokset huononevat silmissä. Pelkästään se, että griinin ympäristössä on tuuheaa bermudaa, syö tulosta kummasti.
On myös muita tapoja, kuten linkseiltä opittu. Kymmenkunta vuotta sitten The Open pelattiin Muirfieldissä ja Phil oli ainut parin alittaja. Kentän kovuus yhdistettynä hyvin sijoitettuihin syviin bunkkereihin sekä kovat griinit ymmärtääkseni aikaansaivat paljon tiukemman kentän. Näitä toivoisi lisää ja itse nautin eniten siitä, kun ammattilaiset taistelevat pois hankaluuksista sen sijaan ettänähdään ”tikkataulugolfia” ja pitkiä puuduttavia putteja reikään (kun väliaikakoosteet sisältävät aina niitä onnistuneita pitkiä putteja)
Se, että pelaajat ovat hyviä, ei siis saisi tulla esiin, vaan kenttiä pitäisi keinotekoisesti vaikeuttaa tulostason huonontamiseksi? Olen täysin eri mieltä!
Se, että pelaajat ovat hyviä, ei siis saisi tulla esiin, vaan kenttiä pitäisi keinotekoisesti vaikeuttaa tulostason huonontamiseksi? Olen täysin eri mieltä!
En ole ihan varma ymmärsinkö oikein. Mutta otetaan esimerkiksi vierekkäiset kentät Muirfield ja Renaissance. Toinen vanha ja pienistä muutoksista huolimatta, hyvin alkuperäinen. Muirfieldissä parhaatkin pelaavat par-tulokseen. Vieressä uusi luomus Renaissance, jossa pelataan toistuvasti turnaus 24 alle parin. Kumpi näistä siis on ”keinotekoisesti vaikeutettu”?
Väyliä voi kaventaa tai leventää, samoin raffeja voi kasvattaa tai leikata. Molemmilla ei-keinotekoisilla tavoilla muutetaan optimaalista pelistrategiaa – siis kannattaako pyrkiä mahdollisimman pitkiin vai tarkkoihin lyönteihin (niin avauksissa kuin lähestymislyönneissä). Minusta viime vuosina on liiaksi korostettu PUM-PUM avauksia.
Olen samaa mieltä näistä PUM-PUM avauksista, mutta en myöskään pidä vanhojen Britteinsaarten kenttien peliin tuomasta sattumasta, kuten esim. Road hole bunker ja monet muut vastaavat, joihin epäonnekkaasti joutuessaan ja siellä rimpuillessaan voi hävitä koko nelipäiväisen kisan.
TV-katsojan näkökulmasta (se lienee kuitenkin se keskeinen, ottaen huomioon, mistä raha kerätään) on ollut ilo seurata tämän kauden majoreita ml. naisten PGA-kisaa, joissa on ollut paljon mielenkiintoisia tapahtumia – paljolti sen johdosta, että kenttä ei ole liian helppo.
Voi keskustella toki ”reiluudesta” kun Rory ei pääse sieltä heinikosta pois ja olisi ollut järkevä ottaa heti pelaamattoman paikan droppi. Mutta se on golfissa mielenkiintoista, niin huipulla kuin meillä harrastajila, kun joutuu punnitsemaan riskin ja mahdollisuuden välillä. Toivoisi vielä enemmän näitä tilanteita, jossa pelaaja taikoo itsensä puiden katveesta väylälle/griinille. Esimerkki tällaisista mieleenpainuvat tilanteet, kun Zalatoris droppasi/asetti tielle tai kun Fitzpatrick otti lopussa riskin ja löi väyläbunkkerista griinille. Lisää siis näitä, please.
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › BMW International Open