-
JulkaisijaArtikkelit
-
Nimetön
Mikä bleideissä on niin hienoa ? Oma mielipiteeni on, että markkinoilla on tällä hetkellä paljon hienompia malleja kun bladet. Kuka on sitä mieltä, että bleideja hienompia mailoja ei ole ??
Nimetönja onko noi nyt sitte hienot ?? 😉
Ihan komean näköiset mailat mun mielestä.
Kun kysyt niin vastaan: Ulkonäöllisesti bleidit ovat minun mielestäni ehdottomasti kauniimmat kuin cavitybackit.
Mutta kuten linkin kuvasta näet, rauhanomainen rinnakkaiselokin onnistuu 😉
Nim:’Herätyksen kokenut’
Lue lisää: Klikkaa yhteenveto
HEP!
Näyttää tutuilta, mutta mulla ei oo niissä tommosta jäätelötötterön kuvaa, vaan siinä kohtaa lukee jotain…
Ei bleideissä mitään hienoa ole, itse asiassa ne ovat hyvin pelkistetyt mailat. Ehkä juuri siksi ne kuvastavat golfin perimmäistä luonnetta, urheilua/harrastusta ilman huipputeknologiaa.
Pelkistetty on usein kaunista, ja kauneus taas katsojan silmässä.
Trendi mikä trendi.
Nyt kun on kehäpainotteisen kehitys ei enää tarjoa mitään varsinaista uutta mullistavaa parannusta, bladet palaa suosioon ei minkään muun takia kun että ne on coolimmat.
Katu-uskottavuutta ei kohenna jos pelaat ’pappalapioilla’, tuloksella tai tasoituksella ei ole väliä vaan odotusarvolla: Et aio, etkä edes halua pelata tai oppia pelaamaan oikein jos käytät jotain lyöntiä helpottavaa rautaa. Jatkossa ei enää puhutakaan mailoista vaan instrumenteista.
Blade-buumin jyrää meittin. Ei siinä sinänsä mitään järkeä ole, ihminen ny vaan käyttäytyy sillä tavalla. Buumin jälkeen taas palataan ’vanhaan’ keksintöön, kehäpainotteisiin, kun joka jätkällä jo on bladet bägissä ja elvistely arvo lähenee nollaa. Tulokset ja peli alkaa taas kiinnostaa enemmän kun kun kaveri vetelee vanhoilla faijan raamimailoilla aina toistakymmentä lyöntiä parempia tuloksia kun minä. Meneehän siinä lopulta hermo hiljasemmaltakin mieheltä….ja naiselta.
’Mutta se ei lyökkään oikein 🙂 Siitä ei koskaan tule Mastersin voittajaa 🙂 ’
Aluksi palaa kiiltävät mailat. Sitten tulee himmennetyt bladet, jotka ei häikäse tähdätessä. Seuraavaksi tulee pronssinväriset ja ruostuvat lavat paremman tatsin varjolla, musclebackillä saa voimaa lyöntiin jne…larger sweetspot…
Mutta ei se mitään, mailaholistit pyörittää bisnestä josta lopulta on huvia ja hyötyä meille kaikille.
Nimetönesimerkiksi cleven TA3 ovat paljon kauniimmat kuin monet bleidit. Titun ja Mizun bleidejä on kieltämättä vaikea haukkua, sillä ne ovat kyllä todella kauniita
Hyvä Cobain, olen samaa mieltä Mizuista!
Eihän omat mailat voi olla rumat.
Heti alusta lähtien noi leipälapiot näytti erittäin epäilyttäviltä – osuuko niillä edes palloon…miksi pitäis pelata mailoilla, joita katsoessa rupee vaistomaisesti vitu…maan. Eiköhän sitä oppisi pelaamaan hieman normaalimmillakin… No, ilman sen kummempia mailakikkailuja, siroilla kehäpainotteisilla pelaten, tasotus/lyöntitulos laski vuosi vuodelta ihan riittävästi.
Kun sitten tuli hyvä sauma saada 690.MB bladet halvalla hankin ne. Niiden mukana tuli stiffimmät varret ja lisää swingipainoa: erittäin hyvän tuntuiset mailat.
En juuri tarkkaile naapurin bägiä, joten yks lysti mitä mailoja sieltä löytyy.
NimetönTosta shannyn kommentista tuli mieleen. Kyllä mää ainakin katon kanssapelurin bägiin. Bägin sisällöstä saa helposti selville pelaajan tason (odotusarvon). Tosin nyt kun kaikki on hankkimassa bleidejä, ei pelaajien tasosta voi enää olla varma 😉
Bleidit ovat _kauniit_ mailat.
Miksi muuten kilpakaverin pelitaito kiinnostaa niin paljon että tarvii päkiin kurkkia? Se todennäköisesti selvinnee paremmin kierroksen aikana.
Ohessa yksi suosikeistani
Lue lisää: T54
NimetönOsuit asian ytimeen!
Ja vastauksena kysymykseen. Minä. Bladeilla pelkästään pelanneena iskin kiinni uuteen taottuun, kromattuun bladesettiin (’non-brandi’). Tziisus mitkä beautyt. Täytyy kai tilata toinen setti, nämä jääkööt pyhämailoiksi. Ja vanha Wilsonin setti nostalgiamailoina sekä nykyinen silkinhimmeä arkityökaluna.
Nyt kun täällä esitellään näitä kunkin omien mieltymysten mukaisia bladejä niin tietääkö kukaan onko noissa komponenttipäissä mitään eroja vai onko valinta vain tehtävä ulkoisen olemuksen varassa? (hmm… onkohan kyse mailoista ollenkaan 😉
Löytyykö näiden listatuiden joukosta esim. erilaisen tuntumana omaavia?
Ja voidaanko näitä suositella pelaajalle jonka mailanpään nopeus ei ole pro tasoa? rauta5 n. 150m.
Mitä olen seurannut niin yleisesti suosikkeina on ollut.
Toski T-54
http://www.toskigolf.com/T54.html
Saakohan näitä mistään ja onkohan kukaan täällä tehnyt kyseisiä mailoja?
Wishon 550M
http://www.wishongolf.com/designs/ironheads/550m.html
Flow golf/Laaksonen?
Maltby M-04
http://www.golfworks.com/item_disp.asp?pn=1004
Sama juttu kuin Toski
Laaksosella on paljon kokemusta Wishoneista.
Vasemmalla pakilla on ainakin kasa wishoneita aina jemmassa…
kysele häneltä.tosin wishonista tulee täysi setti bleidejä vasta joskus…
maltby m-04 rules!
uskomattoman hienot…
Trendeistä tulikin mieleen että oikeen enthusiastikon tuntee räätälöidyistä mailoista.
Ei bladejen varjolla kannata kenenkään pelitaitoja leimata. Kyläsepän tekemillä mailoilla pelaa ne jotka tuntevat pelivälineidensä nyanssit.
Komponenteista tehdyt mailat ei ole kierrätystavaraa, ne pelataan loppuun tai halutut osat käytetään seuraavan instrumentin rakentamiseen tai romutetaan. Itselleen mailat rakentanut tai kyläsepällä rakennuttanut tietää mitä mailaltaan haluaa. Pelaajan ja mailan väliseen saumattomaan synergiaan ei ulkopuolinen tarkkailija voi kommentoida oikeestaan mitään, maila sopii mulle, ei sulle.
Teknisten ominaisuuksien sijasta voisi alkaa puhumaan ennemminkin mailojen luonteesta, ’piiskamainen keskipitkä pull’, ’tunnokas downswing, korkea lyhyt, spinnaava’ tms. satulamainen, hieman hapokas, pirskahteleva.
Mailan pitää olla oma. Maila on ystävä. Mailaan voi luottaa. Hyvä maila auttaa pahassakin paikassa. Pitäiskö numeron sijasta stanssata lapaan vaan mailan nimi?
Puhukaa mailoillenne.
…ja ennen lounastako otetaan nämä vihreet pillerit? 🙂
Minua, kuten ilmeisesti muitakin, viehättää bleideissä niiden yksinkertainen/pelkistetty ulkonäkö.
Trendipelleksi en mielellään tunnustaudu, enkä usko että bleidit olisivat ainakaan yleisemmin mikään trendi (ehkä täällä forumilla?). Kovin vähän niitä bleidejä kuitenkin kauppojen hyllyillä näkee. Statuksen nostatusta ja elvistelyä en myöskään allekirjoita. Tuskimpa hankkimani edulliset komponenttibleidit kovin paljon statusarvoa sisältää.
Nimetöntuli ny vaa mielee, kun kukaan ei kuulemma kato toisen bägiin. Itseäni ainakin auttaa toisen bägiin katsominen, jotta tiedän, kuinka suhtautua kanssapelaajaan. Tietenkin ensivaikutelma yleensä pettää, kuten tässä tapauksessa käy melkein aina. Silti katson toisen bägiin jotta tiedän pitääkö minun halveksia pelaajaa vai kunnioittaa ja antaa honööri hänelle ilman tiin heittoa 😉
Ps. Lisäksi olen kiinnostunut välineistä, joten pieni vilkaisu ei haittaa mitään
Toskien kohdalla on tilanne se että tehtaalla on toimitusvaikeuksia.
Touko-, kesäkuun vaihde pitäisi olla sellainen hetki jolloin tavaraa taas saa.
Joten rakennan kesäkuussa itselleni Toski T-54 sarjan ’pyhämailoiksi’, tai aina on mahdollista että Hoganit saavat ’vilttikomennuksen’.
Toskeihin tulee TT TX-Tour varret ja GP V-55 gripit.
Minkä hintaiset noi Toskin lavat on? Entä onko tietoa Wishonin, tai Maltby:n vastaavista?
Hommasin viimekesänä TM:n combot, jotka on todella hyvät kepit.
Seuratessani näitä mailanrakennus keskusteluja on herännyt itsellenikin halu kokeilla näpräämistä ja tutustua mailojen anatomiaan hieman tarkemmin.
Tai voi olla, että annan kasaamisen jonkun muun hommaksi, mutta yksi on varmaa…päätös on tehty ja ensi talvena laitetaan räätälöity bladesarja tekoon!
Jos syksyllä joku on keräämässä tilauskimppaa, olen mukana!
Toskien hinnoista en tiedä,mutta wishonit on n.30$ per lapa ja maltby m-04 25$ per lapa.
Sen verran korjausta Kontion aikaisempaan viestiin, että Wishon 550M bladeja saa nykyään 3i-SW. Aikaisemmin blade lapoja oli vain 5i asti. Kaikkia löytyy hyllystä ja kokeilemaan pääsee. Ei tartte ostaa sikaa säkissä.
Noista Maltbyn lavoista sen verran, että niissä on kai edelleen se ruma ristikkokuvia hässäkkä siellä lavan takana. Tein sellaiset yhdelle asiakkaalle pari kuukautta sitten ja ainakin silloin myynnissä olleessa mallissa sellainen oli. Niiden hyvä puoli on se, että ne taitaa olla niitä harvoja komponentti bladeja, joita saa myös vasurina.
Kerrot rakentavasi nuo T-54:t?
Tiedätkö mistä kyseisiä lapoja pystyisi tilaamaan?
Tuolla Toskin sivuilla puhutaan että saisi vain koottuna?
http://www.toskigolf.com/T54.html
Ja tilaus
http://www.toskigolf.com/TO.html
’toski products are only available through premier club makers — a select group of golf equipment professionals who have qualified to offer this high quality line.’
-
JulkaisijaArtikkelit