-
JulkaisijaArtikkelit
-
Nimetön
Moi Onko jollain tietoa onko taotut/bladet niin vaikeat kuin sanotaan, verrattuna valettuihin mailoihin. Minkä händärin jälkeen pitäisi siirtyä noihin ’ammattilaisten’ stagoihin.
Älä sekoita valmistusmenetelmää ja lavan mallia keskenään. Valmistusmenetelmällä (Taottu/valettu) ei ole kovinkaan paljoa vaikutusta mailan ’vaikeuteen’.
Bladet tai ns.MuscleBackit ovat kehäpainotteisiin CavityBack -mailoihin verrattuna yleensä vaikeampia aloittelijalle. Syynä on suuremmaksi osaksi bladejen pieni sweet-spotti. Lyönnin on osuttava täsmälleen kohdalleen. CavityBackeissä sweet-spot on yleensä suurempi, joilloin vähän huonompikin osuma riittää. CB:t ovat siis helpompia ja anteeksiantavampia kuin MB:t.
Nämä olivat karkeita yleistyksiä. Poikkeuksiakin löytyy.
Tämän päivän bladet on täysin eri maailmasta kuin 10-20 vuotta sitten, jolta ajalta tämä vaikean mailan maine on peräisin. Nykyään lavan koko sekä painotus on helpottanut huomattavasti blade- eli mb-mailoja, enkä sanoisi enää huonolla osumalla olevan erityisen suurta eroa kehäpainotteisiin mailoihin verrattuna.Mutta lyöntituntuma on todella hyvä,että miksei hankkisi samalla hyvännäköisen sekä -tuntuisen mailan lisäämään mielihyvää golfin parissa.
Käy testaamassa niin tiedät.
Itse pelaan Macgregoreilla, enkä vaihtaisi ihan pikkurahasta.
Lue lisää: http://www.classicgolf.fi
Itse vaihdoin Ben Hogan Apex Plussiin händärin ollessa luokkaa 14 joitain vuosia sitten. Noihan ei ole ihan puhdasveriset bladet vaan niissä on (pieni) cavity lyömistä helpottamaan. Ei ollut mitään ongelmia, vaikka vanhoihin isolapaisiin kuokkiin verrattuna sweetspot onkin vähän pienempi. Nyt sentään kunnollisen osuman tuntee.
olen pelannut yhden kesän golffia, ja aloittaessani hankin bladet monien ’asiantuntijoiden’ ohjeistuksesta huolimatta, ja eka kesänä sain händärin tiputettua 54->16,8.
Se siitä bladejen vaikeudesta, olen ainakin itse tyytyväinen mailavalintaani.
Mailani ovat Maxfli Australian bladet.
Kuten Nike taotun ja valun eron ilmaisee, ethän käytä pesäpallossakaan lastulevystä tehtyä mailaa…;)
bladeilla on todellakin historiasta johtuen huono maine, nykyisillään pelattavuus ja tuntuma ihan toista luokkaa.
Muuten, Maxflin aussibladet ovat kuulemma jo keräilyharvinaisuus…
Tasotuksella ei ole merkitystä siihen että millä mailoilla pitäisi pelata. Jos mailat tuntuu hyviltä niin siitä vaan…
Ammattilaisista osa pelaa callawayn alyttömän kokoisilla cavitybackeillä, kun taas jotkut pelaa niken bleideillä, joissa on markkinoiden pienimmät lavat. Näillä pelaajilla ei ole mitään tasoeroa kyse on vaan siitä mistä pitää…
Ei kannata kuunnella sellaisten henkilöiden puheita, jotka sanovat että alottelijalla pitää olla cavitybackit ja reguvarret, koska se on ihan p***apuhetta. Jos stiffit bladet tuntuu paremmalta ota ihmeessä sellaiset.
Bladet eivät ole sen vaikeammat kuin kehäpainoiset mailat. Sweetspot voi olla kehäpainoisissa hieman isompi, mutta ei niin iso että voisi huoletta lyödä lavan keskipisteen ohi. Jos haluaa saada hyvän osuman niin kyllä sen pallon pitää osua aika lähelle sitä keskipistettä oli se lapa sitten blade tai cavityback.
Kannattaa aloittaa bleidikokeilut wedgemailoilla, joilla pääsee bleidien hyvät ominaisuudet parhaiten esille. Nykyään kun PW:t ovat 47-48 asteisia, niin ehdottomasti kannattaa ottaa 52 asteinen väliwedge kokeiluun. Mielestäni 52-asteinen on paras yleismaila lähipelliin.
Useimmilla on setissä paikka tälle mailalle, joten ei tarvitse ostaa kuin yksi maila. Tosin kannattaa ottaa sitten oikein mieleinen maila koska pikapikaa setin muutkin mailat saattaavat vaihtua samanlaisiin.
NimetönMun mielestä parhaat mailat lähes kaikille pelimiehille ja naisille ovat taotut ns. midsize mailat, eli ei mitkään onnettomat valetut, muttei turhan vaikeat bladetkaan. Itsellä on Wilsonin RM Tour midsize mailat fat shafteinä, ja olen tykännyt. Itse asiassa ei ne bladetkaan niin kovin vaikeat ole, kunhan tasoitus on kunnolla singelissä.
Kyllä se bleidien paljon puhuttu vaikeus on perua sieltä männeiltä vuosilta. Nykyaikaiset bladet kuten Mizuno MP-33 ovat kyllä suht helpot mailat jo, eikä lapakaan ole liian pieni ihan klubigolffarillekin.
Itse ostin viime kauden lopussa clevelandin TA-1, enkä vaihtaisi kyllä enää pois. TA-1 on tosin jo joidenkin makuun vähän pienet lavat. Niin ja tasoitus 11.2 (kauden alussa 22)
Joku viittasi siihen, että ammattilaiset pelaa esim. callawayllä. Callawayn käyttöön on kyllä suurin syy raha.
Myöskään se onko tasoitus singelissä, ei kerro pelaajan osuman laadusta kaikkea. Tuolla alle 4 tasoituksessa rupeaa osumat pääsääntöisesti olemaan hyviä, mutta siitä ylöspäin on aika sekalaista seurakuntaa. Monet noin alle 20 tas. pelaavat lyövät hyviä osumia, mutta tuloksenteko on jostain muusta kiinni.Moro!
Tasoitus ei tätä asiaa ratkaise, pikemminkin lyönnin toistettavuus ja ’puhtaus’ (eli osutko suunnilleen samaan kohtaan lavassa toistuvasti). Näin tavisaikaan se on helppo kokeilla hallissa, kun palloja on tusinoittain käytettävissä. Teippi lapaan lyöntipinnan päälle ja lyömään.
Itse hommasin viime kesänä Mizunon MP-33:set enkä ole katunut. Edelliset kepit olivat saman valmistajan Comp EZ:tat ja muutos näiden välillä oli selvä. Uudet näyttivät minun silmissäni istuvan pallon taakse luontevammin eikä ero haastavuudeltaan ollut mitenkään merkittävä. Fiilis ratkaisi.
Hyvät puolet:
– lyönnin puhtauden tuntee kunnolla
– pallon lentoa on mielekkäämpi yrittää työstää kun maila ei korjaa ’virhettä’.
– U l k o n ä k ö !!!
Huonot:
– Lyöntien pituus saattaa hieman kärsiä (nostokulmat suuremmat, ainakin Mizuissa)
– Huonot lyönnit tuntuvat ja näkyvät
Ainoa vihjeeni on, että hae testimaila kauppiaalta ja vertaa. Jos blade näyttää ja tuntuu hyvältä vaihto bladeihin kannattaa, jollei, älä vaihda. Tässä lajissa fiilis on tärkein asia ja kaukana sen takana tulee kaikki tekniset nippelit. Pelkät bladet eivät tee kenestäkään pelimiestä eikä toisaalta kehäpainotetut kenenkään pelimiehisyyttä vähennä. Kokeilemalla selviää.
Samaa mieltä edellisen puhujan kanssa. Minulle ei ole koskaan maksettu pelaamisesta penniäkään, mutta silti on jo kolmannet Callyn raudat menossa. Peli on jo sinänsä tarpeeksi vaikeaa jote C:n tapaisilla kehäpainottesilla stagoilla voi juttua pikkuisen kompensoida.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)