Aihe: Bangalore - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

Bangalore

Etusivu Foorumit Matkailu Bangalore

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632463 Ilmoita asiaton viesti

  Hei

  Käväsen elokuussa Bangaloressa Intiassa ja olen tutkaillut paikallisia kenttiä. Mahtaako jollakin olla kokemuksia niistä? Onko jotain ’hyvä tietää’ juttuja? Tsekkasin yhden aiemman ketjun Delhin kentistä, mutta siellä ei mitään erikoista. KGA vaikuttaisi lupaavimmalta (omat kotisivut).

  Karnataka Golf Association

  golftoday heittelee Green Feen hinnaksi 30-60 euroa, mutta mahtaako nuo pitää kuinka hyvin paikkansa? Eri lähteistä nuo hinnat vaihtelee 1000-2500 paikallisen ränkylän (~ 1e:50Rs) välillä.

  En ole aiemmin ulkomailla pelaillut, joten kaikki vinkit tervetulleita.

  –pana

  #638657 Ilmoita asiaton viesti

  Hei

  Kävin tutustumassa vasta em. KGA:n rangeen. Tällä hetkellä se on auki vain aamulla ja illalla pari tuntia, koska tekevät päivisin kaivuuhommia. Näkyi kyllä iltasellakin olevan työmiehiä kaivannoissa, kun välillä pilkahti keltainen kypärä kuopasta 150-200 yardin paikkeilla.

  Noin 30km/1h ajomatkan päässä Bangaloren keskustasta on Eagleton. Kiersin sen liki kolmeen kertaan läpi läpi viikonloppuna. Todella miellyttävä pelattava, kun ei ole palloja imeviä metsiä. Aamulla ruuhkaa, mutta iltapäivällä kovat lämmöt. Valitettavasti viimeinen rundi piti keskeyttää ukonilman vuoksi. Green fee oli 1500 ränkylää eli noin 30e. Siihen sisältyi myös pukukaappi, pyyhe ja suihku. Caddiet röyhkeästi pyysivät/kerjäsivät lounaita ja lisää liksaa, mutta yks kierros listahinnoilla 125Rs.

  Päivitellään tilannetta, kun ehdin tutustua muihin kenttiin.

  #638658 Ilmoita asiaton viesti

  Jatketaanpa taas ketjua, kun tuli tänään piipahdettua uudella kentällä.

  Keskustan tuntumassa on 18-reikänen Bangalore Golf Club. Kenttä on rakennettu pienelle alalle ja reiät kulkevatkin useasti päällekkäin. Ilman caddietä ei kannata lähteä ensimmäisellä kerralla kiertämään. Kentällä ei ole montaa vesiestettä eikä bunkkeritkaan turhia häirinnyt. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen pienen kokonsa vuoksi.

  Kentän vierellä kulkee aika vilkkaasti liikennöity tie, jonne verkoista huolimatta pallo saattaa muutamalla väylällä helposti eksyä. Liikenne pitää aika paljon meteliä, mutta ei koko kentän alueella. Aamun lähtö kello kuudelta oli jaettu lähtemään useammalta reiältä ja alkuun ei ollut ruuhkaa. Muutama reikä, joilta tiiaus tapahtui läheltä toisiaan puuroutti hetkeksi peliä.

  Hotellien asukkaat voivat pyytää varauksia hotellin kautta, mutta muut pääsevät vain jäsenten seurassa pelaamaan. Hintaa täydelle kierrokselle tuli 1000 Rs., josta 200 caddielle. Toistaiseksi en ole löytänyt kotisivuja.

  Ylipäänsä näillä Intian kentillä on höllempää etiketin suhteen. Pelaajat ja caddiet kulkevat helposti eteen rei’illä. Caddiet myös saattavat parantaa peliä edistääkseen omaa tippien saantiaan, vaikka itse ennemmin lasken tippejä moista havaitessani 😉 Tarkkana saa olla myös välineiden kanssa, koska kaverilta on viety bagistä palloja.

  Linkkejä:
  Intian kenttien yhteystietoja
  Eagleton – The Golf Village.

  #638659 Ilmoita asiaton viesti

  Vihdoin pääsin kierrokselle myös Karnatakan kentälle, joka on tuossa kivenheiton päässä kämpästäni. Kotisivuilla mainitaan, että hotellien asukkaat ja muut voivat mennä pelaamaan, mutta tarkempia speksejä ei anneta. Vasta green feen maksettua alkaa mussutus korkeasta tasoituksesta, riittämättömistä spekseistä (kutsukirje ’isännöitsijältä’) ja uhkailu kentältä ajamisesta, jos peli ei suju. Todella lämmin vastaanotto vieraspelaajia ja varsinkin aloittelijoita kohtaan.

  Vaatetuksesta johtuvat mussutukset vielä ymmärrän, mutta silti shortsien pituuden rajoittaminen oudoksutti. Puoleen sääreen ei voinut olla vaan piti kääriä polvien yläpuolelle. Koska tasoitukseni (35) ei ole riittävän hyvä, vaati caddie master minua valehtelemaan kysyttäessä tasoitukseni olevan 20-25.

  Tuo kentältä ajamisen uhkailu toimi varsin hyvin. Avauslyöntini caddie masterin kopin edestä lähti komeasti yläviistoon oikealle vain parin metrin päästä kentänhoitajaa ja päätyen sivuverkon kautta kukkaistutuksiin. Itsevarmuus alkoi palailla vasta parin kolmen reiän jälkeen…

  Korkeuserojen puolesta kenttä oli tylsä, mutta sentään muutamia vesiesteitä löytyi. Imivätkin sitten palloja ihan hyvin… Kenttä sijaitsee viereisen lentokentän kiitotien linjalla, joten nousevia koneita meni noin 5-10 minuutin välein suoraan ylitse. Kertaalleen meinasin p***oa housuuni, kun hävittäjä nousi jälkipolttimen avustuksella ilmaan.

  Jälkimmäiset 9. reikää ovat remontissa, joten jatkoimme 8. reiän jälkeen uudestaan 3. reiältä. Kahden puolikkaan kiertokin olisi ollut mahdollista, muta olisi vaatinut parin tunnin odottelun aikataulutettujen vuorojen vuoksi. Päivän aikana on siis vuorotellen parin kolmen tunnin mittaisia slotteja jolloin on ja ei ole aikatauluvarauksia. Sain siis kiertää puolitoista kierrosta muutaman caddien harjoitellessa peliään.

  Tarjosin caddielle 150 Rs. palkkioksi, josta tämä alkoi heti nurista. Hinnaston mukaan 9. reikää on alle 100 Rs, riippuen caddien tasosta. Muilla kentillä 150-200 on ollut käypä hinta. Caddie kuitenkin tuumi, että ulkomaalaiset on tavannut maksaa 500 Rs. Lopullinen palkkio jäi 200 ränkylään.

  Kierroksen jälkeen käväisin kerholla lounaalla, jossa alkoi taas ukina että kerho on vain jäsenille. Ostokset hoidettiin etukäteen maksettavilla kupongeilla, joita piti käydä hakemassa toimistolta. Kerholla ei käynyt edes luottokortti… Vaikka vierailusta kokonaisuudessaan jäi p***an maku suuhun oli kerhon sapuskat onneksi maittavia.

  Parhain Bangaloren kentistä on Eagleton vaikka sijaitseekin tunnin ajomatkan päässä. BGC on muuten mielenkiintoinen kenttä, mutta kova liikenne häiritsee välillä keskittymistä. BGC:n ja KGA:n kentille pääsee hotellien vieraat pelaamaan, mutta tällaisen tilapäisen majoituksen omaavalle ei peliaikaa helpolla heru.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Bangalore