23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Bägin valinnasta

Etusivu Foorumit Välineet Bägin valinnasta

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Aloittelevana golffarina olen tekemässä ensimmäisiä välinehankintoja. Mailojen valinnasta löytyy jos jonkinlaista ohjetta ja suositusta, mutta toistaiseksi en ole juuri löytänyt mainintoja bägeistä. Tuolla bägillähän ei varsinaisesti pelin kannalta ole merkitystä, mutta kun sellainen kuitenkin pitää ostaa niin mielummin kerralla kunnollinen, jotta sitä ei ainakaan tarvitse olla ensimmäisten välineiden joukossa uusimassa. Hinnan kannalta olen ajatellut tuon ostaa netistä. Kertokaahan kokeneemmat siis mitä ominaisuuksia bägistä olisi suotavaa löytyä tai vaihtoehtoisesti millaisia kannattaa välttää. Valintaa en ole myöskään tehnyt bägin tyypin (carry, stand, trolley) suhteen, joten näistäkin saa antaa kommentteja. Hyväksi todettuja malleja saa toki myös suositella. Kiitoksia etukäteen asiallisista vastauksista.

    Isoin valintasi on tuo tyyppi. Kannatko selässä vai vedätkö kärryillä? Jos kannat harvemmin, niin silloin kantobägi kannattaa hankkia halvalla vaikka ns. kakkosbägiksi.

    Loppujen lopuksi bägi kuin bägi kelpaa, kunhan siihen mahtuu riittävästi kamaa. Kaikenlaisia lisävarusteita ja virityksiä löytyy, mutta ne ovat enemmän sitten makuasioita. Itse vaihdoin kantobägistä kärryversioon, kun leikattu polvi ei vihoitteli ja tuli harvemmin kanneltua. Mizunon kärrybägi on nyt ollut pari vuotta ja pettynyt olen vetoketjuihin, jotka eivät tunnu kestävän.

    ISO! Hanki iso mailapussi. Tulet tarviimaan tilaa sielä. Jos olet nainen niin koskaan ei ole tarpeeksi tilaa sielä bagissä mutta ilmeisesti olet mies. Miehet vasta ison laukun tarvitsevatkin, koska se morsmaikku saattaa joskus tulla iltakävelylle niin sitten siellä tulee olla tilaa 2 ihmisen vermeille. Ja ehkä gripit pysyy parempana siellä probägissä. Ja pitempiä retkiä varten tulet hankkimaan joskus toisen mahd. kantobäkin. Älä hanki mitää tylsän väristä vaan esim valkoinen tai keltainen niin löydät sen paremmin jos samaan aikaan jossain klubilla on enempikin väkeä, esim joku yhteislähtö kisa.

    2 vaihtoehtoa, jos vedät kärryä:

    – copenhagen, en oo nähnyt netissä myynnissä, stadissa myy ainakin Nicos golf
    – bag boy revolver, on netissä

    molemmissa mailoille kunnon paikat, ei kilise eikä kolise

    riittävästi taskuja, kylmätaskut ym…

    Valinta on kärry tai kanto. Jos kärrybagi otta iso agi jossa on jokaselle mailalle oma paika, paljon taskuja ja sädesuoja Esim Ogio
    Jos kanto, haluat kevyen joka löyty, koska vimeiset 3-6 reika ovat vaikeampia kun olet rahanut bagin ja vedet/ruokan.

    Ilmeisesti olen tässä(kin) asiassa valtavirtaa vastaan. N. 15 v. golfuran tässä vaiheessa olen todennut kanto- vs. kärrybägi erottelun bull shitiksi. Molempiin mahtuu kaikki tarvittava rompe mukaan helposti. Kevyen kantobägin käyttäjä ei joudu jättämään rundilta mitään tarpeellista pois tilanahtauden takia.

    Ultimate-bägi on sateenpitävä (erityisesti vetoketjut), kevyt eikä rajoita ’kulkutapaa’. Eli käytännössä hyvä kantobägi. Itselläni Sun Mountain H2O, mutta löytyyhän noita muidenkin brändien alta.

    Kärrybägi sopinee laiskoille tuupareille, joiden täytyy pitää mukan ’riittävästi’ erilaista roinaa. Ennen rundia kun ei ehdi millään miettiä säätilaa, tarkistaa pallojen määrää bägissä jne. Ja tietysti sellaisille immeisille, jotka eivät missään vaiheessa halua/joudu kantamaan bägiä.

    Kantobägin tarkemmista ominaisuuksista löytyy tältäkin foorumilta riittävästi threadejä, joten ei kun googlaamaan.

    Southpaw kirjoitti: (30.5.2010 9:04:22)
    Itselläni Sun Mountain H2O, mutta löytyyhän noita muidenkin brändien alta.

    Kärrybägi sopinee laiskoille tuupareille, joiden täytyy pitää mukan ’riittävästi’ erilaista roinaa. .

    Täältä ääni Sun MOuntainin H2O:lle. Aivan loistava ja kovissakin sateissa testattu vedenpitävä keksintö, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin, varsinkin jos pelaa paljon kisoja ym. eikä voi pelata sään mukaan.

    Itse olen laiska tuuppari ja käytän kärryversiota, jossa on jakajat jokaiselle mailalle. H2O:n kantoversiossahan on muistaakseni ’vain’ 6 lokeroa.

    Mulla on tämä bägi ja olen ollut erittäin tyytyväinen.

    Ehdoton vaatimukseni oli 14 jakajaa ja suht kevyt + hyvillä taskuilla.
    Jopa minä pygminä pystyn tätä hyvin kantamaan.
    Ja jos ei jaksa kantaa, niin pysyy se kärryssäkin kivasti.

    Ainoa miinus on hinta.
    Mutta jospa se sitten kestäisi…

    Eka bägi Cobra oli susi syntyessään ( hajos ja rispaantui vuodessa ) ja Nike liian painava.

    Kantobägin etuna on myös se että sen voi tartvittaessa köyttää kärryyn tai autoon. Mutta koittakaapa kantaa kärrybägiä. Mitä sitten tulee noihin jakajien määrään niin kuka käskee kantaa koko settiä mukanaan.

    Lavantauti kirjoitti: (30.5.2010 10:17:35)

    Southpaw kirjoitti: (30.5.2010 9:04:22)
    Itselläni Sun Mountain H2O, mutta löytyyhän noita muidenkin brändien alta.

    Kärrybägi sopinee laiskoille tuupareille, joiden täytyy pitää mukan ’riittävästi’ erilaista roinaa. .

    Täältä ääni Sun MOuntainin H2O:lle. Aivan loistava ja kovissakin sateissa testattu vedenpitävä keksintö, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin, varsinkin jos pelaa paljon kisoja ym. eikä voi pelata sään mukaan.

    Itse olen laiska tuuppari ja käytän kärryversiota, jossa on jakajat jokaiselle mailalle. H2O:n kantoversiossahan on muistaakseni ’vain’ 6 lokeroa.

    Sun mountainin h2o kantobägi saa lisä-ääniä. Hinta on reipas 200 euroa, mutta pitää vettä, hyvät kantohihnat ja taskuja riittävästi. Mulla on vain 6 mailajakajaa, ja hyvin toimii. Ei kilise ja kolise liiemmin, koska jakajat ovat pohjaan saakka.

    Jos olet juuri aloittanut suosittelen käytettynä ostamista. Jos menee valinta pieleen, ei harmita niin paljon:)

    Selän takia, muistakaa TYÖNTÄÄ sitä kärryä.

    kebax kirjoitti: (30.5.2010 13:52:30)
    Mitä sitten tulee noihin jakajien määrään niin kuka käskee kantaa koko settiä mukanaan.

    Kukaan ei käske kantamaan koko settiä mukanaan, ihan omasta halustani sitä teen ja tulen tekemään vastakin.

    Toki näin. Mutta aina on olemassa vaihtoehtoinen ratkaisu.

    Vertailujen ja suositusten perusteella päädyin hankkimaan Sun Mountain H2No kantobägin, joka on käsitykseni mukaan uudempi versio tuosta tässä ketjussa suositellusta H2O bägistä. Kantoversioon päädyin puhtaasti siitä syystä, että luonto ei antanut periksi koko iän urheilua harrastaneena ostaa kärrymallia. Ostetaan sellainen sitten kun tossu ei enää nouse entiseen malliin.

    Hintaa tuolle bägille tuli netistä tilattuna rahteineen 164€. Pidän tuota varsin hyvänä diilinä kyseisestä tuotteesta.

    Tässä vielä linkki tuohon hankkimaani bägiin:

    Sun Mountain H2No

    Suositusten ja vertailujen perusteella päädyin hankkimaan Sun Mountain H2NO-kantobägin, joka on käsitykseni mukaan uudempi malli tässä ketjussa suositellusta H20-bägistä. Kantobägiin päädyin puhtaasti siitä syystä ettei luonto antanut periksi koko iän uhreilua harrastaneena ostaa kärrymallia. Ostetaan sellainen sitten kun tossu ei enää nouse entiseen malliin.

    Hintaa tuotteelle kertyi netistä tilattuna rahteineen 164€ mitä pidän ihan suhteellisen hyvänä hintana tälle tuotteelle.

    Ohessa vielä linkki kyseiseen bägiin:
    Sun Mountain H2NO

    Nimetön

    Sunmountainista oon kuullu paljon hyvää, mutta koska bägi ei vaikuta pelin tulokseen, niin on vaan todettava, että OGIOt on siistimpiä:) Infernaalista vedenpitävyyttä mä en pidä bägissä niin tärkeänä, koska sateella EI golfia pelata ja GolfCoatilla on hemmetin hyvä se suihke mitä myydään. Itselläni on OGIOn Edge, ja hyvin toimii. Tosin kun alkaa olla jo nelisen vuotta vanha niin ajattelin jossain vaiheessa päivittää. Ehkei nyt kumminkaan tällä kaudella. OGIO ihan vaan sen takia, että kun kantaa niin taskut on sen verran hyvin sijoiteltu ettei tarvitse laskea bägiä selästä kävellessään jos haluaa huikkaa, pistää hanskan johonkin talteen, ottaa varapalloa jne.

    Varmasti on muitakin loistavia, mutta tämä nyt on aikapitkälti makuasia. Ja tietenkin tyyli ennen kaikkea. ainoa neuvo mitä mulla on niin ei kannata tinkiä hinnasta koska halvalla saa paskaa. Hyvä bägi kestää helposti 5-6 vuotta ja silloinhan 150-200 euroa on aika halpa mun mielestä ainakin vuositasolla mitatessa. Enemmän mulla menee muihin kamoihin rahaa kaudessa.

    Ja kun käy testaamassa erilaisia, niin pyydä että saat kokeilla täyttä bägiä selässä (jos kantobägiin päädyt) koska tyhjänä ei saa millään oikea kuvaa siitä miltä se tuntuu 10km:n jälkeen. mukavuuskyssäri.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Bägin valinnasta

Etusivu Foorumit Välineet Bägin valinnasta