23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Bägin sisältö pitkien mailojen osalta

Etusivu Foorumit Välineet Bägin sisältö pitkien mailojen osalta

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Laitoin tätä kyssäriä experttipalstalle, mutta keskustellaanpa täälläkin. Lyöntimittailkkujat voivat lopettaa lukemisen tähän. Olen mies 30:n kieppeillä, pelannut noin 100 kierrosta eläessäni ja hcp 23. Pituutta on 170cm ja mailanpään nopeus draiverilla ~90mph. Kuulen usein sanottavan että swingini on ’sulava’ ja temmoltaan ’rauhallinen’. Pelaajana olen laid-back nautiskelija, mutta toivon toki tasoituksen laskevan joka kesä. Uusin bägiä aina hieman kerrallaan ja tänä vuonna ois tuo hybridi-puu-osasto tulilinjalla. No, nyt on kassissa [(loft) ja ~ tavanomainen carry]: p1(10.5)~200m h3(19)~180m h5(25)~165m r5~155m … p~105 & GW,SW,LW ja putteri Mailojen varret on regularia ja lyöntimitat(carry) rautojen osalta melko tarkasti tiedossa (koska par3-reiät). Noissa pidemmissä enemmän epävarmuutta ja hajontaa, mutta nämä tulokset ovat kuitenkin kierroksilta ja omilla palloilla. Olen luopumassa tuosta h3:sta, koska en pidä omistamastani yksilöstä ja mietin että mitäköhän tuohon p1-h5 väliin kannattaisi hommata. Olisikohan järkevää laittaa p4(17) & h4(21) -mailat? Puukolmosella lyöminen väylältä saattaa olla minulle vielä liian vaikeaa. Matkan lisäksi kun pitäisi osua kohteeseenkin. p4:n lisälofti saattaa myös olla tarpeen. Tässä suhteessa tuo h(25) on kyllä ottanut paikkansa luottomailana, se on suuntavarma ja tuntuu nostavan palloa vaikka betonilta (en ole kokeillut). Vai riittäisikö uusi h3, h4 tai p4 tms? En yleensäkään tiedä puu- ja hybridimailojen eroja kovin tarkasti, joten olisin kiitollinen tiivistelmästä eroista suorituskyvyissä, tuntumassa, käyttötavassa ja käyttäjäprofiilissa. Onko rakentavia ehdotuksia tai ajatuksia?

    H. Mato kirjoitti: (27.1.2013 15:15:18)
    Laitoin tätä kyssäriä experttipalstalle, mutta keskustellaanpa täälläkin. Lyöntimittailkkujat voivat lopettaa lukemisen tähän.

    Olen mies 30:n kieppeillä, pelannut noin 100 kierrosta eläessäni ja hcp 23. Pituutta on 170cm ja mailanpään nopeus draiverilla ~90mph. Kuulen usein sanottavan että swingini on ’sulava’ ja temmoltaan ’rauhallinen’. Pelaajana olen laid-back nautiskelija, mutta toivon toki tasoituksen laskevan joka kesä. Uusin bägiä aina hieman kerrallaan ja tänä vuonna ois tuo hybridi-puu-osasto tulilinjalla. No, nyt on kassissa [(loft) ja ~ tavanomainen carry]:
    p1(10.5)~200m
    h3(19)~180m
    h5(25)~165m
    r5~155m … p~105 & GW,SW,LW ja putteri
    Mailojen varret on regularia ja lyöntimitat(carry) rautojen osalta melko tarkasti tiedossa (koska par3-reiät). Noissa pidemmissä enemmän epävarmuutta ja hajontaa, mutta nämä tulokset ovat kuitenkin kierroksilta ja omilla palloilla.

    Olen luopumassa tuosta h3:sta, koska en pidä omistamastani yksilöstä ja mietin että mitäköhän tuohon p1-h5 väliin kannattaisi hommata. Olisikohan järkevää laittaa p4(17) & h4(21) -mailat? Puukolmosella lyöminen väylältä saattaa olla minulle vielä liian vaikeaa. Matkan lisäksi kun pitäisi osua kohteeseenkin. p4:n lisälofti saattaa myös olla tarpeen. Tässä suhteessa tuo h(25) on kyllä ottanut paikkansa luottomailana, se on suuntavarma ja tuntuu nostavan palloa vaikka betonilta (en ole kokeillut). Vai riittäisikö uusi h3, h4 tai p4 tms?

    En yleensäkään tiedä puu- ja hybridimailojen eroja kovin tarkasti, joten olisin kiitollinen tiivistelmästä eroista suorituskyvyissä, tuntumassa, käyttötavassa ja käyttäjäprofiilissa.

    Onko rakentavia ehdotuksia tai ajatuksia?

    No itse ehdottaisn kuvauksen perusteella keskittymään ihan johonkin muuhun kuin mailoihin.

    KL

    Rauski kirjoitti: (27.1.2013 15:47:12)

    No itse ehdottaisn kuvauksen perusteella keskittymään ihan johonkin muuhun kuin mailoihin.

    Ja sama neuvo Patulle..?

    C’mon, Rauski! Uusien mailojen ostaminen on kivaa eivätkä nuo lyönnit nyt niin kauhean lyhyitä ole, itsekin lyön vain vähän pidemmälle. Tosin en osaa lyödä, mutta tuupin, ja mieluiten itselleni mukavimmilla mailoilla.

    Suosittelisin ainakin puu-5:sen kokeilemista. Sitten kun se toimii, kokeile saman sarjan spoonia.

    Keskityn pääosin aivan muihin asioihin kuin välineisiin. Koska palstan otsikko on ’välineet’, ajattelin jotenkin että täältä voisi saada asiallista keskustelua k.o. aiheesta ilman sarvia ja hampaita.

    En ole hirvittävän atleettinen eikä minulla ole erityisen hyvä koordinaatiokyky. Tähänastisella harrastamisella en ole tuon paremmaksi tullut. Jos Rauskia loukkaa että tällainen mediaani+ -peluri kyselee välineistä, niin anteeksi.

    Pistetään puu5 mietintään. Siitä on varmaan sitten hyvä tosiaan täydentää niin ettei mene hukkaan. Kiitos vinkistä.

    Uno

    Hei

    Tyylejä on monia, joten kommentini ovat vain yhdeltä keskitasoa heikommalta pelaajalta (HCP16 ja viides kausi alkaa)

    Oma suositukseni. Jos bägissä on väylälyönteihin sopiva spooni, niin sitten puu5.
    Jos korvaat spoonin myös hybridillä,niin silloin myös toinen hybridi.
    Jos spooni on lähinnä ajurin kaveri, niin sitten EHKÄ väylälyönteihin yksi hybridi, suosittelen enemmän rangea tai ajurin vaihtoa (lapakulma 12 astetta).
    Rescue hybridit karheikoista voi korvata helposti peliälyllä ja rautamailoilla

    Mielestäni keskitasoa heikomman pelaajan on vaikea opiskella monen lyöntityylisiä mailoja, koska lyöntimäärä per maila on liian alhainen. Hybridillä on selkeästi erilainen lyöntitekniikka kuin väyläpuilla tai raudoilla. Rauta 4 ja PW lyöntitekniikka on lähempänä toisiaan kuin rauta 4 ja hybridin

    LW on ollut useille pelaajille hankala, vaikka eivät sitä myönnä.

    Lähipelillä tulee tulos ja muilla lyönneillä vältetään vain virheet.

    Kun koet olevasi kohtuullisien valmis, niin aloita kierteisten lyöntien opiskelu.

    H. Mato kirjoitti: (27.1.2013 16:49:08)
    Keskityn pääosin aivan muihin asioihin kuin välineisiin. Koska palstan otsikko on ’välineet’, ajattelin jotenkin että täältä voisi saada asiallista keskustelua k.o. aiheesta ilman sarvia ja hampaita.

    En ole hirvittävän atleettinen eikä minulla ole erityisen hyvä koordinaatiokyky. Tähänastisella harrastamisella en ole tuon paremmaksi tullut. Jos Rauskia loukkaa että tällainen mediaani+ -peluri kyselee välineistä, niin anteeksi.

    No ei loukkaa, mutta sen sijaan että mietit mailoja ja uusien ostamista niin kannattaa ehdottomasti ennemmin uhrata pieni summa rahaa jonkun pätevän pron tunneille. Kun sieltä saa jotain ajatusta tuohon tekemiseen niin sen jälkeen voi hyvin miettiä mailoja. Uusilla mailoilla ei swingiä paranneta saat ne vaan lähtemään ihan yhtä suurella hajonnalla eri suuntiin. Tämä oli siis ihan ilman sarvia ja hampaita.

    Kannatta käydä ihan huvikseen vaikka tuolla fora.fi sivustolla, yhtään huono asia ei ole laittaa videota omasta swingistä omat swingit osioon. Sieltä aika moni on saanut ajatusta tekemiseen ja oppinut kenties jotain siitä mitihin suuntaan kehitystä pitäisi viedä. Käyppä tutustumassa, vaatii tosin hyvää itsetuntoa kuulla miltä se oma swingi näyttää muiden silmissä.

    Olen jättänyt hybridit autotalliin ja pelaan pääasiassa pelkillä mizunon raudoilla i3:een asti. Joskus otan mukaan mizunon i2:en tai spoonin, vähän kentän ja fiiliksen mukaan. Pidän siitä että saan lyötyä mailoilla, joissa on toisiaan vastaavat varret. Se rauhoittaa peliä kun pron kanssa on saatu niillä peli kulkemaan. Litimärällä tai rutikuivalla kentällä jätän pitkät raudat rauhaan.

    H. Mato kirjoitti: (27.1.2013 15:15:18)
    Pelaajana olen laid-back nautiskelija, mutta toivon toki tasoituksen laskevan joka kesä.

    Mr. Mato. Huomaan että olet jo asian ytimessä. Pidä tuo.

    23 händäri ja 200m drive riittää jo enemmän kuin loistavasti golfista nautiskeluun (paljon vähempikin osaaminen riittäisi). Tasoitus tippuu hiljallee ihan itsestään kierrosten myötä. Ja jos ei hetkeen meinaa tippua, niin vähäinenkin lähipelitreeni saa jo isoja aikaan.

    Uusien mailojen ostaminen on tietenkin myös hauskaa. Suosittelenkin menemistä sellaiseen golfliikkeeseen (Golf balance, Golf center, Peltomäki, ..) jossa pääsee testailemaan ja fiilistelemään eri vaihtoehtoja analysaattorin kanssa.

    Lisäksi suosittelen ostoslistalle Seppo Palmisen ’Buddha pelaa golfia’ kirjaa. Saatat saada tuon luettuasi vieläkin enemmän irti golfista.

    Järkevä ja hyvä pohdinta sinulla menossa. Minunkin pitäisi tehdä sama.

    Golfharrastuksesi on alussa ja sinulla on tuskin ominaisuuksien puolesta mitään hätää. Kokemuksen myötä ja lyöntitekniikan parantuessa ja tehostuessa voit hyvinkin lyödä ka 230m driveja muutaman vuoden päästä. Arvostelijoita ei kannata juuri kuunnella. Ovat usein itse jämähtäneet jollekin keskimääräiselle tasolle ja keskittyvät nyt selittämiseen. Itsetunto nousee kun tuoreille harrastelijoille höpöttää mutupohjalta roskaa. Moni omien puheidensa mukaan keskimääräistä pidemmälle lyövä onkin melko lyhytlyöntinen eli aivan keskimääräinen tuuppari (niin kuin minäkin). Kilpapelaajat ovat asia erikseen. Jotkut juniorit ja nuoret miehet saattavat saada melko nopeasti kovan mailanpään nopeuden ja pallo sitten lentää, joskus ja jonnekin. Pitkälyöntisyys on tässä lajissa vain yksi ominaisuus mutta ei lähellekään se tärkein.

    Kysyit mitä mailoja pitäisi hankkia? Ensinnäkin hybridi-lyöntisi on minusta kohtuullisen mittainen. Sinun pitäisi pystyä sen mukaan lyömään sinulle sopivalla, fitatulla driverilla rullien kanssa jo nyt 220m. Kannattaisiko mennä tarkistamaan nykyisen driverisi sopivuus? Ottaen huomioon pelikokemuksesi pitäisin H3:n bägissä eli voit esimerkiksi hankkia uuden joka sopii ja miellyttää. Mitä muita mailoja sitten driverin ja hybridi 3:sen väliin. Minusta siihen vaikuttaa ehkä eniten lyöntitekniikkasi. Eli jos lyöt luonnostaan helposti korkeata kaarta, kannattanee hankkia normaali noin 15 asteinen spooni. Jos et taas saa palloa kunnolla ilmaan hanki nostavampi spooni tai puu4. Fittauksessa tämäkin selviäsi samoin kuin sopiva varsi. Mailan varren lyhentämisellä arviolta noin tuumalla voisi olla ratkaiseva vaikutus mm spoonilyöntien onnistumisprosenttiin.

    PS. Tällä perusteella voisi löytyä sopiva kombinaatio pitkiä mailoja bägiin. Taidampa itsekin lähteä fittaukseen tässä joku päivä.

    minulla (kuten varmaan aika monella muullakin) on ollut vatulointia noiden hybridien ja puumailojen kanssa jo vuosien ajan. Siksi ihan hyvää pohdintaa.

    Minä olen päätynyt siihen, että 22 asteisen (minulla h4) bägissä on 16 asteinen p3 – miksikö?

    Ajattelen ennen kaikkea alustaa, miltä lyödään:
    – Jos pallo makaa karkeikossa hybridi toimii puumailaa paremmin
    – Jos pallo makaa hyvin väylällä, puumaila on paikallaan
    – Jos pallo on väylällä, mutta matkaa liian vähän, lyhennän puumailaa grippiä alentamalla

    Eli minulla tuo puumaila toimii parhaiten siten, että säädän pituutta ottamalla gripistä hieman alempaa kiinni, jolloin kontrolli myös paranee. Tämän johdosta p3 on minulla h3:sta monipuolisempi maila.

    Noiden p3…h5 lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös loftiin, joka voi vaihdella aika paljon. Esimerkiksi p3 voi olla jotain väliltä 13…17 astetta ja ainakin minulle 13 asteinen on liian vaikea, joten p3 valintani 16astetta.

    Mulla on asenneongelma maila-asioissa.

    En oo koskaan päässyt hyviin väleihin hybridien ulkonäön ja pallon taakse asettumisen kanssa, joten en ole sellaisia yhtä kokeilua (joku Titu) lukuunottamatta hankkinut. Sen sijaan täydensin väyläpuuarsenaaliani joitakin vuosia sitten ja taas tänä talvena.

    Driveri: TaylorMade TourBurner 9,5, uudelleenvarsitettuna Fujikura Speeder 757 S
    Puu-3 TaylorMade R9, Fujikura Motore 85 S (onnistunut varren talvivaihto)
    Puu-5 TaylorMade R9 TP, Fujikura Motore 85 S

    Ja näiden jälkeen mennään raudoilla 3 – P ja pari wedgeä. Toisinaan otan yhen wedgen alas lisää ja jätän 3i:n peräronttiin, mutta viime aikoina on ollut vain kaksi Cleven 588:a rautojen jatkona.

    H. Mato kirjoitti: (27.1.2013 15:15:18)

    En yleensäkään tiedä puu- ja hybridimailojen eroja kovin tarkasti, joten olisin kiitollinen tiivistelmästä eroista suorituskyvyissä, tuntumassa, käyttötavassa ja käyttäjäprofiilissa.

    Onko rakentavia ehdotuksia tai ajatuksia?

    Puumailat ja uudellen keksityt hybidit (entiset puumailat) on enemmänkin ns. muotivirtaus kuin oleellisia etuja tarjoava vaihtoehto, tämä asian olen itselleni vakuuttavasti perustellut ryhdyttyäni vastarannan kiiskeksi asiassa ja omaksuttuani tarvittavan vankkumattoman mielipiteen…
    Toistaiseksi hybridit onkin jääneet kauppaan…

    Puu-3 seuraksi voisi sopia perinteinen puu-4 tai puu-5. Toimii erinomaisesti väylillä ja heinästä, eikä sinänsä ole erityisen eksoottinen. Myös monikäyttöinen muissakin tilanteissa joissa lyöntipaikka kohtalainen ja matkaakin saisi olla.
    Omakohtaisesti havainto on ollut eroa on silti puu-3 riittävästi joten sopivuus tilanteisiin on
    tästä eroava… puu-5 pysähtyy hiukan lyhemmälle matkalle kuin puu-3.
    Matkoissa puu-3:n ja puu-5:n ero on n. 20% puu-3 hyväksi varsin samankaltaisella hitaahkolla ja rauhallisellä swingillä.

    Vaihtoehtoja on, ehkä niitä antiikkisia kannattaisi kokeilla, useimmiten luontevan swingin opiskelu
    on se hankalin asia, ikävä kyllä siinä riittää joka kausi puuhastelua… keväällä, kesällä ja vielä syksyllä…

    Tämä pohdinta pitkä rauta/hybridi/puumaila on hyvin perskohtainen mieltymysasia. Tuskinpa tähän dilemmaan on mitään yleispätevää vastausta.

    Pelattuani golfia runsaat 20 vuotta olen päätynyt jo jonkin aikaa sitten sellaiseen ratkaisuun, että ensin pitkät raudat ja sitten väyläpuut ovat jääneet matkan varrelle ja korvautuneet hybrideillä. Varmasti noissa hybriksissäkin on suuria eroja – itse olen mieltynyt Cobriin, joilla tuntuu olevan riittävästi svingipainoa. Pallo lentää rennolla heilautuksella melkein itsestään.

    Toisaalta tiedän lukuisia pelikavereita, jotka eivät pääse sinuiksi hybridien kanssa. Vain kokeilemalla (ajanmittaan) selviää, mikä itselle tuntuu sopivimmalta.

    Kiitoksia fiksusta keskustelusta tähän asti.

    Tokihan on varmaan niin että tämä on aika yksilöllinen asia – johtopäätös johon golfissa törmää tuon tuosta. Ehkäpä fiksuinta on kävellä kauppaan ja demota simulaattorissa puu5 vastaan joku miellyttävä h3. Päättää niistä sitten, haluaako lyödä vanhalla h3:lla vaiko päivittää jompaan kumpaan.

    Ballmarker kirjoitti: (29.1.2013 5:46:09)
    Tämä pohdinta pitkä rauta/hybridi/puumaila on hyvin perskohtainen mieltymysasia. Tuskinpa tähän dilemmaan on mitään yleispätevää vastausta.

    Pelattuani golfia runsaat 20 vuotta olen päätynyt jo jonkin aikaa sitten sellaiseen ratkaisuun, että ensin pitkät raudat ja sitten väyläpuut ovat jääneet matkan varrelle ja korvautuneet hybrideillä. Varmasti noissa hybriksissäkin on suuria eroja – itse olen mieltynyt Cobriin, joilla tuntuu olevan riittävästi svingipainoa. Pallo lentää rennolla heilautuksella melkein itsestään.

    Toisaalta tiedän lukuisia pelikavereita, jotka eivät pääse sinuiksi hybridien kanssa. Vain kokeilemalla (ajanmittaan) selviää, mikä itselle tuntuu sopivimmalta.

    Olen myös pelannut yli kaksikymmentä vuotta ja totean ilman epäilyksen häivää, että hybridit ovat ylivoimaisesti paras vaihtoehto pitkille raudoille. Lähes kaikilla ammattilaisillakin on jo yksi tai useampia hybridejä bagissaan. Niillä on selvästi helpompi lyödä, niin väylältä, karheikosta kuin teeltäkin. Minulla oli aikoinaan aina rautaykkonen tai -kakkonen ja löin niillä jatkuvasti mm. teeltä ja väyliltä, mutta nykyisten hybrien paremmuuden ja monipuolisuuden johdosta en enää edes harkitse pitkien rautojen kantamista bägissä, en edes kolmosen ja nelosen.

    Oma suosikkikokoonpano pitkään päähän on W1, W4(n. 17 astetta), H3, H4. W4 siksi, että sillä on ehkä hieman helpompi lyödä kuin W3:lla ja pallo nousee korkeammalle, mutta mitta on lähes sama ja se korvaa molemmat, sekä W3:n että W5:n. Kun ilmeisesti olet golfurasi alkutaipaleella niin helppoudella on suuri merkitys. Mailoja kannatta kokeilla, jos mahdollista todellisissa olosuhteissa eli kentällä, hallissa tai rangella ei saa kunnollista kuvaa suorituskyvystä tositilanteessa.

    Mailavalinnat ovat paljolti makuasia, mutta ainakin itselläni lyöntitekniikkani ja pelattava kenttä vaikuttavat valintaani ja jonkin verran vaihtelen bägin sisältöä-

    Lyön mielelläni puumailoilla p5 ja hybrideillä h21 ja h24, koska p3 tai pitkät raudat eivät toimi. Lyöntini on matala ja rullaava, mutta tarkka. Mitat rulleineen kelistä ja tiiauksista riippuen 200, 180 ja 160 +- 10%.

    Tuloksen kannalta se tarkkuus on olennaisinta ja oma tasurini on kausitarkistuksen jälkeenkin seitsemän pinnassa.

    Demon perusteella on minusta vaikea tehdä oikeaa valintaa, koska mailoihin pitää totuttautua niin monenlaisissa olosuhteissa. Tietysti jos demotilanteessa maila ei toimi, eipä se toimi kentälläkään.

    Makuasioita varmasti pitkälti. Hybridit ovat kaipa yleensä lyhyempivartisia ja niiden nuppi tuntuu suhteessa painavammalta kuin puumailojen. Tästä johtuen ovat monien mielestä helpompia kuin puut.

    Itsellä on bägissä molempia, W1, W3 15 astetta ja hybridit 20 ja/tai 24 astetta. Puu-kolmosta käytän kylläkin eniten tiiltä tiukoilla väylillä. Väylältä lyön useinmiten (pidemmällä) hybridillä, koska sillä pallo lentää varmemmin, tarkemmin ja yleensä riittävän pitkälle. Raffista hyvästä makuusta pitkä lyönti aina hybridillä, onnistuu mielestäni paljon paremmin kuin pitkällä raudalla.

    Mikä muuten on oleellinen ero puun ja hybridin välillä, jos hybridin lofti onkin vaikka 16 astetta? Samalla varsikin on pidempi ja …aletaan puhua aika lailla samanlaisesta mailasta kuin puu-3/4? Eli oleellinen kysymys onkin miten pitkävartisella ja pieniloftisella mailalla osaa luotettavasti lyödä väylältä tai raffista?

    Olet hakemassa mailaa 165m – 200m väliin. Ottaen huomioon että h19 tuottaa sinulle ongelmia, mutta h25 taas toimii. Jos mailat ovat samalta valmistajalta samoilla varsilla, suosittelen pidentämään joko h25 vartta tuumalla, jolloin saat 10m siihen pituutta lisää, edellyttäen että svingipaino säilyy samana. Toinen vaihtoehto on että että pidät h25 ennallaan ja otat pidenetyllä varrella olevan seuraavan hybridin mahdollisesti h22 käyttöön, jonka kantama pitäisi olla n. 17m enemmän kuin nyklyinen h25 eli n.182m eli käytännössä vaihdat kahteen hybridiin uudet varret, jotka fittaaja sinulle suosittelee. Tämä hienosäätö toimii ainakin sellaisilla pelaajilla jotka pystyvät tarpeeksi usein toistamaan lyöntisä ja pystyvät lyömään jatkuvasti samoja pituuksia samalla mailalla.Jos saat mailat toimimaan kertomillasi pituuksilla, pitäisi GIR prosenttisi kohentua huomattavasti. Siitähän tässä on kysymys!

    Butteri kirjoitti: (1.2.2013 21:19:00)
    Olet hakemassa mailaa 165m – 200m väliin. Ottaen huomioon että h19 tuottaa sinulle ongelmia, mutta h25 taas toimii. Jos mailat ovat samalta valmistajalta samoilla varsilla, suosittelen pidentämään joko h25 vartta tuumalla, jolloin saat 10m siihen pituutta lisää, edellyttäen että svingipaino säilyy samana. Toinen vaihtoehto on että että pidät h25 ennallaan ja otat pidenetyllä varrella olevan seuraavan hybridin mahdollisesti h22 käyttöön, jonka kantama pitäisi olla n. 17m enemmän kuin nyklyinen h25 eli n.182m eli käytännössä vaihdat kahteen hybridiin uudet varret, jotka fittaaja sinulle suosittelee. Tämä hienosäätö toimii ainakin sellaisilla pelaajilla jotka pystyvät tarpeeksi usein toistamaan lyöntisä ja pystyvät lyömään jatkuvasti samoja pituuksia samalla mailalla.Jos saat mailat toimimaan kertomillasi pituuksilla, pitäisi GIR prosenttisi kohentua huomattavasti. Siitähän tässä on kysymys!

    Mites se tuuman pidennys onnistuu ilman svingipainomuutosta?

    Pitää saada grippipäähän lisää painoa tai sitten jos alapäästä löytyy jo valmis lisäpaino, kuten monasti on, sitä pienentämällä, puntari kertoo loput.

    Joo vähän samoilla linjoilla, vois keskittyä vaikka birkku pullon sisältöön.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Bägin sisältö pitkien mailojen osalta

Etusivu Foorumit Välineet Bägin sisältö pitkien mailojen osalta